- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.681
merhabalar
ben 26 yaşındayım eşim 29 yaşında . yapılan tahliller sonucu eşimde herhangi bir problem yok benim sol tüpüm tıkalı(rahim filmi çekildim) doktora göre % 90 açıktır kasılma sonucu olmuştur diyor 2 yıl içinde gebe kalmana engel olmazdı diyor tek tüplede normal yoldan kalına biliyor. ben bu yola ilk klomenle başladım 12 ay denedikten sonra eşim askere gidecekti biraz acele ettim planlarım gereği.
2 kere klomen ve çatlatma iğnesi sonuç negatif.
ardından üniversite hastanesinde 2 aşılama zaten yumurtlama da sorun yoktu az miktarda gonal f ile yapıldı sonuç negatif.
1 tüp bebek yaptım sonucun pozitif olmasındansa neden gebe kalamadığımı öğrenmek istiyordum sonuç negatif doktorla yaptığımız görüşmemizde embriyolarımızın kalitesiz olduğunu öğrendik bölünmelerinde sıkıntı var şimdi genetikten randevu aldık . akıbetimiz ne olacak çok merak ediyorum. embriyo neden kalitesiz olsun ki tüm tahlillerimiz çok iyi bana yardımcı olabilir misiniz.
yanıtladığın için sağol bende şimdi incir kürü yapıyorum
papatya çayı içiyorum
araştırıyorum iyi bir aktar bulup o macunlardanda alıcam
inş. fayda eder imkanları kullanmak gerektiğini düşünüyorum
umudum çok olcağına inanıyorum allahın izniyle
Allah yardımcın olsun arkadaşım. İnşaallah bu kez bebeğine kavuşursun.
amin..
yapacaklarım bayağ fazla allah hepimize güç versin.
Merhaba zeybek,Merhaba Laveque
Evet haklısın sağlam bulunması da yetmiyor...Aslında ben moralimi hiç bozmuyorum.hatta bu konuda araştırma bile yapmıyordum.Ama 2.denemem yaklaştığı için kıpırtılar başladı..Açıkçası -umarım kimse yanlış anlamaz- ben bu tedaviye başladığımdan beri hiç üzülmedim. sonuçlar da üzmedi.herşeyi oluruna bırakmaya çalışıyorum çünkü bu yaşadıklarım, 1 sene önce yaşadıklarımın yanında hiçbirşey ifade etmiyor bence...Ben inanıyorm ki bu yola baş koymuş kişiler eninde sonunda o güzel kokuyu koyunlarında uyutacaklar...
Ben de Genartta yaptırmıştım.Bu seferki tedaviyi Volkan hocanın eşliğinde izmir de yaptırmaya karar verdim..
Yaşım 31 ...senin?
hitucim ben de onu dusunuyorum bir kac gundur desemgelincik evet canım ikiz hamilelik nekadar güzelse bir okadar zor...
ben 37+1 de doğum yaptım çok şükür.epidural anestezi ile yani uyumadım bebeklerimi ilk ben gördüm ağladım o an çok güzeldi.inşallah sende yaşarsın bu güzellikleri.darısı isteyen herkese inşallah hayırlısıyla sağlıkla zamanında.
bol bol dinlen canım.hep yat demiyorum ama bol bol dinlen uzun süre ayakta kalma.
kalsiyum,protein,vitamin ve suyu bol ve dengeli al.
daha bol bol yazışırız senle canım inşallah.kafana takılan bişey olursa yaz.
lave kafama ne takıldı biliyormusun.senin kalan o tek embriyoyu bir ara tarayacaklarya.ondan aldıkları hücreyide mi dondurdular.
yani onlar bir ara bakana kadar o hücre donmadan bekleyemez herhalde ne dersin???
Yok canım benim bildiğim bir şey yok ben sordum Lave cevapladı... Üsküple ilgili Yahya Kemal'in bir şiiri geldi aklıma:
Üsküp ki Yıldırım Beyazıd Han diyarıdır
Evlad-ı Fatihana onun yadigârıdır
Üsküp ki Şar Dağında devamıydı Bursa’nın
Bir lale bahçesiydi dökülmüş temiz kanın
Kalbimde bir hayali kalıp kaybolan şehir
Ayrılmanın bıraktığı hicran derindedir
Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene
Biz sende olmasak bile sen bizdesin gene
(Yahya Kemal Beyatlı)
Canım nasıl anlat bize?
Geçmiş olsun neyi vardı bebeğin? Genetik sorun mu vardı sizde?
Merhaba zeybek,Kod:
Haklisin , yasadiklarinin yaninda bu ne diyorsun... Haklisin ...
Benim yasim 37 guzelim.
Ben Izmir sayfasini pek acamayacagim sanirim cunku bildigim kadariyla IMSI teknigi yok burada hic bir merkezde.
Bu arada sanirom ya sen ya da Petunya demis, bizimki fishle bakilacak sanirim cunku 3. Gun yapiliyor diye.
Orayi ben duzelteyim. 3. Gun yapilacak olmasi esittir fishle bakilacak anlamina gelmiyor. Eger volkan be mocro array ile de bakiyorsa 3. Gun de tum kromozomlara bakabilir. Benim bu tedavimde 3. Gun bakildi ama fish teknogiyle degil micro array ile butun kromozomlara bakildi. Ama asil hedeflenen 5. Gun micro array ile bakmak imis cunku 5. Gun embryo cok fazla hucreli oldugundan dolayi bakilan hucrede cikan sonucun dogruluk payi daha yuksekmis.
slm laveque
sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak fısh ile bakılacak sanmıştım tekrar anladım ki hiç bşy bilmiyorum bu konuda. yaşım 27 2 hafta önceye kadar pgt yi hiç duymamıştım tüp bebek de kulaktan duyma sadece. her yönden sizden daha tecrübesizim yanimart sonu tedaviye başlanacak ve ben hala kafamda çoğu şeyi oturtamadım. eşimdeki resiprokal translokasyondan dolayı pgt yaptırmamız gerekiyor bunun için hangi yöntem daha çok kullanılıyor bilen var mı? bir de IMSI den bahsetmişsin ona hangi durumlarda ihtiyaç var?
sağol zeybek sen de mi smyrnada tedavi olacaksın? benim kafam çok karıştı chnb ve laveque nin yazılarını okuyunca pgt nin 2 yöntemi varmış mıcro array ve fısh bize büyük olasılıkla fısh tekniğini uygulayacaklar çünkü 3. gün yapılıyor dediler. sizin sorununuz ne? hangi işlemi uyguladılar? bizim resiprokal translokasyon onda hangisi uygulanıyor biliyor musun?
sağol... malesef eşim ve ben kistik fibrozis taşıyıcısıymışız( sizin neydi probleminiz?
merhaba chnbcim naber? ev taşıdım internet bağlantısı yok evde giremedim...35.haftadayım plesenta da çürümeler var dedi dr.erken doğabilir dedi,ciğer geliştirici yaptı...birde kordon dolanmış sezeryan olucak büyük bir ihtimal...şuan 2 hafta bekleyelim dedi hayırlısı...
selam petunya
Ben smyrna da değil irenbe de yaptıracağım.doktorum orada çünkü.evet haklısın insanın aklı karışıyor ama ben Volkan Hoca ya çok güveniyorum. Hangi teknik gerekliyse onu uygulayabilecek kapasitede bir doktor.eğer micro gerekiyorsa micro uygulamamız gerekiyor der ve uygular.Bahsettiğimiz kişi Türkiye deki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan üstatlardan biri.
Bir de nacizane fikrim, doktorunu çok iyi seç ve ona güven.Sonrasına da karışma sorgulama.Çünkü zaten hangisinin daha iyi yada uygulanabilir olduğunu bilebilsek doktor oluruz onun dışında uykularını kaçırmaktan başka birşeye yaramaz...Ama tabiki doktorunu çok iyi seç..
Bizde de tarnslokasyon var ve bildiğim kadarıyla fish tekniği ile inceleniyor.
merhaba chnbcim naber? ev taşıdım internet bağlantısı yok evde giremedim...35.haftadayım plesenta da çürümeler var dedi dr.erken doğabilir dedi,ciğer geliştirici yaptı...birde kordon dolanmış sezeryan olucak büyük bir ihtimal...şuan 2 hafta bekleyelim dedi hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?