Pcoslu olup yumurtlama takibiyle hamile kalan varmi????

cucu-pete

Sana Emanetiz Rabbim...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
8.441
29
156
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar...
konu önceden acildiysa özür diliyorum,aradim ama bulamadim..
Aranizda Polikistik over sendromu olup yumurtlama takipleriyle hamile kalan arkadaslar var mi??
ve bu tedavide en son catlatma ignesi vurma sürecinde hormon degerlerini hatirlayan-bilenler??
a.s. a.s.

bende de pco var. 2 ay klomenle tedavi gördüm. ilk ay yumurta gelişmedi. ikinci ay yumurta gelişti. çatlatma iğnesine gerek kalmadan çatladı ve hamile kaldım. ama 8. haftamda düşük yaptım. diğer başlıklarda okuduğum kadarıyla bu yöntemle bebek sahibi olan bir sürü kişi var. umarım bizde onlardan oluruz. bu arada siteye yeni üye oldum bende:)

bende de pco var. geçen ay klomen tedavisi gördüm ama işe yaramadı. bu ay puregon kullandım. çatlatma iğnemi de cuma günü vuruldum. malum salıdan sonra sadece beklemek düşecek bana. inşallah sizlere güzel haberler verebilirim.
ama bu klomen puregon vs tamamen bünyeden bünyeye değişen olaylar. yakın bir arkadaşım klomenle ilk ay hamile kaldı. kuzenimde klomen işe yaramadı ama iğnenin ilk ayıyla hamile kaldı. özetle her bünyede farklı reaksiyon veriyor tedaviler.
herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

bendede polikistik over var geçen ay klomen kullandım.yumurtam oluştu çatladı fakat sonuç negatif.bu ay tekrar başladım doktorum iğne vermedi acaba bu iş iğnesiz olmuyomuki.ikinci bi doktor arayışındayım.klomen feci yan etkiler gösteriyor bende.hayırlısı olur inş.rabbim annelik duygusunu hepimize ve isteyen herkese yaşatır inş.

igne ile klomen rasinda ne fark oldugunu biliyor musunuz? bir de igne nasil uygulaniyor? son sorum klomenle ayda kac yumurtaniz olusuyor? bu konuyu arastira arastira canim cikti. rabbim hayirli saglikli bebisler nasip etsin bize...

a.s.[Ben Elazığda ikamet ediyorum 112 de att olarak çalışıyorum...11 aylık evliyim ve başından beri korunmuyorum...3 ay öncesinde adet düzensizliğim için doktora gittim ve pco olduğunu öğrendim eşimden tetkik istendi onda da varikosel çıktı...Bu regl dönemimde klomen kullandım ve reglmin 13. günü kontrole gittim yumurtamın 10 mm çapında sol tarafta olduğunu öğrendim.Doktorum 5 gün sonra tekrar randevu almamı istedi bu arada eşimin değerlerinden dolayı bu şekilde bir tek tüp bebek önerebiliriz dedi...Çok canım sıkılıyor...Bekarlığımdan beri 2 ayda bir regl oluyordum hiç böyle bi sorunum olacağı aklıma gelmemişti..24 yaşındayım ve bebeğim olmasını çok istiyorum..Sizlerle bilgi paylaşımı yapmak istiyorum umarım banada yardımcı olursunuz deneyimlerinizle.SEVGİLERİMLEa.s.a.s.

cok üzüldüm canim,yine nasip olur insallah...
bu arada hosgeldin aramiza...Şeniz

ay canim insallah güzel haberlerini duyariz..
haklisin bünyaden bünyeye fark ediyor tabii..
hakkimizda hayirlisi :Saruboceq:

canim insallah bu defa güzel sonuclar alirsin..
ben hic klomen kullanmadim,direk puregonla baslamistim ilk tedavimde..ikincisindede monegon igneyle baslamistim..
ignesiz söyle sanirim,klomen veya benzeri ilaclarla yumurtalar büyütülüp sonra yine catlatma ignesiyle sonuclandirilabilir..hakkinda hayirlisi olsun :Saruboceq:

igne ile klomen rasinda ne fark oldugunu biliyor musunuz? bir de igne nasil uygulaniyor? son sorum klomenle ayda kac yumurtaniz olusuyor? bu konuyu arastira arastira canim cikti. rabbim hayirli saglikli bebisler nasip etsin bize...
canim ben klomen kullanmadim hic ama sonucta igne daha etkili diye biliyorum..emin degilim ama arasindaki fark nedir neyin nesidir..
igneyide ben göbekten hergün olmak kosuluyla yaptim..düzenli kontrollere gidiyorsun,yumurtalarin büyüyüp büyümemesine göre doz ayarliyor doktor,sende onu yapiyorsun..normalde acimiyor diyorlar ama benim tedavim aylarca sürdügü icin artik mosmor olmustu göbegim,istisnayim sanirim bu konuda mafoldumben

canim üzülme,burda bu dertlerden müzdarip öyle cok arkadas varki...
hakkimizda hayirlisi olsun...erkek infertilitesi topiginde varikosele dair bircok yazi bulabilirsin canim..faydasini görecegine eminim..
bende 2 ayda,3 ayda bir adet olurdum..simdi artik 4-5 aya bile sarkiyor mafoldumben
hersey kismet...hakkimizda hayirlisi olsun :Saruboceq:

kızlar bana şu pcos hakkında bilgi verirmisiniz
benim adetlerim yaklaşık 10 gün geçikiyor son 4 aydır.
dr a gidiyorum 1 tane folikül kistin var diyor
yumurtam çatlamayıp kist oluyomuş işte
adet olunca kendiliğinden eriyor.
doktorum bana pcos demedi hiç
ama pcos mu acaba bendeki

canim öncelikle gecmis olsun :teselli:
kisacasi polikistik over sendromu söyle bisey
nedeni henüz bulunamayan 100 kadindan 5inde bulunan tipik bir yumurtlama bozuklugu..
belli belirtileri var ama bircok kadinda bu belirtilerin bir tanesi bile görülmeyebiliyor..
sivilce,kilo alma,adet düzensizligi,tüylenme,gebe kalamama..
yani bu belirtilerin olup olmamasiyla birlikte ultrason ve kan degerlerinede bakilmasi gerekiyor sana bu teshisin koyulmasi icin..
ki doktorun eger pcosdan bahsetmemisse bisey diyemeyiz,yumurtanin catlamayip kist olusturmasi sadece pcosta yasanan bir özellik degil canim..
muhtemelen progesteron hormonununun üretilmesi aksiyordur,ve bu sende düzensiz adet döngülerine neden oluyordur.
Diger Lh ve testosteron hormonlarinda bir anormallik yoksa icini rahat tutmani tavsiye ederim yerimseniben
ve ayrica tek bir kist degil polikistik over 3-6mm boyutunda bir cok minik kistin olmasi demek canim...

teşekkür ederim canım
içimi rahatlattın.

Arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tüp bebek fiyatlarında indirim istiyoruz )

topiğinde mail günü lütfen topiğe uğrayıp hazırlanan dilekçeyi gerekli yerlere mail olarak atarmısınız

lütfen herkese haber verelim

mrb arkadaşlar, uzun bir aradan sonra yine yazıyorum. ben klomenle hamile kalıp sonra
8. haftamda düşük yapmıştım. doktor bir ay korunmamızı istedi. bir ay da biz dikkat ettik. sonra yeniden klomen ile tedaviye başladım ve hemen hamile kaldım. bu yazıyı umudunuzu yitirmemeniz ve kısmetse klomen ile ya da başka ilaçlarla bebişin olabileceğine olan inancımı paylaşmak için yazıyorum. bu konuya ben bir örneğim benden başka olan nice arkadaşlar gibi.

teşekkür ederim canım
içimi rahatlattın.
rica ederim canim..
saglikli günler a.s.

canim öncelikle tebrik ederim..
ne mutlu sana hamile kalmissin,sagliklada gelsin bebegin insallah..
sizdeki sorun neydi? ve yalnizca klomen mi vermisti doktorun?
ilgin ve duyarliligin icin ayrica tesekkürler..
tedavilerde zaten öncelikle inanc olmali,inanarak,sabrederek devam etmek gerekli..
insallah bu ve diger tüm infertilite topiklerindeki arkadaslarimiz en yakin zamanda hamile kalir..:Saruboceq:

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SİZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BİR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GİTTİM ORADAKİ DR SÖZ ETTİ EĞER BU GENELGE KABUL EDİLİRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DİYOR ) TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DİYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPİK AÇALIM DİYORUM VE BİRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BİLMİYORUM

mrb arkdaşlar bendde pko hastasıyım benıde alın aranıza mafoldumben

mrb arkdaşlar bendde pko hastasıyım benıde alın aranıza mafoldumben

hosgeldin canim aramiza vereliniortak
üzülmek yokk,yola devam yerimseniben
bana biraz bahsetmistin durumundan ama dilersen burdan detaylari paylasabilirsin,diger tüm arkadaslarada yardimci olabilirsin böylelikle olumunekankayizsmile

Herkes çok kötü bir şeymiş gibi anlatıyor, korkamaya başladım mafoldumben

Bugün öğrendim bende polikistik over hastası olduğumu. Ama uzun zamandır bebeğimiz olmadığı için doktor doktor gezdiğimiz halde bir sorununuz yok deyip durduklarından şuan birilerinin yanlış giden bir durumdan bizi haberdar etmesinin sevincini yaşıyorum nerdeyse. Çünkü hastalık belli olmayınca tedavi de olmuyor haliyle. Ve ben aylarca hep bir şeyler ters gidiyor ve kimse bunu bilmiyor bende tedavi olamıyorum diye, bir de negatifle sonuçlanan hamilelik testlerinin ardından hasta olduğumu ve tedavi olunabileceğini duymak acayip umutlandırdı beni. Nihayetinde çaresiz ağır bir durum yokmuş dedim, tüm olmusuz düşünceleri barındırmama rağmen buna bile sevinir oldum. Fakat aynı durumda olduğumuz diğer arkadaşların (burada ve diğer konularda yazanlar) msjlarını okudukça paniye kapıldım. Korkmam mı gerek arkadaşlar yaaaa :uhm:

hosgeldin canim aramiza vereliniortak
üzülmek yokk,yola devam yerimseniben
bana biraz bahsetmistin durumundan ama dilersen burdan detaylari paylasabilirsin,diger tüm arkadaslarada yardimci olabilirsin böylelikle olumunekankayizsmile

hoşbulduk canımm.çok sagol
bende biraz kendimden bahsedeyim.23yasındayım 1,5yıllık evliyim.18yaşımdan beri gitmediğim hastane doktor kalmadı hepsi bana diana35 verdiler yumurtalıklarım tembelmiş diyee.şimdi1,5yıllık evliyim 1ay önce doktora gittim adet düzensizliği yüzünden.doktorum bana polikistik over oldugumu ve çocuk için tedavi görmem gerelktiriğ söyledi.aslında çacuk düşünmüyordum ama hastalıgımı ögrendıklten sonraa karar verik madem tedaviyle bebeğim olcak o zaman başlayalım dedik.2haftadır yumurta takıbı yapılıyorr.fakat doktorum bana yumurtan yok dedi.sag ve sol yumurtalıklarımdada kist varmış.ama yumurta yok dedi.perşembe günü tekarra muayne olcam yani yarın.hala yumurtam yoksa ilaç tedavisne başlayacaz.umarım hepimiz en kısa zamanda anne oluruz arkadaşlar.

mrb arkdaşım.aslında hatalıgını ögrenmen güzel çok güzel konusmussun valla.ben çok duydum pko olupdaa hamıle kalan canım ilac tedavisiyle yada tüp bebekle hamıle kalan arkadaslar var.bence işini iyi yapan bi doktor bul kendine ve tedavine başla canım.umarım en kısa zamnada hayırlısıyla hamıle kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…