PEDAGOG YARDIMI

yaptığı yanlış davranışta ceza yönetimi denedim...şu bir ara tvde çıkan süper dadı vardı..mola yönetimi vardı onu denedim. resmen sinir nöbeti geçirdi daha saldırganlaştı..

O zaman baska bir yöntem deniyeceksin. Ve dahada saldirgan olursa yine cizgilerini belli edeceksin. Dedigim gibi, sevdigi birseyi elinden alabilirsin. Dahada saldirgin olursa ikinci birsey alabilirsin. Geriye bagirsin, cagirsin, asla geri adim atma. Ve en önemlisi istikrar. Atiyorum x hareketli yaptiginda ceza verirsen, 2 gün sonra yine x hareketi yaparsa, yine ceza vermelisin. Bikmadan, usanmadan.

Cocuklarin kurallara ve disipline ihtiyaci vardir. Dünya daha düzgün ve anlamli oluyor onlar icin. Dedigim gibi, bir pedagogtan bu konuda destek alabilirsin. Yoksa bu sekilde oglun cok fazla simaracak ve artik önünü alamazsin.

Dün oğlum zabıta aracına binicem diye tutturdu. Sevimli de bir şey kimse kıramıyor. Bindi araca babasının malı gibi. Zabıta da "hadi annen gidecek eve inmen lazım" deyince "annem gitsin biz arabayla gidelim" dedi. Asla kimseden çekinmez, korkmaz. Yüksekten, ateşten, hızlı gelen araçlardan. Listeyi çoğaltabilirim. Inanılmaz korkusuzdur. Engelleme durumunda oğlum da hırçınlaşır. Kendini yerlere atar vurmaya kalkışır.

Ben bu kriz anlarını sakin kalarak çözüyorum. Çocuğa olağanüstü bir durum olduğunu ve çözmeye çalıştığınızı hissettirince kriz inatlaşmaya dönüşüyor. Daha dün marketin içinde kendini yerlere atan ve bağıran oğluma olağanüstü bir durum yokmuş gibi "ben alışverişimü bitirdim. Şimdi eve gitmem gerek." dedim. Biraz daha tepindi. Kasada ödeme yaptım kapıya yöneldim. Paşa paşa geldi arkamdan. Ancak bu sonuca uzun zamandır uğraşarak ulaştım. Oyh, çok zordu. Anlatmakla bitmez.

Her ne olursa olsun sakin kalın. Diğer insanları umursamayın. Ne derler, ne düşünürler vs. Kriz anında üzerine eğilip ikna etmeye uğraşmayın. Kısa, net ve kararlı bir cümle kullanıp her ne yapıyorsanız o anda devam edin. Birden olmayacak ama zamanla en azından hafifleyecek hırçınlığı ve hareketliliği.

Çocuğu çok uyarıyor musunuz? Şunu yapma bunu yapma şu olur bu olur şeklinde.

evet uyarmazsam zaten evi ters getirir kendi haline bıraksam
Şu nedenden dolayı sordum; benimde 4 yaşında bir oğlum var. Hamileyim ve mide bulantım çok fazla. Tahammülüm azaldı ve çocuğu bu aralarşunu yapma bunu yapma diye gereğinden fazla uyarmaya başladım. Ve farkettim ki çocuk şimdi bizim yapma dediğimiz şeyi inadına iki daha fazla yapmaya başlamış. Sözümü dinleyen çocuk sözümü hiç dinlememeye başladı. Ve kendisi de sürekli bana yapma diyorsunuz birşey olmaz bana diye inatlaşmaya başladı. Sizin ki de mi böyle bir durum acaba

Çocugunuz hiperaktif benim yiğenim aynı sizin anlattığınız gibiydi aşı derece de yaramaz yerinde durmaz uyku uyumaz bir çocukdu. Yaşıtlarına da zarar verirdi vurmak ısırmak şiddetini kapılara ve etrafına yansıtırdı vs. Okul döneminde de çok zorlandı okumayı sökemedi özel doktor ve ekstra böyle çocukların gittiği eğitimlere gitti şükür şuanda çok iyi tabi pedogog ve ilaç tedavisi böyle çocuklarda dikkat bozukluklarıda oluyor tabi o yüzden okul dönemi çok önemli kesin tanısı için.

Kabullenmek diye yazmış bir üye çok doğru en önemli ve ilk adım bu ama önce pedagog ile bir görüşün bakalım belki düşündüğünüz gibi değildir belki sadece hareketlidir inşallah diyelim. Benim oğlum 10 yaşında ve dehb”dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” var ama şükürler olsun çok hafif düzeyde. Dürtüsellik dehb’in bir parçası. Bizim okul çağında birinci sınıfa giderken öğretmenin yönlendirmesiyle ortaya çıkmıştı. Size tavsiyem paketli gıdalardan şekerden ve un içeren besinlerden uzak durmanız ve ‘hayır’ kelimesini tasarruflu kullanmanız yönünde. Ayrıca biliyorum çok zor ama sakin kalmaya çalışın. Şimdiki aklım olsa bu kadar kendimi yıpratmazdım sabrınızı tüketmeyin ilerleyen zamanlarda size lazım olacak.

Cocuk psikiyatristine goturmenizi tavsiye ederim. Acilen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…