Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

simdide esim tüpe gidelim diyo eger istersen
allah askina cevabini net bulamadigim soru pgt nin allah nazarindaki durumu caizmi günahmi degilmi ben napcam ya

selam hamet
pgt neden günah olsun ki anlayamadım? sonuçta bir rahatsızlığımız var bebek sahibi olmak zorlaştığı için de tedavi oluyoruz. eğer günahsa o zaman tüp bebek de yapmayalım Allah korusun kanser olursak kemoterapi radyoterapi de görmeyelim ameliyat olmayalım sonuçta bunların hepsini bulan insan bulmasını sağlayan zekayı vücudu veren Allah. pgt de seçim yapılıyor diye kafan karıştıysa sonuçta tutunacak diye bir garanti yok öyle bakarsan tüp bebek doğamıza aykırı sonuçta hamile kalan da belki doğal denese o ay hamile kalamayacaktı eee o zaman o da mı günah???
herşey Allah'tan o isterse olur istemezse olmaz

petunya sagol canim cevabin icinbu pgt sanki bana allah korusun ayni sakat oldugunda sonlandirma isi gibi bi izlenim veriyo pgt secim isinde anomalileri istemiyom allahim sagol dergibi hasa beraber allahla calisma gibi geliyo bana he bide benim bi kizim var yaniorasida var bi isikemin oldugum be cevap fetvayami basvursam ne

canım herkesin görüşü farklı ama sonuç aynı biz de şu an doğal yolu deniyoruz oldu hamile kalırsam kesin amniyosentez yaptırıcam ve eğer istemediğimiz bir sonuçla karşılaşırsak (ki inş böyle bşy başımıza gelmez) eşimle ortak verdiğimiz bir kararla hamileliği sonlandırırım bana göre onun hayata gelmesi acı vermekten başka bşy değil yanlış anlama asla bakımı zor olduğundan değil bizim görüşümüz bu ama karşı görüşe de saygım var sonuçta herkes kendine doğru geleni savunur
biz doğmamış hatta daha oluşmamış bebeklerimiz için bile elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz hepsi bu

ahh bu erkekler sonuçta doktor önerebilirim demiş kesin ameliyat olmanız gerekiyor dememiş bu iyiye işaret değil mi?
tatlım sen sinirlenmemeye çalış az kaldı moralin yüksek olmalı :) en kötü 2-3 hafta daha takar kafasına Allah'ın izniyle güzel haberleri alınca ne mide kalır ne de ağrı :)

çok şükür chnbcim :) Allah nazarlardan saklasın ikinizi

peki ya seninde bi evladin olsaydi yine denermiydin bu yolu

Canım benim 7.5 yaşında bir oğlum var. Ben eşimde genetik sorun olduğunu oğlumun doğumundan 7 sene sonra öğrenmiş oldum. Oğlum öncesi 1 düşük, oğlumdan 6 yıl sonra 25 haftalık erken doğum ve bir yıl kadar sonra 8 haftalık bir düşük daha.

Bende de sorunlar var. Eşimde genetik sorun. Biz bir kere pgt denedik oğlumun genetiğini de yaptırmamıştık. Denedik ve olmadı. 2 sağlam 2 sağlıksız çıktı. Ama sağlıklıların gelişimi durdu. Bana kalsa ben yaşım ve ekonomim elverdiğince pgt denerdim. Şu an biliyorum ve doğal denedim buna rağmen çok dualar ettim. Amniyosenteze gelince ben yaptırmayı düşünmüyorum şimdilik...

çok şükür chnbcim :) Allah nazarlardan saklasın ikinizi

İnşallah canım inşallah. Her gittiğimde kalbim duracak gibi oluyor hemen kese büyümüş mü diyorum. Lütfen büyümüş olsun diyorum sesli. Dr m de 2 yıldır aynı. Erken doğumumu da o yaptırmıştı. Düşüğümde de o takip ediyordu artık her şeyimi biliyor nazımı çekebiliyor kaygılarımı anlayabiliyor. Benim hissim de bebeğimin şu an sağlıklı olduğu yönünde. İnşallah öyledir.

İnşallah dediğin gibi bir seçenekle başbaşa kalmazsın ben doğal sürecinde çok dualar ettim. Her gece Rabbim beni bu durumda bırakma diye. Sen de ediyorsundur mutlaka... Allah korktuğumuzla imtihan etmesin amin...

Peki niye denemedim. Eşim sıcak bakmadı. Amh değerim de düşük menopoz sınırındaydım artık kalitesizleşmişti doğal olarak yumurtalarım. Pgt yapsak yine çok kaliteli yumurtalar olmayabilir yine gelişimleri durabilirdi embriyoların. Bu şehirde bırakın pgt yi tüp bebek bile yok ayrıca. Sık sık da izin alıp gidemezdim tedaviye de. Ama doğal olmasaydı eşimde de hız sorunu var çünkü içten içe yaza tekrar denerizin yolunu açmaya çalışıyordum ... Maddi manevi...

kızlar pgt yeni bi konu, ben araştırmıştım dini yönden kesin bi bilgiye ulaşamadım. tüp bebek vs. her türlü tedavi caiz, sperm ve yumurta eşlere ait olması şartıyla, cinsiyet tayini yapılmaması şartıyla. ama sağlıklı embryo seçiminin kesin fetvasını bulamamıştım. avrupa ülkelerinin bazılarında pgt yasal değil, döllenmeye müdaheleyi doğru bulmuyolar. ama orda sağlıksız gebeliği sonlandırmak yaygın. biz dinen ve vicdanen bunu pek tercih etmeyebiliyoruz. bu yüzden pgt yasal bulunmuş sanırım.

cevapverdigin icin cok sagol yani diyorsunki caiz gibi bisey

iste bu sebebten dolayida gidemiyom en cok tüpe

teyzemede sordurtuyom bi enistemiz var müftü
teyzem kendi hocasina olmadioda kendi hocasina sordurtur belki

bi de diyom ins istisareye yatayim diyom

diyom allahim bir isik bir isik

iste öyle

Önemli olmasa da ameliyat kelimesi yetiyor. Neler demedim ki, dilimde tüy bitti. Çok pimpirikli. Onu öyle gördükçe ister istemez takıyorum canım sıkılıyor
Gecikme olmazsa 4 ama hiç belirtim yok, normalde 1 hafta önceden başlar. Gecikme bekliyorum bakalım :)

simdide esim tüpe gidelim diyo eger istersen
allah askina cevabini net bulamadigim soru pgt nin allah nazarindaki durumu caizmi günahmi degilmi ben napcam ya

Bunu ben de çok düşündüm, araştırdım. Bir arkadaşım bana tüp bebeğin bile haram olduğunu söylemişti.

Sorma sorma :) Bugün erteleyelim dedim hayır olmaz diyor. O zaman biraz kendine gel dedim :)

Günaydın kızlar... Ben bir hafta raporverdi riske atmayalım dedi. Evdeyim bu hafta... Şükür lekem yok...

Pgt günah mı sorusnun cevabı karışık bakış açısına göre değişir bence...

Eretesi günü hapı için bile günahtır ya da değildir diyen var.Ben genetik sorunu öğrendiğimiz ay korunmamıştım ve ovulasyon dönemi bitti ve ben o gün öğrendim. Dr m istersen ertesi gün hapı kullan dedi. Araştırdım kullanmadım kaderimde ne olacaksa olsun dedim. Hamile kalmamışım o ay...

Ben günah mı bilmem ama embriyolara açıkçası kendi adıma üzülüyorum . Mesela 4 tane sağlıklı çıktı 2 tane kondu diğer 2 sini dondursalar bile ilerde 2 çocuk yeter deyip onları zayi etmeye de üzülürdüm ben.

Gerçi zorunlu hallerde 12 haftaya kadar kürtaja onay verenler varruh 12. haftada veriliyor diye. Ama kimine göre herhalükarda her hafta isteğe bağlı sonlandırmak günah. Karışık mevzular. Sanırım her tarafa çekilebilir bu mevzu...

Bu arada Angeli çok merak ediyorum... Kimsede teli yok değil mi? Doğum yapmıştır...

Resmi nikahla evli bir çiftin sperm ve yumurtası ile bu işlem yapılıyorsa neden günah olsun ki... İnsanlara bu yöntemi bulduran da Allah değil mi ?? Eğer istemeseydi doktorlar PGT diye bir yöntemi bulamazlardı. Ayrıca bir bebek engelli olarak dünyaya gelecekse, Allah bu kaderi yazmışsa hiç kimse engel olamaz. PGT 'de yaptırsanız olacak olan olur. Eğer o bebeğin sağlıklı doğacağı varsa PGT sadece bir araçtır. Allah öyle yazmış ki , biz PGT'yi deniyoruz. Benim düşüncem bu. Din alimi değilim ama kesinlikle günah olmadığını düşünüyorum. Tam tersine bile bile o bebeği engelli dünyaya getirip ona sonsuz acılar çektirmek daha büyük günah..Ben kendim de engelli dünyaya geldiğim için ne kadar zor olduğunu gayet iyi biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…