Pekmez olayı

Böyle zengin oluyor bunlar, sen bi.şey istesen parasını almadan vericekler mi acaba çok merak ediyorum.

Sen daha sorma para da ister halı temizleme parası döktüyse kendi ahmaklığı sen inşallah taşınırsın burdan çık evlenirden müsait değilim sonra konuşalım diyorlar birde cidden konuşmasın diyorum üsteleme akıl noksanlığı var belli onları ikna edemezsin suçlu çıkarırlar uzak dur
Son zamanlar okulla ilgili de sorunlarım var inanın bu da eklenince tuzu biberi oldu, aklı selim düşündüm söyle bi, ben ayağına kadar gittim götürdüm pekmezi, o neden ben evdeyken getirmedi kapıya koyup gitti ne kadar terbiyesizce ya

Köyde yapılıp geliyor ya, ona tenezzül edip para vermek istemezler. İnsanların emeği önemli değil, beleşe yapıyolar ya onlara göre. Biliyorum böyle insanları. Üstüne organik yazsalar süslü kurdeleyle bağlasalar böyle markete geri götürüp bu güzel değil diyemezler. Yazık değil mi o pekmez için ne kadar çaba sarf ediliyor. Büyütmesi ayrı toplaması pişirmesi ayrı. Hiç alttan almayın, muhattap da olmayın. Böyle yaşlı olunmaz. Bir sorun varsa insan gibi gelip söylesinler.
Tamamen samimiyeti kestim ç bu kadar nefret edeceğim aklıma gelmemişti maalesef, bana değilde insanların emeklerini düşünselerdi keşke:(

Benim annem olsa o pekmez bozuk çıksa dahi bir şey demez, çöpe atar yine de o parayı verirdi.

Bir keresinde bir akrabamız başka bir akrabamızdan el işi çeyizlik birşeyler yapmasını istemiş. Kadın da ihtiyacı var. El emeği yapmış anneme iletmesi için vermiş. Yaptıran kadın fiyatını bilmesine rağmen pahalı deyip almamış. Annem kadına iade etmek ayıp, deyip kendisi aldı. Sipariş veren zengin annem emekli maaş ev kira.

Ayıp etmişler. Bundan sonra siz de pekmez, yada bir bardak su dahi vermeyin hiç bir şekilde.
Sizden parasız yemişler, şimdi para verince mi tanını beğenmemişler. Ayıp.
Sağlıkcıyım diye çok işleri düşüyordu bana , bu saatten sonra umrumda değiller, babada anlattığınız gibi yapıldı işte ne kadar ayıp ya, koskoca apartman sahibinin, para harcayacak yer bulamıyorlar inanın o kadar gereksiz şeye para harcıyorlar ki, 20 lira onlara battı

ben de oğlumun Doğum için bi sayfadan kurabiye yaptırdım şeker hamurundan benim gönderdiğim basit bi görseldi ama bana verilen sanki anaokulu çocuğu yapmış gibi alakasız bişeydi :) hiç bişey demedim ilk şoku atlattıktan sonra ellerine sağlık çok güzel olmuş diyebildim :KK48: Emek var el emeği ne yapayım orada fotoğrafı çıkarsam bu buna benzemiş mi yada bu kadar acemice yapılmış mı desem kadın hiç bişey diyemeyecekti :bicak:.. konu sahibi konuşsa keşke tekrar ve inanmadığını söylese en azından bi akıllı kendileri olmaz... besbelli Canlarının çektiği kadarını almışlar
Sizin yaptığınız kişilik sahibi olduğunuzun göstergesidir, ne güzel emek var diyip teşekkür ediyorsunuz, keşke sizin gibi düşünselerdi, ne emek ne çekilen çile ne de başka bişey hiç umurlarında değil, deselerki çok sonra veririz yine önemli değil, ama küfür eder gibi kapıya bırakmaları çok terbiyesizce, ben de onlara bu ay ev pek ısınmadı begenmedim evinizi diye kirayı geç versem ya da eksik versem olur mu acaba

Bence de yanlış yapmışlar ama hemen gaza gelme annem hep halk bilmezse hak bilir diye tamam eski samimiyetin olmasın ama nezaketinle döv belki kibarliktan sonradan anlarlar

Sizin yaptığınız kişilik sahibi olduğunuzun göstergesidir, ne güzel emek var diyip teşekkür ediyorsunuz, keşke sizin gibi düşünselerdi, ne emek ne çekilen çile ne de başka bişey hiç umurlarında değil, deselerki çok sonra veririz yine önemli değil, ama küfür eder gibi kapıya bırakmaları çok terbiyesizce, ben de onlara bu ay ev pek ısınmadı begenmedim evinizi diye kirayı geç versem ya da eksik versem olur mu acaba
Hiç onların seviyesine düşmeyin yakışmaz... kirasını başkası ile gönderin belki onların yüzünü görmek istemediğinizi anlarlar

Back
X