- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #9.461
günaydın arkadaşım
sanırım ikimizin durumu çok benziyor,bende de 45 x,47 x hücreler var,mozaik turner dendi,45 x lerin oranı %4 ,47 x %1,%95 oranında 46 xx var...bende genart la konuştum,sanırım haziranda denemeye başlayacağız..yaşın kaç bu arada?
bana göre daha şanslısın,en azından aşılamadan sonra test yapılmış,ben 2 negatif aşılama ve 2 negatif tüp bebekten sonra bu sonuca bakıldı....
çok şükür aynı dertten birini buldum yaa.
bende de işte 50 hücreden 2 si 47xxx 1 i 45 x çıktı ..yani o da %4 47 xxx %2 de 45 x e denk geliyor ..
ben cumartesi volkan hocayla konuşmaya gideceğim inş.
evet çok şükür o açıdan şanslıyım ..
peki sana ne dediler bizim gibi insanlar normal yoldan çocuk sahibi olamazmıymış ya da olursa düşürürmüymüş ..
benim adetlerim düzenli yumurtalamamda hiçbi sorun yok ...
hatta normal insanlardan daha çok yumurta yapıyor vucudum ama demekki bunun etkisi var ..
nasıl etkiliyormuş bu durum bizi sana anlatmışlardır paylaşırsan sevinirim
benim yaşım 29
herkese merhabalar..
şuan çok kötüyüm ve bana yardım edecek birini arıyorum..
2 yıldır gebe kalamıyordum ..
herşey süper dendi ama olmadı ,1 aşılama denedim tutmadı..
sonra kromozom testi istediler,tesstte doktorum bazı hücrelerde 45 ve 47 kromozomum olduğunu söyledi ..
ayrıntılı konuşmayı cumartesi yapacağız ama moralim sıfır..
bi de bana şükret düşük filan yapmamıssın dedi ..
düşüğü bırakın tutma bile tutmadı .
öğrenmek istediğim kromozom bozukluğu olan insanlar doğal yoldan hamile kalamazmı .
doktorum tüp bebekten başka türlü hamile kalman çok zor dedi ..
canım çok sıkkın gerçekten biri bu konuda beni bilgilendirsin ...
seni çok iyi anlıyorum delikiz. beynimden vurulmuşa dönmüştüm. tam yerindesin üzüntünü paylaşmanın ve tecrübeleri dinleyerek biraz da olsa fikir sahibi olmanın.
seni kutluyorum ayrıca. ayrıntılı görüşmeden önce "pgt" başlığını bulmuşsun. ben problemimin ne olduğunu anlayanakadar haftalar geçmişti. hatta teknik olarak bütün parçaları yerine oturtmuş da değilim. genetik test sonucumu alalı yaklaşık 6ay oldu. "kromozom bozukluğu olan insanlar doğal yolla hamile kalamaz mı?" sorunun cevabı: kalabilirler. ama epeyce riskle.
ben tereddütler içindeyim. 1 deneme yapmayı düşünüyorum. bismillah deyip önümüzdeki ay deneyeceğim.
sen de doktorunla görüş bir süre düşündükten sonra kararını verirsin tahmin ediyorum. ama şunu söyleyebilirim. 4 farklı doktordan görüş aldım ben ve hiçbiri birbirine benzer şeyler söylemedi aksiyona dönük.
hayırlısı olsun herşey senin için.
Canım hem iğnee hemde jel hemde haplar vallahi iğne ömrümden ömür götürüo çok yakıo canım ve göbegim mos mor oldu(
Ama bebişim için herşeye razıyım ve gögüslerim çok ağırıo ..
pgt deneyen başarılı gebelik elde eden var mııı
Merhaba canım topikdee ben ve inci pgt yaparak şuan transferimiz yapıldı testimizi 10 Mayısda testimizi yapıcaz bakalım cnm ne olucak hitucu die arkadaşımız pgt ile ikizleri var şuann sizde sıkındı ne canım
seni çok iyi anlıyorum delikiz. beynimden vurulmuşa dönmüştüm. tam yerindesin üzüntünü paylaşmanın ve tecrübeleri dinleyerek biraz da olsa fikir sahibi olmanın.
seni kutluyorum ayrıca. ayrıntılı görüşmeden önce "pgt" başlığını bulmuşsun. ben problemimin ne olduğunu anlayanakadar haftalar geçmişti. hatta teknik olarak bütün parçaları yerine oturtmuş da değilim. genetik test sonucumu alalı yaklaşık 6ay oldu. "kromozom bozukluğu olan insanlar doğal yolla hamile kalamaz mı?" sorunun cevabı: kalabilirler. ama epeyce riskle.
ben tereddütler içindeyim. 1 deneme yapmayı düşünüyorum. bismillah deyip önümüzdeki ay deneyeceğim.
sen de doktorunla görüş bir süre düşündükten sonra kararını verirsin tahmin ediyorum. ama şunu söyleyebilirim. 4 farklı doktordan görüş aldım ben ve hiçbiri birbirine benzer şeyler söylemedi aksiyona dönük.
hayırlısı olsun herşey senin için.
Canım hem iğnee hemde jel hemde haplar vallahi iğne ömrümden ömür götürüo çok yakıo canım ve göbegim mos mor oldu(
Ama bebişim için herşeye razıyım ve gögüslerim çok ağırıo ..
Merhaba canım topikdee ben ve inci pgt yaparak şuan transferimiz yapıldı testimizi 10 Mayısda testimizi yapıcaz bakalım cnm ne olucak hitucu die arkadaşımız pgt ile ikizleri var şuann sizde sıkındı ne canım
bana umut oldunuz artık bütün umutlarımı kaybetmeye başlamıştım 4 kez düşük yaptım ve genetik bozukluğumun olduğu öğrendim cnm pgt önerdiler 7 ve 11. kromozomlarımın parçaları yer değiştirmiş pgtde neler yaşadın hangi hastaneye gittin biraz anlatırmısın canım
ben çok araştıran bir insanım ,eşim bana evin ar-ge elemanısın diyor zaten
işimi şansa bırakmam ,doktorlara da ,araştırırım sürekli ..
neden riskle kalıyorlar..
bi de mesela turkuaz ve bende kromozom bozukluğu az oranda ,oranın az olması şans değilmiki acaba :44:
bi de yumurtalamam var adetim düzenli vs tüm testlerde en ufak sorun çıkmadı ..
ama olmuyor işte..
ben zaten netten bi kaç doktora mail attım sordum ,onlarla doktorumun cevabını karşılaştırıp karar vereceğim zaten ama volkan bey bu konunun gerçekten uzmanı ve ben ona güveniyorum çünkü çok kişiden adını duydum.
ALLAH bizleri vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın..
siz de araştırın mutlaka boş durmayın ..
hep beraber 2şer 2şer doğururuz inş.
aynen, birkaç doktorla mail ve tel yoluyla görüştüm ben de. birebir görüştüğüm 4 dr haricinde. volkan bey de birebir görüştüklerimden biriydi. evet güven veriyor, profesyonel çalıştıkları kolayca anlaşılıyor. ben işin psikolojik yanını da çok önemsediğimden, pgt deneyecek olursam muhterem beyi tercih etmeyi düşünürüm ama.
tekrar geçmiş olsun...
sizinle aynı durumdayım neler yaptınız doktorlar ne söyledi birlikte paylaşalım
Saol cnm benim Allah razı olsunn bakalım az kaldı bebişlerim benimlemi yoksa deilmii ayın 10da inciyle test yapıcazz kader arkadaşıyızBu arada benim regle tarihim ayın 9 nasıl olucak bilmiorum :)
ya gezegenlerin konumuna ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama, mayısın 10u ve 11i yılın hatta 10 yılın en iyi enerji konumlamasıymış aşk hayatı açısından. bu tarihte ne yapın edin evlenin yazıyor okuduğum sitede. ortam şartları harika yani!:) çok güzel haberler almanızı canı gönülden diliyorum hazade...
çok tatlısın canım ya süper bi yorum olmuşÇok şükür canım bak herşey yolunda gidiyorr :Nazar:
Eğrilikde duruştandır canım canını sıkma senn... Şekerim git düğüne herkesede söyleeee amannn yaaa sanki ewlilik dışı çocuk boşversene yaaaa Allahın izniyle hiçbişey olmıycakk
eşimde 13-14 translokasyon var, seninki gibi mozaik de değil. yüzde 20 civarında normal yolla sağlıklı bebek sahibi olma ihtimalimiz var.hadi geçmiş olsun
sizde srun neydi merak ettim bebekten bahsetmişsin de
evet bacak kemiği kısa, normal bi gebe olsan söylemezdim demişti dr, şimdi maşallah uzamış bacağı. eğrilik de öyledir inş.Mattıkacım cok sevındım guzelım.
Cok onemlı bır sorun olsa sanıyorum gorurlerdı , aletler cok ılerı boyutlarda artık.
Sımdı sende sorun var ya ınce eleyıp sık dokuyorlardır tabı. Normal bır gebelıkte belkı o egrı
durusu soz konusu bıle etmezler.
ben genartta aysun hanımla başladım doktorum o ama genetikçi volkan bey ..
hayırlısı olsun ALLAHtan ne diyelim..
bu arada pgtnin fiyatı ne kadar biliyormusun acaba
bana umut oldunuz artık bütün umutlarımı kaybetmeye başlamıştım 4 kez düşük yaptım ve genetik bozukluğumun olduğu öğrendim cnm pgt önerdiler 7 ve 11. kromozomlarımın parçaları yer değiştirmiş pgtde neler yaşadın hangi hastaneye gittin biraz anlatırmısın canım
Canım Umudunu ne olur yitirmee bak bende 3 kere düşük yaptım. 1.tüp bebekde kromozom sorunum bilinmiodu eşimin spermi 2 milyon oldugu için hep ona yöneldiler...Sonraa 2.tüp bebege başlıodum tam acaba bendede sıkıntı varmı die başladım araştırmayaa ve ben kendimm kromozo testi yaptırdım ve 3 ve 17 kromozomlarımda translokasyon old. öğrendim.Doktorum Cem fıçıcıoğlu şok olduu ya asıl olur dediii hiç şüphelenmedim dedim cem bey ben bu testi yapmasaydım siz bana2,denememi pgt yapmadan yapıcaktınız neyse 21 yumurta toplandı 18 döllendi 11 tane kaldı PGT gitti 3 tane kaliteli çıktı ve transfer ettiler ama tutmadı... Şimdi ise 3,denemeyi yaptım 14 taneden 8 tane PGT ye gitti ve 1 tane kaldı sonradan süpriz gibi 1 tane daha çıktı 2 tane transfer edildi şimdi bekliorum canım Ümitsiz olmaa herşeyin bir çaresi var
az önce de başka bir arkadaşın alıntısıyla yazdım. doktorlar tespitlerinde aynı ama önerilerinde farklı şeyler söylediler bana. çok uzun analtmayıp, sonuç odaklı yazayım. birkaç soru sorayım müsadenle.
1.) yaş kaç?
2.) çocuk var mı? problemi var mı?
3.) düşük-ölü doğum vs var mı?
4.) düşük-kürtaj asla kabullenemeyeceğin bir psikoloji oluşturur mu sende? yoksa sağlıklı bir bebek elde etmek için 1-2 tane böyle bir durumu kabullenebilir misin?
o kadar doktorla görüştükten sonra benim anladığım, bu sorulara vereceğin cevaba göre ne yapacağına karar veriyorsun. olay bu.
benim de kromozom sorunum var ama ben hic normal yolla gebe kalamadım
morjoloji bu kadar etkılıyor yanı, aklım almıyor
çok tatlısın canım ya süper bi yorum olmuş
eşimde 13-14 translokasyon var, seninki gibi mozaik de değil. yüzde 20 civarında normal yolla sağlıklı bebek sahibi olma ihtimalimiz var.
2 düşükten sonra öğrendik, bi defa pgt denedik hiç sağlıklı çıkmadı, tedaviden hemen sonraki ay hamile kaldım. inş sağlıklıdır.
kromozom sorunu olanlar normal yolla gebe kalabiliyor. ama bu biraz tercih meselesi. 2 kürtaja rağmen tekrar bi kürtajı olumsuzlukları göze alıp normal denedim ben.
hitucinin eşinde de aynı sorun var, sorunu öğrendikten sonra hiç normal denememiş, 4.pgt denemesinde kavuşmuş kızlarına.
topiği baştan sonra okursan çok iyi olur, ben okumuştum.
kendi durumum için doğal yolla hamile kalıp babası gibi taşıyıcı çocuğu olan var, pgt ile ikizlerine kavuşanlar var. en son bi arkadaş amniyosentez yaptırdı pgt sonrası. ikizlerden biri taşıyıcı bi sağlıklıydı.
benim için pgt de taşıyıcının ayırt edilememesi önemliydi, bu yüzden doğal denedim.
tabi bir de hamile kalamama sorunu olunca iş uzuyo, tedaviden önce de 6-7 ay normal denedim ben, olmayınca pgt ye geçtik.
maddi durumlara göre, eşinin fikirlerine göre düşünüp taşınıp bi yol çizmek gerekiyo.
allah hepimize sağlıklı evlatlar versin..
evet bacak kemiği kısa, normal bi gebe olsan söylemezdim demişti dr, şimdi maşallah uzamış bacağı. eğrilik de öyledir inş.
beyni midesi idrar kesesi vs. normal diye saydı, yarık dudak vs yok dedi. inş sağlıklıdır yanılmamıştır insan gözü sonuçta
evet eşi:)yanlış hatırlamıyorsam, aysun hn volkan beyin eşi zaten:) biri tüple diğeri genetikle ilgileniyor.
fiyatlar değişiyor, prob bulma ve ilaç dozajına bağlı olarak. kabaca 5000TL'lerden söz edilebilir. artı-eksi 1500...
benim de kromozom sorunum var ama ben hic normal yolla gebe kalamadım
morjoloji bu kadar etkılıyor yanı, aklım almıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?