Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

İnşaallah tek gebelik olur dedi, sanırım ikiz olursa serklaj kaçınılmaz olur benim için :( Ne diyeyim, Rabbim hayırlısını nasip etsin...

canım yine diyorum lütfen sağlık sigortası yaptır çokkk pahalı süreçler canım bunlar ki gördüğüm kadarıyla sen de normal bir dr ile devam etmeyeceksin sinmez içine. indirimden yararlansan kardır. çok ısrar ediyorum yanlış da anlamazsın diye. ben çok zorlandım sigorta olmasaydı yanmıştım:((

Chnb dogur artıkk kızzz ben senden daha heyecanlıyımm:52:
Arda beyy biraz daha karnında durursa dogar dogmaz 1.sınıfa başlaybilir:52:

ay yarın belli olur herhalde. belimde sızlıyor...

chnb canım doğuma mı gidiyorsun yoksa?bu aralar pek giremediğim için takip edemedim,

naz canım kaynanatörlü yaşam cidden çok zor,çöpü çöp üstüne koymadı diye bir terim var ya,aynen öyle geldiğinden beri...

koştur koştur yemek yapıp okula geliyorum,neyse bugünü de kazasız belasız atlatırsam inşallah yarın gidecekler

yok yok kuzum...yarın belli olur şu an 21 ya da 24 kasım...

iz canım herkes çok zor şeyler yaşıyor. pgt nin de doğalın da zorlukları farklı tarzda. hepimiz sağlıklı evlat yolunda mücadele ediyoruz. hangi yoldan gelecekse Allah sağlıkla versin...:16:

canım benim 2 düşüğüm var 7 de leke başladı 8 de sonlandı ve 2 sinde de yolk sacı yoktu. eşim 47 xyy mozaik ve marker kromozom denen ne olduğu bilinmeyen bir sorun da vardı. cumhur bir ara araştırmak istedi marker hangi kromozommuş sonra vazgeçti pgt yapalım dedi. bizim de acaba yazdıklarınla ilgili miydi. bir de canım benim büyük oğluma da cumhur bey kandan baktı 46 xy çıktı. Ama harflerin sembollerini akılda tutama okuma güçlüğü (disleksi) var sanıyoruz. 6. kromozomda bu bilgi var. 46 xy olup 6 da sorun olabiliyor mu?

...

chnb,
canım ondandır ya da değildir diyemiyoruz maalesef. mümkün mü, mümkün. birebir aynı örneklere bakılarak yorum yapılabiliyor. dr.a sorduğumda milyonlarca nokta olduğunu söyledi kromozom üzerinde. hepsinin değişik sonuçları olabiliyormuş.. yani literatürde yeterli veri yok maalesef. genel yorumlar yapılabilmiş.
konu biraz karşık ama şöyle söyleyeyim anladığım kadarıyla: 6.kromozom genel olarak disleksiye sebep olabiliyormuş örneğin (olmayabilir de, dizilim, hangi kromozoma yapıştığı, gen ve mutasyon belirleyici). bir başka kromozom öyle bir noktadan bir başka kromozomla öyle bir noktadan birleşir ki ya da mutasyona uğrayabilir ki ya da trizomiye sebep olabilir ki aynı sorun ortaya çıkabilir.

milyonlarca ihtimalden söz ediyorlar...

bana engelli birey ihtimali %18 olarak bildirildiğinde ne olabilir peki dedim. Yani hastalığı ne olabilir. Kromozomumun böyle olması nedeniyle en kötü ihtimalle ne olur dedim bebekte.
Az önce söylediklerimi anlattı. Neredeyse herşey olabilir chnb...
Buna hiç farkedilmeyecek kadar basit şeyler de dahil, çok daha belirgin engeller de.
Yani...
Allah biliyor. Geldiğimiz nokta bu.

chnb canım doğuma mı gidiyorsun yoksa?bu aralar pek giremediğim için takip edemedim,

naz canım kaynanatörlü yaşam cidden çok zor,çöpü çöp üstüne koymadı diye bir terim var ya,aynen öyle geldiğinden beri...

koştur koştur yemek yapıp okula geliyorum,neyse bugünü de kazasız belasız atlatırsam inşallah yarın gidecekler

Canımmm seni o kadar iyi anlıyorum ki..Bnmde kayınbaba sıkıntııı,herşeye burnunu sokuyor..
Kalkıp sen işteyken yemegi yapsa ölürmü yaa,ayy sinir oluyorummmm:47:
Sen sıkma canını kuzummmmm,rabbim yardımcın olsunnn..

hoşgeldin turkuaz
boşver kaynanayı kendini odaklama onlara
çok uzun kalmazlar inş.
senin de yaklaşıyor vakit hadi bakalım sıra sende inş.

ben de sabah 7 de kalkıyorum naz geç kalkmıyorum
malum kahvaltı saatini geçirmemek için
eşimle beraber yapıyoruz sonra onu işe gönderiyorum
erken kalktığım için zaten sızıyorum gün içinde

yapsın tabi hiç acıma boşver
elini yaksa da zamanla yakmamayı da öğrenir bi bakarsın usta ütücü olur :1:

inci hele bi hayırlısyla hamile kal da gerisini sonra düşünürsün
şimdiden bunları düşünüp moralini bozma
ne abdireler atlattık biz burda
inş. senin için de güzel şeyler olacaktır

Yaka yaka ögrenecekk:1:
Şu künefe olayını benimde canım çok çekiyor,birlikte yiyelim bi günnnn:1:
Şöyle peyniri olacakkk,üstü fıstıklı uyyyyyyyyyyyyy:27:

Ohh iyi ol cnm vallahi bu san ders olsun bundan sonra iş miş yaparsan kırarım bacaklarınııı heee:4::20:

Allahım yardımcın olsun canım benim tüm dualarım seninle ..
Allahın izniyle sağlıkla yarın bize haber vericeksin.Dualarım kalbim seninle inan incim ...

Yok cnm vallahi sen söleyince baktım gelmiooo :9:

Akasyam yeditepeyi nie düşünmüosun hem riskli gebelik doktoru hemde hastane oluşu iyi tabi ama sen bilirsin ben çok memnunum oluş hanımdan

Allah kavuştursun cnm benim sağlıkla gider gelir inşallah...

İiyiyiz cnm özletiosun kendini arada gel bari, tuliprosa hepimizi çok etkiledi allah yardımcısı olsun :(

Yokk kızzzz yaparmıyımmm,popom koltuk yüzü görmemişti 30 haftdır:27:
Yeterince ben yoruldum birazda kociş yapsıınnn:1:
Senin memişler son gün gösterecek kendini:1:
Bol bol sütü olsun inşallah mina kızımın :nazar:

Canımmm seni o kadar iyi anlıyorum ki..Bnmde kayınbaba sıkıntııı,herşeye burnunu sokuyor..
Kalkıp sen işteyken yemegi yapsa ölürmü yaa,ayy sinir oluyorummmm:47:
Sen sıkma canını kuzummmmm,rabbim yardımcın olsunnn..

Yaka yaka ögrenecekk:1:
Şu künefe olayını benimde canım çok çekiyor,birlikte yiyelim bi günnnn:1:
Şöyle peyniri olacakkk,üstü fıstıklı uyyyyyyyyyyyyy:27:

Yokk kızzzz yaparmıyımmm,popom koltuk yüzü görmemişti 30 haftdır:27:
Yeterince ben yoruldum birazda kociş yapsıınnn:1:
Senin memişler son gün gösterecek kendini:1:
Bol bol sütü olsun inşallah mina kızımın :nazar:

beraber yesek süper olur da sen yatıyorsun nasıl olacak o :1:
hem sen beni kaç kere ektin ben sana küsüm o konuda :19:

beraber yesek süper olur da sen yatıyorsun nasıl olacak o :1:
hem sen beni kaç kere ektin ben sana küsüm o konuda :19:

Ayyy kuzum küsme nolurrr:38:
Acaba hep böyle yatacakmıyım bilmiyorumm 1 hafta sonra kontrolüm var o zaman sorucam doktoruma..Ben sana söylrimm,taksiyle gelirim zatenn o yüzden bişey olcagını sanmıyorummm
HD nin güzel oluyor künefesiii,buluşur yerizzz:1:

merhaba arkadaşlar,
size bir sorum olacak.Bazı arkadaşlarımız biliyordur . biz 4 defa tüp bebek denedik, ilk 2 si pgtsiz 3.pgt li ve 4.donmuş pgt liydi. bende ve eşimde genetik hiçbir sorun yoktu ve doktorumuz olumsuz denemelerimizden dolayı pgt önerdi ve pgt ye 8 embriyomuz girdi 4 ü çok iyi çıktı ama diğer 4 ü çok kötü.. bizde genetik sorun yokken kötü olan 4 emriyonun bu durumda olmasına sebep, eşimin sperminin ya da benim yumurtamın kalitesinin kötü oluşu mudur?

Hoşgeldinn kuzummm nerelerdesin sennn az vakit ayırıyorsun bize bakkk:20:

Ah canim senin adina cok cok sevindim insallah daha iyi olacaksin
Benim agrilarim gecti sukur bizim burada 20 haftaliktan sonra her kontrolde idrar testi yapiliyor
Herseyine bakiliyor persembe kontrolum var bakalim kizimiz nasilmis bu arada kzimiza yeni isim bulduk
Kizlar begenirmisiniz EFLIN olacak insallah nazefsa benim buyuk kiz izin vermiyorki birseyler yazayim
Ancak okuyabiliyorum sizlerden haber alabiliyorum okadar

Rosa cok cok uzuldum okuyuca sok oldum
Gizyaslarima hakim olamadim Allah sabir versin canim karnindakine omur versin insallah

Ay ben çok kötü oldum ya hem tuliprosaya hemde anneme çok üzüldüm annemde gitti az önce
gözyaşlarımı durduramıyorum yüreğim yandı resmen

Ayyy kuzum küsme nolurrr:38:
Acaba hep böyle yatacakmıyım bilmiyorumm 1 hafta sonra kontrolüm var o zaman sorucam doktoruma..Ben sana söylrimm,taksiyle gelirim zatenn o yüzden bişey olcagını sanmıyorummm
HD nin güzel oluyor künefesiii,buluşur yerizzz:1:
bu konuyu düşünmem lazım :19:
hemen ayağa kaldırmazlar bence seni naz
inş. kalkarsın ama istirahat verecektir muhtemelen

merhaba arkadaşlar,
size bir sorum olacak.Bazı arkadaşlarımız biliyordur . biz 4 defa tüp bebek denedik, ilk 2 si pgtsiz 3.pgt li ve 4.donmuş pgt liydi. bende ve eşimde genetik hiçbir sorun yoktu ve doktorumuz olumsuz denemelerimizden dolayı pgt önerdi ve pgt ye 8 embriyomuz girdi 4 ü çok iyi çıktı ama diğer 4 ü çok kötü.. bizde genetik sorun yokken kötü olan 4 emriyonun bu durumda olmasına sebep, eşimin sperminin ya da benim yumurtamın kalitesinin kötü oluşu mudur?

meryem hoşgeldin uzun zamandır yoktun nasılsın gelişmeler nasıl ?
illaki genetik sorun olmasına gerek yokki
normal insanlarda da oluyor sağlıksız yumurtalar
öyleki normal insanlar da düşük yapıyor nasıl yapıyor sanıyorsun
o düşenler sağlıksız olanlar işte
yani o risk normal insanlarda da var bizde sadece daha fazla var hepsi bu
anlatabilmişimdir umarım :18:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada fol yok yumurta yok gebeliği düşünüyorum :26: Yarını hayırlısıyla bir atlatayım da...
Ben kaçıyorum kızlar. Allah'a emanet olun. Güzel sonuçlarla görüşmek üzere inşaallah...

Güzel haberlerini bekliyoruz canım korkma inşallah bir şey olmayacak

Akasya, sen PGT'nin kesin çozum olduguna inanıyorsun anlaşılan. uztune ustluk Zeynep Kamil hastanesi gibi Turkiye'nin en onde dogum hastanesi doktorları bile sana '' neden PGT yaptırdın'' demiş. Demekki bir zararı olabilir diye duşunuyorlar. Doktorların bile ithilafa düştüğü bir konuda bu kadar ısrarcı olma. Bazıları için umut olsada benim gibi kişiler için umut gibi gorunmuyor. Foggie'nin de dedigi gini dogru hastalar için umut olabilir. Burası PGT sayfası yani PGt hakkında bildiklerimizi paylaşım sayfası. PGT'nin olumlu yanları oldugu gibi olumsuz yanları da var. PGT yetkili satıcısı gibi PGT'yi savunman tuhaf. Gerçekten de bu yardımcı ureme tekniklerinden biri sadece. kesin çozum degil. Ayrıca tum yontemler hala deneme safhasında bunu unutma.
Down riski konusuna gelince dogal ya da IVF, her 35 yaş civarı hamilelik için zaten bu risk alınıyor zaten. PGT gibi amniyosentezinde riskleri var. Bu tercih meselesi ama olumlu olumsuz yonleriyle bırak da bildiklerimi paylaşıp fikir edinelim de kendimeize en uygun olanı yapılmasına karar verelim.

Gelip burada bizlerin moralini bozmaya hakkın yok helede böyle küstahça tavırlar sergileyerek yapmaya hiç mi hiç hakkın yok
Evet Hepimiz burda pgt savunucusuyuz pgt yetkili satıcısıyız var mı bir diyeceğin bizim tek umudumuz o
Biz ne sıkıntılar yaşıyoruz haberin var mı ne kayıplar yaşıyoruz bilip bilmeden burda gelip bol keseden sallamak ahkam kesmek kolay tabiki
Lütfen yapma bunu
eğer bu şekilde devam edersen şikayet ederim seni

Son düzenleme:
İzzciğim sağ ol. yani şöyle anlamalıyım di mi? bizim yaptırdığımız kan testlerinde sayıya bağlı bozukluk var . 46 xy olup atıyorum 6 da sorun olabilir... incinin öyle galiba 46 xx ama bir kromozomda sorun var...

Mervişim annen gitmiş Allah kavuştrsun. Ben okuduğumdan beri çok kötüyüm Allah sabır versin rosaya. inşallah merasime gitmemiştir çok zor o anı yaşamak:((

tek tesellisi ahirette onlar bizimle olacak...

Ah canim senin adina cok cok sevindim insallah daha iyi olacaksin
Benim agrilarim gecti sukur bizim burada 20 haftaliktan sonra her kontrolde idrar testi yapiliyor
Herseyine bakiliyor persembe kontrolum var bakalim kizimiz nasilmis bu arada kzimiza yeni isim bulduk
Kizlar begenirmisiniz EFLIN olacak insallah nazefsa benim buyuk kiz izin vermiyorki birseyler yazayim
Ancak okuyabiliyorum sizlerden haber alabiliyorum okadar

Rosa cok cok uzuldum okuyuca sok oldum
Gizyaslarima hakim olamadim Allah sabir versin canim karnindakine omur versin insallah

Ayy allah razı olsun kuzummm,rabbim kimseye yaşatmasın hastanede kalmak çok moral bozucu bişey..
Banada yaz lütfen merak ederimmm..
Eflin ismi çok güzell canımmm,ismi gibi güzel olur inşallah canımmmm:16:

merhaba arkadaşlar,

Canımm allah yardımcın olsunn,delikızında dedigi gibi normal insanlardada saglıksız olabiliyor embriyolar..

Ay ben çok kötü oldum ya hem tuliprosaya hemde anneme çok üzüldüm annemde gitti az önce
gözyaşlarımı durduramıyorum yüreğim yandı resmen

Sakin oll kuzummm ,bende çok üzüldüm bugün içim yandı..Allah rosaya sabır versin..
Annenden dolayıda boşluga düştün tabi sen şimdi:43:

bu konuyu düşünmem lazım :19:
hemen ayağa kaldırmazlar bence seni naz
inş. kalkarsın ama istirahat verecektir muhtemelen

meryem hoşgeldin uzun zamandır yoktun nasılsın gelişmeler nasıl ?
illaki genetik sorun olmasına gerek yokki
normal insanlarda da oluyor sağlıksız yumurtalar
öyleki normal insanlar da düşük yapıyor nasıl yapıyor sanıyorsun
o düşenler sağlıksız olanlar işte
yani o risk normal insanlarda da var bizde sadece daha fazla var hepsi bu
anlatabilmişimdir umarım :18:

Ayyy ayy kıyamamm bu kız bana kızmışşş alırım ben senn gönlünü:38:
Bende hemen kaldıracaklarını sanmıyorummm ,zaten kaldırsalarda hemen ayaklanmam ..
Ama taksiyle gelirim kız ondan bişey olmaz allahın izniyleee.biraz daha iyi olayımm..

Gelip burada bizlerin moralini bozmaya hakkın yok helede böyle küstahça tavırlar sergileyerek yapmaya hiç mi hiç hakkın yok
Evet Hepimiz burda pgt savunucusuyuz pgt yetkili satıcısıyız var mı bir diyeceğin bizim tek umudumuz o
Biz ne sıkıntılar yaşıyoruz haberin var mı ne kayıplar yaşıyoruz bilip bilmeden burda gelip bol keseden sallamak ahkam kesmek kolay tabiki
Lütfen yapma bunu
eğer bu şekilde devam edersen şikayet ederim seni

Du kız sinirlenip yegenimi üzmeee:52:

Ayyy ayy kıyamamm bu kız bana kızmışşş alırım ben senn gönlünü:38:
Bende hemen kaldıracaklarını sanmıyorummm ,zaten kaldırsalarda hemen ayaklanmam ..
Ama taksiyle gelirim kız ondan bişey olmaz allahın izniyleee.biraz daha iyi olayımm..

ben bilmem :19:
her gün bi bahane çıkarttın zilloş :4:
artık sıra bende :37:
seni çağırıp ekersem şaşırma :60:
ay yok yapamam o kadar vicdansız değilim ama cezanı bi şekilde keseceğim daha aklıma dahiyane bi fikir gelmedi :60:
bu arada göbek göğsümde çok kaşıntı var sende de varmı
parçalayacağım kaşıntıdan valla

herifim yürüyüşe çıktı gelir birazdan
sütümü içip de yatayım sabah erken kalkıp yollara düşeceğim
haydin herkese ii geceler
bana dua etmeyi unutmayın heee keserim hesabınızı yoksa :1:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bilmem :19:
her gün bi bahane çıkarttın zilloş :4:
artık sıra bende :37:
seni çağırıp ekersem şaşırma :60:
ay yok yapamam o kadar vicdansız değilim ama cezanı bi şekilde keseceğim daha aklıma dahiyane bi fikir gelmedi :60:
bu arada göbek göğsümde çok kaşıntı var sende de varmı
parçalayacağım kaşıntıdan valla

herifim yürüyüşe çıktı gelir birazdan
sütümü içip de yatayım sabah erken kalkıp yollara düşeceğim
haydin herkese ii geceler
bana dua etmeyi unutmayın heee keserim hesabınızı yoksa :1:

Güzel haberlerle gel canımmm dualarımız seninle..
Kız hamile bi kadını bekletemezsiz sen:1:
Benmde göbegimde bazen oluyor kaşıntı ama geçiyor hemen,yag falan sürüyormusunn??
Benmkide org çalıyor başımda,kafama etti:52:
Sıkılmayayım diye çalıyormuş bide:52:

Güzel haberlerle gel canımmm dualarımız seninle..
Kız hamile bi kadını bekletemezsiz sen:1:
Benmde göbegimde bazen oluyor kaşıntı ama geçiyor hemen,yag falan sürüyormusunn??
Benmkide org çalıyor başımda,kafama etti:52:
Sıkılmayayım diye çalıyormuş bide:52:

sürekli sürüyorum yağ ama fayda etmiyor valla sürekli kaşınıyor
doktora soracağım gidince
duşa giriyorum sürekli geçsin diye yok fayda etmiyor
çatlıyormuyum dedim ama hala çatlamadım ama kaşıntı tam gaz devam valla
neyse ben gidiyorum iyi geceler :34:

Günaydın kızlar :16:
Hastanedeyiz şu an. Girişimiz yapıldı. Kanım alındı. Saatin 8.30 olmasını bekliyoruz. Etrafım yeni doğum yapmış annelerin odalarıyla dolu :) Sürekli bir cıyaklama sesi geliyor kuzulardan :1: Tam karşı odama bir bebek getirdiler, nasıl ağlıyor yavrum. Onu görünce gözlerim doldu bir an. Allah'ım hayırlısıyla bana ve arkadaşlarıma da nasip et dedim... Eşime belli etmiyorum ama inanılmaz gerginim... Dualarınızı bekliyorum... Öpüyorum hepinizi :16:

Back
X