Pazartesi Pazartesi Tüm Modum Moralim Düştü:(

Ben size diyecek bir şey bulamadım. Nutkum tutuldu. Ciddi anlamda çirkin bir tavır. Kim ezdi sizi bu kadar?

Tatlım beni kim ezsin Allah askına. Ben senin düşündüğünün tam tersi olarak bi insan niye buna alınırki diye düşünüyorum şuan. Sizin yorumunuzdan sonra konuyu tekrar okudum ısrarla bir ezme durumu görmedim bir insanın adı neden binkere bazen geçerse burdada durum aynen öyle.Sekreter olmak kötü birşey mi ki ay üst üste söylemişsin kesin eziyosuuuuuunn diye çalışıyo kafanız? Ne kadar saçma bir bakış açısı bu ya.Sekretere sekreter desen alınmaz yani. Apartman görevlisi apartman görevlisi diye baska bir konuda geçse onuda böyle algılıcakmıydınız yoksa bu konuda bir kırgınlık var diyemi böyle algılıyosunuz anlayamadım yani.Bu kadar art niyetli olmayın. Bahsi geçen kızı ifade ediyor sadece konu sahibi. Asıl bu kadar direkt rahatsız olucak kadar siz ne yaşadınız yani. Bu arada psikolojidede yeri vardır. Hatta halk arasındada ''yarası olan gocunur'' denir. ''bunda ne varki?'' diye düşünen insana ''sen ne yaşadın'' diye sorulmaz yani.

Ben yazıda kızı mesleği yüzünden ezme çabası ya da bu mesleği hor görme okumadım, bu yazıda bu içerik olduğunu düşünmüyorum.

Yazıda çok sayıda sekreter kelimesi var ama konusu geçen kızdan bahsetme amacıyla, kim olduğunu belirtme amacıyla yazılmış. Sekreter olmakta da bir eziklik yok, ezme amacıyla yazılmış bir şey de yok.
Yani ben alınacak bir şey göremedim bu konuda açıkçası. Neden bu kadar alındınız anlayamadım.

Ne ezmesi konu sahibi kiza gicik olmus sekreter derken bile yazidan simsekler cakiyor.Hakli da kimsenin uzerine vazife degil yok bir sey mi bekliyordun yok bilmem ne...Tebrikler bu arada.Ayrica ben de ilkokuldan universiteye kadar hep onur derecesiyle siniflarimi gectim.Evdekiler o kadar alismistiki he deyip geciyorlardi.Sizinki de oyledir aileniz aliskindir basarilariniza

bir konunun özünden sapma vakası daha
sekreker olduğu için sekreter diye belirtmiş olabilir mi acaba konu sahibi
hani ismimi vermemek babından
ama şimdi durduk yere polemik yaratmak gizli eziklikleri ortaya çıkarmak dururken neden olduğu gibi anlaşılsın değil mi

SEKRETERMİYMİS

Niye sekreter demesine alındınız-tepki gösterdiniz ki?

Sekreterliği aşağılama olarak görüyorsanız, yada kompleksiniz varsa alınmanız gayet normal.

Hemşireye küçükse hemşire kız, doktora doktor hanım, öğretmene küçükse öğretmen çocuk demiyor muyuz? Sekreter olunca mı olay değişiyor yani? O da bir meslek, ne diyecekti ne diye anlatacaktı. Ofisteki ayşe fatma dese kim ne olduğu anlaşılacak mıydı?

Ofisteki avukat kız diye bahsetse, avukatı küçümsüyosun mu diyecektiniz?

Konu sahibi değil de, tepki gösterenler sekreterliği küçük görüyor belli ki. Böyle celallendiklerine göre.

Buarada tebrik ederim canım benim, çekemeyenler anten taksın. İçten içe senle sorun yaşıyor demekki kız. Kendi haline bak, çok güzel bir yol var önünde, bunun gibileri yokun kenarında bile tutmana gerek yok. Şansın açık olsun..

Aileler alışkın olduğundan tebrik etmiyor olabilir. Hani ünide derece yapacağı belli birinin, derece yapınca çok şaşırılmaması-sevinilmemesi gibi. Belki de avukat olacağın belli olduğundan, hazır olduklarından pek ilgilenmediler senle. Ama yinede kırgınlığını dile getir derim.

Açıkçası ben söylerdim aileme sevgilimi yollayın diye. Yollamayacaklarından eminsem kendi kendime başka isimle yollardım. Sırf sekreter mutlu olmasin diye. Ama geçmiş gitmiş. Takma. Bu sekreter konusunda ben de staj yaparken sıkıntı çektim. Onu işten çıkardılar başka sebeple, sonraki gelenle çok iyiydik.

sen avukat olmuşun sekreterin organisazyok yapmaması neden bu kadar önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…