• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PEDAGOG YARDIMI

yaptığı yanlış davranışta ceza yönetimi denedim...şu bir ara tvde çıkan süper dadı vardı..mola yönetimi vardı onu denedim. resmen sinir nöbeti geçirdi daha saldırganlaştı..

O zaman baska bir yöntem deniyeceksin. Ve dahada saldirgan olursa yine cizgilerini belli edeceksin. Dedigim gibi, sevdigi birseyi elinden alabilirsin. Dahada saldirgin olursa ikinci birsey alabilirsin. Geriye bagirsin, cagirsin, asla geri adim atma. Ve en önemlisi istikrar. Atiyorum x hareketli yaptiginda ceza verirsen, 2 gün sonra yine x hareketi yaparsa, yine ceza vermelisin. Bikmadan, usanmadan.

Cocuklarin kurallara ve disipline ihtiyaci vardir. Dünya daha düzgün ve anlamli oluyor onlar icin. Dedigim gibi, bir pedagogtan bu konuda destek alabilirsin. Yoksa bu sekilde oglun cok fazla simaracak ve artik önünü alamazsin.

teşekkür ederim böyle uzun uzun yorum yazıp yardım etmeye çalıştığınız için.. en yakın zamanda pedagoğu olan bir kreş seçip göndereceğim.
davranışları hakkında biraz daha ayrıntı verir misiniz demişsiniz
-hiç tanımadıkları yabancı ortamlarda da korkusuzca hareket ediyor.
-Aşırı cesaretli
-sürekli koşuyor ve düşüyor
-engellemelere ve cezalara tahammül edemiyor
-öfke nöbeti geçiriyor ve saldırganlaşıyor
-çok fazla konuşuyor..bunun neresi kötü diyebilirsiniz ama sürekli onu dinlememizi istiyor. ablasıyla konuştuğumda mutlaka bişeyler isteyerek konuşmaya bölmeye çalışır veya ağlar.
-arkadaşlarıyla sürekli kavga halinde ..yolda ona birisi baktığı zaman bile kaşlarını çatar

Dün oğlum zabıta aracına binicem diye tutturdu. Sevimli de bir şey kimse kıramıyor. Bindi araca babasının malı gibi. Zabıta da "hadi annen gidecek eve inmen lazım" deyince "annem gitsin biz arabayla gidelim" dedi. Asla kimseden çekinmez, korkmaz. Yüksekten, ateşten, hızlı gelen araçlardan. Listeyi çoğaltabilirim. Inanılmaz korkusuzdur. Engelleme durumunda oğlum da hırçınlaşır. Kendini yerlere atar vurmaya kalkışır.

Ben bu kriz anlarını sakin kalarak çözüyorum. Çocuğa olağanüstü bir durum olduğunu ve çözmeye çalıştığınızı hissettirince kriz inatlaşmaya dönüşüyor. Daha dün marketin içinde kendini yerlere atan ve bağıran oğluma olağanüstü bir durum yokmuş gibi "ben alışverişimü bitirdim. Şimdi eve gitmem gerek." dedim. Biraz daha tepindi. Kasada ödeme yaptım kapıya yöneldim. Paşa paşa geldi arkamdan. Ancak bu sonuca uzun zamandır uğraşarak ulaştım. Oyh, çok zordu. Anlatmakla bitmez.

Her ne olursa olsun sakin kalın. Diğer insanları umursamayın. Ne derler, ne düşünürler vs. Kriz anında üzerine eğilip ikna etmeye uğraşmayın. Kısa, net ve kararlı bir cümle kullanıp her ne yapıyorsanız o anda devam edin. Birden olmayacak ama zamanla en azından hafifleyecek hırçınlığı ve hareketliliği.

Kasımda 4 yaşına girecek bir oğlum var...
Aşırı derecede yaramaz.. Sadece yaramaz diye basite indirgememek lazım diye düşünüyorum hatta.. özellikle şu 15 gündür haddinden fazla.
ben çalışıyorum 8 aylıktan beri aynı bakıcı ile devam ediyoruz. Ona anneanne diyor yani seviyor olumsuz bir şey söylemedi.
bu arada konuşması çok düzgün hislerini çok iyi ifade eder.. ama gelgelim açık alana birlikte çıkamıyoruz..elimi tutmaz alır başını gider.
asla korkmaz ..sonunu düşünmez yaptığı hiç birşeyde... yaptığının sonucunda ne olacağını söylediğimde umruna bile takmaz..
mesela örnek vereyim ; dün akşam orta sehbayı ters çevirmek istiyor ve ayağına düşürdü bunu yaparken.. Canı acıdı ."sana söylemiştim yapma ayağına düşer "diye dedim.yok yine tekrar aynı şeyi yapmaya gidiyor.. duvar saatini indirdi. kırcam diyor illa... Oğlum ben üzülürüm bunu yaparsan benim için önemli diyorum.. üzül kırcam diyor... herkesle kavga halince ablası var 12 yaşında ona vuruyor arkadaşlarına vuruyor.. yapmak istediğine izin vermeyince bana vuruyor. artık hiçbir yere gitmek dışarı çıkmak istemiyorum..
dışardan gören bu çocuğa hiç terbiye vermediler mi diyor kesin.. halbuki sürekli konuşuyorum neden yapmaması gerektiğini anlatıyorum.evden çıkarken yapmamsı gerekenleri söylüyorum ..tamam diyor...ama sonuç yine aynı..
Rabbim sağlık versin ama diğer çocuklara bakıyorum benim oğlum niye böyle diye üzülüyorum .(dürtüsel bozukluk olduğunu düşünüyorum)

benim oğlum gibi davranışları olan arkadaşlar varsa neler yapıyorsunuz veya böyle çocukken olup büyüyünce düzelen var mı
çok ihtiyacım var dertleşmeye
Çocuğu çok uyarıyor musunuz? Şunu yapma bunu yapma şu olur bu olur şeklinde.

evet uyarmazsam zaten evi ters getirir kendi haline bıraksam
Şu nedenden dolayı sordum; benimde 4 yaşında bir oğlum var. Hamileyim ve mide bulantım çok fazla. Tahammülüm azaldı ve çocuğu bu aralarşunu yapma bunu yapma diye gereğinden fazla uyarmaya başladım. Ve farkettim ki çocuk şimdi bizim yapma dediğimiz şeyi inadına iki daha fazla yapmaya başlamış. Sözümü dinleyen çocuk sözümü hiç dinlememeye başladı. Ve kendisi de sürekli bana yapma diyorsunuz birşey olmaz bana diye inatlaşmaya başladı. Sizin ki de mi böyle bir durum acaba

kreşe göndermeyi düşünüyorum ama çok hırçın orda da sorun yaşayacağız biliyorum. kızımı 4,5 yaşında göndermiştim oğlumu da öyle göndereyim diye düşündüm sonra da.. kreşe gidince fark eder mi bilmiyorum... ayrıca pedegog yardımı için bir pedogogla telefon görüşmesi yaptım..sıkıntılarımızı söyledim getirmemize gerek var mı diye sordum...okul öncesi dönemde getirin şimdi belli olmaz ..zor çocuk tabir ettiğimiz çocuklardan sizin çocuğunuz dedi sadece...Ben dürtüsel bozukluk olduğunu düşünüyorum
Çocugunuz hiperaktif benim yiğenim aynı sizin anlattığınız gibiydi aşı derece de yaramaz yerinde durmaz uyku uyumaz bir çocukdu. Yaşıtlarına da zarar verirdi vurmak ısırmak şiddetini kapılara ve etrafına yansıtırdı vs. Okul döneminde de çok zorlandı okumayı sökemedi özel doktor ve ekstra böyle çocukların gittiği eğitimlere gitti şükür şuanda çok iyi tabi pedogog ve ilaç tedavisi böyle çocuklarda dikkat bozukluklarıda oluyor tabi o yüzden okul dönemi çok önemli kesin tanısı için.

Kasımda 4 yaşına girecek bir oğlum var...
Aşırı derecede yaramaz.. Sadece yaramaz diye basite indirgememek lazım diye düşünüyorum hatta.. özellikle şu 15 gündür haddinden fazla.
ben çalışıyorum 8 aylıktan beri aynı bakıcı ile devam ediyoruz. Ona anneanne diyor yani seviyor olumsuz bir şey söylemedi.
bu arada konuşması çok düzgün hislerini çok iyi ifade eder.. ama gelgelim açık alana birlikte çıkamıyoruz..elimi tutmaz alır başını gider.
asla korkmaz ..sonunu düşünmez yaptığı hiç birşeyde... yaptığının sonucunda ne olacağını söylediğimde umruna bile takmaz..
mesela örnek vereyim ; dün akşam orta sehbayı ters çevirmek istiyor ve ayağına düşürdü bunu yaparken.. Canı acıdı ."sana söylemiştim yapma ayağına düşer "diye dedim.yok yine tekrar aynı şeyi yapmaya gidiyor.. duvar saatini indirdi. kırcam diyor illa... Oğlum ben üzülürüm bunu yaparsan benim için önemli diyorum.. üzül kırcam diyor... herkesle kavga halince ablası var 12 yaşında ona vuruyor arkadaşlarına vuruyor.. yapmak istediğine izin vermeyince bana vuruyor. artık hiçbir yere gitmek dışarı çıkmak istemiyorum..
dışardan gören bu çocuğa hiç terbiye vermediler mi diyor kesin.. halbuki sürekli konuşuyorum neden yapmaması gerektiğini anlatıyorum.evden çıkarken yapmamsı gerekenleri söylüyorum ..tamam diyor...ama sonuç yine aynı..
Rabbim sağlık versin ama diğer çocuklara bakıyorum benim oğlum niye böyle diye üzülüyorum .(dürtüsel bozukluk olduğunu düşünüyorum)

benim oğlum gibi davranışları olan arkadaşlar varsa neler yapıyorsunuz veya böyle çocukken olup büyüyünce düzelen var mı
çok ihtiyacım var dertleşmeye
Kabullenmek diye yazmış bir üye çok doğru en önemli ve ilk adım bu ama önce pedagog ile bir görüşün bakalım belki düşündüğünüz gibi değildir belki sadece hareketlidir inşallah diyelim. Benim oğlum 10 yaşında ve dehb”dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” var ama şükürler olsun çok hafif düzeyde. Dürtüsellik dehb’in bir parçası. Bizim okul çağında birinci sınıfa giderken öğretmenin yönlendirmesiyle ortaya çıkmıştı. Size tavsiyem paketli gıdalardan şekerden ve un içeren besinlerden uzak durmanız ve ‘hayır’ kelimesini tasarruflu kullanmanız yönünde. Ayrıca biliyorum çok zor ama sakin kalmaya çalışın. Şimdiki aklım olsa bu kadar kendimi yıpratmazdım sabrınızı tüketmeyin ilerleyen zamanlarda size lazım olacak.

Benim oğlum da 4 yaşında ve asosyal hic kimseyle konuşmuyor yakın temas kurmuyor anne baba hariç pedago götürdük kreş önerdi zor zoruna giddi 7 ay ondan sonra yene büyük adam gibi tek başına takılıyor konuşmuyor ne yapar sam yapayım.başkalarıyla iletişime geçmiyor
Cocuk psikiyatristine goturmenizi tavsiye ederim. Acilen.

Back
X