Pazartesi Pazartesi Tüm Modum Moralim Düştü:(

ayrıca sekreter olayına kızan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum.
bu durum biraz kişinin haddini bilmesiyle alakalı. toplumda sonuçta mesleki olarak herkes aynı konumda değil ve insanların da bu sebeple birbirlerine saygılı olması gerekiyor. bu mesleği küçümsemekle alakalı değil.
ama şunu da söyleyebiliriz biz 4 sene boyunca ( bir de hazırlık okumuştum ben toplam 5 sene ediyor) koca kitapları kanunları okuyoruz gözlerimiz bozuluyor artık çalışmaktan üzerine staj yapıyoruz avukat olmak için bu stajda yine derslere giriyoruz tez hazırlıyoruz çalışıyoruz afedersiniz ırgat gibi, daha sonra da mesleki olarak bizim çabamızı küçümseyen ne kadar fedakarlıklar yaptığımızı bilmeyen birisi (okumuş da olabilir okumamış da olabilir ) bizim eğitimimize ve bulunduğumuz konuma azıcık saygı duymadan yani haddini bilmeden küçümser şekilde konuşuyor. işte mesele bu. benim karşımda bir doktor olsa ya da yine bir sekreter olsa bu şekilde bir konuşmadan ziyade daha ılımlı yaklaşırdım.
aslında bu konudaki sekreter bayanın kendi kişiliğinin eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bu tip davranışları, mesleğinden değil.. herkes haddini bilmeli.

Sekreter muhabbeti baya uzamış ama diğer stajyere organizsyon yapan ve arkadaşımıza yapmayan ayrıca küçümser gibi konuşan kişi amiri başka bir avukat olsa da iş arkadaşım-bürodaki başka bir avukat kız vs. diye bahsedecekti. Sekreter gıcık etmiş sekreter gıcık etti demiş. Bu gocunmalar neden anlayamadım. Çok yersiz olmuş.

Konuya gelince canım. Öncelikle hayırlı uğurlu olsunn. Ailen hep mi böyleydi. Hani sende beklenti oluşmasının sebebi diğer stajyere birşeyler yapılması mıydı yoksa ailen bu tarz kutlamaları atlamazdı da bu sefer mi unuttular? İlk kez unutuyorlarsa sitemini dile getir ama normalde de kutlamayan bir aileyse başarılarına alışmışlar artık der geçerim.
Sevgilininki büyük öküzlük olmuş. Ona atış serbest

Yanı meslegını sureklı vurgulayarak konusmak asagılamak olarak gormek mı? Neden bu kadar tuhaf geldını bende cozemedım..

Konu sahıbı arkadasım basarıların daım olsun.. Hayırlı ugurlu olsun.. Ofiste kutlama yapılmamıs olabilir, aileniz de bu tür bir detayı atlamıs olabilir beklediğinize gore.. Siz de kendi ailenizle yada arkadaşlarınızla bildirin kendi organızasyonunuz yapın derim.. Baskasından bisey beklemenıze gerek yok bence.. Keza bende Müşavir Ruhsatımı aldıgım gun alemlere akacagıma ahd ettım.. Kimin kutladıgı kımın kutlamadıgı umrumda olmaz.. Basarmıs olmanın mutlulugunu yasayın doya doya..

Öncelikle hayırlı olsun
Sekreter patrondan bağımsız organizasyon yapıyor ise zorunluluğu yoktur yani kendi istediği için gönlünden geçtiği için yapıyordur .Bu durumda size yapmamışlar ise sizi sevememişlerdir ,malesef durum bu.Keşke sizde Kızlar bu ne iş insan bi tebrik eder bi pasta falan alırdı diyebilirsiniz.
Avukatlık bürolarındaki çalışma ortamlarını iyi bilirim. Sekreter diye onları küçümseyerek olmaz malesef .Genelde Genelde stajerler yada yeni mesleğe başlayan avukatlar içli dışlı olurlar sekreterlerle ,çünkü onların eli ayağı olur. (Sizin ofisi bilemiyorum tabi)
Ailenize gelince ,aslında tam tersi sizin ailenizi alıp kutlama yemeğine falan çıkmanız gerekmezmiydi diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşınız konusunda ,keşke sekretere öyle birşey söylemeseydiniz.. Biz onunla akşam kutlayacağız falan deseydiniz. Yada direkt söyleseydiniz erkek arkadaşınıza böyle bir beklenti var bana bir çicek gönder bari diye..

Öncelikle tebrik ederim Benim ailemde ne çiçek gönderir, ne kutlama yapar başarılar söz konusu olunca, o yüzden sizi anlayabiliyorum. Size de yapsalar iyiymiş iş yerinde ama olmamış. Sekreter eğer kendi istediğine yapıyor, istediğine yapmıyorsa sanırım frekanslarınız uymamış. Erkek arkadaşın konusunda ise, öküzlük yapmış o ne öyle?!?

Kızın 'SEKRETER' olduğunu anladık, hukuk okumamış sekreter olmuş tamam da denilmek istenen şu, SEKRETER derken neden küçümser ve ezici bir hava kullanılıyor bunu sormuşlar, benim annem de sekreter olarak başladı çalışma hayatına ama şimdi altında işçileri olan yıllardır yöneticilik yapan özel sektörde erkekler arasında kendine yer edinmiş çok başarılı bir iş kadını ve bir 'MÜDÜR' çok da sayılan ve başarılı bir müdür
Anlamadığım sekreter olunca basit, ezik vs mi oluyorsun nasıl bir tavır bu ?

Hanımefendi keşke diğer yorumlarımızıda okusaydınız.Küçümsenecek bişey olmadığını savunan BENİM zaten. Konu sahibi arkadaşın kim olduğunu belirtmek adına sekreter demesine niye alındınız sekreter olmak kötü bişeymi ki neden bu kadar komplekslisiniz dedim ben.Konuda bahsi geçen hanımın işyerindeki en belirleyici özelliği sekreterlik değilmi? İşyerindeki esmer kız diyemi bahsedicekti.İnsanlar buna neden alındı bu ne kompleks böyle kimsenin kimseyi aşağıladığı yok.Ne yaşadınızda bunu böyle algılıyorsunuz.Bu nasıl bir art niyettir böyle. DİYORUZ. Sonuç olarak zaten kompleks yapıp antipatik bulan 2 arkadaş dışında herkesinde benim gibi düşündüğünü yorumlara bakarak görebilirsiniz. Sekreter olduğu için sekreter deniyor sadece bu kadar, konu sahibi avukat değilde işyerinde çalışan başka biri olsa böyle algılarmıydınız bu nasıl bir hiyerarşik kafa yapısı DİYORUM. Bu yüzden siz bu soruyu bana değil, konuyu okuyupta alınan 2 arkadaşa sormalısınız. Çünkü bende sizin gibi düşünüyorum.Bu yüzden alınıcak ne var yani.Hala garip geliyor açıkcası.

Teşekkür ederim tatlım güzel tebriğin çok mutlu etti :)

hayır öyle değil. Ezmeye de çalışmadım aksine ünv okumamış bir insana fiilen o işi yaptığı için sekreter dedim. Bu onun için iyi bi şey yani aslında sekreter de değil. Ve o organizasyonu kendisi yaptı hatta patronlara da süpriz oldu onlar da şaşırdı. Küçük ofislerde bu şekilde olur. Bu tarz konulara da patronlar karar vermezler

resmen bak herkesi kutladık seni kutlamadık bekliyordun demi hmm bak yapmadık sana ... olarak gözüne gözüne sokmuş canım, muhatap olma mümkünse, beklenti olarak da üzerinde durma sevgilim yüzyüze kutladı demen yeterlidir..

haklısın tatlım o hakediyo bunu. Ofis arkadaşım diyim sekreter dedim diye insanlar hurra bana cullanmıs burda ( sekreter ne zamandan beri hakaret vasfında bilmesem de). O tarz insanların seviyesine inmem ama yapılan da üzer beni öyle de saçma bi yapım var.

teşekkür ederim. İçtenliğinizi sevdim sizi hemmen takip etmem lazım KK n de :)

bu müthis cevabı yazmadan ben de aşağı yukarı aynılarını yazdım canım lafı ağzımdan aldın benden uzun yaşayacaksın derler ya onun gibi :)

aynen öyle insanlar buna değineceklerine sekreter dememe takılıyorlar adını söyliyim sanki tanıyacaklar

Ben size diyecek bir şey bulamadım. Nutkum tutuldu. Ciddi anlamda çirkin bir tavır. Kim ezdi sizi bu kadar?
canım sen ezilmişssin esas asıl herkesin bir mesleği vardır kimi doktor kimi mühendis kimi de sekreter sekretere sekreter denir mühendise mühendis kimse de aa bana mühendis ndedi ona mühendis dediler diye alınmaz, ezilmez, saldırganlaşmaz rahat ol alınganlık yapma ben ce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…