- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #8.401
evet canım doğunca yapılıyo kromozom analizi.Allah sizlere pgt ile en tez zamanda nasip etsin canım inşallah Mattika ve benim yaşadığım huzursuzluğu yaşamayın inşallah.
Mattika canım inşallah sorun olmayacak canım sen duanı dediğin gibi sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlat için yap. Sizler nasıl sağlıklı olmuşsanız bebişin de sağlıklı gelecek inşallah bu dünyaya. Peki doğunca hemen preferik kanda kromozom analizi yapılır mı bilgin var mı?
geçmiş olsun canım eşine, iyi araştırın ameliyat işini, bazı dr.lar ameliyat meraklısı oluyoKızlar boğazlarım acıyor hafif de ateşim var. İlaç kullansam sorun olur mu acaba?
Bugün eşime endoskopi yapıldı. Mide fıtığı çıktı, doktor ameliyat olabilme ihtimalin var dedi
korunmuyosun di mi? dönemsel bi gecikme de olabilir, hayırlısı olsun inş.Chnb canım hersey yolunda gıdecek ınsallah , ben ınanıyorum.
Mucıze bunlar mucıze. Sen tedavı ol , saglıklı bıle bulunamasın , sonra dogaldan hamıle kal.
ınsallah guzelım hersey yolunda gıdecek.
Mattıkacım ne guzel sen de artık yavas yavas hıssedıyorsun . Dedım ya bu aralar cok gıremıyorum ama ınanın gunun bellı kısmı aklıma hep gelıyorsunuz hepınız.
ıncıcım senın de sanırım tedavıne az kaldı . ınsallah bu sefer hersey cok guzel olsun ,saglıkla hamıle kalasın .
Hazadecım senın ıcın de butun guzel nıyetlerımı gonderıyorum.
Benım bu arada adetım 8 gun gecıktı , hatta 9 gun.
Sanırım bu tedavıler mı artık ,i mevsım degısımınden mı bılmıyorum boyle oldu ıste.
Boguslerım acıyor olsa yapacagım test ama boyle gecıkmelerı ara ara yasarım ben o yuzden yapmıyorum.
Bu acıklamayı da yaptım cunku bılıyorum '' test yapsana '' dıyeceksınız bana .
Onceden cevabını vereyım dedım.
Eger beta hcg hormonu salgılasaydım goguslerım acırdı bunu cok ıyı bılıyorum
Baska unuttugum kımler var...
Petunya sanırım dogal denıyordun degıl mı guzelım ???
Akasyacım sen nasılsın??
Merve ya sen?
tebrik ederim canım, bebeğin de gelsin, sigarayı bırakmanın daha güzel bi anlamı olsun inş.Laveciğim ; benden yana iyilik diyelim iyi olsunUmarım sen de iyisindir. Benim adetim de epey gecikti. Ama ben de daha önce başıma geldiğinden test yapmadım. Zaten olmasına imkan yok diye düşünüyorum. Belki kullandığım ilaçlardan gecikmiş olabilir. Bir de yeni haber sana. Ben sigarayı bıraktım Benim gibi bir tiryaki bıraktıysa herkes bırakabilir diye düşünüyorum Darısı başına canım..
canım bizim trizomi 13 oluyo, bu hastalıktan olan bebeklerin resimlerini gördüm nette, dayanamadım. göze alıncak bişey değil.Ya bu arada MATTİKAMI, NESRİNCİĞİMİ tenzih ederimOnlar bizim nazar boncuklarımız Ben her zaman diyorum. Tek gen hastalığı ve baskın gen onların durumundan farklı . Bence onların şansı benden yüksek. Benim bebek hasta da olsa düşmüyor. Ve yaşıyor. Ama onların durumunda bebek düşüyor. Ya da yaşamıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
evet canım doğunca yapılıyo kromozom analizi.
geçmiş olsun canım eşine, iyi araştırın ameliyat işini, bazı dr.lar ameliyat meraklısı oluyo
korunmuyosun di mi? dönemsel bi gecikme de olabilir, hayırlısı olsun inş.
daha sık gel, özlüyoruz seni
tebrik ederim canım, bebeğin de gelsin, sigarayı bırakmanın daha güzel bi anlamı olsun inş.
canım bizim trizomi 13 oluyo, bu hastalıktan olan bebeklerin resimlerini gördüm nette, dayanamadım. göze alıncak bişey değil.
allaha sığındım.. allah sağlıklı evlatlar versin hepimize.
Geçmiş olsun canım. Nur Hanıma sor ya da ilerlemeden bitkisel yollar dene istersen...
O bilseydi bu kadarrahat söyleyemezdi canım...
Erkekler öyle genelde. Benimki de tam tersi vurdumduymaz... Sevmez dr ye gitmeyi de...
Kızlar az önce facebookta gördüm. Benim gibi cam kemik olan bir arkadaşın kızı da cam kemik doğmuşDaha 5 yaşında. 5 kırığı olmuş. Şu anda da hastaneden fotoğrafını paylaşmışlar. Ayağı kırılmış. Offfffffffffffffffff Allah'ım kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Evladına acı yaşatmasın. O kadar üzüldüm ki.. Kızlar çok korkuyorum yaaaa.. Allah'ım ne olur bana benimle aynı hastalıktan bir evlat verme.. Benim çektiklerimi o masuma çektirme... Evladım sağlıklı olacaksa dünyaya gelsin.. Beni bununla imtihan etme ...Diye dualar ediyorum...Herşeyin hayırlısını diliyorum...
geçmiş olsun canım eşine, iyi araştırın ameliyat işini, bazı dr.lar ameliyat meraklısı oluyo
Incicim mesaj kutun dolu caim
Arkadaşlar merhaba benim işlemimde pgt yapılacak
1 takip yapıldı embriyolarım donduruldu şimdi ikinci kez takip aşamasına başlıyorum
selam kızlar nasılsınız?
ben biraz ağır bir adet dönemi geçiriyorum( psikolojimi alt üst etti bu sefer kafayı bir sürü şeye takmaktan dolayı oluşan ve günlerdir beni bırakmayan mide ağrısından doğru dürüst uyuyamıyorum bile
offf nasıl bir sınavımız varmış Allah'ım ya isyan etmek değil bu ama her ne kadar iyiyiz desek de içten içe yiyip bitiriyoruz kendimizi en azından bengerçi benim için en zoru duygularımı eşime belli etmeden yaşamaya çalışmak sırf bu yüzden keşke sorun ben de olsaydı diyorum bazen en azından daha rahat yaşardım gelgitlerimi böylesi çok zor eşim her gözyaşımda benim yüzümden deyip mahvediyor kendini
bu arada umudumuz mayısa kaldı çalışmalara devam :))
Ayne öle canım ağlasakta sızlasakta malesefki netice değişmiyor..O yüzden ben çok pozitifim tedavide old. bile hatırlamıorum iğnelerimi unutuorum :) Allah ol derse inanki oluo arkadaşım var şirkette tüp bebek yaptı çikolata kistleri vardı % 10 şans verdiler transfer anında olmuo artık dedi girmio düşün embriyo giricek yer bile yoktu kistlerden arkadaşım ağlamış ne olur bir daha deneyin demiş demiş ve girmiş şimdi hamilee çok şükür o yüzden hayat bu gülmekde var ağlamakda sende herşeyi oluruna bırak inan herşey daha güzel olucak canım ...Hazadeciğim ;
Ben de bu tedavide sakin olmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Genetik testim belirsiz geldiğinde ilk günlerde sürekli araştırma yapıyordum. Çok üzülmüştüm. Şu an hiçbirşey araştırmıyorum. Kan verdim. Ailemden de kan alındı. Ücretini ödedim. Amerikaya gitti. Gerisi Allah kerim. Ne olursa olacak. Su akacak yolunu bulacak. Ahh daa etsek vahhh da etsek sonuç değişmeyecek. O yüzden en iyisi akışına bırakıp beklemek..
Canım benim annemin amcasının oğlu down diğer amcasının oğlu down dayım sakat bir bacagı kısa teyzem 7 düşükten sonra iki oğlu olmuş eminim benim gibi kromozom sorunlular ama bak olmuş işdee belki annemdede var ama benim tedavi gördüğümü bilmediği için sölemiorum ya vallahi artık takmıorum ben napalım ewet umutluyum emek veriorum ama olmazsada 4, denemede olur olmazsada napalım diorum... Herşeye ragmen hayat güzelKızlar benim halamın 4 çocuğu var ve hepsi doğal yolla oldu. Geçen gün bana benim gibi cesur ol biraz dediGerçi onun taşıyıcı olup olmadığı bilinmiyor. İnşaallah değildir yoksa çocuklar risk altında olur
Çok şükür canım çok geçmiş olsunn ...Vallahi erkekler ölee ama bizlerde öle deilmiyiz Araştırmacı gazeteci gibiyiz vallahii...Sağol tatlım. Şimdi attım mail :) 2 doktora sorduk şimdi bir doktor akrabasına sordu, o da ameliyata gerek yok minimal bir fıtık diyor. Gastrit tedavisi yeterli olur diyor. Çok pimpirikli, eve 11.00 gibi geldik, 2 saat kadar babamla oturduk onun dışında bilgisayarın başından ayrılmadı. Durmadan araştırıyor, ameliyat videoları izliyor :) Ah bu erkeklerin canı ne tatlı kızlar ya
Kızlar az önce facebookta gördüm. Benim gibi cam kemik olan bir arkadaşın kızı da cam kemik doğmuşDaha 5 yaşında. 5 kırığı olmuş. Şu anda da hastaneden fotoğrafını paylaşmışlar. Ayağı kırılmış. Offfffffffffffffffff Allah'ım kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Evladına acı yaşatmasın. O kadar üzüldüm ki.. Kızlar çok korkuyorum yaaaa.. Allah'ım ne olur bana benimle aynı hastalıktan bir evlat verme.. Benim çektiklerimi o masuma çektirme... Evladım sağlıklı olacaksa dünyaya gelsin.. Beni bununla imtihan etme ...Diye dualar ediyorum...Herşeyin hayırlısını diliyorum...
Geçmiş olsun canım. Aslında şunu hep unutuyoruz. Dünya biz varsak var. Biz yoksak dünya da yok çocuk da yok. Biz iyi ve sağlıklı olmalıyız ki ; çocuklarımız da iyi ve sağlıklı olsunlarBizde de sorun bende. O psikoloji çok farklı. Ben de kaç defa eşime benim yüzümden bu sıkıntıyı çekiyorsun dedim. Beni bırak bile dedim çok üzüldü. Ben dedi bir çocuk için senden vazgeçmem. Allah'ın takdiri der geçerim dedi. Beni sakinleştirdi. Ama insan kendini suçluyor...
Boşalttım canım.
selam kızlar nasılsınız?
Ben biraz ağır bir adet dönemi geçiriyorum( psikolojimi alt üst etti bu sefer kafayı bir sürü şeye takmaktan dolayı oluşan ve günlerdir beni bırakmayan mide ağrısından doğru dürüst uyuyamıyorum bile
offf nasıl bir sınavımız varmış allah'ım ya isyan etmek değil bu ama her ne kadar iyiyiz desek de içten içe yiyip bitiriyoruz kendimizi en azından bengerçi benim için en zoru duygularımı eşime belli etmeden yaşamaya çalışmak sırf bu yüzden keşke sorun ben de olsaydı diyorum bazen en azından daha rahat yaşardım gelgitlerimi böylesi çok zor eşim her gözyaşımda benim yüzümden deyip mahvediyor kendini
Geçmiş olsun canım. Aslında şunu hep unutuyoruz. Dünya biz varsak var. Biz yoksak dünya da yok çocuk da yok. Biz iyi ve sağlıklı olmalıyız ki ; çocuklarımız da iyi ve sağlıklı olsunlarBizde de sorun bende. O psikoloji çok farklı. Ben de kaç defa eşime benim yüzümden bu sıkıntıyı çekiyorsun dedim. Beni bırak bile dedim çok üzüldü. Ben dedi bir çocuk için senden vazgeçmem. Allah'ın takdiri der geçerim dedi. Beni sakinleştirdi. Ama insan kendini suçluyor...
Mail attım ama henüz cevap gelmedi, bekliyorum. Tüm kış hasta olmadım bu mevsim geçişlerinde mutlaka oluyorum. İlerlemese bari.
Benim eşim de hiç sevmez hastaneyi doktoru, zorla götürürüm. Doktor bir tetkik istesin hemen kurar kafasında bir şey çıkar mı diye. Dün gece stresten uyuyamamış doğru dürüst.
Canım benim halam biraz vurdumduymazdır ama evlat söz konusu oldu mu tabi işler değişiyor. Yıllarca 2 abisinin ne zorluklarla yaşadığını gördü, görüyor da. Kuzenlerimden biri, 'anne bacaklarım ağrıyor' desin ödü kopuyor bir şey var mı diye. Allah saklasın hepsini. Bir de bu hastalık 20li yaşlarda çıktığı için öncesinde de tespit edilemiyor ne yazık ki... Onun için de hep dua ediyorum inşaallah taşıyıcılığı yoktur.
Canım benim, ben senin pgt ile sağlıklı bir bebek sahibi olacağına inanıyorum. Rabbim o arkadaşının yardımcısı olsun. Evlatla imtihan çok zor
Sağol canım. 2 doktor ameliyata gerek yok dedi. Alınan parçanın sonucu çıksın onu da gösterip ona göre ilaç kullanımına geçeceğiz.
Mattikacım senin bebeğin sağlıklı inşaallah. Sabırsızlıkla bekliyorum doğumunu, inşaallah herşey çok güzel olacak.
selam kızlar nasılsınız?
ben biraz ağır bir adet dönemi geçiriyorum( psikolojimi alt üst etti bu sefer kafayı bir sürü şeye takmaktan dolayı oluşan ve günlerdir beni bırakmayan mide ağrısından doğru dürüst uyuyamıyorum bile
offf nasıl bir sınavımız varmış Allah'ım ya isyan etmek değil bu ama her ne kadar iyiyiz desek de içten içe yiyip bitiriyoruz kendimizi en azından bengerçi benim için en zoru duygularımı eşime belli etmeden yaşamaya çalışmak sırf bu yüzden keşke sorun ben de olsaydı diyorum bazen en azından daha rahat yaşardım gelgitlerimi böylesi çok zor eşim her gözyaşımda benim yüzümden deyip mahvediyor kendini
selam kizlar ben 3defa tüp bebek denedim ebiryolar cok iyi kalitede olmalarina ragmen tutunmadilar ben iki hafta önce ilk yaptigin tüp bebek merkezine gitmistim bana kan pihtilasmasi icin genetik test yaptilar cok sükür onlardada sorun yokmus aslinda ben diyordum belki sebep budurda tekrar baslarim diye ama sükür diyorum yine birsey cikmadi yani hic bir problem yok doktor arapti bana sen daha iyi bilirsin bu isler Allaha kalmis dedi cünkü herseyin gayet iyi tüp bebek esnasinda bana eger yapmak istiyorsan sana bu sefer PGT yöntamini kullanacagiz almancasi ise PKD yöntemi yani embiryolar olustuktan sonra genetik test yapiyorlar embiryolara en sagliklisini transfer ediyorlar bana dedigi su bazen embiryo cok kaliteli görünsede bu teste sagliksiz oldugu görünüyormus o yüzdende tutunamiyormus cok hastam var dedi senin gibi hersey cok iyi genetik sorun yok ama embiryolari genetik test yapinca sorun cika biliyormus ve bunlan gebelik sansini daha yüksek oluyormus.
bu yöntemlen hamile kalan varmi aranizda veya sizce bunu uygulamalimiyim?
Benim de lekem oldu bugün yine dr ye gittim. Proluton depot vuruldum. Yolk sacı oluşmuş bu iyi haberdi kese de düzgün dedi. İnşallah sorun olmaz. Dua edin bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?