- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.681
teşekkür ederim canım.evet aksaraylıyım neden sordun???
Translokasyon çıkmış, buna göre tarama yapmayacaklar mı? Kan vermeye gerek yok. Tüp bebeği yaptırdığın merkezde genetik bölümü varsa onlar hallediyor herşeyi.
translokasyon çıkmış derken o ne oluyo yani ? gittiğim bi tüp bebek merkezi öyle demişti pgt ye başlamadan 3 4 ay önce gelin kanlarınız yurt dışına gönderilecek demiştide ondan sordum
Eltim de oralı. Ailesi falan orada. Bir kez gitmiştim, birden aklıma geldi :)
havalardanmıdır nedir çok bunaldım...
RAbbim bebek isteyipte kavuşamayan herkese nasip etsin...
normal yollarla hamile kalıp doğurabilecekken şu aptal hastalık yüzünden bir çocuk daha yapamıyorum ne kötü kızımın yalvarmaları benim hislerim... hep çok çocuklu bi ailem olsun istedim tamam isyan etmiyorum şükrediyorum ama bebek görünce dayanamıyorum boğazıma bi yumru oturuyo biliyorum sadece bir tane için dünyanın uğraşını verenler olduğunu buna razı olanları ama insanım işte asla isyan etmiyorum Allahım kızıma uzun ömür versin ....
sadece paylaşmak istedim dedimya bunalımdayım umarım beni anlarsınız....
hımmm.ah memleketim ah.gidemiyorum malesef her yer kar....
Afedersin canım ben başka bir arkadaşın mesajıyla karıştırmışım. Onu söyleyen tüp bebek merkezinin olanakları kısıtlı olduğu için böyle bir öneride bulunmuştur. Genetik incelemeler ülkemizde de yapılabiliyor. Ailelerde var mı senin yaşadıklarını ya da benzerini yaşayan?
önemli değil canım okadar çok şey okuyoruz araştırıyoruzki kafa kalmıyo valla..şuan benimde kafam allak bullak ne yapacağım bilmiyorum..hayır ailemizde yok böyle şeyler yaşayan kimse sadece bizprob ne tam anlamış değilimde dr kanlar yurt dışına gidecek incelenecek problar hazırlanacak demişti dr..peki ankarada olupta bana önerebileceğiniz dr veya merkezler varmı ?
rabbim dualarınızı kabul eder ve gönlünüzün muradını verir inşallah...kısaca size hikayemi anlatmak istiyorum ve sizden tecrübelerinizden önerilerinizden yararlanmak istiyorum..ben 2 kez gebelik geçirdim ilk gebeliğimde 17.haftama kadar herşey normaldi.17.haftmda bebğin beyninde su toplaması olduğunu ve gebeliğin sonlandırılmasını söylediler ben ihtimal vermedim hep bi umutla bekledim ve bebeğimi aldırmadım amniyosentezde yaptırmadım.38 .haftamda bebeğimi sezeryanle dünyaya getirdim malesef dedikleri gibi oldu..bebeğimin kafası su topluyordu büyüyordu ve neredeyse hiç bi fonksiyonu yoktu kuzumun ve genetik bi sendromla uyumlu olduğu düşünüldü..3 ameliyat oldu 5,5 ay yaşadı vefat ettibu bebğimden sonra öğrendim pıhtılaşmam olduğunu...bu arada 2.dereceden akraba evliliğm var..1,5 sene ara verdim sonra coraspin becozym ve folbiol kullandım pıhtılaşmadandır dedi dr..tekrar hamile kaldım cleksan 0,2lik kullandım ve ilaçlara devam ettim herşey yolunda gidiyordu amniyosentez yaptırdım normal çıktı..22.haftamda ayrıntılı ultrasonda bu bebeğiminde ilk bebeğim gibi olduğunu ve sonlandırmamızı söylediler..ben yine sonlandırmak istemedim ama en başta eşim olmak üzere bütün dış etkenlere yenildim ve gebeliği sonlandırdık 23. haftamda suni sancıyla normal doğum yaptım çok zor günlerdi rabbim kimseyi okararla başbaşa bırakmasın vee şuan beklemedeyim pgt yaptırmak istiyorum ama dr..lar ikiye bölünmüş durumda kimisi pgt diyor kimisi doğal yoldan sizce ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim allaha emanet olun...
canim benim oncelikle basin sagolsun biliyorum cok aci gunler gecirdin eminim cunku bende ilk hamileligimde ayni seyleri yasadim 20.haftalikken bebegin kafasi su topluyor ve bobrekleri buyuk dediler aldirmami istediler yasamaz dediler,bende seni gibi aldirmadim dogdu ve allahın isi iste kafasi hic su toplamamis beyninde bisey cikmadi doktorlarda sasirmisti ama malesef bobreklerinden dolayi bir gun yasadi,bir sene sonra tekrar hamile kaldim,3 aylikken amniyosentezde yaptirdim hersey normal cikti ama oglum dogduktan 3 ay sonra baska bir hastaliginin oldugunu ogrendik suan oglum 18 aylik cok hasta doktorlar fazla yasamaz diyorlar,cok aci cekiyorum hikayemiz seninle ayni gibi canim ama bizimki genetik 1.derece akraba evliligi,ben yurtdisinda yasiyorum burdaki doktorlar kesinlikle dogal yoldan hamile kalma diyorlar,genetik oldugu icin hep tekrarlanacakmis,oyuzden ben ilerde mutlaka pgt yaptiracam ,sana tavsiyem iki kere benim gibi basina gelmis bu sefer tedbiri elden birakma derim canim umarim yardimci olabilmisimdir,ama unutmaki yavrularimiz bizi cennete bekliyecektir allaha emanet ol...
hacer ve cennet kuslarım,
ıkınızın de yasadıkları cok acı... Bu tur seyler yasadıgınız ıcın cok uzgunum. Umuyorum bır daha bunların bır zerresı bıle basınıza gelmez.
Hacercım ben kesınlıkle pgt dıyorum. Boyle bır rısk var ıse kı ıkı kere yasamıssın , neden bır daha aynı rıskı goz gore gore alasın?sen kromozom analızı yaptırdın mı?
Cennetkuslarım bence sen de en dogru kararı vermıssın. Allahım sana sabor versın ınsallah. Dıyecek baska bır kelam bulamıyorum ınan.cok uzuldum.
Keşke benim de sağlıklı bir evladım olsa... Ben de doğal yoldan hamile kalabiliyorum ama hastalığım nedeniyle tedavi olmak zorundayım, yavrum sağlıklı olsun diye... Bu yolda nelerle karşılacağımı bilmiyorum, tek duam hayırlısıyla çok beklemeden sağ salim yavruma kavuşmak... Allahım inşaallah hepimize nasip eder.
Hıtucı canım merhaba bugun aradım senı acmadın telefonunu. Nasılsın? Merak ettım bebeklerın operasyonu nasıl gectı. Bu saatte de aramak ıstemıyorum gec oldu dıye , yoksa aklımdasın.
Hacer merhaba , kısaca okuyabıldım ama benım bıldıgım eger sızın translokasyonlarınızın oldugu kromozomların probu yanı aletı dıyelım mevcut degılse yurtdısından gelıyor ve bıraz beklıyorsunuz bunun ıcın. Ama mıcro array yontemıyle yaparsanız eger pgtyı o zaman proba gerek yok cunku o zaman sadece sızın translokasyon olan kromozomlara degıl butun kromozomlara bakılıyor. Prob fısh teknıgı ıle yapılan pgtlerde gecerlı.
Dotomes merhaba , bende de var bır sıkıntı bugunlerde. Allahhayırlısı ıle kardes nasıp etsın ınsallah kızına, bızlere de saglıklı hayırlı bırer evlat versın. Evet bızler bır taneye saglıkla ulasabılmek ıcın cırpınıyoruz. Senın bır evladın var bu buyuk bır sans ama ıkıncıyı ıstememen ıcın bır sebep olamaz. ınsallah gonlune gore olsun hersey.[/QUOTE)
inşallah aminnnn...
havalardanmıdır nedir çok bunaldım...
RAbbim bebek isteyipte kavuşamayan herkese nasip etsin...
normal yollarla hamile kalıp doğurabilecekken şu aptal hastalık yüzünden bir çocuk daha yapamıyorum ne kötü kızımın yalvarmaları benim hislerim... hep çok çocuklu bi ailem olsun istedim tamam isyan etmiyorum şükrediyorum ama bebek görünce dayanamıyorum boğazıma bi yumru oturuyo biliyorum sadece bir tane için dünyanın uğraşını verenler olduğunu buna razı olanları ama insanım işte asla isyan etmiyorum Allahım kızıma uzun ömür versin ....
sadece paylaşmak istedim dedimya bunalımdayım umarım beni anlarsınız....
Keşke benim de sağlıklı bir evladım olsa... Ben de doğal yoldan hamile kalabiliyorum ama hastalığım nedeniyle tedavi olmak zorundayım, yavrum sağlıklı olsun diye... Bu yolda nelerle karşılacağımı bilmiyorum, tek duam hayırlısıyla çok beklemeden sağ salim yavruma kavuşmak... Allahım inşaallah hepimize nasip eder.
Merhabalar bende 2 kere boş gebelikden sonra tüp denedim eşimin sperm düşüklüğünden sonra negatif sonuç aldım ardından normal yolla hamile kaldım gene oda düşükle sonlandı sonra kendi araştırmam sonucu kromozom testi yaptırdım ve bende 7 ve 13 kromozomlarımda translokasyon çıktı. ve 2 tüp bebege başladık 23 yumurta toplandı 13 tanesi döllendi 11 saglıklı çıktı pgt den sonra 3 tane kaldı 2 tane transfer edildi ve gene negatif((
Artık umudumu yitirmek üzereyim 3. tüpe cesaretim yok((
Hepimizin allah yardımcısı olsunnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?