- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.221
Merhaba kızlar.
Size çok önemli bir soru sorucam lütfen cevaplarsanız bilenler çook sevinicem.
Benim en yakın arkadaşımın bir bebği var 2 yaşında ve lösemi
Uygun ilik bulmaya çalıştık arattık ama malesef bulunamadı Türkiye genelinde bakıldı yok
Tek şansı ilik.
Şimdi kızlar arkadaşım tüp bebk yaptırıcak bu genetik tanı ile bebğin abisinin genlerini taşıması mümkünmü?
Ve Zeynep kamil karşılarmı yapılıyormu orda.
Tüp bebbk yaparlarmı arkadaşıma normalde gebe kalabiliyor.
Ama bebeğinde doğuştan varmış bu hastalık 2.yapsa yine aynı hastalığı taşıma reski o olmasada iliklerin tutmama riski varmış.
Bizde özel hastanede toplamda tüp bebek ve pgt nekadar tutuyor.
Kredi bişey çekip yardım etmek istiyoruz
Maddi imkanları yok hastalığı çok masraflı zaten 10 liralık ilaçları karaborsaya düşmüş 1.5 bina alabiliyolar
İnşallah fiyat yüksek olmaz olsa bile inşallah böyle imkanları vardır.
Bende tüp bebk yaptırdım ama pgt yaptırmasam bile 5 bin en az onla nasıl.Yardımcı olursanız biliyorsanız sevinirim.
Ne yapacagımı bilemiyorum
Özel hasteneleri arayıp görüşsem bilgi verirlermi acaba?
Annenin eli kolu bağlı hastaneden adım atamıyor dışarı.
iyimcanım sağol. sen nasılsın? yok bir belirti. ilk gebeliğimde de bariz bir belirti olmamıştı zaten. test gününe kadar idrar tahlili yapsammı diye düşünüyorum. sonra da vazgeçiyorum. her şey bir günde net bir şekilde belli olsun diyorum.
İyi akşamlar herkes iyidir umarım gecmisi okuyamadım
Ben hiç iyi değilim dayanamıyorum artik
Rabbim sabrimi arttırsın inşallah
Bi selam vereyim dedim görüşmek üzere hoscakalin
merhaba kızlar umarım hepiniz iyisinizdir
herkese iyi bayramlar diliyorum...
kendinize iyi bakın
Akasyacim ne guzel belirtilerin de baslamiscok guzel, en azindan hamile gibi hissedersin biraz kendini.
Onun disinda biraz psikolojik olarak da rahatlamissin ona da sevindim.
Rosacim daha biraz vakit var ogrenmeye. En zor safhasi da budur, beklemek ... Insallah hayirlarla olumlu sonucu alacaksin canim. Ben inaniyorum.
Kizlar,
Hepinize ailelerinizle , evlatlarinizla , saglik ve huzur ile dopdolu bir bayram diliyorum.
Merhaba kızlar.
Uygun ilik bulmaya çalıştık arattık ama malesef bulunamadı Türkiye genelinde bakıldı yok
Tek şansı ilik.
Şimdi kızlar arkadaşım tüp bebk yaptırıcak bu genetik tanı ile bebğin abisinin genlerini taşıması mümkünmü?
Ama bebeğinde doğuştan varmış bu hastalık 2.yapsa yine aynı hastalığı taşıma reski o olmasada iliklerin tutmama riski varmış.
Maddi imkanları yok hastalığı çok masraflı zaten 10 liralık ilaçları karaborsaya düşmüş 1.5 bina alabiliyolar
Bende tüp bebk yaptırdım ama pgt yaptırmasam bile 5 bin en az onla nasıl.Yardımcı olursanız biliyorsanız sevinirim.
hoş geldin akideciğim. toparlandığına çok s
evindim. umudunu kaybetme. bende umutla bekliyorum sonucu.
bende ilk anlamadım. üçüz hamile.
Akasyacığım sen ve bebişin ıyı olun da önemli olan bu..bol bol dınlen:))hayırlı guzel haberlerle gel insallah 3 kasım da da cnm..sen anadoluda oturuyorsun ya bu tarflardan bir dr bulsan rahat olur aslında senın için..ben mesala cem fıcıcıoglu,arda lambet falan iyi diye duymustum aklında olsun ..benim dr cem demirel de cok basarılı bir dr ancak yogun biraz o da aklında olsun cnm..Selam arkadaşlarım
Hepinizin çok özlüyorum. Buradaki sohbetleri de.. Ama iş çok yoğun .. Gündüz çok az yazabiliyorum. Gece de 9 dedin mi ben koltukta sızıyorum. Buna rağmen sabah çok zor uyanıyorum.. Bulantılarım çok hafif var. Beni pek rahatsız etmiyor şimdilik.. Çok şükür diyeyim. İyiyim yani. Kafayı düzelttim.Bir ara sıyırmıştım. Bugün hastaneden aradılar. 3 Kasım kalp atışı, kese randevusu verdiler. Bu arada doktorum Nur Hanım hamileymiş. Galiba takiplerime giremeyecekmiş. O yüzden Aynur Hanım'a randevu aldım. Sürece orada devam edip etmeyeceğime ilk randevudan sonra karar vereceğim. Aslında gönlüm oradan yana.. Zira ben hastaneden çok çok memnun kaldım .. Bakalım hayırlısı kızlar
Merhaba kızlar.
Tek şansı ilik.
Akasyacığım sen ve bebişin ıyı olun da önemli olan bu..bol bol dınlen:))hayırlı guzel haberlerle gel insallah 3 kasım da da cnm..sen anadoluda oturuyorsun ya bu tarflardan bir dr bulsan rahat olur aslında senın için..ben mesala cem fıcıcıoglu,arda lambet falan iyi diye duymustum aklında olsun ..benim dr cem demirel de cok basarılı bir dr ancak yogun biraz o da aklında olsun cnm..
canım zuzunun testleri iyi cıkmıs masallah sevindim,annen gidince zor olmustur Allah kavustursun...selam kızlar, herkes nasıl?
okuyabildiğim kadarıyla bi sıkıntı yok gibi.
annem de gitti ben hiç giremez oldum nete
Akide canım sen nasılsın ? Toparlanmış gördüm seni.. Çok sevindim.. Tedavi planın ne aşamada ? Testlerle mi uğraşıyorsun ? :26:
Canım ben riskli gebelik uzmanına gideceğim. Benim durumumda buna mecburum. Riskli gebelik uzmanı çok fazla yok. Seçenek az. 3'e indirdim zaten. Şişli Memorial, Ataşehir Acıbadem ya da Kadıköy Acıbadem. Şişli Memorial'ı düşünmemin sebebi benimle ilgili tüm süreci çok iyi biliyorlar. Yani tekrar kendimi anlatmama gerek kalmayacak. Üstelik ben hastaneden gerçekten çok memnun kaldım. İşlerinde çok titizler. Arda Bey'i biliyorum canım. Ama hazadenin düşük tehlikesi olduğunda telefonla dahi kendisine ulaşamaması bence çok eksi bir puandı. Ben doktoruma ulaşmak isterim. Şişli Memorial'daki tedavim boyunca hiç ulaşma sorunu yaşamadım. Hemen dönüş yaptılar. Bakalım canım. Kalp atışı ve kese aşamasını geçince doktorumu seçeceğim.. Eğer yol problemini aşabilirsek memorial'da devam edebilirim. Bir de ücret konusunu öğrenmem lazım...Sağlık olsun da ne yapalım..
geçmiş olsun canım. hasta bir çocuğun iyileştirilmesi için tüp bebek yapıldığında devlet karşılıyor. üniversite hastanesine gidip rapor alması lazım. ama sadece tüp bebek masrafında yardımcı oluyor diye billiyorum pgt yine cepten çıkıyor. ben raporsuz özel yaptırdım 15.000 tl tuttu. ama hastalıklara ve merkezlere göre de değişiyor.
eğer hastalığa neden olan gen biliniyorsa o açıdanda pgt yapılıp ikini bebeğin sağlıklı olması sağlanabilir. allah yardımcısı olsun arkadaşının. inşallah tez zamanda şifasını bulur.
Hasta çocuğun tedavisi için yapılan tüp bebek ve pgt işlemini devlet karşılıyor canım. Bir üniversite hastanesinden bu konuda rapor alsın. Devlette bu işlem yapılmıyor ama SGK anlaşmalı özel hastanelerde yaptırabilir.Allah şifa versin...
Arkadaslar cevap yazmış acıklamıslar,cok üzücü ,Allah bebeğin sifasını versin ailesinede sabır guc versin insallah..
tesekur edrım ıncı cok sagul fıyat olarak bı bılgınız varmı pekı toplam olarak henuz doktoruma gıdemedım gorusmeye cunku ocak sonu baslıcam esımın tatılıne denk gelcek.
1-2-3 derken ve 4. tedavimizden de malesef ki negatif sonucu aldıkne çok isterdim bayram hediyesi yavrumun benimle olduğunu bilmeyi, neden demek, isyan etmek istemiyorum ama içim çok yanıyor. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilemiyorum. İnancım gücüm sabrım bitti.......
Kızlarrrr herkese merhabaaaaaaaaaaa
ben epeydir yoktum evimde, sehirdısındaydım,biraz kafa dağıtmaya gittim akrabalarımıza iyi de oldu..
neyse ben iyiyim sizleri elımden geldiğince okudum,herkes iyi şükür..
İnciciğim bayrama gitmiş o testi yaptırmadı değil mi göremedim ben..
bayram nedeniyle topik bomboş. umarım herkesin bayramı güzel geçiyordur. ben oğlumla evdeyim. annemler bile beni görmeye geliyorlar bayramda ben gidemediğim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?