• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
Ne münasebet ne hakla öpüyor o kim ya. Bu kadar olaylar sapıklar etrafta cirit atarken ne malum tamamen masumane oldugu. Hadi öyle olsa bile niye öpüyor ya. Ben kendim gider evini basına yıkardım. Tvlerde gördüklerimizin o pis sapıkların hic biri icin ay cok kötü insandı denmiyor hepsine sessiz kendi halinde iyi insandı diyorlar. Normal değil yaptıgı devir eski devir değil suclu falanda değilsiniz eşiniz gözünü kapamış

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. (Görümcem hepimizden yaşça bayağı büyüktür, adamdanda yaşça büyük ve onunla bizden samimi, daha yakınen tanıyor) Görümcem kapıcıyla karşılaşınca konuşmuş. Görümcemin eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış biraz kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?

Doğru olanı yapmışsınız. Evladınıza da güzelce anlatın öptürmesin. Kimsenin içini bilemeyiz.

Haklısın. Benim 3 yaşına girecek oğlum var bizim güvenlik görevlisi sarılıp öpmeye kalkmış benim arkam dönüktü bahçeye doğru gidiyordum bisikletini getirmek için yan komşum hemen müdahale etmiş. Adam kötü bir niyetim yoktu dediysede yönetici uyarı verdi. İşte bu kadar kötü bir çağda yaşıyoruz artık tüm anne babalar haklı olarak tetikte

Konuyu okuyunca sinirlendim.yorumlara daha çok.Herkesin ağzında adamın niyeti kötü değildir .nerden biliyorsunuz kötü olmadığını.benim aklıma iyi niyetli olabileceği gelmiyor kesinlikle.ay bide adamın ne söylemesini bekliyorsunuz.kendini aklayıp ağlayıp zırlayacak .çocukları çok seviyorum diye yaptım dicek.sadece başını okşasaydı iyi niyetli olabilir derdim..ama kızın yanağına kadar eğilip öpecek.valla adamı burda parçalayasım geldi.kızınızı bu adam konusunda iyice uyarın.

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. (Görümcem hepimizden yaşça bayağı büyüktür, adamdanda yaşça büyük ve onunla bizden samimi, daha yakınen tanıyor) Görümcem kapıcıyla karşılaşınca konuşmuş. Görümcemin eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış biraz kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Dibine kadar haklısın. Belki kötü niyetli değildi ama devir kötü. Üzgünüm...

İnsana en büyük kötülük en çok tanıdığı insanlar tarafından yapılıyor canım, korkmakta haklısın.

Kapıcı ve apartman görevlisi eş anlamlıdır. Kapıcı terimi resmî olarak Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde anlamı ile beraber yer almaktadır ve düzeltmeye mahal verilecek bir terim veya uydurma bir meslek adı değildir .
Bilginize,
Kapıcının anlamının ne olduğunu gayet iyi biliyorum.Anlamından da bahsetmiyorum.TDK da yer alan bazı isimlerin telaffuz şekilleri dilde ve resmi yaıozşmalarda da değiştiği gibi örn:bayan/kadın-iş adamı/iş insanı v.s gibi bir insana modern çağımızda insan hakları ve nezaket açısından özellikle kapıcı yerine,apartman görevlisi terimi geçmiştir.Bir insana kapıcı demek yerine apartman görevlisi demek daha insanidir.Çoğunlukla insanlar bunu telaffuz eder ve çocuklarına da aynı şeyi aşılar.Ben size eş anlamdan bahsetmiyorum

Arkadaşlar merhaba ,

Ben size hak verdim. Sonuçta çocuk bile rahatsız olmuş ya da garip gelmiş ki gelip söylemiş. Ama adamın kötü niyetinin olmadığına da ikna oldum ben. Yazık açıklama yapmış herkese, tacizci biri gibi görünmekten rahatsız olmuş normal olarak. Olayı büyüten de adam olmuş bu durumda.
Ben olsam ben de tepki gösterirdim sizin yaptığınız gibi.

Kapıcının anlamının ne olduğunu gayet iyi biliyorum.Anlamından da bahsetmiyorum.TDK da yer alan bazı isimlerin telaffuz şekilleri dilde ve resmi yaıozşmalarda da değiştiği gibi örn:bayan/kadın-iş adamı/iş insanı v.s gibi bir insana modern çağımızda insan hakları ve nezaket açısından özellikle kapıcı yerine,apartman görevlisi terimi geçmiştir.Bir insana kapıcı demek yerine apartman görevlisi demek daha insanidir.Çoğunlukla insanlar bunu telaffuz eder ve çocuklarına da aynı şeyi aşılar.Ben size eş anlamdan bahsetmiyorum

Bu yazdıklarınızla ilgili kaynak belirtir misiniz? Apartman görevlisi kelimesi için kullandığınız “daha insani” terimi ne demek oluyor? Neye göre, kime göre “daha insani” peki? Sadece size göre mi? Bu konu içeriğinde yüzlerce mesaj var ve kimse düzeltme gereği duymadıysa nasıl çoğunlukla kullanılabiliyor? Biz kullanmadıysak ne gibi insansızlık yapmış olabiliriz? Madem hoş değil, bu kelime resmî olarak dilimize neden geçmiş olabilir ve neden Türk Dil Kurumu yetkilileri bu kelimeyi devletimizin resmî sözlüğüne anlamı dahilinde eklemiş olabilirler? Bayan / kadın kelimesi ile kapıcı / apArtman görevlisi eşanlamları arasında nasıl bir bağ kurarak biraraya getirdiniz? Kadın kelimeside mi sizi rahatsız mı eder? ‘Bayan’ sıfatı daha mi ‘insani’ demek istediniz? “Öyle değil böyle” dediniz, ben kaynak olarak size TDK yi gösterdim ve farketmiyor dedim. Siz “öyle değil” diyerek paylaştığınız bilginizi hangi kaynaktan edindiniz ? Ve isterseniz bu şikayetinizi devletin resmî kurumlarına da iletin, burada boş boş yazılı kalmasın . Kaale alırlar belki.

Sevgiler selamlar , :)

Son düzenleme:
Bu yazdıklarınızla ilgili kaynak belirtimisiniz? Apartman görevlisi kelimesi için kullandığınız “daha insani” terimi ne demek oluyor? Neye göre böyle peki? Sadece size göre mi? Bu konuda yüzlerce mesaj var kimse düzeltme gereği duymadıysa nasıl çoğunlukla kullanılabiliyor? Biz kullanmadıysak ne gibi insansızlık yapmış olabiliriz? Madem hoş değil öyle ise bu kelime resmî olarak dilimize neden geçmiş olabilir ki ve neden Türk Dik Kurumu yetkilileri bu kelimeyi devletimizin resmî sözlüğüne anlamı dahilinde eklemiş olabilirler? Bayan / kadın kelimesi ile kapıcı / apArtman görevlisi eşanlamları arasında nasıl bir bağ kurarak biraraya getirdiniz? Sonuçta eşanlamlı olduğunu kabul etmiyor musunuz? Öyle değil böyle dediniz ben kaynak olarak size TDK yi gösterdim. İsterseniz bu şikayetinizi devletin resmî kurumlarına da iletin burada boş boş yazılı kalmasın . Kaale alınır belki.

Sevgiler selamlar , :)
Şu zamanda Apartman görevlisine (eskide kalma,halk/mahalle dili)hala kapıcı denmezin tartışmasını yapan insanlar var ya
Siz haklısınız hanfendi.He he evet biz eş anlamdan bahsediyoruz.Evet evet aynen eş anlamı tdk sı önemli.Neyse daha tartışmak kendime haksızlık olur.Cevap vermek hatta okumak dahi istemiyrum böyle anlamsız bir tatrışmayı.Ben özürdlierim Evet siz kapıcı deyin.

Şu zamanda Apartman görevlisine (eskide kalma,halk/mahalle dili)hala kapıcı denmezin tartışmasını yapan insanlar var ya
Siz haklısınız hanfendi.He he evet biz eş anlamdan bahsediyoruz.Evet evet aynen eş anlamı tdk sı önemli.Neyse daha tartışmak kendime haksızlık olur.Cevap vermek hatta okumak dahi istemiyrum böyle anlamsız bir tatrışmayı.Ben özürdlierim Evet siz kapıcı deyin.

Peki, sevgili bayan...
Katılıyorum, bence de anlamsız bir tartışma.

Maalesef böyle bir devirde yaşıyoruz çocuklarımıza kendi yakınları yapıyor kötülüğü elalem herşeyi yapar. Kimse kimsenin çocuğunu sevmesin . Devir en yakınlarına bile güvenmeme devri en iyisini yapmışsınız.

Back
X