Perdemin arkasından görünmem

Evinizde ister atletle oturur ister çıplak gezersiniz teşhirci olmadığınız sürece. En güzeli mune’nin de dediği gibi panjur, indir rahatça dolaş, tülden göründü mü derdi yok.
İnsanın evinin içine kadar karışıldığını ilk defa kendim yaşadım, kimsede görmemiştim o yüzden de ilkin neye uğradığımı şaşırdım ne diyeceğimi bile bilemedim sadece çok kötü hissettim dün bütün günüm onu düşünmekle geçti. Bugün aklıma geldikçe kızıyorum onu diyen kadına karşı karşıya gelince yolda filan konuşcam mutlaka öyle camdan seslenmek istemiyorum herkes duyar diye

Utanilacak bi' sey yok, lutfen utanmayin. Sonucta bilmeden olmus, ustelik sizin eviniz balkonu, cami yikarsiniz yikamazsiniz kime ne ya! ne hadsiz insanlar var. kolay gelsin size de allah sabir versin. iki cocugunuz varmis bi de ne bekliyorlar ki supermen mi olalim. Cok gecmis olsun tekrsr.. bozmayin moralinizi..

Azgın sapik kocasını koruyor aptal kadın .siz utanmayın onlar utansın .pencerelere balkonlara milletin oradini burası olur ya açılır da iştahla izleriz diye kendini tatmin eden pislikler utansın .perde aralarindan milleti dikizleyen hayvan adam ve onun hayvan terbiyecisi utansin
Herkeste olmuyor utanma duygusu malesef. Zaten utanacak insan baştan o şekilde söyleyemezdi misal ben asla söyleyemem ne olursa olsun, eşimin baktığı durumda bile, balkona çok açık çıkan kızlara bile söylemek aklıma dahi gelmedi. Bilmiyorum yolda açık kadın görse ona bişey diyebilir mi bana evimin içinde bile diyebildiyse
Utanilacak bi' sey yok, lutfen utanmayin. Sonucta bilmeden olmus, ustelik sizin eviniz balkonu, cami yikarsiniz yikamazsiniz kime ne ya! ne hadsiz insanlar var. kolay gelsin size de allah sabir versin. iki cocugunuz varmis bi de ne bekliyorlar ki supermen mi olalim. Cok gecmis olsun tekrsr.. bozmayin moralinizi..
Çok iyisiniz çok teşekkür ederim. Allah hadsiz insanlarla karşılaştırmasın ben kimseye yapmam keşke kimse de bana yapmasa ama yumuşak yüzlü mü görüyorlar nedense bazıları sınırı çok aşıyor

Ben erkek olsam ve birini öyle görsem hiç sesimi çıkarmazdım, en azından şunu düşünürdüm ^^ya benimle ilgili kötü bir şey düşünürlerse diye, röntgenci vs.^^ kaldı ki düşünülür de yani.
Millet çok densiz ve dengesiz anacığım.
Aynen katılıyorum, kadın evde ne giymiş'e kadar inceleyip konu komşuya reklam edenlerin eşleri balkona altında şort üstü çıplak çıkınca kimsenin gıkı çıkmıyor çünkü o erkek ve teşhir etmeye hakkı var.
Oysa madem kadın dikkat etmek zorunda erkek de dikkat edecek.

Konu sahibesinin örtülü olması camdan cama evde atletle geziyormuşsun gezme deme haddini vermez, örtülüsün ondan uyarmak istedik gibi bahanelere sığınmazlar umarım, zira iyi niyetli insan eğer illa söyleyip uyarmak istiyorsa kapısını çalıp usulünce söyleyerek iyi niyetini gösterirdi.

Elimi uzatsam uzanacağım mesafede apartman var pencerelerimiz bile birbirine bakıyor, benimle aynı katta oturan komşum yeni doğum yapmış örtülü bir hanım, bebeğini emzirirken veya ev kıyafetleriyle otururken rahatsız olmasın diye önlem alan taraf biziz çünkü eşim evden çalışıyor sürekli evde, erkek diye rahat davranma lüksüne sahip değil, edepse erkek de edepli olacak.

Aynen katılıyorum, kadın evde ne giymiş'e kadar inceleyip konu komşuya reklam edenlerin eşleri balkona altında şort üstü çıplak çıkınca kimsenin gıkı çıkmıyor çünkü o erkek ve teşhir etmeye hakkı var.
Oysa madem kadın dikkat etmek zorunda erkek de dikkat edecek.

Konu sahibesinin örtülü olması camdan cama evde atletle geziyormuşsun gezme deme haddini vermez, örtülüsün ondan uyarmak istedik gibi bahanelere sığınmazlar umarım, zira iyi niyetli insan eğer illa söyleyip uyarmak istiyorsa kapısını çalıp usulünce söyleyerek iyi niyetini gösterirdi.

Elimi uzatsam uzanacağım mesafede apartman var pencerelerimiz bile birbirine bakıyor, benimle aynı katta oturan komşum yeni doğum yapmış örtülü bir hanım, bebeğini emzirirken veya ev kıyafetleriyle otururken rahatsız olmasın diye önlem alan taraf biziz çünkü eşim evden çalışıyor sürekli evde, erkek diye rahat davranma lüksüne sahip değil, edepse erkek de edepli olacak.
Keşke etrafımda sizin gibi insanlar olsa. Kaba saba düşüncesiz insanlarla sınanıyorum sürekli. Her yerde varlar, bulaşmak istemesem de uzak dursam da bazen gelip buluyor canımı sıkıyorlar. Bi laf var insanlar insanların içinde insana hasret kaldılar. Benim durumum o burda. Sokağa baksan upuzun, dipdibe evlerde yüzlerce kişi var ama daha önceden de canım yandı, artık arkadaşlık etmeye korkuyorum kimin huyu nasıl çıkar belli olmaz diye. Öyle evin içinde iki bebekle yalnız geçiriyorum günlerimi işte çoğu zaman hiç dışarı çıkmadan. Çünkü insanlarla görüştüğüm zaman bazen canımı sıkan şeyler yaşıyorum bu yüzden çoktandır canayakın, sıcakkanlı davranışlarım bitti.. O kadını gördüğümde bu cümleleri kurarım ona da derdimi anlatırken

Bende mi bir acaiplik var??

Karşı taraf utanmaz mı, sapık mı anlayamadım😲 insanları evlerinde gözetliyorlar sonra da kusura bakma seni gözetledik diyorlar😶
Aynı şeyi düşündüm. Tül perdesi kapalı kadının ,kaldı ki kapalı olmasa dahi üzerinde askıli birşey varmiş,çıplak mı oturuyor sanki haber gönderiliyor. Şaka gibi.
Haber gönderen utansın yani bu nedir? Kocasi çıkıyormuş balkona,bakmasın o zaman efendim 5.kattan 2.kata. karşılıklı bile değil daireler.

Keşke etrafımda sizin gibi insanlar olsa. Kaba saba düşüncesiz insanlarla sınanıyorum sürekli. Her yerde varlar, bulaşmak istemesem de uzak dursam da bazen gelip buluyor canımı sıkıyorlar. Bi laf var insanlar insanların içinde insana hasret kaldılar. Benim durumum o burda. Sokağa baksan upuzun, dipdibe evlerde yüzlerce kişi var ama daha önceden de canım yandı, artık arkadaşlık etmeye korkuyorum kimin huyu nasıl çıkar belli olmaz diye. Öyle evin içinde iki bebekle yalnız geçiriyorum günlerimi işte çoğu zaman hiç dışarı çıkmadan. Çünkü insanlarla görüştüğüm zaman bazen canımı sıkan şeyler yaşıyorum bu yüzden çoktandır canayakın, sıcakkanlı davranışlarım bitti.. O kadını gördüğümde bu cümleleri kurarım ona da derdimi anlatırken
Komşuluk ve komşuluk adabı eskide kaldı maalesef, arada müstesna insanlar var onları tenzih ederim lakin artık komşu deyince benim aklıma birbirinin gıybetini yapan, nerede durması gerektiğini bilmeyen, komşusunun her şeyine karışmayı kendine görev edinmiş insanlar topluluğu geliyor artık, bu sebeple sizin gibi kendi kabuğuna çekilmiş bir hayat yaşıyorum, komşularınızla görüşmemeniz görüşmenizden daha hayırlı çünkü balkonunuzun yıkanıp yıkanmadığına kadar inceleyip laf edenler sizi incitecek bir şey söylerler üzülürsünüz, ki isterseniz aylarca balkon yıkamazsınız kimseyi ilgilendirmez, komşu komşuysa eğer çocuklu kadının başını kaşıyacak vakti olmayacağını da bilir, eviniz toz içinde olsa da lafını etmez, biz komşuluk değerlerini kaybetmişiz, komşu deyince çeşit çeşit ikram yapan, evi bal dök yala olan, dedikodusu yapılsa da gık demeyecek profil istiyoruz, oysa komşu dediğinin güleryüzü iyi niyetidir ikramı insanlığı.

Hemen hemen hepsi bakıyor malesef. Duyduğum kadarıyla durum böyle. Ben merak ettim bu beni perde arkasında olduğum halde uyaran hanım abla yolda orda burda açık bir kız görünce ne yapıyor acaba herkesi uyaramayacağına göre
Hemen hemen hepsi bakmıyor.
Her adamı da harcamayın rica ederim.
Sızın kı karsı komsunun kocası gıbı ayi malesef.

Komşu kocası bakıyor diye değil, konu sahibi tesettürlü olduğu için rahatsız olacağını düşünüp uyarmış diye anladım ben.
İyi niyetli düşünmüşsünüz de,ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum çok iyi niyetli gelmedi karşı camdan bağırması kocasını ayriyeten belirtmeseydi keşke ben yine derdim demek ki görünüyorum dikkat ediyim diye de şimdi çok kızgınım büyüttüm içimde mevzuyu

Hangi şehir orası,her şeye karışıyorlarmış. Bilelim de uzak duralım.
İstanbul sultangazi de bir yer ama ben bu sokak haricinde 2 sokakta daha yaşadım hiç böyle insanlar yoktu önceki yaşadığım yerlerde, bi tane sorunlu vardı onu da herkes dışlamıştı yazık

Hemen hemen hepsi bakmıyor.
Her adamı da harcamayın rica ederim.
Sızın kı karsı komsunun kocası gıbı ayi malesef.
Hepsini harcamıyorum illa ki bakma gereği duymayanlar vardır dikkat te etmedim kimseye, bu konuyu fazla kişiye açamadım ama kimle konuşsam aynı şeyi söylediler. Hatta evlilikte biraz daha rahat olacaksın diyen bile oldu.rahat olamıyorum

İstanbul sultangazi de bir yer ama ben bu sokak haricinde 2 sokakta daha yaşadım hiç böyle insanlar yoktu önceki yaşadığım yerlerde, bi tane sorunlu vardı onu da herkes dışlamıştı yazık
Istanbul çok garip cidden ,her türden insan var .Bu tür saygısız komşularla Allah sabır versin,ne diyeyim.

Komşuluk ve komşuluk adabı eskide kaldı maalesef, arada müstesna insanlar var onları tenzih ederim lakin artık komşu deyince benim aklıma birbirinin gıybetini yapan, nerede durması gerektiğini bilmeyen, komşusunun her şeyine karışmayı kendine görev edinmiş insanlar topluluğu geliyor artık, bu sebeple sizin gibi kendi kabuğuna çekilmiş bir hayat yaşıyorum, komşularınızla görüşmemeniz görüşmenizden daha hayırlı çünkü balkonunuzun yıkanıp yıkanmadığına kadar inceleyip laf edenler sizi incitecek bir şey söylerler üzülürsünüz, ki isterseniz aylarca balkon yıkamazsınız kimseyi ilgilendirmez, komşu komşuysa eğer çocuklu kadının başını kaşıyacak vakti olmayacağını da bilir, eviniz toz içinde olsa da lafını etmez, biz komşuluk değerlerini kaybetmişiz, komşu deyince çeşit çeşit ikram yapan, evi bal dök yala olan, dedikodusu yapılsa da gık demeyecek profil istiyoruz, oysa komşu dediğinin güleryüzü iyi niyetidir ikramı insanlığı.
Aynen öyle tecrübelisiniz artık. Benim de canım yana yana tecrübe ediniyorum işte. Ne olursa olsun ne kadar çabalasan da illa ki insanın kusurunu bulanlar ve arkasından söyleyenler oluyor. İyi niyetli insana hasretim

İnsanlar neden böyle oldu acaba ben evlendikten sonra anladım aynen tarif ettiğiniz gibi olduklarını. Eski insanlar sanmıyorum böyle olsun ya

Hayatimda böyle sey duymadim.insanlar sizin tülünüzün altindan sizi mi izliyormus?? Onlar utansin o zaman.Ister atletle orururum,ister sortla.sonucta tülüm kapali ki acik bile olsa bi atlet icin böyle laf etmek?? Hangi sehir burasi? Allah yardimciniz olsun

Aynen öyle tecrübelisiniz artık. Benim de canım yana yana tecrübe ediniyorum işte. Ne olursa olsun ne kadar çabalasan da illa ki insanın kusurunu bulanlar ve arkasından söyleyenler oluyor. İyi niyetli insana hasretim

İnsanlar neden böyle oldu acaba ben evlendikten sonra anladım aynen tarif ettiğiniz gibi olduklarını. Eski insanlar sanmıyorum böyle olsun ya

Bazen dedikodu karakteri haline gelen, merak ve her şeye karışmayı hakkı sanan insanlar aynı sokakta yaşıyor, nasıl denk geliyorsa geliyor bir araya toplanıyorlar :) sizin sokakta öyle insanların olduğu bir sokak demek ki, dilerim tez zamanda düzgün komşularınızın olduğu iyi bir yerde kendi eviniz olur.

Bu yüzden siteleri seviyorum. Bizim sitede doğru düzgün kimse perde çekmez, kimseyi de ilgilendirmez. İstersem her gün cam silerim, istersem hiç silmem kimsede karışamaz, ne kadar yobaz insanlar var.

Hepsini harcamıyorum illa ki bakma gereği duymayanlar vardır dikkat te etmedim kimseye, bu konuyu fazla kişiye açamadım ama kimle konuşsam aynı şeyi söylediler. Hatta evlilikte biraz daha rahat olacaksın diyen bile oldu.rahat olamıyorum
Cevrenı hatta oturduğun muhıtı falan degıstırmenı tavsiye ederim

Ay deli oluyorum.sanane kardeşim kadın camını siliyormu balkonunu yikiyormu.bizim kadınlarımız ne kadar meraklı Allah'ım.
Bir gün bende camlarımi siliyorum.komsum dedi ki; aa kolay gelsin.ben de daha bugün anneme bu ne zamandır cam silmiyo diyodum.isleri güçleri yok beni takip ediyorlar.manuaklar

Back
X