• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
Hayır, daha önce bizim yanımızda böyle bir harekette bulunmadı. Ben kızımı her zaman uyarıyorum sana senden izinsiz kimse dokunamaz, kimse öpemez, mahrem bölgelere anneden başka ve anneden habersiz kimse bakamaz dokunamaz diye. Kızım gelir gelmez anlattı bana “beni asansörde öptü , ben izin vermemiştim” dedi. Bende bundan sonra kimseye izin vermemesini ve müsade etmemesini söyledim.

İzin vermemesine rağmen öpmek nedir ya iyice ayar oldum!

Yavrunuza bağırmayı öğretin böyle durumlarda tanımadığı biri ona dokunduğunda bağırması gerektiğini söyleyin..

Sadece bu yazdıklarımla aldığım kültür, eğitim, karekter konularında size fikir verememiş ve hatta pasif görünmüş olabilirim. Kendimi sizin anlayabileceğiniz seviyede ifade edememek benim eksikliğim midir, sizin dar görüşünüzden midir tartışılabilir. Yalnız benim bu kadar izaha ayırabilecek fazlaca zamanım ve tahammülüm yok.
Onlisans egitimden sayiliyosa egitimlisiniz ama ben saymam. KarEkter??? :))))

Sizi ilgilendirmez istedgm yorumu yaparim kapici hakli demiyorum ama insan kendi cocugunu kendi koruyabilmeli dogurmak marifet degil

Çocuğunu korumayan biri olsa..
"Amaaaan öpsün canım nolacak amcası sayılır"
Zihniyetinde olurdu...

Çocuk doğurmak marifet değil ne alaka ya?.

Sırf muhalafet yorumu....

Onlisans egitimden sayiliyosa egitimlisiniz ama ben saymam. KarEkter??? :))))
Bir de "okusa alim olsa" diye bir söz vardı hatırlarsanız :KK66:

Bildiriyorum sizi çok saygısızsınız. İsterseniz prof olun ama önlisans eğitimiyle sizi geçebilir konu sahibi. Konuşmalardan ve anlayış tarzından belli bu. Keşke her şey okumakla olsaydı en azından şu an böyle yorumlar atmazdınız.

Takıldığınız nokta o kadar boş ki! Ben de aynı durumda olsam yeğenim için konuşurum benim daha yakından tanıdığım biriyse. Bunun doğurmakla vs alakası yok. Doğurup ortaya atan onca insan varken hele konu sahibinin duyarlılığı olması gereken.

Siz doğru olanı yapmışsınız. Haberlerde görüyoruz işte iki tane bebeğin başına neler geldi. İnsanların bir şeyi yapmadan önce 40 kez düşünmesi gerekiyor artık. Ben bile yanımda çocuk görünce gülümsüyorum en fazla. Dokunmuyorum. Öpmek çok yanlış, tanıdığı çocuk bile olsa. Vicdan azabı çekmenize gerek yok

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. (Görümcem hepimizden yaşça bayağı büyüktür, adamdanda yaşça büyük ve onunla bizden samimi, daha yakınen tanıyor) Görümcem kapıcıyla karşılaşınca konuşmuş. Görümcemin eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış biraz kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Doğru olanı yapmışsın. Ben olsam kıyameti koparırdım. Seven uzaktan sevsin. Çocuğuma dokunabilen sayılı insan var. Akrabalarımın bile çoğu dokunamaz. Bu arada o yaşta çocuğu apartmanın içinde dahi tek yollamayın. Kapılardan birinde bir sapığın yaşayıp yasamadigini asla bilemezsiniz.

Doğru olanı yapmışsınız.O kişinin niyetinden ziyade çocuğun algısında bu tür durumlar normalleşmemeli. O yüzden ben bu konuda eşim beni suçlasa o adama verdiğim tepkiden daha çoğunu eşime de gösterirdim. Seni suçlamak yerine o da sizin gibi bakmalı bence. Görümceniz ve eşinin verdiği tepkileri de çok yerinde buldum.

Çok safsınız.. sizce her çocuğu olmayan böyle asanaörde gördüğü 6 yaşındaki kızı öper mi? Hadi saçını okşasa tamam ama yanağından öpmesi üstelik asansörde size de garip gelmedi mi?

Allah aşkına cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla döşelidir derler inanmayın böyle insanlara yavrularınızı sakının asla yalnız koymayın
Saf oluşumla ilgili elinizde bilimsel bir kanıt mi var!!!
Düşüncemi onaylamayabilirsiniz ama bu size bu şekilde konuşma hakkı vermez. Üslubunuza dikkat edin lütfen.

Mune Mune

erkek arkadaşım dr dün bir erkek çocuğu muayeneye getirmişler pipisinde yara varmış muayene ettikten sonra nasıl oldu bu yara diye sormuş anaokulu öğretmeni tuvalete götürüyormuş çocukların pipilerini elleyip böyle yapmazsanız tuvaletinizi yapamazsınız demiş ve o okula giden başka çocuklarda da olduğunu öğrenmiş sonra kaymakama haber vermiş öğretmen hemen istifa etmiş sonra noldu bilmiyorum ama ben şok oldum kimseye güvenmeyin iyi yapmışsınız

erkek arkadaşım dr dün bir erkek çocuğu muayeneye getirmişler pipisinde yara varmış muayene ettikten sonra nasıl oldu bu yara diye sormuş anaokulu öğretmeni tuvalete götürüyormuş çocukların pipilerini elleyip böyle yapmazsanız tuvaletinizi yapamazsınız demiş ve o okula giden başka çocuklarda da olduğunu öğrenmiş sonra kaymakama haber vermiş öğretmen hemen istifa etmiş sonra noldu bilmiyorum ama ben şok oldum kimseye güvenmeyin iyi yapmışsınız
O çocuklar ailelerine söylememiş mi bunu? :KK57: doktor sormasa ortaya çıkmayacak yani.

İnanamıyorum :’(

Hayır, daha önce bizim yanımızda böyle bir harekette bulunmadı. Ben kızımı her zaman uyarıyorum sana senden izinsiz kimse dokunamaz, kimse öpemez, mahrem bölgelere anneden başka ve anneden habersiz kimse bakamaz dokunamaz diye. Kızım gelir gelmez anlattı bana “beni asansörde öptü , ben izin vermemiştim” dedi. Bende bundan sonra kimseye izin vermemesini ve müsade etmemesini söyledim.
Size anlatmasi buyuk sans bence egittiginiz belli zaten.umarim tekrar yasamaz

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. (Görümcem hepimizden yaşça bayağı büyüktür, adamdanda yaşça büyük ve onunla bizden samimi, daha yakınen tanıyor) Görümcem kapıcıyla karşılaşınca konuşmuş. Görümcemin eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış biraz kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Kapıcı değil,apartman görevlisi.
Çocuğunuzu sakınabilirsiniz,ho karşılamayabilirsiniz.Kimsenin onu öpmesine izin vermemeyi çocuğunuza öğretmelisiniz.
Adamın niyeti kötü değildir veya kötüdür tepkiniz yargılayıcı olup başka şahıslara sıçramamalıydı.Adam burada suçlu ilan edilip,onuru kırılmış.
6 yaşında çocuğu yalnız apartman içi dahi olsa bir yere göndermemelisiniz.

Aslında haklısınız asansör de olması ayrıca endişe etmenize sebep olmuş malum hergun TV de izliyoruz insan kimseye guvenemiyor. Ama adamcağızin çocuğu da yokmuş gerçekten temiz bir niyetle yaklastiysa baya üzülmüştür , üzüldüm bende adama

Kapıcı değil,apartman görevlisi.
Çocuğunuzu sakınabilirsiniz,ho karşılamayabilirsiniz.Kimsenin onu öpmesine izin vermemeyi çocuğunuza öğretmelisiniz.
Adamın niyeti kötü değildir veya kötüdür tepkiniz yargılayıcı olup başka şahıslara sıçramamalıydı.Adam burada suçlu ilan edilip,onuru kırılmış.
6 yaşında çocuğu yalnız apartman içi dahi olsa bir yere göndermemelisiniz.

Kapıcı ve apartman görevlisi eş anlamlıdır. Kapıcı terimi resmî olarak Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde anlamı ile beraber yer almaktadır ve düzeltmeye mahal verilecek bir terim veya uydurma bir meslek adı değildir .
Bilginize,

Doğal bir tepki vermişsiniz, bu devirde kimin ne niyetle hareket ettiğini bilemezsiniz. Yaşadığım sitede herkesin çok sevdiği güvenlik görevlisi bir çocuğu taciz ettiği için işine son verildi. Bu sadece küçük bir örnek. Kimse kimsenin çocuğunu dokunarak sevmesin, çocukları çok seven de bol bol çocuk yapıp kendininkini sevsin. Uyarmakla yakınlarınıza anlatmaklada hata etmemişsiniz. Kaç taciz dosyası ailelerin suskunluğu ve olayın üzerine gitmemesi nedeniyle kapatılıyor

Back
X