Aldatmak, cinsiyet değil şahsiyet meselesidir.İnsanın kendine olan saygısızlığıdır. Maalesef insanız ve hiç yapmam dediğimiz durumların içinde bulabiliriz kendimizi.O esnada karakter devreye girer, kimse bilmese ne olacak ki, sen bileceksin.İhanetin hiç bir mazereti olamaz.
Örnek 1-Üniversitedeyim, yurdun karşısında bir mobilya mağazası var. Çok yakışıklı, karizmatik bir de sahibi var bu mağazanın. Adam acayip şık giyiniyor, ütülü pırıl pırıl, son model de bir arabayla geliyor her gün işine.Evli tabii adam sanırım 2 tane filan da çocuğu var, tesettürlü çok hoş da bir karısı.Gırgırına bakıyoruz adama öyle uzaktan, ne giymiş gene filan diye. Aramızda nişanlı yaşı bizden büyükçe bir kız var. Nasıl seviyor nişanlısını, kavuşsunlar diye dua ediyoruz saf saf. Nişanlısı ile birlikte oluyordu kız zaten, yok ama neymiş kızlık zarı esnekmiş, nişanlısı bunun her türlü masrafını karşılıyordu bir de. Biz ne olduğunu anlamadan sen git adamla tanış, tel numarasını al, aramaya başladı. Çektik bir gün konuştuk "ne yapıyorsun sen, sen nişanlı, o evli barklı"diye, "size ne" dedi, "24 yaşında kızım kimse akıl öğretmesin bana" Ya bir de görseniz öyle şirin, öyle sempatik hiç konduramazsınız.Karışmadık ondan sonra, onunla da muhatap olmadık bir daha. Yılın sonunda ailesi gelmiş, kv, kp ve nişanlısı. Ne hoş ne yakışıklı bir nişanlısı varmış, gözünün içine bakıyor. Söyleyemedik durumu tabii. Sonraki yıllarda öğrendik ki o evli adam boşanmış ve bunlar evlenmiş.
Örnek 2-Evli, mutlu, çocuklu, yakın bir arkadaşım iş değişikliği yapmıştı. Yeni iş yerinde bir adamla tanıştı, yönetici konumunda adam. Zamanla adamın tavırları değişmiş buna karşı. Çok da kibar, zeki, olgun, kültürlü bir adam, bir çok kadının hayran olabileceği bir tip.Yok kahve içmeye davet ediyor, yok gurur okşayıcı iltifatlar ediyor. Arkadaşım kibarca uygun dillerde reddediyor hep, eşinden çocuklarından mutlu olduğundan bahsediyor ki adam uzaklaşsın. Benim arkadaşım dindar da biri, sırf bu durumdan azıcık da olsa nefsi hoşlandığı için bile vicdan azabı duydu, günlerce dua etti, tövbe etti. En kısa sürede işini değiştirdi. "Hiç aklıma gelmezdi, neler ile sınıyor Allah insanı, çok şükür alnımın akıyla verdim sınavı" diyor.
Yani, ikisi de kadın...Önemli olan vicdan.