Pembe Dolap

kotonun sitesinde bulunan 50tl'lik şu bluzü ;

pazardan 10tl'ye aldım bugün

fotolar en kısa zamandaaaa

bu sayfayı sürekli takip ediyorum az çok tarzınızı ve tercihlerinizi anlayabiliyorum. sizin mesela ucuz olsun seçenek çok olsun gibi bi algınız var. bunun doğrultusunda pazardan aldığınız ürünleri markaların gerçek ürünleri sanıyorsunuz. şu eklediğiniz üründen yola çıkarsak, diğer arkadaşın mağazadan aldığı ürün polyester gibi yani akışkan bi kumaşa sahip, kalın ipeğimsi duruyor. sizin pazardan aldığınız ise bariz penye çok açık. yani pazarlar markaların ürünlerini penyelere, ucuz kumaşlara taklit ediyorlar etiketlerini basıyorlar. arkadaşın eklediği bluz ve sizin eklediğiniz bluz arasındaki farktan bunu anlayabilirsiniz zaten. burda vurgum pazardan giyinmenin yanlış olduğu değil, mağazadan alınan kumaşının kalitesinden emin olduğunuz ürünü 10 defa giyersiniz pazardan aldığınız ürün ise 2-3 defa da yamulur. o yüzden aynı malları pazardan buluyorum bakış açısıyla sevinmeniz yersiz mutluluk oluyor. sevgiler.

Türkiye tekstil cenneti yurtdışında satılan markaların da çoğu burada üretiliyor. Dolayısıyla üreticiler sipariş aldıkları ürünlerden fazla üretir ve bu fazlaları pazarlara verir. Bu yüzden bizim pazarlarda çok iyi markalar bulunur. Yerli markalar ise genelde ellerinde kalan sezon sonu malları pazarlara verirler ve etiketinin kesilmesini şart koşarlar. Eğer fason üretim ise üreten kişi markadan habersiz bu ürünleri pazara da vermiş olabilir.

Bu iki ürünün farklı kumaşlardan üretildiği çok açık ama bu orjinal değildir anlamına gelmez. Muhtemelen koton aynı modeli farklı malzemelerden iki ayrı ürün olarak üretmiştir.

Tekstil firmalarının en büyük masraflarından biri de depo kiralarıdır. Bu yüzden çok düşük fiyatlara ellerinden mal çıkartırlar. Mesela ünlü ve pahalı bir marka . 10.000 parça ürünü tanesi 1 liradan vermişti. içinde defolu olanlar da varmış kürklü paltolar da. Firma da çalışan bir arkadaşım anlatmıştı. Tekstil ürünlerinin maliyeti aslında etiketlerine göre çok düşüktür. Örneğin geçenler de Winmax'da kotondan 3.lira 30 kuruşa bir ürün buldum. Kasa da ürünün üzerindekinin toptan etiketi olduğunu aslında ürünün indirimli fiyatının 20 kusur lira olduğunu söylediler. Kimbilir sezon fiyatı neydi.

bir daha hiç bir aldığımı eklemiyorum.

nasıl da içime sinen, ayıla bayıla sevinerek aldığım şeyler burnumdan geldi yeminlen.

haftalardır bir sahte bi ucuz bilmem ne lafı edip duruyorsunuz.

sahte, kanserojen dolu giysilerim var benim evet.

teşekkür eder mutlu paylaşımlar dilerim.

Son düzenleme:

Niye canım, herkes farklı düşünür, sen vazgeçme bildiğinden. Pazardan almaya karşı olanlar da olabilir, çok sevenler de olabilir. Ben de tekstil mühendisiyim ve piyasayı iyi bilirim, pazarlardaki ürünlerden orjinal olanlar olduğu gibi bariz sahteleri de oluyor.

Örneğin, ZARA'nın Türkiye'de üretim yaptırdığı yer 1000 parça ürün üretir Zara için; etiketi de basar ve Zara'ya yollar. Sonra ZARA'dakiler ürünleri inceler ve kabul edilmeyecek bir eksiklik, yanlışlık, hata vb (dikiş yeri hatası, kumaşın istenilenden farklı olması, rengin istenenden farklı olması vb.) görünce sinirlenir ve tüm siparişi iptal edip parasını geri alır. (Reklamasyon verir.) Üretici firma da ürünler elinde kalmasın diye etiketini keser pazara verir.

Çoğunluk böyle durumlardan ibarettir, öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Herkesin endişesini anlıyorum, markası bilinmeyen ve pazarda satılan ürünler çoğunlukla kalite kontrolü olmayan merdivenaltında üretilen giysilerdir ama etiketi kesik ürünler için bu geçerli değildir.

insanların neden bu kadar pazar karşıtı olduğunu ben anlamıyorum. Benzer ürünleri orjinal değilse bile daha ucuza almak avantajlı. ayrıca kendi adıma konuşucak olursam öğrenciyim ve net bir gelirim yok gidip herhangi mağazadan 50tl'ye bluz almak benim içime oturur, 50tl ye gider 3 tane, 4 tane bluz alırım yada 5 tane. hergün aynı şeyi giymektense elimde daha çok çeşit olur. 50 tlye ayda 5 bluz alan olabilir ama benim bütçem buna uygun değil. Birazda bu açılardan bakmak lazım bence. yeri gelir mağazadan alırsın yeri gelir pazardan. zaten alınan kıyafet en fazla 1 mevsim taş çatlasa 2 mevsim giyiliyor.
ayrıca arkadaşında belirttiği gibi çoğu markanın depoda tutmama olayı var onun yerine toplu satıyorlar e haliyle o mallarda pazara düşüyor, onları almayıp da mağazadan pahalıya almakda kazıklanmak oluyor bence bile bile.

sanki seninki gül kuru renkte ya da ışıktan öyle çıkmışş

amann her neyse ince kalın pahalı ucuz, güle güle kullanak canımm

Yok yavruağzı renkte ama tel. iyi çekmediği için öyle çıkmış. Ben bu hafta kontrol edeyim bi pazarları gözüm kaldı :) Sevgiler.

inanır mısın etiketler hep kesik, sadece arada kesik olmayanı çıkıyor son eklediklerim gibi...

hatta adama sordum dün, neden kesiyorsunuz etiketleri dedim. böyle geliyor bize* dedi.

bariz sahteler de oluyor evet.

her şeyi geçtim kumaşından anlaşılıyor zaten neyin ne olduğu.

tekstil işini bilmem ayrıntılı ama teyzem kız meslekte nakış öğretmenliği yaptı senelerce.
iyi kötü kumaşı ondan olan bilgilerimle (annem de terzilikten ve kumaştan anlar) ayırt edebiliyorum.

aynen ben de çalışmıyorum ve öğrenciyim. param bu kadarına yetiyor.

örnek veriyorum 50tl civarı benim anca mont alabileceğim bir fiyat skalasıdır.

çookk çookk bayılmadıysam bir tişörte 20tl'den fazlasını vermem.

ben böyle yetiştim, böyle bilirim.

hem pazarı bırak bir köşeye, ben istanbul'da kendi mağazalarından 5-10 tl'ye ürün alıyorum.

özellikle koton'un outleti dolu her yerde.

adam etiketi yanlış basmış, hem de hala sezonda olan, 60-70tl'Lik olan ürünü 20 tl ye satıyor.

buna ne demeli:26:

mağazasındakiler de mi sahte.

neden bu kadar olay oldu anlamadım. çok garip.

Son düzenleme:
kontescim keşke ben de senin gibi pazara gidebilsem, çok severim çok zevklidir pazardan alışveriş etmesi insanın..
hiç vaktim olmuyor malesef ama çok özeniyorum sana buraya pazardan aldıklarını ekledikçe..hem kaliteli şeyleri ucuza alıyorsun hem de o zevk başka bir güzel..

Son düzenleme:
Saçmalama istersen canım. Herkes senin zevkini de aldıklarını da çok beğeniyor. Pazar veya mağaza ne farkeder önemli olan içimize sinen , kendimize yakıştığını düşündüğümüz şeyi , en ekonomik şekilde satın almak değil mi ? Ben yeni sezon geldi mi uçuk fiyatlarla alışveriş yapan insanları hiç anlamam. Durumumuz çok iyi olabilir ama bana göre indirimleri takip ederek alışveriş yapmak daha akıllıca geliyor mesela..İstisnalar da olabilir tabiki.. Ama benim düşüncem bu. Pazar demek kalitesiz demek mi yani ünlüler bile alışveriş yapıyor da Ben kumaşını beğendim canım hoş duruyor , güle güle kullan üstünde paralansın

teşekkür ederim tibitimm
ne bileyim işte moralim bozuldu

bu sözlerin üstüne diyecek bişey pek bulamadım ama yine de kendimi tutamadım.

herkesin geliri zevki bakış açısı farklıdır.sanki o çok gözümüzde büyüttüğümüz zara mango mudo h&m herry vs..
mağazalarından alınan çok mu kaliteli sanıyorsunuz?(pixim sana yazmıyorum alıntı yaptım ama beğendiğim için )
benim annem yıllardır halk eğitimde dikiş nakış ve patchwork öğretmenliği yapıyor!ben alışverişlerimi mümkün olduğunca onla yaparım.en kaliteli mağazaya da girsek hepsinin ekonomik ömrünü çıkarır bana,yıllarını vermiş çünkü..
pazar ya da mağaza..hiçbir farkı yok..gidip converse'nin adidasın pazarda satılan mallarını zaten konuşmuyoruz burda.öğrenci olmasak bile bir kumaş pantolona 100tl vermenin mantığını ben çözemiyorum,herkese saygı duyarım ayrı.
ama insanların heveslerini kursakta bırakmak da ayıp oluyor biraz.
genelde kotondan alışveriş yaparım ve çoğunlukla indirimini beklerim.çünkü orda satılan 70tllik bir ürün gün gelip 15tlye bile düşer.abartmıyorum çünkü kotonun sıkı takipçisi olduğum için neyin ne kadar olduğunu genelde takip ederim.o zaman indirimdeki ürünler de mi sahte?
eğer bulunduğum yerde pazar varsa ordan da alışveriş yaparım.ne utanır ne de çekinirim.çünkü o çok kaliteli mağazalardaki kaliteli ürünlerin aynısı outlet ya da pazarlarda da mevcut.
bu kadar.

kontessim.sen de moralini bozup hevesini kaçırıp da sakın giymemezlik ve de buraya eklememezlik yapma bak.
tarzlar yakın olduğu için fikir alışverişi açısından da kendi adıma konuşayım;benim için çok yararlı oluyor.

Evet kontess zevkler yakın olduğu için paylaşımların çok işe yarıyor, fikir veriyor kombinler. Paylaşımlarını esirgeme, bu tarz konuşanlarada kulaklarını tıka canım boşver.
Şimdi yaz gelince pazarlar iyice canlanıcak yani bizim burlarda öyle oluyor ben dört gözle bekliyorum

okuyunca tutamadım kendimi birkaç bişey söylemek istedim!!! insanların tercihlerine saygı duymak ne kadar zor.kimse bi penyeye 150,00tl veren insanları kınamaz ama iş pazara gelince laf oluyor.neden çünkü diğeri ''MARKA''!!!

etiketinde bilmem ne yazıyor ya o kadar para verilir ,hatta onu alan kişinin statüsü bianda tavan yapar!!! ama efendim pazardan alınınca sahteymişte pazar malıymışta falan filan.Noluyor yani anlamıyorum bi bluza onca para döküp işte

benim şu marka bluzum var demektense pazardan onlarcasını alırım hergün farklı giyerim...İnsanlar gercekten doyumsuz çoğu ailenin bi hafta mutfak masrafı parasına gidip kumaş parcasına verilebiliyor...Kimseyi bunun için suçlamak

benim haddime değil tıpki insanlarında nerden ne aldıklarına saygı duyulması gerektiği gibi !!!

hımm kontes bana kırılmış ve kızmış, diğerleri de kontes buraların müdavimi olduğu için asıl vurgumu anlamadan celallenmiş. benim asıl vurgum pazardan giyinmeyinin kötü bişey olduğu değildi, benim de gitmişliğim pazardan alışveriş yapmışlığım mevcuttur. ve bilirim ki, insanlar bütcesi doğrultusunda hareket eder. ben bunu eleştirmedim. benim eleştirdiğim şey iki kumaş arasında bariz fark varken, bunun ayırdına fotoğraflardan bile varılabilirken kontesin pazarda aynısı buldum algısının yanlış olduğunu vurgulamaktı. yoksa pazarlar tü kakadır, ordaki malların alayı dandiktir, orjinal buldum diye sevinmeyin vsy. gibi bi genelleme değildi niyetim. ha orjinal ürün de bulunabiliyordur o ayrı o kadarını bilemem. ama bence nadirendir bu durum. kim nerden giyinirse giyinir bu kimseyi ilgilendirmez, kimse de bunu eleştiremez zaten. ama göz göre göre bi yanlış algısı varsa kişinin, bunu düzeltmek istemek de yanlış olmamalı. eleştirilmişliğe takılmadan neye değinildiğine takılırsanız her zaman yararınıza olur.

ve gelelim diğer mevzuya, bazı giysilerin sezonluğu yoktur bence yani aradan beş yıl da geçse o giyilebilirdir. yani vintage giysiler gibi. şimdi aldığımız kalitesiz bi ürün diğer sezona giyilemeyecek kıvama geliyorsa bence verilen rakam 10 lirada olsa o para çöpe gitmiştir benim bakış açıma göre. ben beş tane alacağıma iki tane kaliteli alayım üzerimden kalite aksın yanlısı olanlardanım. bahsettiğim marka tutkusu değil yanlış anlaşılmasın, kalitesine inandığım üründen bahsediyorum. her neyse herkes aynı mantıkla yaklaşacak değil elbette. ama eleştirdiğim şey kişinin karakterineymişcesine burda hepiniz toplanıp pazar muhabbetine girmişsiniz komik olmuş. neyse daha fazla uzatmanın manası yok. eminim benim gibi düşünen isimler vardır da böyle yanlış anlaşılıp bi sürü açıklama yapma gereği duymamak adına yazmamayı yeğliyordur. uzattım. iyi paylaşımlar. sevgiler ve diğerleri.

Elbette herkes bütçesine ve zevkine göre alışveriş yapar.Ben 20 tane bluzum olacağına 10 tane olsun ,ama yamulmasın isterim o yüzden de mağazadan alırım alacaklarımı.Pazardan pijama ,çorap vs alırım ,ama sadece birkaç ay giyebilirim bunları,çünkü yamuluyor çoğu... :/

Zevkler ve renkler tartışılmaz

bazı ınsnalar yılda bır canta alır kalıtelı olur bır yıl onu takar bundan mutlu olur

bazı ınsanlar aynı fıyata farklı renkler alır değiştirip değiştirip takarlar...

Bazı ınsnalar gecen sene aldıkları kıyafetlerı begenmez bu yıl yenı sezondakılerı almak ıster
bazı ınsanlar kalıtelı alayım 5 sene gıyeyım der herkesın gorusu kendıne..

Onemlı olan markalı gıyınmek degıl temız gıyınmek..

Markalı urunlerı sezon başı 200 tl oluo sezon sonu 80 90 ınınce de ınsanın kafas karışıyor..bu malın gercek fıyatı 40 lıramı

Haklıyken haksız duruma düşmesin kimse bağırıp çağırıp. Ben o pahalı bluzu aldım evet. (birikmiş puanlarımla.) Ben pazardan 3 liraya ceket de aldım evet. Başka şeylerle ilgilenip bu konuyu dağıtalım lütfen kırılmasın kimse, olmaz böyle.

Bu arada çok çok pahalı bir markanın maliyetini ve satış fiyatını görme imkanım oldu geçen gün. Dudağım uçukladı. 50 tl'ye maledip 599 TLye satıyorlardı komik ötesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…