- 9 Ocak 2015
- 19.902
- 82.700
- 798
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Tesekkur ederim canımSlm çok enfes görünüyor başarılar dilerim
Sağol canım çok naziksiniz.. Yorumlariniz harikaOfff hatun hamaratlıkta son nokta ya
Valla simardim sagolun kızlar..Offf agzımın suyu aktı yaaa o patatesli kısımları heleee
Ahh bide benim su canım istemese kiskaniyorum şöyle canım istemiyor diyenleri..Diyet yapmıyorum, canım pek birşey yemek istemiyor onu yiyeyim dedim
Benim iştahımı kapatan havanın sıcaklığıAhh bide benim su canım istemese kiskaniyorum şöyle canım istemiyor diyenleri..
Kuzum sen bi harikasin ya. Bayildim ben buna.. ellerine saglikSelamlar(Güya biraz ara verecektim dayanamadım ayol )Poğaçalar kategorisiyle tekrar buradayım..
MALZEMELER.
1 Su bardağı süt,
1 Çay bardağı sıcak su,
1 Paket instant maya,
1 Su bardağı sıvı yağ,
1Adet yumurta sarısı üstüne,beyazı içine,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Eki Görüntüle 1601343
İÇ MALZEME
Peynir..maydanoz,(Ben patatesli sevdiğim için yarısınıda patatesli yaptım.. dilerseniz kıymalı, ve ıspanaklıda oluyor,,
Eki Görüntüle 1601344
YAPILIŞI..
Derin bir kaba su, süt ve mayayı koyun. Eliniz ile mayanın erimesini sağlayın. Daha sonra sıvıyağı, tuz, toz şeker ve azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Un miktarı undan una değişiklik gösterdiği için, belirttiğimiz kıvamı yakalayana kadar, azar azar ilave edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp, 40-45 dakika kadar mayalamaya bırakın.
Eki Görüntüle 1601345
Eki Görüntüle 1601346
Diğer yandan bir kaba peyniri parçalayın. Üzerine ince ince doğranmış maydanoz koyup, harmanlayın.
Mayalanan hamuru az miktar un serptiğiniz tezgah üzerine koyun. 1-2 kere hafifçe yoğurup, iki eşit bezeye ayırın
Eki Görüntüle 1601368
Eki Görüntüle 1601369
. Çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğüne yakın açın. Peynirli harçtan fotoğraflardaki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin..
Eki Görüntüle 1601347
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerini kapatın. Kenar kısımların açılmaması için iyice bastırın. Daha sonra ortasına koyulan harcın üzerine uygun bir kase ile kapayıp, hafifçe bastırın.
Eki Görüntüle 1601349
Ardından fotoğraflardaki gibi kenarlarını çatalla iyice bastırın. Kenar kısımları iki parmak kalınlığında kesin. Peynirli harç üste gelecek şekilde çevirin.
Eki Görüntüle 1601350
Son olarak hazırladığınız peynirli papatya poğaçasının üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu,yada susam serpiştirin.Papatya poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin..
SUNUM..
Eki Görüntüle 1601351
Eki Görüntüle 1601352
Eki Görüntüle 1601351
Eki Görüntüle 1601354
Eki Görüntüle 1601353
Eki Görüntüle 1601355
Eki Görüntüle 1601361
Eki Görüntüle 1601364
Canimmm.. Sağol yorumlariniz çok çok guzel.Kuzum sen bi harikasin ya. Bayildim ben buna.. ellerine saglik
Teşekkür ederimmm..çok güzel ellerine sağlık
başarılar yarısmada
Sagolll.. Kuzumm. Bu yorumları duyunca hem simariyorum. Hem bu topik. VeCokk guzel ve yaratici, cok begendimbasarilar kakooom
Kakao'cum asıl ben şımarıyorum ve utanıyorum sen böyle güzel şeyler söyleyinceSagolll.. Kuzumm. Bu yorumları duyunca hem simariyorum. Hem bu topik. VeNevreste için değer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?