Pembe Dolap

gördüm canım yaa iyi yapmışsın hemen almışsın burda beden yoktu iyi ki almışsın olsaydı ben de kapacaktım
çok güzel güle güle giy

Umuyorum hayatınız boyunca böyle kelimeleri çekerek, o noktadan ayar vermeye çalışarak haklı pozisyona geçme güdüsü içerisinde olmamışsınızdır. ‘Diğerleri’ hitabımı saygısızlık olarak adletmişseniz, ‘saygısıza bak’ dersiniz geçersiniz. Bunu uzatmanın manası yoktur. Ayrıca diğerleri hitabı geçmiş sayfalarda bana akıllarınca sert yapmış, ünlemlerle cümlelerini bezemiş arkadaşlardan daha ılımlı bi tavır gibi duruyor.

Bahsi geçen aynı model iki giysinin, kumaşlar arasındaki bariz farkından bahsettiğim için donanımımı merak etmişsiniz. Merakınızı mazur görüyorum ama yersiz olduğunu belirtmeliyim. İnsanın kaliteli olanı idrak etmesi için o alanda master yapmasına gerek yoktur. İkinci üniversiteyi bitirme aşamasında olup da bunun ayırdına varamamak sizin eksikliğiniz değil, tamamen eğitim sisteminin kıytırıklığı olsa gerek. Bu mantıkla ben sanatçı değilim müzik eğitimi almadım. Bi sezen aksu ve demet akalın arasındaki kalite farkını anlamış olmam beni ayştayn yapmaz değil mi? Yapmaz. O yüzden kumaşdan anlamak için, terzi olmak, modacı olmak, tekstil okumak gerekmez.

Beni anlayan anladı da sizin anlamak istemediğiniz aşikar. Bir ilkokul çocuğuna anlatır gibi tane tane açık secik anlatayım ki hiç bi açık kapı kalmasın madem. Eleştirdiğim şey tam olarak neydi biliyor musunuz? kontesin pazardan aldığı giysiyi, mağazada satılan aynı model giysiyle aynı sanrısına kapılması. bakın pazardan ucuza aldım diye akıllı alışveriş yaptığını sanıp kendini kandırmasına göz yummanızdı. Birinizde çıkıp demediniz ki; 'yahu kontes bi senin eklediğine bak, bi mağazadakine biri polyester kalın, diğeri penye bu bariz ortada bi gerçek' diyemediniz. Neden çünkü, arkadaşsınız. Arkadaşlık müesseseniz doğru bildiğini söylemek değil, pohpohlamak olmuş. Ben hayatım boyunca sizler gibi olmadım. Doğru bildiği söylemekten çekinmedim. O eleştiri başta kırıcı gibi görünse de, o kişiye bir şey katacaktır buna inandım. Bu yüzden iki ürünün aynı olmadığını fark etmesini dillendirerek, genelleme yaptım ve pazarların çoğu çakmadır dedim. Kalitelisi de vardır elbette ama o kalitelilerin de mağaza fiyatından farkı yok. Siz ne kadar kabul etseniz de etmeseniz de bu böyle. Ha ben demiyorum ki, defoya girenler pazara düşmez düşer ama outletler aynı zamanda bunun için vardır.

Komik olan şuydu herkes toplanıp bi Pazar muhabbeti yapmış. Pazar burda farazi bi söylemdi. Pazar olur, pasaj olur, mağaza olur, tezgah olur fak etmez. Sanki ben pazarları kötülüyormuşum, pazarları küçümsüyormuşum, pazara gitmenin yanlış bir şey olduğunu vurgulamışım gibi bi algı voltranı oluşturmanızdı komik bulduğum. Bana ne kim nerden giyinirse giyinir. ben ortadaki örnekten yola çıkarak bi genel bakış açısı sundum. Yoksa kimsenin pazardan giyinmişliğini eleştirmedim. Ama tabi herkes anlamak istediği gibi anladı bunun akabinde sallayıp durmuş da boşa yorulmuş, yazık olmuş.

Gören bakanda kutsalınıza saldırmışım sanır. Bu ne şiddet bu ne celal arkadaş. Alt tarafı gösterdiği iki ürünün aynı olmadığını söyledim. Bi dünya açıklama yapma zorunda kaldım. Gördüğü halde fikrini söylemeyen arkadaşları da anlıyorum, sizlere laf anlatmak zor zanaatmış.

Amacım kontesi kırmak, rencide etmek değildi. Yanlış algısını düzeltmek isteğimdi. Ha üslubum sert olmuştur, belki gereksiz bi kelime cümle de kurmuşumdur o benim ayıbımdır. Olabilir insanız. Ama siz bazı şeyleri kabul edebilecek olgunlukta insanlar değilmişsiniz ne yazık ki, ben boşa yorulduğumla kaldım.

Uzatırsanız uzatırım. Ama çok sıkıldım. O yüzden bu mevzuya bi son verelim istiyorum. Ne gereksiz diyaloglarla sayfanız kirlensin ne ben yorulayım ne de siz.

Sevgiler ve diğerleri cümleme niye takıldınız anlamadım. Her şeyde bi mana aramak iç huzursuzluğu yaratır. Sevgiler demişim işte, alt metninde bişey yok. Yormayın kafanızı böyle şeylere. Ben vereceğim mesajı direkt veririm zaten, netimdir.

Sağlıcakla.

gördüm canım yaa iyi yapmışsın hemen almışsın burda beden yoktu iyi ki almışsın olsaydı ben de kapacaktım
çok güzel güle güle giy

sağolasın canımm
burda mağaza gibi olmadığından tek beden ten ürün oluyor, o da şansıma

bugün yine gideceğim bakalım neler varmış

kızlar sizce bu etek nasıl alayım mı? alsam da ben açık biriyim kombin önerilerinizi bekliyorum

bir de dogo store dan oxfordlarım geldi sizce nasıl?

Son düzenleme:

güldüm.hem de sesli güldüm.gülmezsem kalp kıracağım,gereksiz yere ceza alacağım.söyleyeceklerim bu kadar.
bu cümleden aynştayn! olmayan herkes anlar.iyi forumlar.

Son düzenleme:
güldüm.hem de sesli güldüm.gülmezsem kalp kıracağım,gereksiz yere ceza alacağım.söyleyeceklerim bu kadar.
bu cümleden aynştayn! olmayan herkes anlar.iyi forumlar.

sizin tartışmanızın arasına girmek istemem kimsenin tarafını da tutmak istemem ama bir yanlışı da düzeltmek isterim;
Einstein,Aynştayn diye yazılır Türkçe'de gerçek yazımı da budur zaten(naçizane,Türkçe Öğretmeliği okuduğum için düzeltmek istedim)
birçok prof. da böyle yazar hem kitaplarında hem de makalelerinde
bence bu konuda dalga geçmeye çalışmanız kötü olmuş
eleştirmeden önce araştıralım

Einstein'ın nasıl yazıldığını gayet iyi biliyorum hanımefendi..muhattab aldığım kişinin anlamasına göre yazdım.benim açıklarıma bakmak yerine diğer yazım hatalarını araştırırsanız neler olduğunu zaten göreceksiniz.türkçeye önem verdiğim için bu eleştiriniz de benim için çok önemli değildi..amacım dalga geçmek değil,bişeyleri göze sokmaktı aynı üslupla.
iyi günler.

Son düzenleme:

ben sizi anladım da siz beni anlamamışsınız.
AYNŞTAYN'ın türkçe metinlerde nasıl yazıldığını biliyorsunuz ama hala Einstein diye yazıyorsunuz(!)
ben sadece düzeltmek istedim Türkçe metinlerde Aynştayn diye yazmak her zaman kendi dilimizi korumak adına dil kurallarımız adına daha güzeldir,daha doğrudur.
Size iyi günler diliyorum.
Bu konunun uzamasını istemiyorum burası kıyafetlerimizin konuştuğu bir forum olsun
ben sadece düzeltmek istedim :26:

Şu konuda bir şey demek istiyorum, ben fizik mühendisliği okuyorum ve bu zamana kadar kitaplarımda görmedim ayrıca derslerimde hocalarım Einstein'ı aynştayn olarak yazmıyor.
Dilimizi korumak için bazı kelimeler evet türkçe yazılır ama özel isimi de türkçeleştirmek neyin nesi allah aşkına!

Son düzenleme:
bu elbiselerden hangilerini önerirsiniz kızlarr off çok pişmanım hemen almadım diye geçenki elbiseyi kapanmış butik daha var sanıyordum kapanmasına offff
bu 19.90

bunlar 9.90

ne demek neyin nesi dil kuralı böyledir siz daha bilim üzerine gördüğünüzden öyle yazılmış olabilir ama araştırıp etmeden dil kurallarını bilmeden neyin nesi diyemezsiniz
siz bence bir Türk Dil Kurumunun sitesini ziyaret edin
çok orjinal kullanmak istiyorsanız ki orjinal kullandığınızı düşünüyorsunuz o zaman yunan filozofların adını da yunan harfleriyle yazın
tolstoyu rus harleriyle yazın japonların adını japonca harflerle yazın
peygamberimizn adını arap alfabesiyle yazın
orjinallik sizin dediğiniz,düşündüğünüz gibi değildir
tabi ki sizin dediğiniz gibi genelde kullanılır ama bu onun doğru kullanım olduğunu göstermez
benim tepkimde düzeltmek istediğim de sadece bir arkadaşın araştırıp etmeden başka bir arkadaşa sen bunu doğru yazmamışsın içeriğini veren mesajıydı
bende aynştayn yazan arkadaşın aslında doğru yazdığını belirttim

neden bilip etmeden sadece size göre olanı konuşuyorsunuz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…