- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.641
Bir de amniyosentez de neye bakılıyor? Tüm kromozomlara mı, fish gibi belli kromozomlara mı acaba?
Laveciğim sen yine de ara canım sor Cumhur Bey'i .
Ben de bakarım birkaç ay daha denerim olmazsa film çektiririm. Önceden çekilmişti ama kürtajdan 5ay kadar önceydi.
Amh değerin iyiyse canım yıllarca 9 yumurta kadar üretmeye devam eder bence yıldan yıla azalır. Benim sanırım rezerv az diye sayıdaki düşüş hızlı olacak...
Şimdi ben şunu anlamadım senin şu incelenecek embriyondan önce 3.gün mü alındı? İşlem anlaşılmayınca 5. gün de alındı hücre? Peki Cumhur Bey 3. gün embriyosuna işlem yapmıyoruz diyor ya yani şöyle mi oluyor. Dölleme yapılıyor. 5. güne kalanlardan biopsi alınıyor öyle mi? Ya da şöyle mi 3. gün biyopsi alınıyor alınan biyopsiler 2 gün daha bekletiliyor arada onlar bölünüyor. Ne bileyim kafam karıştı...
sağol inci tanesi ben izmirde yaşıyorum smyrna da tedavi olmayı düşünüyorum orası bana volkan baltacı ile çalıştığını söyledi ankaradan ekip geliyormuş 1 günde testin sonucunu alıp sağlıklı varsa transfer ediliyor dedi translokasyonu öğrendiğimden beri aklımda olan bir merkez genart ama hala kararsızım izmirde mi yaptırsam ankarada mı???
canım merhaba , yazdıgına dıkkat etmemısım.
bırazdan okuyacagım.
merhaba canım,
yasadıgına cok uzuldum . umuyorum bu ılk ve son olur ve hayırlısıyla evladını kucagına alırsın .
ben de Izmir'de yasiyorum, saniyorum sen de Izmirlisin .
Yumurta adedin cok fazla ne guzel.
ben 2 kere pgtlı tedavı oldum , biri Aralik digeri de gecen haftaydi.
Ikisinde de ancak 3 embryom gitti pgtye ce sonuc olumsuz ne yazik ki...
bulunamadi duzgun .O yuzden bence 8 embryonun pgtye gıtmesı ve 2 tane saglam bulunması guzel bir sey .
ama burada da hep konusuyoruz, saglam bulunması da yetmıyor. hele bır de saglam bulunup tutmayınca o daha da buyuk bır hayal kırıklıgı oluyor .
Simdi 3. tedavi icin ben de Izmir'de takip olup Ankara da pgt dusunuyorum .
2 tedavii Memorialda oldum. cok da memnun kaldim .
doktorlar, ilgi gayet iyi ama 3. icin dusunme asamasindayim.
belki yine Memorialda denerim .
yasin kac?
yumurta sayina bakilirsa 25inde falan olmalisin .
selam kızlar, bebeğim iyiydi çok şükür, ben böyle 3 güne 1 dr.a giderek geçircem heralde 9 ayı.
allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin de.
chnb canım pgt deneyince hemen olsa keşke.. hiç doğal denemezdik, ama ben allaha sığındım, inş olucak bu defa
gelincik canım sen çalışıyor muydun? Bol bol dinlenmeye vaktin vardır umarım :)
Canım çok güzel bir haber inşallah doğum haberlerini vereceğin günlerde gelecek inşallah sağlıkla inşallah...
ne guzel haber bu boyle...
cok sevındım guzelım.Allah tamamına erdırsın ınsallah.
eminim essız bır duygudur yasadıgın.
ınsallah Allahım bıze de hayırlısıyla nasıp eder.
gelincik canım çok çok sevindim adına.hadi inşallah hayırlısıyla sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin Allah.
sana tek embriyo transfer edilmişti değilmi.tek yumurta ikizlerin mi var şimdi :))) ne güzel...
çok sevindim canım. sağlıkla alırsın kucağına inş.
topiğimizde hamileler olması çok güzel.
düşünceli arkadaşım benim şimdilik 1 aylığına rapor verdi doktorum sonrasında rapor verirse alacam yoksa ücretsiz izne ayrılacağım artık...
sağol chnb inşallah canım o günleride görebilirim önümüzde uzun bi yol var daha...
çok sağol canım benim inşallah Rabbim sanada nasip edecek o tek embriyon senin mucizen olur inşallah...
inşallah hitucu vakti zamanında gelirler... bana 3 embriyo transfer edilmiş ama bi tanesi kaliteliydi ondan ümitlilerdi çok şükür biri daha benimle kalmış..sen kaç haftalık doğum yapmıştın bu süreci nasıl geçirdin tecrübelerine ihtiyacım var... ikiz olması çok güzel bi duygu ama riskide iki katı sen iyi bilirsin...
teşekkürler mattika inşallah sende bende sağlıcakla kucağımıza alırız... gün geçtikce topiğimizde hamileler çoğalsın inşallah incitanesi, lavegue, chnb ve diğer arkdaşlarda bize güzel haberler verecekler...onlarında hamileyim haberleriyle mutlu olacaz...
Amniyoda demek hepsine bakılıyor iyi bir şey bu...
Merhaba petunya
ben de izmir de yaşıyorum. İlk pgt ile tüp bebek denemesini Ankarada Volkan Bey ile yaptık. Ankara ya gidiş geliş ve konaklama maddi manevi yoruyor insanı....Bence Volkan Bey cok doğru bir seçim.Ben de 2. denmemi izmir de yapacağım...Şansın bol olsun...
iyi bişeyde diyelimki sağlıksız işte ozaman çok kötüüü.....gelde çık işin içinden.
Evet evet ama aklıma da şu takıldı 2 li tarama sonucunda amniyo yaptırıp da sonuç olumsuz çıkıp sonlandırmayıp sağlıklı çocukları olan kişiler de duyuyoruz. Bu nasıl oluyor acaba? Hata payı mı?
Bir kere ramazandaNihat Hatipoğlu anlatmıştı yurtdışına çıktığında havaalanında bir kız çocuğu kendisine koşmuş.Ailesi gelmiş yanına hocanın teşekkür etmiş ona. Bize sonlandırın dediler sağlıksız çocuğunuz. Onlar da Nihat Hocaya sormuşlar telefonla mı ama bilmiyorum. Hoca sonlandırmayın demiş. Sonlandırmamışlar ve sağlıklı kızları varmış. Bu olaydaki durum hata payı mı?
Bir de diğer topikte arkadaşım amniyo yaptırdıktan bir hafta sonra bebeğini kaybetmiş.Belki örnekleri çok yok ehil ellerde yaptırınca ama az da olsa örneklerinin olması ürpertiyor insanı...
canlarım merhaba ben yarın hastaneye gidecektim ama eşimle dayanamadık dün doktara gittik daha doğrusu ben olmadı yine kalp atışlarını duyamayacağım diye iki gün boyunca ağlayınca eşim dayanamadı gidelim dedi ve dün sabah gittik hastaneye....giderken o kadar büyük bir korku vardıki içimde ayaklarım geri geri gitti bu rüyanın bitmesinden çok korkuyordum ama Rabbim e şükürler olsunki rüya daha yeni başlıyormuş meğer muayaneye geçtik doktor eşimide çağırdı heyecanla bekliyoruz ve biraz sonrasında keseyi gördük arkasından kalp atışları çok garip inanılmaz bi duyguydu eşimin hali daha acayipti çok çok şaşkındı :)... vee size bir süprizimiz var ikizmiş benim mercimekler ... iki tane atan o minik kalplerinin sesini duyduk ve o an ilkdefa anne olduğumu, olacağımı hissettim... herşeye kadir olan Mevlam inşallah sizlere de nasip etsin bu mutluluğu sakın vazgeçmeyin o pıt pıtlar için değiyormuş... İnşallah Rabbim sağıkla kucağıma almayı da nasip eder...
Arkadaşlar merhaba
Ben uzun süredir forumu takip ediyordum ama çok kısa süre önce üye oldum.. 31 yaşındayım. 2 sene önce sorunsuz gebelikten sonra doğum yaptım. oğlum doğduğunda öğrendik ki çok ciddi bir hastalığı var..beyin sapındaki solunum merkezinin etkilendiği santral hipoventilasyon...dünyada sadece 300-500 kişide var...genetik mutasyondan kaynaklandığı ortaya çıktı...11 ay 9 eylül unı. de yaşadım..en sonunda kurduğumuz solunum cihazları ve tüm ekipmanlar ile eve çıkmaya karar verdik. 2 ay yaşatabildik ve elimizde can verdi..1 yıl sonra bizi tekrar hayata tutundurabilecek şeyin yerini tutmasa da başka bir bebeğin varlığı olduğuna karar verdik.bu arada mutasyonu eşim taşıyormuş. Genetik uzmanların yönlendirmesiyle genart volkan hoca ile tanıştık.Bir takım testler sonucunda eşimde translokasyon da olduğu ortaya çıktı..pgt azgeçilmez oldu.İzmir de yapılan yumurta ve ilaç takibinden sonra ankara da toplama pgt ve transfer oldu..18 tane 1. kalite yumurta elde edildi fakat pgt ye 8 tanesi girebildi...8 tanesinden sadece 2 tanesi genetik açıdan temiz çıktı fakat testlerin hassasiyeti nedeniyle bu embriyolarda translokasyon tam olarak çalışılamadı. verilerin teorik değerlendirilmesi sonucu 2 tanenin transfer edilmesine karar verildi.fakat tutmadı...şimdi ben de 2. demem için nisan ayını bekliyorum...pgt yaptıran arkadaşlar bana kaç tane embriyo pgt ye girdi kaç tanesi sağlıklı çıktı yazabilirler mi?..hatta benim sayılarıma deneyimli arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim...
Volkan Bey o merkezle çalışıyor mu? Buradan bir arkadaşımız da İzmir'de. Onun için faydalı bir bilgi olacak. Ben müsküler distrofi (kas erimesi) hastalığı taşıyıcısıyım. Çocuğuma geçme ihtimali %50. Çocuğumun engelli olma ihtimali varBu nedenle tek yolum pgt.
selam kızlar, bebeğim iyiydi çok şükür, ben böyle 3 güne 1 dr.a giderek geçircem heralde 9 ayı.
allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin de.
chnb canım pgt deneyince hemen olsa keşke.. hiç doğal denemezdik, ama ben allaha sığındım, inş olucak bu defa
Mattika dediğin gibi olabilir amniyo önerilip yaptırmayıp sağlıklıdır hocanın yaptığı.
Arkadaş rahimağzı yetmezliği topiğinden. Genetik sorunu var mı sanmıyorum 3 ay sonra tekrar hamile kaldı ve şu an sağlıklı 2.5 aylık oğlu var maşallah. O demişti bana. Canım orada yazanların rahimağzı yetmezlği de var. Suyu ondan erken gelmiş de olabilir ama o bana amniyodan bir hafta sonra olduğu için bunu hatırlatmıştı...
Emin ellerde yapılınca risk azalıyor sen de bence çok iyi bir perinatolağa yaptır bence...
Derin inşallah sorun çıkmaz arkadaşım çıksa da inşallah çözümsüz değil burada bu pgt ile sağlıkla bebeklerine kavuşanlar var...
ben de çok korkuyorum risk almak istemiyorum.
ama birkaç kötü olay halk arasında büyüyerek yayılmış gibi bu amniyo konusunda.
hep öneriliyo ama yaptıran çok az. millet korkup yaptırmıyo.
seçgine önerilip yapıldıysa benim yaptırmamam çok yanlış olur sanırım, onunki pgt bizim doğal.
şimdi her özel hastane bile yapıyo cidden çok yaygın.
eşimin iş arkadaşı var mesela sonuçları gelmiş temiz diye, 2 li de biraz risk çıktığından yaptırmışlar.
herşey gibi risk tabi.
neyse o haftalara gelelim de hayırlı kararı veririz inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?