Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

sana tamamen katılıyorum. aynı fıkır ve sorular ıcerısındeyım.

cumhur bey bana translokasyonun baska kromozom anomalılerını tetıkledıgı varsayılıyor demıstı.
ama kesın bır bılgı yok demıstı yanlıs hatırladıgım kadarıyla, oyle oldugu dusunuluor demıstı.

2 tane yumurta dıye bakmıyorum ben olaya Aacım. eger 3. gun yapılsa ıdı 2 degıl 8 embryo vardı ortada.o zaman da 8 e bakıldı bulunamadı dıyecektık buyuk ıhtımalle.

anacım hıc mı dogru duzgun bır yumurta uretmıyoruz? bu bence yasla ılgılı degıl, yasımız o kadar da rısklı degıl kı.. hadı ben hepınızden fazlayım , azade genc, sen benden gencsın.

o zaman cok gorecelı bır kavram bu Chnbcım. her genetıkcıye gore onem arz eden kromozom numaraları degısebılıyor.

ben fıshe ınanmak ıstıyorum acık soyleyeyım, cunku bundan sonra sehır dısına gıtmek ıstemıyorum.
Izmırdekı sartlarda denemk ıstıyorum buradakı sartlarda da genetık yok , IMSI yok.
genetık Volkan beye gıdıyor , belkı bazı merkezlerde de Muhterem Beye. ve bıldıgım kadar ıle ıkısı de CGH bakmıyor.
o zaman fıshe ıkna olmam gerek, o yuzden bu cırpınısım.

lave canım bende aynı şeyi düşünüyorum,ya doğru düzgün yumurta üretmiyoruz,ya da üretiyoruz ama bulamadıkları başka bir şey var bizde,tutunma olmadan atılıyor yumurta...

ben de bunları düşünmekten yoruldum artık,rabbim hepimize sabır versin,biz de anne olalım artık

hep bir şeyleri araştırmakla geçmesin ömrümüz,bizim de evimizden çocuk sesleri yükselsin,

lavem hayırlı olanı Allah sana yapmayı nasip etsin tedavi yeri konusunda.

fishle bakılanlar hangilere bakılmış bakarsa durum netleşir ben yazdım...

canımm

gerçekten seni çok çok iyi anlıyorum

benim fikrimi söyliyim sana

burda muhterem beye gönderen birkaç merkez var onlar hakkında da olumlu görüşüm yok

ama inanki izmir de eğer ona gönderen varsa tavsiye ederim

bir ara konuş

ben labaratuvarını aramıştım istedim telefona geldi konuştuk anlattı

bence işinin son derece ehli biri

bir fikrin olur bence hem fishle ilgili de seni aydınlatır aklında soru işaretleri kalmaz

forumda bir arkadaş vardı hatta ilk başlardan smyra mı diyodrdu orda bir yerde olmuştu izmir de muhterem beye göndermişler

bebeği olmuştu

hem muhterem beye kimi önerir diye sorabilirsin bana çünkü şunun embriyoloğu çok iyi ,biopsiyi iyi yapıyor falan demişti

adacım muhterem bey çok tatlı,adı gibi muhterem biri:)

ben tlfnda da,yüzyüze de çok görüştüm,ben genart ta yaptıracağım için,ona yaptıramıyorum,volkan baltacı nın kendi yeri genart..

ama hatırladığım kadarıyla array i hiç yapmıyor gibiydi,çok da desteklemiyor sanırım...

lave şimdi baktım bana bakılanlar:

13,16,18,21,22,17, x,y

bir embriyomda: 13,16,18.21,17 sorunlu
birinde sadece 21
biri anükleer yani incelenememiş.
2 tanesi sorun yok...

chnb canım ben bunu bilmiyordum. Fish'te herkeste bakılan kromozomlar aynı olmayabilir yani. Şimdi raporuma baktım da fisthe benim bakılan kromozomlarım 13,15,16,17,18,21,22,x,y. Aynı ikimizinki. Cumhur Bey neden öyle dedi ki acaba?

canım benim

bana tek birşey söyledi

ben yaptığım işi iyi yaptığımı biliyorum

başkalarının ne yaptığı beni ilgilendirmiyor dedi

o ne demiş bu ne demiş önemli değil ben işimi iyi yapıyorum buna da her iddiaya girerim dedi

o kadar kendinden emin ki

ankarada timur gürkan var bir de anatolia var galiba ona gönderen

bana çok mantıklı gelmişti konuşmaları

Kızlar bu hafta sonu eşimle alışverişe çıkıcazzz,bakalım neler alıcaz kızıma
Kendimede 2 tane pijama takımı alıcammm

Güle güle kullanın canım :)

Hoşgeldin güzelim. Sayın güzel maşallah İnş güzelce döllenir, gelişirler ve sağlıklı çıkarlar. Yarın ilk güzel haberini bekliyoruz inş.

Kızlar, fishi kullananlar raporlarına bakıp hangi kromozomlara bakılmış yazabilirler mi? Merak ettim açıkçası :26:

bana 15 bakılmamış.... sırf 1 tane yok diye dememiştir.şimdi sen böyle yazınca ben cumhur bey başka dedi de ben mi böyle yorumladım diye düşündüm şimdi. diğer kızlar da yazsa bakardık...

lave şimdi baktım bana bakılanlar:

13,16,18,21,22,17, x,y

bir embriyomda: 13,16,18.21,17 sorunlu
birinde sadece 21
biri anükleer yani incelenememiş.
2 tanesi sorun yok...

chnbcim canım benım bıldıgım fıshle belırlı kromozomlara bakıldıgı ıdı , yanı ben her genetıkcının kendıne gore rısklı olarak gordugu kromozomlara baktıgını bılmıyordum.
genel gecer bır kural var dıye bılıyordum, yanı su kromozomlar onemlıdır onlara bakılır translokasyona EK olarak. ama anladıgım oyle degıl.

ben de yoruldum canım valla cok yoruldum. ama bır sonrakı asama ıcın ne yapacagımız bılmek ıstıyorum.

lavem hayırlı olanı Allah sana yapmayı nasip etsin tedavi yeri konusunda.

fishle bakılanlar hangilere bakılmış bakarsa durum netleşir ben yazdım...

sagol canım amın , insallah Rabbim duzgun yerlere yonlendırır benı.
hangılerıne bakarsa durum netlesır derken ne demek ıstedıgını anlamadım canım

muhterem beyı duydum evet bıldıgım kadarı ıle smyrna oraya gonderıyor ama ben smyrnayı sımdılık pek tercıh etmıyorum.
sonra bılemem tabı.

ırenbe dusunuyorum bır sonrası ıcın , onlar da Volkan Baltacıya gonderıyor sanırım.

sonucta Volkan Baltacı veya Muhterem Bey ıkısı de fıs ıle bakıyor degıl mı? yok mu onlar da CGH alternatıfı?

bana 15 bakılmamış.... sırf 1 tane yok diye dememiştir.şimdi sen böyle yazınca ben cumhur bey başka dedi de ben mi böyle yorumladım diye düşündüm şimdi. diğer kızlar da yazsa bakardık...

Sen 8 tane kromozom yazmışsın. Fishte 9 değil miydi?

Kızlar, fishi kullananlar raporlarına bakıp hangi kromozomlara bakılmış yazabilirler mi? Merak ettim açıkçası :26:

inci ben bulabilirsem eve gidince bakıp yazarım canım,

tuliprosa sayın güzel,bana son tedavide dr ideal sayının 8 olduğunu söylemişti.

ada bana ankaradaki çalıştığı merkezlerin hepsinin listesini vermişti,tek tek görüş,hangisi içine sinerse oraya yaptır dedi

bir de sürekli merkez değiştirme,en az 2 tanesini aynı yerde yaptır dedi,biraz da onun için merkez değiştirmek istemiyorum şu anda..

yoksa ben de çok isterim muhterem bahçe yapsın pgt yi

aynı fikirdeyim canım

bahçeciye sorucam gönderirmisiniz diye

canım 8 var. blastomer başlığı var ama o kromozom değil...

Allah Allah eksik mi bakılmış acaba :26:
Benim raporumda da yazıyor blastomer, çalışılan materyal başlığı altında. Onun yanında da kromozomlar sıralı hatta 1.round 2.round diye ayrılmış. Raporda incelenen kromozomların yanında hangilerine bakıldığı yazıyor.

kızlar bende böyle şeyler yazmıyor

embriyonun numarası yanında translokasyon bulundu
8 tane böyle
birinde de trizomi 16 yazıyor
diğerlerine bakılamadığı içinmi yazmamışlar nelere baktıklarını acaba

İncelenen kromozomlar veya kullanılan yöntem yazmıyor mu canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…