- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi PelushPrenses
-
aynen öyle bundan sonra konu acarken A kişisi B kişisi diye açıcam bu ne Allah aşkınaTatlım beni kim ezsin Allah askına. Ben senin düşündüğünün tam tersi olarak bi insan niye buna alınırki diye düşünüyorum şuan. Sizin yorumunuzdan sonra konuyu tekrar okudum ısrarla bir ezme durumu görmedim bir insanın adı neden binkere bazen geçerse burdada durum aynen öyle.Sekreter olmak kötü birşey mi ki ay üst üste söylemişsin kesin eziyosuuuuuunn diye çalışıyo kafanız? Ne kadar saçma bir bakış açısı bu ya.Sekretere sekreter desen alınmaz yani. Apartman görevlisi apartman görevlisi diye baska bir konuda geçse onuda böyle algılıcakmıydınız yoksa bu konuda bir kırgınlık var diyemi böyle algılıyosunuz anlayamadım yani.Bu kadar art niyetli olmayın. Bahsi geçen kızı ifade ediyor sadece konu sahibi. Asıl bu kadar direkt rahatsız olucak kadar siz ne yaşadınız yani. Bu arada psikolojidede yeri vardır. Hatta halk arasındada ''yarası olan gocunur'' denir. ''bunda ne varki?'' diye düşünen insana ''sen ne yaşadın'' diye sorulmaz yani.
ahahah bravo :) çok iyiii :)Tebrikler. :)
Bence de olay isimlerle anlatılmadığı için sıfatlarla anlatılıyor. Olay ofiste geçtiğine göre, kızın en önemli özelliği sekreter olması. Ne diyecekti, ofisteki esmer kız mı?
Niye sekreter demesine alındınız-tepki gösterdiniz ki?
Sekreterliği aşağılama olarak görüyorsanız, yada kompleksiniz varsa alınmanız gayet normal.
Hemşireye küçükse hemşire kız, doktora doktor hanım, öğretmene küçükse öğretmen çocuk demiyor muyuz? Sekreter olunca mı olay değişiyor yani? O da bir meslek, ne diyecekti ne diye anlatacaktı. Ofisteki ayşe fatma dese kim ne olduğu anlaşılacak mıydı?
Ofisteki avukat kız diye bahsetse, avukatı küçümsüyosun mu diyecektiniz?
Konu sahibi değil de, tepki gösterenler sekreterliği küçük görüyor belli ki. Böyle celallendiklerine göre.
canım benim çoook teşekkür ederim daha büyük başarılar senin olsun :)Buarada tebrik ederim canım benim, çekemeyenler anten taksın.İçten içe senle sorun yaşıyor demekki kız. Kendi haline bak, çok güzel bir yol var önünde, bunun gibileri yokun kenarında bile tutmana gerek yok. Şansın açık olsun..
Aileler alışkın olduğundan tebrik etmiyor olabilir. Hani ünide derece yapacağı belli birinin, derece yapınca çok şaşırılmaması-sevinilmemesi gibi. Belki de avukat olacağın belli olduğundan, hazır olduklarından pek ilgilenmediler senle. Ama yinede kırgınlığını dile getir derim.
Konu sahibi tebrikler, sekreter hanim sana gicik buyuk ihtimal.
Bazi seneler onemli gunler cok siradan gecebiliyor.
Hic takilma, bosver.
meslektaş mıyız acaba ? :) yani o fikir bana da gelmedi değil ama sinsilik yapmişyim gelir beni bulur başka yerden cıkar diye yapmadımAçıkçası ben söylerdim aileme sevgilimi yollayın diye. Yollamayacaklarından eminsem kendi kendime başka isimle yollardım. Sırf sekreter mutlu olmasin diye. Ama geçmiş gitmiş. Takma. Bu sekreter konusunda ben de staj yaparken sıkıntı çektim. Onu işten çıkardılar başka sebeple, sonraki gelenle çok iyiydik.
benim de vallaKızın o sorusu gözüme battı
Evet galiba sen de avukatsın.meslektaş mıyız acaba ? :) yani o fikir bana da gelmedi değil ama sinsilik yapmişyim gelir beni bulur başka yerden cıkar diye yapmadım
aynen valla iyi olurmusay canım ben de 1 ay önce aldım ruhsatımı bana da kisme bişi göndermedi birbirimizi tanıyor olsaydık ben sana yollardım vallahayırlı olsun canımm
ayrıca sekreter olayına kızan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum.
bu durum biraz kişinin haddini bilmesiyle alakalı. toplumda sonuçta mesleki olarak herkes aynı konumda değil ve insanların da bu sebeple birbirlerine saygılı olması gerekiyor. bu mesleği küçümsemekle alakalı değil.
ama şunu da söyleyebiliriz biz 4 sene boyunca ( bir de hazırlık okumuştum ben toplam 5 sene ediyor) koca kitapları kanunları okuyoruz gözlerimiz bozuluyor artık çalışmaktan üzerine staj yapıyoruz avukat olmak için bu stajda yine derslere giriyoruz tez hazırlıyoruz çalışıyoruz afedersiniz ırgat gibi, daha sonra da mesleki olarak bizim çabamızı küçümseyen ne kadar fedakarlıklar yaptığımızı bilmeyen birisi (okumuş da olabilir okumamış da olabilir ) bizim eğitimimize ve bulunduğumuz konuma azıcık saygı duymadan yani haddini bilmeden küçümser şekilde konuşuyor. işte mesele bu. benim karşımda bir doktor olsa ya da yine bir sekreter olsa bu şekilde bir konuşmadan ziyade daha ılımlı yaklaşırdım.
aslında bu konudaki sekreter bayanın kendi kişiliğinin eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bu tip davranışları, mesleğinden değil.. herkes haddini bilmeli.
ailem atlamaz nitekim bu gün ilk davama girdim diye yolladılar sağ olsunlar erkek ark ım ise keep ÖKÜZdür zaten :/Sekreter muhabbeti baya uzamış ama diğer stajyere organizsyon yapan ve arkadaşımıza yapmayan ayrıca küçümser gibi konuşan kişi amiri başka bir avukat olsa da iş arkadaşım-bürodaki başka bir avukat kız vs. diye bahsedecekti. Sekreter gıcık etmiş sekreter gıcık etti demiş. Bu gocunmalar neden anlayamadım. Çok yersiz olmuş.
Konuya gelince canım. Öncelikle hayırlı uğurlu olsunn. Ailen hep mi böyleydi. Hani sende beklenti oluşmasının sebebi diğer stajyere birşeyler yapılması mıydı yoksa ailen bu tarz kutlamaları atlamazdı da bu sefer mi unuttular? İlk kez unutuyorlarsa sitemini dile getir ama normalde de kutlamayan bir aileyse başarılarına alışmışlar artık der geçerim.
Sevgilininki büyük öküzlük olmuş. Ona atış serbest
onu küçümsemedim. ondan beklemedim. onla samimiyetsiz de değilim. peki siz onun bana yönelttiği soruyu okudunuz mu acaba ?Öncelikle hayırlı olsun
Sekreter patrondan bağımsız organizasyon yapıyor ise zorunluluğu yoktur yani kendi istediği için gönlünden geçtiği için yapıyordur .Bu durumda size yapmamışlar ise sizi sevememişlerdir ,malesef durum bu.Keşke sizde Kızlar bu ne iş insan bi tebrik eder bi pasta falan alırdı diyebilirsiniz.
Avukatlık bürolarındaki çalışma ortamlarını iyi bilirim. Sekreter diye onları küçümseyerek olmaz malesef .Genelde Genelde stajerler yada yeni mesleğe başlayan avukatlar içli dışlı olurlar sekreterlerle ,çünkü onların eli ayağı olur. (Sizin ofisi bilemiyorum tabi)
Ailenize gelince ,aslında tam tersi sizin ailenizi alıp kutlama yemeğine falan çıkmanız gerekmezmiydi diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşınız konusunda ,keşke sekretere öyle birşey söylemeseydiniz.. Biz onunla akşam kutlayacağız falan deseydiniz. Yada direkt söyleseydiniz erkek arkadaşınıza böyle bir beklenti var bana bir çicek gönder bari diye..
tam ÖKÜZ :/Öncelikle tebrik ederimBenim ailemde ne çiçek gönderir, ne kutlama yapar başarılar söz konusu olunca, o yüzden sizi anlayabiliyorum. Size de yapsalar iyiymiş iş yerinde ama olmamış. Sekreter eğer kendi istediğine yapıyor, istediğine yapmıyorsa sanırım frekanslarınız uymamış. Erkek arkadaşın konusunda ise, öküzlük yapmış o ne öyle?!?
ben ezmedim siz ezikleniyosanız da eziklenmeyin ben ce bakın anneniz nasıl başarılı olmus çöpcü bile başarılı olabilir ama başbakanlar cuvallıyabiliyor kızdan kod adıyla mı bahsetseydim Alfa mı deseydim kızaKızın 'SEKRETER' olduğunu anladık, hukuk okumamış sekreter olmuş tamam da denilmek istenen şu, SEKRETER derken neden küçümser ve ezici bir hava kullanılıyor bunu sormuşlar, benim annem de sekreter olarak başladı çalışma hayatına ama şimdi altında işçileri olan yıllardır yöneticilik yapan özel sektörde erkekler arasında kendine yer edinmiş çok başarılı bir iş kadını ve bir 'MÜDÜR' çok da sayılan ve başarılı bir müdür
Anlamadığım sekreter olunca basit, ezik vs mi oluyorsun nasıl bir tavır bu ?
yok bnm patronum da sasırdı o an oncekini o yaptırmamıstı tebriğin için de cook tesekkr ederim canım daha buyuk basarılar senn olsun :)Avukatlarin ruhsat aldığını şimdi öğrendim ne ruhsati almış diyorum kendi kendime:) hayırlı olsun ama o kız belliki kasıtlı yapmış ya da patron yaptirmamis kiz da bundan hoşlanmis. Herhalukarda size gıcık belli.
evet :)Evet galiba sen de avukatsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?