Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canim simdi esin ve sen kanlarinizi verdiniz anladigim kadariyla ve sizin kromozomlarin analizi yapilacak sana ve esine yani. Sonrasinda eger sizde bi genetik problem cikarsa. Senden toplanan yumurtalar dollendikten sonra labaratuvarda sizde cikan genetik hastaliklardan dolayi ne ciktiysa ona gore taramasi yapilacak. Mesela benim kan testimden 4-11 parca degisimi ciktigi icin benim embriyolara da o testler yapildi.
Bizdeki sorun zaten belli canm,tek gen hastalığı.Tedaviye başlicağımız için tekrar detaylı bakılacak anladığım kadarıyla.24 kromozoma bakılacak demiş genetikçi.Embriyoda mı bakılacak yoksa şuanki testte mi? o_Oo_OHani meselâ 21.kromozom bozukluğunda down sendromu oluyormuş ya bizimkinde bunlara hep mi bakılacak?

Bizdeki sorun zaten belli canm,tek gen hastalığı.Tedaviye başlicağımız için tekrar detaylı bakılacak anladığım kadarıyla.24 kromozoma bakılacak demiş genetikçi.Embriyoda mı bakılacak yoksa şuanki testte mi? o_Oo_OHani meselâ 21.kromozom bozukluğunda down sendromu oluyormuş ya bizimkinde bunlara hep mi bakılacak?
Himm canim ben de anlamadim o zaman madem sizin testiniz daha onceden belliydi simdi neden tekrar istediler anlamadim gercekten. Yarin merkezini arayip ogren bi buraya da yaz bizi de bilgilendir merak ettim ben de simdi. Tdavide herseyi ogrenmemiz cok onemli herseyi merak ediyoruz o anda unutuyoruz sormayi ama sonrasinda mutlaka arayip sormamiz lazim. Merkezine guveniyorsundur mutlaka cok dusunmemeye calis biz nereden bilecegiz ki tip okuyan onlar

hayat_gun hayat_gun canım sizden kan aldilar iyide ettiler cunki bildikleri belli bi gen hastaligi var yaaa bilmedikleri gen hastaliklari ayri kromozom hastaliklari ayri bunun icin bide kromozomlara bakiyorlaar senin ve esinin cunki emriyolar ellerinde olmadigi icin onunkine bakamazlar...bide sana tavsiyem diyelim ki senin ve esinin kromozomu temis cikti ama bazen ikinizin birlesimi bebeklerinz hasta olabiliyor bu yuzden merkezinle gorus 13.16.18.21 bu kromozom uzerindede calissinlarki kafan rahat olsun ;)

Herkese merhaba ,deep ,hayat gün ,masal2010, maysa,panik li ve sayamadıgım diğer arkadaşlarım Allah emeklerinizi umutlarınızı boşa çıkarmasın,ne muradınız varsa değil muradınız hayırlıysa versin inşallah.bende düşükten sonraki tedavime pazartesi başladım 26 martta kontrol ve bir kaç gun sonrada dondurulmuş embriyoların transferi olucak kısmetse.burayı hergün okuyorum hikayelerinizi öğreniyorum aynı duyguları paylaşıyorum sevinçli haberlerle seviniyorum dualarimda sizlerde varsiniz artık.

Herkese merhaba ,deep ,hayat gün ,masal2010, maysa,panik li ve sayamadıgım diğer arkadaşlarım Allah emeklerinizi umutlarınızı boşa çıkarmasın,ne muradınız varsa değil muradınız hayırlıysa versin inşallah.bende düşükten sonraki tedavime pazartesi başladım 26 martta kontrol ve bir kaç gun sonrada dondurulmuş embriyoların transferi olucak kısmetse.burayı hergün okuyorum hikayelerinizi öğreniyorum aynı duyguları paylaşıyorum sevinçli haberlerle seviniyorum dualarimda sizlerde varsiniz artık.

Hosgeldin canim senin de tedavin hayirli olsun insallah allah emeklerimizi bosa cikarmasin insallah. Hepimizin isteyen herkesin saglikli bebekleri olsun insallah .. Kendimize dua etmeden once herkese ediyoruz artik o cok daha faydali hele ki burada birbirimizi hic tanimiyoruz ya birbirimize ettigimiz dualarin cok faydasi olduguna inaniyorum ben. Bu topicte okudugum hersey cok fazla yardimci oldu bana hala daha oluyor. Hepiniz iyi ki varsiniz kizlar . En yakinlaria paylasamadigim herseyi sizlerle paylasabiliyorum ve burada birbirimizi cok cok iyi anladigimizi biliyorum

Canimm insallah hayirli bi tedavi olur umutlu vee mutlu insallah duaalrimdasiz hepiniz trasfer gununu yaz insallah bekleyelim sayalim senle gun vee sonunda sevinelim hepimiz inanmaktan vazgecme..istedigin herseyin avucunda oldugunu unutma yeterki iste ...isteki versin rabbim sana da bir melek:)))

Hosgeldin canim senin de tedavin hayirli olsun insallah allah emeklerimizi bosa cikarmasin insallah. Hepimizin isteyen herkesin saglikli bebekleri olsun insallah .. Kendimize dua etmeden once herkese ediyoruz artik o cok daha faydali hele ki burada birbirimizi hic tanimiyoruz ya birbirimize ettigimiz dualarin cok faydasi olduguna inaniyorum ben. Bu topicte okudugum hersey cok fazla yardimci oldu bana hala daha oluyor. Hepiniz iyi ki varsiniz kizlar . En yakinlaria paylasamadigim herseyi sizlerle paylasabiliyorum ve burada birbirimizi cok cok iyi anladigimizi biliyorum
Evet insan en yakınına anlatamadigi şeyleri burda yazıyo ben her okuduğum hikayeyi çok dikkate alıyorum tanımadığım birinin bana olan duasına ne kadar inaniyorsam aynı şekilde bende burdaki arkadaşlara gönderiyorum duanin gücüne çok inanıyorum inanıyorum ki emeklerimiz boşa değil ,gozumüzdeki yasin yerini mutluluktan atan kalp carpintilarimiz alacak.

Maysa2011 Maysa2011 cnm seninle konuşmamız yarım kaldı geçen gün. En son eşin ve sende genetiğiniz temizdi. Bebeğiniz hastaydı. Dr lar direk pgt tüp mü önerdiler? Birde bebeğindeki hastalık ne? Nasıl bir hastalık? Yani belki onun iyileşmesi için doku uyumlu Bebek'ten mi bahsediyorlar acaba?
Nerede yaşıyorsun hangi genetikçilerle görüştün?
Bizde bile kromozomsal sorun olmasına rağmen doğal deneyebilirsiniz dediler çünkü. Çok sordum kusura bakma. Burada çok şey öğreniliyor, hepsi birer tecrübe oluyor.

eastnbull eastnbull ben ve esim temiz cocugumuz gen hastasi ..doktorlar bidaha olmaz kardesinde cikmaz dediler anne baba temiz oldugu icin ..doku uyumlu felan deil cunki tedavisi yok..doktorla felan gorusmedimki kendi icimde kendi dunyamda bide sizlerle nasil saglikli bebegim olur arayisina girdim kendimi burda buldum cunki korkuyrm yaa bidaha boyle bisyle karsilasirim diye cunki cok cok zorlandik hele ben anne olarak rabbim kimseye vermesin ..ama bi merkezle tlfnda gorustum siz saglikli bile olsaniz hasta bi cocuk oldugu icin pgt sart dedi

eastnbull eastnbull ben ve esim temiz cocugumuz gen hastasi ..doktorlar bidaha olmaz kardesinde cikmaz dediler anne baba temiz oldugu icin ..doku uyumlu felan deil cunki tedavisi yok..doktorla felan gorusmedimki kendi icimde kendi dunyamda bide sizlerle nasil saglikli bebegim olur arayisina girdim kendimi burda buldum cunki korkuyrm yaa bidaha boyle bisyle karsilasirim diye cunki cok cok zorlandik hele ben anne olarak rabbim kimseye vermesin ..ama bi merkezle tlfnda gorustum siz saglikli bile olsaniz hasta bi cocuk oldugu icin pgt sart dedi
maysa Ben ,duşükten sonra tekrar aynı şeyleri yasarmiyim ya bunu da kaybedersem diye çok düşündüm ama denemem lazımdı korkumla yuzlesmem lazım .bak dr larda demiş bir daha aynı şey olucak diye bşy yok.Allahin da izniyle saglikli cocuklariniz olucak ins.

maysa Ben ,duşükten sonra tekrar aynı şeyleri yasarmiyim ya bunu da kaybedersem diye çok düşündüm ama denemem lazımdı korkumla yuzlesmem lazım .bak dr larda demiş bir daha aynı şey olucak diye bşy yok.Allahin da izniyle saglikli cocuklariniz olucak ins.
Peki düsukten ssonra ayni seyi yasadinmi ne oldu hikayen ne

Himm canim ben de anlamadim o zaman madem sizin testiniz daha onceden belliydi simdi neden tekrar istediler anlamadim gercekten. Yarin merkezini arayip ogren bi buraya da yaz bizi de bilgilendir merak ettim ben de simdi. Tdavide herseyi ogrenmemiz cok onemli herseyi merak ediyoruz o anda unutuyoruz sormayi ama sonrasinda mutlaka arayip sormamiz lazim. Merkezine guveniyorsundur mutlaka cok dusunmemeye calis biz nereden bilecegiz ki tip okuyan onlar
Canım genetikçi demişki elinizde ki sonuç olmasaydı biz şuan bu testi yapamazdık.Daha detaylı bakılacak galiba.

Anladım cnm, tabi yine aynı şey olur mu stresi inanılmaz bişey. Ama denemeye değer. Başka çocuğun var mı? Yada hiç kaybın oldu mu?
Seni anlamam biraz zor hasta çocuğun olması eminim çok zordur. Ama Nebiliyim inan dua et içini ferah tut ve yeniden dene. 16-17 de amniyosentez yaptırıp ferahlar, yoluna devam edersin. Bence tabi :)

Ben iki dusuk yaptim ikiside 8 haftalikti ucuncude ayni olur diye dusundum hep ama hcbrsy yapmadan ve karamsarliklada bir yol katedemicegimizi anladim ve bu ay tedaviye başladım iki dondurulmusla.sende tekrar denemelisin ben de düşündüğüm zaman ilk bebek böyle diye ikincide kesin öyle olacaktır diye düşünmüyorum ve dr da size öyle söylemiş zaten.en kötü yumurta toplama dan sonra p g t yi yaptirirsin.normal yolla da olursa ınş gönlündeki gibi sağlıklı olucak.

Back
X