Pekmez olayı

O tarafları çok seviyorum en yakın arkadaşım manisa akhisarlıydı fırsat buldukça giderdik, bizim iç anadolu kurak zeytin felan yetişmez, ilk zeytin ağaçlarını orada görmüştüm ve bayılmıstım:) gerçekten her yeri ayrı güzel
Bu taraflara gelin alırız inşallah seni o zaman

Arkadaşlar ev sahibim kaç aydır sürekli organik pekmezle istiyordu memleketten, hatta bende olanı ben hep onlara vermiştim yaşlı çift canı çekmesin. yesinler diye, Yılbaşında memleketteydim aradılar pekmezini unutma diye gerçekten sürekli istiyorlardı . Yılbaşında memleketteydim, bizim akrabalardan bi kadın satıyordu pekmezi, maddi durumu çok kötü çocuklarına harçlık ediyordu ve gerçekten pekmezi çok güzeldi çok isteyen oluyordu.

Benden 4 kilo istediler, zor şartlarda otobüslerde getirdim pekmezi 10 saatlik yoldan, dün akşamda verdim hatta yanında bulgurda istediler , aksam pekmezle bulguru götürdüm, Ne kadar dedi bende fiyatını söyledim ,bulguru da annem gönderdi hediye dedim ( hepsi organik)

Sabah sınavdan geldim bi baktım , kapının önünde pekmezle bulgur duruyor ama pekmezin bası eksik ,şok oldum sinirlerim tavan yaptı, beni aradılar bayagı zaman sonra" pekmez açınca tastıda ev bark kalmadı her yere döküldü bu yüzden getirdiklerini söylediler önce ben sasırınca geri tadı hoşuma gitmedi felan dediler, bende bende yediğinizin aynısı pekmezin aynısı nasıl tadı farklı olur dedim, yaslı insanlar diye sesimi çıkarmadım sorun değil dedim, peki bulgur hediye geldi size onu niye bıraktınız diyince sustular, tepki gösterdiğimi anlayınca Aksam müsait misin sana gelelim bi dediler daha bana neyin açıklamasını yapacaklarsa , bende değilim k.bakmayın dedim kapattım.

Kaç gündür burnumdan pekmez diye getirdiler şimdi böyle yaptılar ,özellikle annemin hediyesi dediğim bulguru da görünce çok sinirlendim üzüldüm, ve bu insanlar çok zenginler gerçekten pekmezde çok uygundu çünkü kadın sırf satılsın diye kim ne verirse ona uygun satıyordu, Akşam cebimden gönderdim parasını kadına ve ben aldım yemiycem pekmezi, ben bu insanları gerçekten seviyordum ama şuan o kadar kırıldımki com ayıp ettiler resmen dalga geçer gibi iş yaptılar neden böyle yaptılar acaba aklım almıyor size yapılsa bu olay napardınız

(Bastan fiyatını herseyini biliyordu)
Bizde yıllarca bedava verdik herkes şipariş verir çok beğenirler paralı diyince bahane bulurlar organik pekmez ama acaba o pekmez beklemiş olabilir mi ? Aldığınız kişiden bekleyince ekşiyip taşar tadına bak bir

Pekmezi kendisi yapsa tamam hediye beklesin hadi, ama kadın pekmeze para verip başkasından satın alıyor. Ne saçmalık yahu. Sebep ne olursa olsun yaptıklarını haklı çıkarmaz ama ben olsam konuşurdum hem merak ediyorum hem de yaptıkları terbiyesizlik için 2 çift laf sokmasam çatlarım çünkü ...

Bizde yıllarca bedava verdik herkes şipariş verir çok beğenirler paralı diyince bahane bulurlar organik pekmez ama acaba o pekmez beklemiş olabilir mi ? Aldığınız kişiden bekleyince ekşiyip taşar tadına bak bir
Bakmaz olur muyum başkalarına da baktırdım kesinlikle tadın bişey yok, onlar döktükleri için para vermek istemediler onu bunu bahane ettiler

Aynen öyle çok teşekkür edeeim
Aklıma ne geldi ,içine birşey girmiş olmasın.Ne biliyor,kıl mesela.Veya onlardan kaynaklı birşey,atiyorum elinde birşey vardır o düşer.Ben bir kere 5kiloluk süt kaynarken bulaşık yikiyordum.Elimden köpük bir sıçradı yaşa süte.Ne biliyim aklıma geldi.Gerci hadi pekmezde birşey oldu.Bulguru niye veriyorlar.Allah Allah acaba biri kabul etme falan dedi de ondan mı geri koydular.Bilemedim valla

Pekmezi kendisi yapsa tamam hediye beklesin hadi, ama kadın pekmeze para verip başkasından satın alıyor. Ne saçmalık yahu. Sebep ne olursa olsun yaptıklarını haklı çıkarmaz ama ben olsam konuşurdum hem merak ediyorum hem de yaptıkları terbiyesizlik için 2 çift laf sokmasam çatlarım çünkü ...
Aksam çıkcam zaten laf sokmaya içinde kaldı o,

Aklıma ne geldi ,içine birşey girmiş olmasın.Ne biliyor,kıl mesela.Veya onlardan kaynaklı birşey,atiyorum elinde birşey vardır o düşer.Ben bir kere 5kiloluk süt kaynarken bulaşık yikiyordum.Elimden köpük bir sıçradı yaşa süte.Ne biliyim aklıma geldi.Gerci hadi pekmezde birşey oldu.Bulguru niye veriyorlar.Allah Allah acaba biri kabul etme falan dedi de ondan mı geri koydular.Bilemedim valla
Olabilir ama pekmezin yarısı neden yok, hadi pekmezi getiriyor bulguru niye koyuyor, birde içinde bişey çıksa söylerler o yönden çekinmezler, sadece döküldü ev bark kalmadı diye verdiklerini söyle sonrada acaba tadında bişey olabilir mi dediler tadın da kefilim bişey olamaz bahane üstüne bahane

İyi de ayıp yaptıkları,kapınıza niye bırakiyorlar ki?
Siz götürüp kapılarına mı bıraktınız?
Onca yoldan kendinize yük edip getirmişsiniz birde,nezaketen beğenmedilerse de kendileri gelip söyleyebilirlerdi böyle böyle diye ki bence ihtiyaç sahibi değillerse ona bile gerek yok.
Ne kadar ki pekmezin kilosu Allah aşkına.
Neyse bu size bahane olur,bir daha asla birşey getirmeyin.

Bozuktu kırıktı içinde bişey vardı diye bir açıklama yapmadıklarından parasından kaçtıklarını düşünüyorum.
Senin bedava verdiğin pekmezler lezzetli gelmiştir para verip alınca tadı kaçmıştır :) sana ne kadar diye sorduklarında aaa estağfurullah ne parası aşk olsun demen lazımdı

Bence o kismını döküldü diye kendilerine ayirdilar.Bize bu kadari yeter niye para verelim dediler.Gelip kapiya biraktilar.Ama acayip ayip bir sey bu.Bir de hediye bulgurun bile kapiya birakilmasi.Ki buna bir aciklama bile bulamiyor insan. Dedigim gibi degilse bu iş.Ben de bisey bilmiyorum.

kapıya niye bırakmışlar. sordunuz mu? ben merak ettim şimdi. hadi herşey olabilir diyelim. hadi inandık falan. Kapıya niye bırakmışlar?

parasi fazla gelmistir varyemezlere
sindiremeyince de bi bahane bulup iade ettiler
yuzleri olmadigindan da kapinin onune biraktilar
bulguru da utandiklarindan koydular
yaşli olduklarindan da saglikli dusunemiyo olabilirler
fazla takma bence

Olabilir ama pekmezin yarısı neden yok, hadi pekmezi getiriyor bulguru niye koyuyor, birde içinde bişey çıksa söylerler o yönden çekinmezler, sadece döküldü ev bark kalmadı diye verdiklerini söyle sonrada acaba tadında bişey olabilir mi dediler tadın da kefilim bişey olamaz bahane üstüne bahane

Üstte mesaj yazan bir arkadaşın dediği gibi. O döküldü denilen kısmı aldılar bize bu kadar yeter deyip gerisini verdiler sana. Bulgurda sanırım işlerine yaramayacaktı. Çok uyanıklar çok.

Back
X