Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

günaydın kızlar....
amniyosentezde tüm kromozomlara bakılıyor canım.taşıyıcılık varsa oda belli oluyor.

Bir de amniyosentez de neye bakılıyor? Tüm kromozomlara mı, fish gibi belli kromozomlara mı acaba?

tümüne bakılıyo canım, 2-3 hafta sürüyo sonucun çıkması.
ilk 2 gün fishle belli kromozomlara bakıyolar, büyük bi sorun varsa diye. sonra kandan kromozom analizi gibi ayrıntılı bi sonuç geliyo
seçginin bebeğinin biri sağlıklı biri de taşıyıcı çıkmıştı ya.

merhaba canim ,

benim amhme bakılmadı . benim demek ıstedıgım suydu . bana 9 yumurtaya ıyı dıyorlar ama senın amh kotu ve 8 yumurtan var .
o zaman ya benım 9 yumurta rezervım ıyı degıl , ya da senın amh kotu degıl. anlatabıldım mı?

soyle soyleyeyım ben sana .
3. gun 1 hucre alındı ve ıncelendı . ama fush teknıgıyle ıncelenmedı , yıne mıcro array ıle butun kromozomlara bakıldı .
olumusuz cıktı . o sonuc alınamayan 1 adet ıse 5. gune devam eden bır embryo . ondan da 5. gun tekrar hucre aldılar.
bıyopsı bekletılmıyor. 3. gun alınan bıyopsı 3. gun alınan , bakıyorlar ve onu yok edıyorlar.
sonra 3. gun bıypsı aldılar ama 7 hucrelı kalan embryo bolunmeye devam edıyor ya , 5. gune gelırse eger bır de 5. gun alıyorlar bıyopsı.

evet 3. gun yapmak ıstemıyor Cumhur Bey ama 3 embryo olunca mecburen yaptı cunku 5. gunu beklerse yolda olebılırler ve sayı da yetersız dıye .

Merhaba petunya

ben de izmir de yaşıyorum. İlk pgt ile tüp bebek denemesini Ankarada Volkan Bey ile yaptık. Ankara ya gidiş geliş ve konaklama maddi manevi yoruyor insanı....Bence Volkan Bey cok doğru bir seçim.Ben de 2. denmemi izmir de yapacağım...Şansın bol olsun...

Merhaba Laveque
Evet haklısın sağlam bulunması da yetmiyor...Aslında ben moralimi hiç bozmuyorum.hatta bu konuda araştırma bile yapmıyordum.Ama 2.denemem yaklaştığı için kıpırtılar başladı..Açıkçası -umarım kimse yanlış anlamaz- ben bu tedaviye başladığımdan beri hiç üzülmedim. sonuçlar da üzmedi.herşeyi oluruna bırakmaya çalışıyorum çünkü bu yaşadıklarım, 1 sene önce yaşadıklarımın yanında hiçbirşey ifade etmiyor bence...Ben inanıyorm ki bu yola baş koymuş kişiler eninde sonunda o güzel kokuyu koyunlarında uyutacaklar...
Ben de Genartta yaptırmıştım.Bu seferki tedaviyi Volkan hocanın eşliğinde izmir de yaptırmaya karar verdim..
Yaşım 31 ...senin?

Gözün aydın mattika...:)

gelincik canım sen çalışıyor muydun? Bol bol dinlenmeye vaktin vardır umarım :)

düşünceli arkadaşım benim şimdilik 1 aylığına rapor verdi doktorum sonrasında rapor verirse alacam yoksa ücretsiz izne ayrılacağım artık...

Canım çok güzel bir haber inşallah doğum haberlerini vereceğin günlerde gelecek inşallah sağlıkla inşallah...

sağol chnb inşallah canım o günleride görebilirim önümüzde uzun bi yol var daha...

ne guzel haber bu boyle...
cok sevındım guzelım.Allah tamamına erdırsın ınsallah.
eminim essız bır duygudur yasadıgın.
ınsallah Allahım bıze de hayırlısıyla nasıp eder.

çok sağol canım benim inşallah Rabbim sanada nasip edecek o tek embriyon senin mucizen olur inşallah...

inşallah hitucu vakti zamanında gelirler... bana 3 embriyo transfer edilmiş ama bi tanesi kaliteliydi ondan ümitlilerdi çok şükür biri daha benimle kalmış..sen kaç haftalık doğum yapmıştın bu süreci nasıl geçirdin tecrübelerine ihtiyacım var... ikiz olması çok güzel bi duygu ama riskide iki katı sen iyi bilirsin...

çok sevindim canım. sağlıkla alırsın kucağına inş.

topiğimizde hamileler olması çok güzel.

teşekkürler mattika inşallah sende bende sağlıcakla kucağımıza alırız... gün geçtikce topiğimizde hamileler çoğalsın inşallah incitanesi, lavegue, chnb ve diğer arkdaşlarda bize güzel haberler verecekler...onlarında hamileyim haberleriyle mutlu olacaz...

Canım sağ ol iyi dileklerin için. Dr de raporu uzatır bence ikiz çünkü...

Bir de ikiz gebeliklerde rahim ağzı ölçümü çok önemli mutlaka ölçtür her seferinde erken açılma riskine karşı...

Lave bu amh işi karışık galiba. Doğuştan rezervimiz belli her ay bu rezervden gidiyor benim rezervim geriye kalanım pek parlak değil sanırım...

gelincik evet canım ikiz hamilelik nekadar güzelse bir okadar zor...
ben 37+1 de doğum yaptım çok şükür.epidural anestezi ile yani uyumadım bebeklerimi ilk ben gördüm ağladım o an çok güzeldi.inşallah sende yaşarsın bu güzellikleri.darısı isteyen herkese inşallah hayırlısıyla sağlıkla zamanında.
bol bol dinlen canım.hep yat demiyorum ama bol bol dinlen uzun süre ayakta kalma.
kalsiyum,protein,vitamin ve suyu bol ve dengeli al.
daha bol bol yazışırız senle canım inşallah.kafana takılan bişey olursa yaz.

lave kafama ne takıldı biliyormusun.senin kalan o tek embriyoyu bir ara tarayacaklarya.ondan aldıkları hücreyide mi dondurdular.
yani onlar bir ara bakana kadar o hücre donmadan bekleyemez herhalde ne dersin???

sağol zeybek sen de mi smyrnada tedavi olacaksın? benim kafam çok karıştı chnb ve laveque nin yazılarını okuyunca pgt nin 2 yöntemi varmış mıcro array ve fısh bize büyük olasılıkla fısh tekniğini uygulayacaklar çünkü 3. gün yapılıyor dediler. sizin sorununuz ne? hangi işlemi uyguladılar? bizim resiprokal translokasyon onda hangisi uygulanıyor biliyor musun?

iyi bişeyde diyelimki sağlıksız işte ozaman çok kötüüü.....gelde çık işin içinden.

Evet evet ama aklıma da şu takıldı 2 li tarama sonucunda amniyo yaptırıp da sonuç olumsuz çıkıp sonlandırmayıp sağlıklı çocukları olan kişiler de duyuyoruz. Bu nasıl oluyor acaba? Hata payı mı?

Bir kere ramazandaNihat Hatipoğlu anlatmıştı yurtdışına çıktığında havaalanında bir kız çocuğu kendisine koşmuş.Ailesi gelmiş yanına hocanın teşekkür etmiş ona. Bize sonlandırın dediler sağlıksız çocuğunuz. Onlar da Nihat Hocaya sormuşlar telefonla mı ama bilmiyorum. Hoca sonlandırmayın demiş. Sonlandırmamışlar ve sağlıklı kızları varmış. Bu olaydaki durum hata payı mı?

Bir de diğer topikte arkadaşım amniyo yaptırdıktan bir hafta sonra bebeğini kaybetmiş.Belki örnekleri çok yok ehil ellerde yaptırınca ama az da olsa örneklerinin olması ürpertiyor insanı...

canım bu anlatılanlar 2 li 3 lü test sonucunda yüksek risk çıkıp büyük ihtimalle sağlıksız denilenler. sıvı alalım bakalım diyo dr.lar.
aile kabul etmiyo, ne olursa olsun beklicez diyolar, yani amniyo yapılmadan doğum oluyo ve sağlıklı doğuyo bebek. 2 li test fln hep ihtimal verdiğinden bu olabilir bişey zaten.
o testlerin amacı amniyo yapılmalı mı yapılmamalı, bunu belirlemek.

amniyo sonrası kaybedilen bebekler kromozom anormali olan bebeklermiş genelde.
şimdi çok yaygın, sırf yaşı 30 üstü diye amniyo yapılıyo. kayıp oranı düşük oranı baya baya düşük.
tabi ki riskleri var. ama bize anlatılan gibi değil artık.

bu konu karışık biraz ya, pgt yapıyoruz mesela sağlıklı olsun diye, yine amniyo öneriyo dr.lar
seçgin yaptırdı mesela bu şekilde.
o kadar büyük riski olsa önermezler sanırım.

o arkadaşının kaybının amniyo ile ilgisi kesin mi?

Son düzenleme:

Gelincikkkkkkk Çok tebr,k eder sağplıklaa hayırlısıylaa devamınıı dilerim canım benimmmmmmikiz geliyor haa Allahım hsyırlı güzel bir gebelik nasip etsinnnn işalllahhpgdli miydi canım tek embriyomuydu bide ay çok hoş haberler bunlar ya içim bir hoş oluyor Allah tamamına erdirsin

Sevgili zeybekk okuduklarıma çok üzüldüm Rabbims abrını versin ne diyeyimm...inşallah en yakın zamanda sıkıntılarını acını unuttıuracak bir melek gelir tez elden ve yormadann sevgilerimle...

İnci arkadaşımm Rabbbim en kısa zamanda Muradını hayırlı sağlıklı versin canım benim...

mattikaa gebesinnn kalibammm Maşalahh der Sağlıklı bir gebelikle hayırlı bir evlat kucaklamanı dilerimmmm:)pgdli bir transfer midir yoğsam minişteesağlıklı günler dilerim bol dua oku arkadaşım vesveseni alır kolay değil yaşananlar o kadar haklısın ki...

Arkadaşlar herkeşe selamlarr genetik tet verdim dr içine etti moralimin kafam karışık moralim enteresan sularda git gellerde:)10 güne çıkar sonuç...Herkese sevgilerr...

Mattika dediğin gibi olabilir amniyo önerilip yaptırmayıp sağlıklıdır hocanın yaptığı.

Arkadaş rahimağzı yetmezliği topiğinden. Genetik sorunu var mı sanmıyorum 3 ay sonra tekrar hamile kaldı ve şu an sağlıklı 2.5 aylık oğlu var maşallah. O demişti bana. Canım orada yazanların rahimağzı yetmezlği de var. Suyu ondan erken gelmiş de olabilir ama o bana amniyodan bir hafta sonra olduğu için bunu hatırlatmıştı...

Emin ellerde yapılınca risk azalıyor sen de bence çok iyi bir perinatolağa yaptır bence...

Derin inşallah sorun çıkmaz arkadaşım çıksa da inşallah çözümsüz değil burada bu pgt ile sağlıkla bebeklerine kavuşanlar var...

ben de çok korkuyorum risk almak istemiyorum.
ama birkaç kötü olay halk arasında büyüyerek yayılmış gibi bu amniyo konusunda.
hep öneriliyo ama yaptıran çok az. millet korkup yaptırmıyo.
seçgine önerilip yapıldıysa benim yaptırmamam çok yanlış olur sanırım, onunki pgt bizim doğal.
şimdi her özel hastane bile yapıyo cidden çok yaygın.
eşimin iş arkadaşı var mesela sonuçları gelmiş temiz diye, 2 li de biraz risk çıktığından yaptırmışlar.
herşey gibi risk tabi.
neyse o haftalara gelelim de hayırlı kararı veririz inş.

Canım benim yakınen tanıdığım 2 arkadaşım yaptırdı ama 7-8 sene önceden... Temiz çıkmıştı... İçini ferah tut temiz çıkar inşallah. Yaptırmazsan da huzursuz geçecek sanırım hamileleiğin...

Temiz çıkmayıp sonlandıran da bir tanıdığım var sonra sağlıklı 2 oğlu oldu ... Bazen genetik sorun olmadan da sorunlar olabiliyor. Şimdi ben doğal hamile kalsam herkesteki az olan riskli sayı bana söylendiğinde ben yine tedirgin olacağım. Ama yaptırır mıyım şu an bilmiyorum cevabı beni tedirgin ediyor. Ama daha önce yazmıştım ileri hafta kaybı olan biri olarak tamamen duygusal verilmiş bir karar olur yaptırmama kararım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…