- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #20.421
Allah Allah eksik mi bakılmış acaba :26:
Benim raporumda da yazıyor blastomer, çalışılan materyal başlığı altında. Onun yanında da kromozomlar sıralı hatta 1.round 2.round diye ayrılmış. Raporda incelenen kromozomların yanında hangilerine bakıldığı yazıyor.
çok şükür RABBİM tamamına erdirsin inş.Bismillahirrahmanirrahim...
Kızlar Akasya'mız hamile
Delikız çok geçmiş olsun kızların dediği gibi iyi doktor bulmana çok sewindim inşallah bir daha yaşamazsın böle bir sorun ...
teşekkür ederim ikinize deg
delikız iyi olmana bebeklerinin de iyi olmasına sevindim gözün aydın iyi dr iyi hastane bulmuşsun
sağolasın nazımCanım hiç önemli degil,sen iyiin yaa o yeter bizee..Doktor bulmana çoook sevindim,rabbim senide bebişlerinide korusunn canımm
Rahim uzunlugunda gayet iyi çıkmış hiç korkma kuzum..
Bol bol istrahat et dinlen,kendini yorma son aylar zaten bi atlatırsak allahın izni ile..
fetal ekodan geldim ben de
sabahın köründe uyandı benimkiler
sanki karnımı yarıp çıkacaklar mübarekler
doktor açsan bişeyler ye gel dedi
dedim çok hareketliler
olsun sen ye gel dedi
dedim benden günah gitti
bakamadılar uzun süre
doktor diyorki bunlar ne kadar hareketli böyle
dedim sabahın köründen beri böyleler
ben size bişey yemeyeyim demiştim dedim
çok şükür oğlumda şimdlik bir sorun yok
ama ikiz olduğu için görüntülemek çok zor ve en ii sonuç için 4 hafta beklemek gerek dedi
genel olarak bir problem gözükmüyor ama bazı verileri alabilecek büyüklkte değil bebek henüz dedi
4 hafta sonraya tekrar gün verdiler
inş. onda da bir sıkıntı çıkmaz
bu arada göbüşün son hali ve benim son halim için albüme bakabilirsiniz:)
bua rada ben fish raporuma baktım
13,16,18,21,22,17,x ve y kromozomlarıma bakılmış
ve her bir kromozom için iki kere bakıldığı yazıyor
Kızlar benim bir embriyomda yeterli veri yok yazıyor. Array ile bakılanda... Hiçbir kromozoma bakılamamış, nasıl oluyor ki bu bilen var mı?
bua rada ben fish raporuma baktım
13,16,18,21,22,17,x ve y kromozomlarıma bakılmış
ve her bir kromozom için iki kere bakıldığı yazıyor
chnbcim canım benım bıldıgım fıshle belırlı kromozomlara bakıldıgı ıdı , yanı ben her genetıkcının kendıne gore rısklı olarak gordugu kromozomlara baktıgını bılmıyordum.
genel gecer bır kural var dıye bılıyordum, yanı su kromozomlar onemlıdır onlara bakılır translokasyona EK olarak. ama anladıgım oyle degıl.
ben de yoruldum canım valla cok yoruldum. ama bır sonrakı asama ıcın ne yapacagımız bılmek ıstıyorum.
sagol canım amın , insallah Rabbim duzgun yerlere yonlendırır benı.
hangılerıne bakarsa durum netlesır derken ne demek ıstedıgını anlamadım canım
muhterem beyı duydum evet bıldıgım kadarı ıle smyrna oraya gonderıyor ama ben smyrnayı sımdılık pek tercıh etmıyorum.
sonra bılemem tabı.
ırenbe dusunuyorum bır sonrası ıcın , onlar da Volkan Baltacıya gonderıyor sanırım.
sonucta Volkan Baltacı veya Muhterem Bey ıkısı de fıs ıle bakıyor degıl mı? yok mu onlar da CGH alternatıfı?
Allah Allah eksik mi bakılmış acaba :26:
Benim raporumda da yazıyor blastomer, çalışılan materyal başlığı altında. Onun yanında da kromozomlar sıralı hatta 1.round 2.round diye ayrılmış. Raporda incelenen kromozomların yanında hangilerine bakıldığı yazıyor.
evet birden çıktı göbüşümSende de 15'e bakılmamış ve 8 kromozom var. Volkan Bey 15'i es geçiyor herhalde
Göbek maşallah artık iyice çıkmışYavrularının fotoğraflarını da görmek nasip olur inş.
bence en önemlileri bunlardır da ondan bakmıştırcanım benim birinde anükleer yazıyor ben volkan beyin yanındaki genetikçiye sordum incelenememiş demişti...
sıralama bile aynı belki volkan bey herkese böyle bakıyor ...
canım böyle yazınca ben mi yanlış anladım diye düşündüm. inci de benzer yazmış...netleşir derken bu fishte standart mı herkese aynı mı bakılıyor bu netleşir demek istedim...
round filan yok bende canım...
İncelenen kromozomlar veya kullanılan yöntem yazmıyor mu canım?
Sende de 15'e bakılmamış ve 8 kromozom var. Volkan Bey 15'i es geçiyor herhalde
Göbek maşallah artık iyice çıkmışYavrularının fotoğraflarını da görmek nasip olur inş.
çok şükür RABBİM tamamına erdirsin inş.
teşekkür ederim ikinize de
sağolasın nazım
amin inş.
evet rahim uzunluğum çok ii çok şükür
inş. hayırlısı ile atlatırız
fetal ekodan geldim ben de
sabahın köründe uyandı benimkiler
sanki karnımı yarıp çıkacaklar mübarekler
doktor açsan bişeyler ye gel dedi
dedim çok hareketliler
olsun sen ye gel dedi
dedim benden günah gitti
bakamadılar uzun süre
doktor diyorki bunlar ne kadar hareketli böyle
dedim sabahın köründen beri böyleler
ben size bişey yemeyeyim demiştim dedim
çok şükür oğlumda şimdlik bir sorun yok
ama ikiz olduğu için görüntülemek çok zor ve en ii sonuç için 4 hafta beklemek gerek dedi
genel olarak bir problem gözükmüyor ama bazı verileri alabilecek büyüklkte değil bebek henüz dedi
4 hafta sonraya tekrar gün verdiler
inş. onda da bir sıkıntı çıkmaz
bu arada göbüşün son hali ve benim son halim için albüme bakabilirsiniz:)
Yine vermedilerNeden almadıııınnnnn
bunlar herkeste olabilecek rskler15.kromozomla ilgili şunu buldum kızlar
Kromozom 15 üzerinde bulunan genlerle ilgili olan hastalıkların bazıları:
Angelman sendromu
Meme kanseri
İzovalerik asidemi
Marfan sendromu
Sendromik olmayan sağırlık
Sendromik olmayan sağırlık, otozomal resesif
Prader-Willi sendromu
Tay-Sachs hastalığı
Tirozinemi
Idic15
çok şükür chnb çok şükürcanım aslında ben araştırdığımda şunu gördüm. bizim ne olduğu belirsiz marker kromozom vardı ya... bunu araştırmak istemişler sonra gerek yok demişlerdi. ben araştırdım o marker kromozom çoğunlukla 15. kromozom oluyormuş... niye bakmadı diye şaşırmıştım...
maşallah haberler güzel...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?