• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
niye böyle saçma ve kırıcı bi yorum yaptınız anlamadım, görümcesine danışmış yanlı bi adım atmamak için ne var bunda
Sizi ilgilendirmez istedgm yorumu yaparim kapici hakli demiyorum ama insan kendi cocugunu kendi koruyabilmeli dogurmak marifet degil

Sizi ilgilendirmez istedgm yorumu yaparim kapici hakli demiyorum ama insan kendi cocugunu kendi koruyabilmeli dogurmak marifet degil
koruyamamışta ne yapmış ben anlayamadım ki sizi. Ayrıca bazen bazı durumlar annenin kontrolü dışında gelişir.24 saat gözünün önünde tutamazsın ki çocuğu

koruyamamışta ne yapmış ben anlayamadım ki sizi. Ayrıca bazen bazı durumlar annenin kontrolü dışında gelişir.24 saat gözünün önünde tutamazsın ki çocuğu
Hesabini kendi sormaliydi gorumce eniste ne alaka ayrica size ne burasi ozgur bir platform kendi fikrimi yaziyorum

Hesabini kendi sormaliydi gorumce eniste ne alaka ayrica size ne burasi ozgur bir platform kendi fikrimi yaziyorum
Ben sorabilirdim halası ben konuşurum dedi . Bunun hesabını size vermek zorunda değilim ama söyleyeyim ; Görümcemde adamdan yaşça büyük, konuyu kırmadan izah etti . Adamı benden daha iyi tanıyor ve daha samimi. Benim kızım onunda yeğeni. Biz 7/24 beraber bir aileyiz bunu kapıcıda apartmanda biliyor . Bizim açımızdan Yada kapıcı açısından sorun yok. Sizin açınızdan da olmasın .
Çocuk doğurup doğurmayacağıma da ben karar vereyim bir zahmet

benim eşim de çocuk delisidir acayip sever
geçen şirket içerinizde bir çocuk gördük annesi de yanında saçını sevdi üstten az da karnını gıdıkladı
annesi rahatsız olmadı belliydi ya da belli etmedi

ben eşimi direk uyardım ama "çocuklarla böyle temaslarda bulunma ben kızlarımıza sürekli tembih ediyorum.
o çocuk da tembihliyse rahatsız olur. Hem ne gerek var" diye.
sadece birebir siz muhattap olsaydınız keşke. Adamcağızın zoruna gitmiş

1. Doğru olanı yapmışsınız
2. Asansörle çocuğu alt kata yalnız göndermek sizin hatanız, gözünüzden 1 dk bile ayırmamanız gerek, benim bile annem 23 yaşındayim hala "Tanımadığın biri bekliyorsa asansörün önünde, sakın onunla bir binme" der, nitekim tanımadığım kimi görsem önce bekler, oyalanır sonra tek binerim
3. Ayrıca keşke kendiniz konuşsaydınız, çok yayılmış, kötü olmuş. Neyse, bunlar tecrube

En doğrusunu yapmışsın ve iyi yapmışssın.kızını da iyice tembih le ki kimseyi yaklaştırmasın kendine.
Adamın çocuğu yok belki gerçekten kötü niyeti yoktu ama yine de ortamda dolaşan haberler hepimizin psikolojisi ni alt üst etmiş durumda :(
Adamın kalbini tatlı dille alabilirsiniz.
Ama bir daha yapmaması yönünde de kararlı bir dille konışmanız gerek.sizin hatanıza gelince 6 yaşındaki çocuğu tek başına asansörle gönder mek en büyük hata . Allah korusun bir kaza olsa birşey olsa kendini koruyamaz sizde daha dikkatli olun bu konuda :(

Çok iyi yamışsınız çok da yerinde olmuş adam çocuğu olmadığı için fazlaca duygusal olabilir ama bu zamanda dikkat etmke gerekir çok değil bi kaç ay önce kız çocuğuna asansöre binerken arkadan sarılan komşu haberini izledik erkek çocuğunun evine gelip kapıyı açtırmaya çalışanı pencere önünde taciz edeni leyla ve eylülü daha saymadım bile haklısınız dikkat etsin herkes

Doğru olan, her zaman sınırların bilinmesidir. Fakat maalesef Türk kültürünün pek de alışkın olmadığı yeni durumlar bunlar. Özellikle ‘sıcak ve yakın’ bir millet nitelemesine de bakarsak bu toplum için biraz şaşkınlık verici olarak karşılanıyor. Bu bocalamalar ve çelişkiler bundan ötürü. Oysa ki başka kültürler ve ülkeler için bunlar yeni şeyler değil. O insanların köpeğini sevmek için de izin almalısınız mesela. Bunlar nezaket ve saygı kültürünün oluşmasıyla da çok ilintili. Başkalarının sınırlarına saygılı olma konusu, bir yaşam tarzıdır bir kültürdür. Sadece istismar tehdidi için değil her konuda bu kültürün ve bilincin yerleşmesi gerekiyor. Bu toplumun da buna ihtiyacı var. Tüm bunlar da ‘açık iletişimle’ olur. Ortada üzülecek bir şey yok, sizi rahatsız eden bir durumu bildirdiniz bu kadar basit.

Eşiniz dışında herkes doğru olanı yapmış... Eşiniz biraz duygusal yaklaşmış ama maalesef çocukların geleceği için şüphe duyulması gereken zaman... Hiç kimse iyi niyetli bile olsa başkasının çocuğunu sevmemeli bir sonraki yaklaşan kişinin iyi niyetli olacağı ne malum... Neler neler duyuyoruz... Rabbim korusun cocuklarimizi...

Ben sorabilirdim halası ben konuşurum dedi . Bunun hesabını size vermek zorunda değilim ama söyleyeyim ; Görümcemde adamdan yaşça büyük, konuyu kırmadan izah etti . Adamı benden daha iyi tanıyor ve daha samimi. Benim kızım onunda yeğeni. Biz 7/24 beraber bir aileyiz bunu kapıcıda apartmanda biliyor . Bizim açımızdan Yada kapıcı açısından sorun yok. Sizin açınızdan da olmasın .
Çocuk doğurup doğurmayacağıma da ben karar vereyim bir zahmet
Bu hircinliginzi cocugunuzu savunmada digr insanlara da uygulayabilirsnz insallah. Pasif gordum sizi belki de yuzyuze gelsek bize de cevap veremiceksiniz

Siz varken cocugun yaninda optumu hic daha once.kapici veya eniste kim olursa olsun insanlardan cocugu korumak icin cocugu egitmekten yanayim.hayir demeyi ogrenmeli .ne mutlu ki gelip size anlatmis.yinede once cocuk egitilmeli diyorum.olayida buyuturdum evet daha fazlasini yapardim .kimseye guvenmiyorum

Bu hircinliginzi cocugunuzu savunmada digr insanlara da uygulayabilirsnz insallah. Pasif gordum sizi belki de yuzyuze gelsek bize de cevap veremiceksiniz

Sadece bu yazdıklarımla aldığım kültür, eğitim, karekter konularında size fikir verememiş ve hatta pasif görünmüş olabilirim. Kendimi sizin anlayabileceğiniz seviyede ifade edememek benim eksikliğim midir, sizin dar görüşünüzden midir tartışılabilir. Yalnız benim bu kadar izaha ayırabilecek fazlaca zamanım ve tahammülüm yok.

Siz varken cocugun yaninda optumu hic daha once.kapici veya eniste kim olursa olsun insanlardan cocugu korumak icin cocugu egitmekten yanayim.hayir demeyi ogrenmeli .ne mutlu ki gelip size anlatmis.yinede once cocuk egitilmeli diyorum.olayida buyuturdum evet daha fazlasini yapardim .kimseye guvenmiyorum

Hayır, daha önce bizim yanımızda böyle bir harekette bulunmadı. Ben kızımı her zaman uyarıyorum sana senden izinsiz kimse dokunamaz, kimse öpemez, mahrem bölgelere anneden başka ve anneden habersiz kimse bakamaz dokunamaz diye. Kızım gelir gelmez anlattı bana “beni asansörde öptü , ben izin vermemiştim” dedi. Bende bundan sonra kimseye izin vermemesini ve müsade etmemesini söyledim.

Eskiden olsa olabilir derdim ama şu zamanda uzaktan seviversinler. Kötü niyeti olmayabilir ama tek başınayken yapması cidden can sıkıcı bir durum. İyi yapmışsınız.

Çocukları çook severim, öper koklarım. Seçimlerde oy vermeye gittiğimde bir kız çocuğu annesinin kucağında bana gülücükler saçıyor el kol sallıyor ALLAH ım kendimi nasıl tuttum nasıl üzüldüm :-( kafamı çevirdim sonra dayanamadım baktım gülücük yolladım çocuğa uzaktan elimle öpücük yolladım. Annesi baktı o sıra korktum. Kadın bir şey dese -kötü niyetim olmamasına rağmen- ağzımı açıp tek kelime edemezdim. Sonuna kadar hak verirdim Al karnımda taşıyorum 7 ay oldu şimdiden dokunuyor bana bunca emek verip büyüt. RABBİM korusun. Artık kim alınırsa alınsın anneler çocuklarınız daha önemli. Tepkinizi verin. Siz üzüleceğinize onlar üzülsün.

Back
X