bir daha hiç bir aldığımı eklemiyorum.
nasıl da içime sinen, ayıla bayıla sevinerek aldığım şeyler burnumdan geldi yeminlen.
haftalardır bir sahte bi ucuz bilmem ne lafı edip duruyorsunuz.
sahte, kanserojen dolu giysilerim var benim evet.
teşekkür eder mutlu paylaşımlar dilerim.
sanki seninki gül kuru renkte ya da ışıktan öyle çıkmışş
amann her neyse ince kalın pahalı ucuz, güle güle kullanak canımm
inanır mısın etiketler hep kesik, sadece arada kesik olmayanı çıkıyor son eklediklerim gibi...Niye canım, herkes farklı düşünür, sen vazgeçme bildiğinden. Pazardan almaya karşı olanlar da olabilir, çok sevenler de olabilir. Ben de tekstil mühendisiyim ve piyasayı iyi bilirim, pazarlardaki ürünlerden orjinal olanlar olduğu gibi bariz sahteleri de oluyor.
Örneğin, ZARA'nın Türkiye'de üretim yaptırdığı yer 1000 parça ürün üretir Zara için; etiketi de basar ve Zara'ya yollar. Sonra ZARA'dakiler ürünleri inceler ve kabul edilmeyecek bir eksiklik, yanlışlık, hata vb (dikiş yeri hatası, kumaşın istenilenden farklı olması, rengin istenenden farklı olması vb.) görünce sinirlenir ve tüm siparişi iptal edip parasını geri alır. (Reklamasyon verir.) Üretici firma da ürünler elinde kalmasın diye etiketini keser pazara verir.
Çoğunluk böyle durumlardan ibarettir, öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Herkesin endişesini anlıyorum, markası bilinmeyen ve pazarda satılan ürünler çoğunlukla kalite kontrolü olmayan merdivenaltında üretilen giysilerdir ama etiketi kesik ürünler için bu geçerli değildir.
insanların neden bu kadar pazar karşıtı olduğunu ben anlamıyorum. Benzer ürünleri orjinal değilse bile daha ucuza almak avantajlı. ayrıca kendi adıma konuşucak olursam öğrenciyim ve net bir gelirim yok gidip herhangi mağazadan 50tl'ye bluz almak benim içime oturur, 50tl ye gider 3 tane, 4 tane bluz alırım yada 5 tane. hergün aynı şeyi giymektense elimde daha çok çeşit olur. 50 tlye ayda 5 bluz alan olabilir ama benim bütçem buna uygun değil. Birazda bu açılardan bakmak lazım bence. yeri gelir mağazadan alırsın yeri gelir pazardan. zaten alınan kıyafet en fazla 1 mevsim taş çatlasa 2 mevsim giyiliyor.
ayrıca arkadaşında belirttiği gibi çoğu markanın depoda tutmama olayı var onun yerine toplu satıyorlar e haliyle o mallarda pazara düşüyor, onları almayıp da mağazadan pahalıya almakda kazıklanmak oluyor bence bile bile.
Saçmalama istersen canım. Herkes senin zevkini de aldıklarını da çok beğeniyor. Pazar veya mağaza ne farkeder önemli olan içimize sinen , kendimize yakıştığını düşündüğümüz şeyi , en ekonomik şekilde satın almak değil mi ? Ben yeni sezon geldi mi uçuk fiyatlarla alışveriş yapan insanları hiç anlamam. Durumumuz çok iyi olabilir ama bana göre indirimleri takip ederek alışveriş yapmak daha akıllıca geliyor mesela..İstisnalar da olabilir tabiki.. Ama benim düşüncem bu. Pazar demek kalitesiz demek mi yani ünlüler bile alışveriş yapıyor dabir daha hiç bir aldığımı eklemiyorum.
nasıl da içime sinen, ayıla bayıla sevinerek aldığım şeyler burnumdan geldi yeminlen.
haftalardır bir sahte bi ucuz bilmem ne lafı edip duruyorsunuz.
sahte, kanserojen dolu giysilerim var benim evet.
teşekkür eder mutlu paylaşımlar dilerim.
Saçmalama istersen canım. Herkes senin zevkini de aldıklarını da çok beğeniyor. Pazar veya mağaza ne farkeder önemli olan içimize sinen , kendimize yakıştığını düşündüğümüz şeyi , en ekonomik şekilde satın almak değil mi ? Ben yeni sezon geldi mi uçuk fiyatlarla alışveriş yapan insanları hiç anlamam. Durumumuz çok iyi olabilir ama bana göre indirimleri takip ederek alışveriş yapmak daha akıllıca geliyor mesela..İstisnalar da olabilir tabiki.. Ama benim düşüncem bu. Pazar demek kalitesiz demek mi yani ünlüler bile alışveriş yapıyor daBen kumaşını beğendim canım hoş duruyor , güle güle kullan üstünde paralansın
insanların neden bu kadar pazar karşıtı olduğunu ben anlamıyorum. Benzer ürünleri orjinal değilse bile daha ucuza almak avantajlı. ayrıca kendi adıma konuşucak olursam öğrenciyim ve net bir gelirim yok gidip herhangi mağazadan 50tl'ye bluz almak benim içime oturur, 50tl ye gider 3 tane, 4 tane bluz alırım yada 5 tane. hergün aynı şeyi giymektense elimde daha çok çeşit olur. 50 tlye ayda 5 bluz alan olabilir ama benim bütçem buna uygun değil. Birazda bu açılardan bakmak lazım bence. yeri gelir mağazadan alırsın yeri gelir pazardan. zaten alınan kıyafet en fazla 1 mevsim taş çatlasa 2 mevsim giyiliyor.
ayrıca arkadaşında belirttiği gibi çoğu markanın depoda tutmama olayı var onun yerine toplu satıyorlar e haliyle o mallarda pazara düşüyor, onları almayıp da mağazadan pahalıya almakda kazıklanmak oluyor bence bile bile.
okuyunca tutamadım kendimi birkaç bişey söylemek istedim!!! insanların tercihlerine saygı duymak ne kadar zor.kimse bi penyeye 150,00tl veren insanları kınamaz ama iş pazara gelince laf oluyor.neden çünkü diğeri ''MARKA''!!!
etiketinde bilmem ne yazıyor ya o kadar para verilir ,hatta onu alan kişinin statüsü bianda tavan yapar!!! ama efendim pazardan alınınca sahteymişte pazar malıymışta falan filan.Noluyor yani anlamıyorum bi bluza onca para döküp işte
benim şu marka bluzum var demektense pazardan onlarcasını alırım hergün farklı giyerim...İnsanlar gercekten doyumsuz çoğu ailenin bi hafta mutfak masrafı parasına gidip kumaş parcasına verilebiliyor...Kimseyi bunun için suçlamak
benim haddime değil tıpki insanlarında nerden ne aldıklarına saygı duyulması gerektiği gibi !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?