Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

seni çok iyi anlıyorum delikiz. beynimden vurulmuşa dönmüştüm. tam yerindesin üzüntünü paylaşmanın ve tecrübeleri dinleyerek biraz da olsa fikir sahibi olmanın.
seni kutluyorum ayrıca. ayrıntılı görüşmeden önce "pgt" başlığını bulmuşsun. ben problemimin ne olduğunu anlayanakadar haftalar geçmişti. hatta teknik olarak bütün parçaları yerine oturtmuş da değilim. genetik test sonucumu alalı yaklaşık 6ay oldu. "kromozom bozukluğu olan insanlar doğal yolla hamile kalamaz mı?" sorunun cevabı: kalabilirler. ama epeyce riskle.
ben tereddütler içindeyim. 1 deneme yapmayı düşünüyorum. bismillah deyip önümüzdeki ay deneyeceğim.
sen de doktorunla görüş bir süre düşündükten sonra kararını verirsin tahmin ediyorum. ama şunu söyleyebilirim. 4 farklı doktordan görüş aldım ben ve hiçbiri birbirine benzer şeyler söylemedi aksiyona dönük.
hayırlısı olsun herşey senin için.

sizinle aynı durumdayım neler yaptınız doktorlar ne söyledi birlikte paylaşalım

ben çok araştıran bir insanım ,eşim bana evin ar-ge elemanısın diyor zaten
işimi şansa bırakmam ,doktorlara da ,araştırırım sürekli ..
neden riskle kalıyorlar..
bi de mesela turkuaz ve bende kromozom bozukluğu az oranda ,oranın az olması şans değilmiki acaba :44:
bi de yumurtalamam var adetim düzenli vs tüm testlerde en ufak sorun çıkmadı ..
ama olmuyor işte..
ben zaten netten bi kaç doktora mail attım sordum ,onlarla doktorumun cevabını karşılaştırıp karar vereceğim zaten ama volkan bey bu konunun gerçekten uzmanı ve ben ona güveniyorum çünkü çok kişiden adını duydum.
ALLAH bizleri vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın..
siz de araştırın mutlaka boş durmayın ..
hep beraber 2şer 2şer doğururuz inş.

aynen, birkaç doktorla mail ve tel yoluyla görüştüm ben de. birebir görüştüğüm 4 dr haricinde. volkan bey de birebir görüştüklerimden biriydi. evet güven veriyor, profesyonel çalıştıkları kolayca anlaşılıyor. ben işin psikolojik yanını da çok önemsediğimden, pgt deneyecek olursam muhterem beyi tercih etmeyi düşünürüm ama.
tekrar geçmiş olsun...

ben genartta aysun hanımla başladım doktorum o ama genetikçi volkan bey ..
hayırlısı olsun ALLAHtan ne diyelim..
bu arada pgtnin fiyatı ne kadar biliyormusun acaba

sizinle aynı durumdayım neler yaptınız doktorlar ne söyledi birlikte paylaşalım

az önce de başka bir arkadaşın alıntısıyla yazdım. doktorlar tespitlerinde aynı ama önerilerinde farklı şeyler söylediler bana. çok uzun analtmayıp, sonuç odaklı yazayım. birkaç soru sorayım müsadenle.
1.) yaş kaç?
2.) çocuk var mı? problemi var mı?
3.) düşük-ölü doğum vs var mı?
4.) düşük-kürtaj asla kabullenemeyeceğin bir psikoloji oluşturur mu sende? yoksa sağlıklı bir bebek elde etmek için 1-2 tane böyle bir durumu kabullenebilir misin?

o kadar doktorla görüştükten sonra benim anladığım, bu sorulara vereceğin cevaba göre ne yapacağına karar veriyorsun. olay bu.

çok tatlısın canım ya süper bi yorum olmuş

hadi geçmiş olsun
sizde srun neydi merak ettim bebekten bahsetmişsin de
eşimde 13-14 translokasyon var, seninki gibi mozaik de değil. yüzde 20 civarında normal yolla sağlıklı bebek sahibi olma ihtimalimiz var.
2 düşükten sonra öğrendik, bi defa pgt denedik hiç sağlıklı çıkmadı, tedaviden hemen sonraki ay hamile kaldım. inş sağlıklıdır.
kromozom sorunu olanlar normal yolla gebe kalabiliyor. ama bu biraz tercih meselesi. 2 kürtaja rağmen tekrar bi kürtajı olumsuzlukları göze alıp normal denedim ben.
hitucinin eşinde de aynı sorun var, sorunu öğrendikten sonra hiç normal denememiş, 4.pgt denemesinde kavuşmuş kızlarına.
topiği baştan sonra okursan çok iyi olur, ben okumuştum.
kendi durumum için doğal yolla hamile kalıp babası gibi taşıyıcı çocuğu olan var, pgt ile ikizlerine kavuşanlar var. en son bi arkadaş amniyosentez yaptırdı pgt sonrası. ikizlerden biri taşıyıcı bi sağlıklıydı.
benim için pgt de taşıyıcının ayırt edilememesi önemliydi, bu yüzden doğal denedim.

tabi bir de hamile kalamama sorunu olunca iş uzuyo, tedaviden önce de 6-7 ay normal denedim ben, olmayınca pgt ye geçtik.
maddi durumlara göre, eşinin fikirlerine göre düşünüp taşınıp bi yol çizmek gerekiyo.
allah hepimize sağlıklı evlatlar versin..

evet bacak kemiği kısa, normal bi gebe olsan söylemezdim demişti dr, şimdi maşallah uzamış bacağı. eğrilik de öyledir inş.
beyni midesi idrar kesesi vs. normal diye saydı, yarık dudak vs yok dedi. inş sağlıklıdır yanılmamıştır insan gözü sonuçta

Son düzenleme:
ben genartta aysun hanımla başladım doktorum o ama genetikçi volkan bey ..
hayırlısı olsun ALLAHtan ne diyelim..
bu arada pgtnin fiyatı ne kadar biliyormusun acaba

yanlış hatırlamıyorsam, aysun hn volkan beyin eşi zaten:) biri tüple diğeri genetikle ilgileniyor.
fiyatlar değişiyor, prob bulma ve ilaç dozajına bağlı olarak. kabaca 5000TL'lerden söz edilebilir. artı-eksi 1500...

benim de kromozom sorunum var ama ben hic normal yolla gebe kalamadım
morjoloji bu kadar etkılıyor yanı, aklım almıyor

teşekkürler cnm... defalarca düşük yapmış biri olarak artık deneme yanılma yönteminden yıprandım yeterince pgt düşünüyorum, yaptıranların paylaşımlarını hangi aşamalardan geçtiklerini bekliyorum.. çok zor Allah kimseye yaşatmasın kızlar...

çok geçmiş olsun ..
bütün topikleri okuyacak kadar vaktim yok o yüzden burda soruyorumki bilen beni aydınlatsın diye
ilgilendiğin için teşekkür ederm ..
bu arada turkuaz da benim gibiymiş aynı dertten muzdarip birini bulmak beni sevindirdi en azından beraber kader arkadaşı olur tecrübelermiziden faydalanırız..
bizim gibi mozaik olanlarda hasta çocuk olmuyormuş sanırım daha çok düşük ya da döllenememe sorunu oluyormuş ..
zaten hiç düşük de yaşamadım çok şükür..
ama döllenmede sorun var sanırımki bi türlü tutmuyor olmuyor...
sana da çok geçmiş olsun ..
neler neler varmış YARABBİM hiç aklıma gelmezdi bu kadar ayrıntısı ,böyle bizi uğraştıracağı ama hepimizin sınavı demekki böyle..
benim 2 yıldır olmuyor artık yaşım 30 a geliyor..
ben tüp bebeği zaten bu test çıkmadan önce de düşünüyordum çünkü sebepsiz kısırlıktı ve artık beklemek istemiyorduk..
bu durumda hiç beklemek istemiyorum ,maddiyat önemli değil defalarca denemeye razıyım ..
ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş.
Nasibimizde varsa herşekilde olur tabi ama yine de tedavi olmamız çare aramamız sonrasını da ALLAHa bırakmamız gerekiyor.

İnş. hepimizi sağlıklı evlatlar doğruruz

evet eşi:)
ama biz devlet destekli yaptıracağız..
bana 800 tl merkez alıyor 1300 civarı ilaç tutuyor rapor için de 400 tl hastane alıyor o kadar dediler..
ayrıca pgt için ne istiyorlar onu bilemiyorum tabi ama ..

benim de kromozom sorunum var ama ben hic normal yolla gebe kalamadım
morjoloji bu kadar etkılıyor yanı, aklım almıyor

aynen ben de öyle işte..
senin sorunun neydi peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…