cok üzüldüm canim,yine nasip olur insallah...bende de pco var. 2 ay klomenle tedavi gördüm. ilk ay yumurta gelişmedi. ikinci ay yumurta gelişti. çatlatma iğnesine gerek kalmadan çatladı ve hamile kaldım. ama 8. haftamda düşük yaptım. diğer başlıklarda okuduğum kadarıyla bu yöntemle bebek sahibi olan bir sürü kişi var. umarım bizde onlardan oluruz. bu arada siteye yeni üye oldum bende:)
ay canim insallah güzel haberlerini duyariz..bende de pco var. geçen ay klomen tedavisi gördüm ama işe yaramadı. bu ay puregon kullandım. çatlatma iğnemi de cuma günü vuruldum. malum salıdan sonra sadece beklemek düşecek bana. inşallah sizlere güzel haberler verebilirim.
ama bu klomen puregon vs tamamen bünyeden bünyeye değişen olaylar. yakın bir arkadaşım klomenle ilk ay hamile kaldı. kuzenimde klomen işe yaramadı ama iğnenin ilk ayıyla hamile kaldı. özetle her bünyede farklı reaksiyon veriyor tedaviler.
herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.
canim insallah bu defa güzel sonuclar alirsin..bendede polikistik over var geçen ay klomen kullandım.yumurtam oluştu çatladı fakat sonuç negatif.bu ay tekrar başladım doktorum iğne vermedi acaba bu iş iğnesiz olmuyomuki.ikinci bi doktor arayışındayım.klomen feci yan etkiler gösteriyor bende.hayırlısı olur inş.rabbim annelik duygusunu hepimize ve isteyen herkese yaşatır inş.
canim ben klomen kullanmadim hic ama sonucta igne daha etkili diye biliyorum..emin degilim ama arasindaki fark nedir neyin nesidir..igne ile klomen rasinda ne fark oldugunu biliyor musunuz? bir de igne nasil uygulaniyor? son sorum klomenle ayda kac yumurtaniz olusuyor? bu konuyu arastira arastira canim cikti. rabbim hayirli saglikli bebisler nasip etsin bize...
canim üzülme,burda bu dertlerden müzdarip öyle cok arkadas varki...a.s.[Ben Elazığda ikamet ediyorum 112 de att olarak çalışıyorum...11 aylık evliyim ve başından beri korunmuyorum...3 ay öncesinde adet düzensizliğim için doktora gittim ve pco olduğunu öğrendim eşimden tetkik istendi onda da varikosel çıktı...Bu regl dönemimde klomen kullandım ve reglmin 13. günü kontrole gittim yumurtamın 10 mm çapında sol tarafta olduğunu öğrendim.Doktorum 5 gün sonra tekrar randevu almamı istedi bu arada eşimin değerlerinden dolayı bu şekilde bir tek tüp bebek önerebiliriz dedi...Çok canım sıkılıyor...Bekarlığımdan beri 2 ayda bir regl oluyordum hiç böyle bi sorunum olacağı aklıma gelmemişti..24 yaşındayım ve bebeğim olmasını çok istiyorum..Sizlerle bilgi paylaşımı yapmak istiyorum umarım banada yardımcı olursunuz deneyimlerinizle.SEVGİLERİMLEa.s.a.s.
kızlar bana şu pcos hakkında bilgi verirmisiniz
benim adetlerim yaklaşık 10 gün geçikiyor son 4 aydır.
dr a gidiyorum 1 tane folikül kistin var diyor
yumurtam çatlamayıp kist oluyomuş işte
adet olunca kendiliğinden eriyor.
doktorum bana pcos demedi hiç
ama pcos mu acaba bendeki
canim öncelikle gecmis olsun :teselli:
kisacasi polikistik over sendromu söyle bisey
nedeni henüz bulunamayan 100 kadindan 5inde bulunan tipik bir yumurtlama bozuklugu..
belli belirtileri var ama bircok kadinda bu belirtilerin bir tanesi bile görülmeyebiliyor..
sivilce,kilo alma,adet düzensizligi,tüylenme,gebe kalamama..
yani bu belirtilerin olup olmamasiyla birlikte ultrason ve kan degerlerinede bakilmasi gerekiyor sana bu teshisin koyulmasi icin..
ki doktorun eger pcosdan bahsetmemisse bisey diyemeyiz,yumurtanin catlamayip kist olusturmasi sadece pcosta yasanan bir özellik degil canim..
muhtemelen progesteron hormonununun üretilmesi aksiyordur,ve bu sende düzensiz adet döngülerine neden oluyordur.
Diger Lh ve testosteron hormonlarinda bir anormallik yoksa icini rahat tutmani tavsiye ederim yerimseniben
ve ayrica tek bir kist degil polikistik over 3-6mm boyutunda bir cok minik kistin olmasi demek canim...
rica ederim canim..
teşekkür ederim canım
içimi rahatlattın.
canim öncelikle tebrik ederim..mrb arkadaşlar, uzun bir aradan sonra yine yazıyorum. ben klomenle hamile kalıp sonra
8. haftamda düşük yapmıştım. doktor bir ay korunmamızı istedi. bir ay da biz dikkat ettik. sonra yeniden klomen ile tedaviye başladım ve hemen hamile kaldım. bu yazıyı umudunuzu yitirmemeniz ve kısmetse klomen ile ya da başka ilaçlarla bebişin olabileceğine olan inancımı paylaşmak için yazıyorum. bu konuya ben bir örneğim benden başka olan nice arkadaşlar gibi.
mrb arkdaşlar bendde pko hastasıyım benıde alın aranıza mafoldumben
hosgeldin canim aramiza vereliniortak
üzülmek yokk,yola devam yerimseniben
bana biraz bahsetmistin durumundan ama dilersen burdan detaylari paylasabilirsin,diger tüm arkadaslarada yardimci olabilirsin böylelikle olumunekankayizsmile
Herkes çok kötü bir şeymiş gibi anlatıyor, korkamaya başladım mafoldumben
Bugün öğrendim bende polikistik over hastası olduğumu. Ama uzun zamandır bebeğimiz olmadığı için doktor doktor gezdiğimiz halde bir sorununuz yok deyip durduklarından şuan birilerinin yanlış giden bir durumdan bizi haberdar etmesinin sevincini yaşıyorum nerdeyse. Çünkü hastalık belli olmayınca tedavi de olmuyor haliyle. Ve ben aylarca hep bir şeyler ters gidiyor ve kimse bunu bilmiyor bende tedavi olamıyorum diye, bir de negatifle sonuçlanan hamilelik testlerinin ardından hasta olduğumu ve tedavi olunabileceğini duymak acayip umutlandırdı beni. Nihayetinde çaresiz ağır bir durum yokmuş dedim, tüm olmusuz düşünceleri barındırmama rağmen buna bile sevinir oldum. Fakat aynı durumda olduğumuz diğer arkadaşların (burada ve diğer konularda yazanlar) msjlarını okudukça paniye kapıldım. Korkmam mı gerek arkadaşlar yaaaa :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?