- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #9.481
Canım Umudunu ne olur yitirmee bak bende 3 kere düşük yaptım. 1.tüp bebekde kromozom sorunum bilinmiodu eşimin spermi 2 milyon oldugu için hep ona yöneldiler...Sonraa 2.tüp bebege başlıodum tam acaba bendede sıkıntı varmı die başladım araştırmayaa ve ben kendimm kromozo testi yaptırdım ve 3 ve 17 kromozomlarımda translokasyon old. öğrendim.Doktorum Cem fıçıcıoğlu şok olduu ya asıl olur dediii hiç şüphelenmedim dedim cem bey ben bu testi yapmasaydım siz bana2,denememi pgt yapmadan yapıcaktınız neyse 21 yumurta toplandı 18 döllendi 11 tane kaldı PGT gitti 3 tane kaliteli çıktı ve transfer ettiler ama tutmadı... Şimdi ise 3,denemeyi yaptım 14 taneden 8 tane PGT ye gitti ve 1 tane kaldı sonradan süpriz gibi 1 tane daha çıktı 2 tane transfer edildi şimdi bekliorum canım Ümitsiz olmaa herşeyin bir çaresi var
çok sevindim senin adına cnm Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bizede dua et...
çok geçmiş olsun ..
bütün topikleri okuyacak kadar vaktim yok o yüzden burda soruyorumki bilen beni aydınlatsın diye
ilgilendiğin için teşekkür ederm ..
bu arada turkuaz da benim gibiymiş aynı dertten muzdarip birini bulmak beni sevindirdi en azından beraber kader arkadaşı olur tecrübelermiziden faydalanırız..
bizim gibi mozaik olanlarda hasta çocuk olmuyormuş sanırım daha çok düşük ya da döllenememe sorunu oluyormuş ..
zaten hiç düşük de yaşamadım çok şükür..
ama döllenmede sorun var sanırımki bi türlü tutmuyor olmuyor...
sana da çok geçmiş olsun ..
neler neler varmış YARABBİM hiç aklıma gelmezdi bu kadar ayrıntısı ,böyle bizi uğraştıracağı ama hepimizin sınavı demekki böyle..
benim 2 yıldır olmuyor artık yaşım 30 a geliyor..
ben tüp bebeği zaten bu test çıkmadan önce de düşünüyordum çünkü sebepsiz kısırlıktı ve artık beklemek istemiyorduk..
bu durumda hiç beklemek istemiyorum ,maddiyat önemli değil defalarca denemeye razıyım ..
ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş.
Nasibimizde varsa herşekilde olur tabi ama yine de tedavi olmamız çare aramamız sonrasını da ALLAHa bırakmamız gerekiyor.
İnş. hepimizi sağlıklı evlatlar doğruruz
ya gezegenlerin konumuna ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama, mayısın 10u ve 11i yılın hatta 10 yılın en iyi enerji konumlamasıymış aşk hayatı açısından. bu tarihte ne yapın edin evlenin yazıyor okuduğum sitede. ortam şartları harika yani!:) çok güzel haberler almanızı canı gönülden diliyorum hazade...
Vallahi canım inaşallahhh bizlerede enerji verir dilerim hiçbirimizin emekleri boşa gitmez gece gündüz hepimiz için dua ediyorum elimizden başka bişey gelmio malesef ama ben umutluyum ne bilim 3 denememde olmazsa 4 olur napalım yaşanması gerekiomuş zor bir süreç ama takdiri ilahii
çok şükür aynı dertten birini buldum yaa.
bende de işte 50 hücreden 2 si 47xxx 1 i 45 x çıktı ..yani o da %4 47 xxx %2 de 45 x e denk geliyor ..
ben cumartesi volkan hocayla konuşmaya gideceğim inş.
evet çok şükür o açıdan şanslıyım ..
peki sana ne dediler bizim gibi insanlar normal yoldan çocuk sahibi olamazmıymış ya da olursa düşürürmüymüş ..
benim adetlerim düzenli yumurtalamamda hiçbi sorun yok ...
hatta normal insanlardan daha çok yumurta yapıyor vucudum ama demekki bunun etkisi var ..
nasıl etkiliyormuş bu durum bizi sana anlatmışlardır paylaşırsan sevinirim
benim yaşım 29
ben volkan hocayla,muhterem bahçeyle ve cumhur beyle konuştum,hepsinin söylediği aynı şey pgt yapmadan hiçbir şey söyleyemeyiz dediler,senin durumun benden biraz farklı,seninki süper dişi,benimki mozaik turner...ama ikisinde de tek çözüm pgt...bende senin gibi hiç gebelik elde edemedim,sanırım bu yüzden..bir de bu durum kanda düşük çıkıp hücrelerde oran artabilirmiş,deride,karaciğerde vb...
benim de kromozom sorunum var ama ben hic normal yolla gebe kalamadım
morjoloji bu kadar etkılıyor yanı, aklım almıyor
teşekkürler cnm... defalarca düşük yapmış biri olarak artık deneme yanılma yönteminden yıprandım yeterince pgt düşünüyorum, yaptıranların paylaşımlarını hangi aşamalardan geçtiklerini bekliyorum.. çok zor Allah kimseye yaşatmasın kızlar...
bütün değil sadece bu topiği ara ara oku, senin gibi olup da şimdi yazmayanlar vardır mutlaka. bizim hatırlamadığımız bilmediğimiz ayrıntılar vardır yazılmış konuşulmuş.
bence hamile kalmaman kromozomla çok ilgili değil. çünkü senin gibi olup bikaç defa hamile kalan angel vardı mesela.
başka etkenler vardır ama pgt denicek olduktan sonra çok da mühim değil.
ben volkan hocayla,muhterem bahçeyle ve cumhur beyle konuştum,hepsinin söylediği aynı şey pgt yapmadan hiçbir şey söyleyemeyiz dediler,senin durumun benden biraz farklı,seninki süper dişi,benimki mozaik turner...ama ikisinde de tek çözüm pgt...bende senin gibi hiç gebelik elde edemedim,sanırım bu yüzden..bir de bu durum kanda düşük çıkıp hücrelerde oran artabilirmiş,deride,karaciğerde vb...
yani asıl sebep pgt de çıkıyor öylemi ..vay be daha neler çıkacak kimbilir ..
ama bende hep süper dişi hem mozaik var ..
demek bu oranın artması da pgt de belli oluyor yani ,ALLAH KORUSUN pgt de daha kötüsü de çıkabilir diyorsun öylemi ..
Hey ALLAHIM yaaa..
çok tatlısın canım ya süper bi yorum olmuş
eşimde 13-14 translokasyon var, seninki gibi mozaik de değil. yüzde 20 civarında normal yolla sağlıklı bebek sahibi olma ihtimalimiz var.
2 düşükten sonra öğrendik, bi defa pgt denedik hiç sağlıklı çıkmadı, tedaviden hemen sonraki ay hamile kaldım. inş sağlıklıdır.
kromozom sorunu olanlar normal yolla gebe kalabiliyor. ama bu biraz tercih meselesi. 2 kürtaja rağmen tekrar bi kürtajı olumsuzlukları göze alıp normal denedim ben.
hitucinin eşinde de aynı sorun var, sorunu öğrendikten sonra hiç normal denememiş, 4.pgt denemesinde kavuşmuş kızlarına.
topiği baştan sonra okursan çok iyi olur, ben okumuştum.
kendi durumum için doğal yolla hamile kalıp babası gibi taşıyıcı çocuğu olan var, pgt ile ikizlerine kavuşanlar var. en son bi arkadaş amniyosentez yaptırdı pgt sonrası. ikizlerden biri taşıyıcı bi sağlıklıydı.
benim için pgt de taşıyıcının ayırt edilememesi önemliydi, bu yüzden doğal denedim.
tabi bir de hamile kalamama sorunu olunca iş uzuyo, tedaviden önce de 6-7 ay normal denedim ben, olmayınca pgt ye geçtik.
maddi durumlara göre, eşinin fikirlerine göre düşünüp taşınıp bi yol çizmek gerekiyo.
allah hepimize sağlıklı evlatlar versin..
evet bacak kemiği kısa, normal bi gebe olsan söylemezdim demişti dr, şimdi maşallah uzamış bacağı. eğrilik de öyledir inş.
beyni midesi idrar kesesi vs. normal diye saydı, yarık dudak vs yok dedi. inş sağlıklıdır yanılmamıştır insan gözü sonuçta
DİKKAT!PGT düşünen translokasyon taşıyıcıları forumdaki kromozom rakamlarına dikkat kesilmeliler derim. Neden? Prob [en azından telaffuzu bu:) ] diye birşey var ve kromozom testi bunlarla yapılıyor. Bu problar, her kromozom için farklı ve tedavi görecek kişinin bunları satın alması gerekiyor. Şansı varsa tedavi gördüğü merkezde bu proba rastlar ve tedavi başlayabilir. Ya da merkezin bu probu temin etmesini bekler.
YİNE DİKKAT!
Problar uzun ömürlü değiller. bazıları 3 aylık bazıları daha uzun süre muhafaza edilebiliyor.
SONUÇ:
PGT deneyecekseniz, ortak kromozom problemi olan arkadaşlarla aynı merkeze gidilip prob kardeşliği yapılabilir, tedavi daha uygun fiyata gelir.
ÖRNEK: benim 6 ve 7 kromozomlarda parça değişimi var. Algıda seçicilik: 2 arkadaşın daha 7.kromozomunda parça değişimi olduğunu farkettim. İlgili tıp merkezinde 7.kromozom için prob yoksa birlikte sipariş verilebilir falan.
Bilmem anlatabildim mi?:)
Vallahi canım inaşallahhh bizlerede enerji verir dilerim hiçbirimizin emekleri boşa gitmez gece gündüz hepimiz için dua ediyorum elimizden başka bişey gelmio malesef ama ben umutluyum ne bilim 3 denememde olmazsa 4 olur napalım yaşanması gerekiomuş zor bir süreç ama takdiri ilahii
ya psikolojinin önemini dünya yeni yeni anlıyor. umudunu sıkı sıkı tut! olumlu düşünce her alanda kat'i kural. nlp'de de, zihin yönetiminde de, tasavvufta da böyle bu.
aman ha!
ben de zorluyorum kendimi. çok başaramadım henüz ama. azmetmeden olmuyor.
DİKKAT!PGT düşünen translokasyon taşıyıcıları forumdaki kromozom rakamlarına dikkat kesilmeliler derim. Neden? Prob [en azından telaffuzu bu:) ] diye birşey var ve kromozom testi bunlarla yapılıyor. Bu problar, her kromozom için farklı ve tedavi görecek kişinin bunları satın alması gerekiyor. Şansı varsa tedavi gördüğü merkezde bu proba rastlar ve tedavi başlayabilir. Ya da merkezin bu probu temin etmesini bekler.
YİNE DİKKAT!
Problar uzun ömürlü değiller. bazıları 3 aylık bazıları daha uzun süre muhafaza edilebiliyor.
SONUÇ:
PGT deneyecekseniz, ortak kromozom problemi olan arkadaşlarla aynı merkeze gidilip prob kardeşliği yapılabilir, tedavi daha uygun fiyata gelir.
ÖRNEK: benim 6 ve 7 kromozomlarda parça değişimi var. Algıda seçicilik: 2 arkadaşın daha 7.kromozomunda parça değişimi olduğunu farkettim. İlgili tıp merkezinde 7.kromozom için prob yoksa birlikte sipariş verilebilir falan.
Bilmem anlatabildim mi?:)
turkuaz bu yazdığını okudum ..arkadaşlar herkese merhabalar
bu arada ben uzun zamandır takip ediyorum burayı,bir ara yazdım ama kk şifremi unuttuğum için yazamadım...öncelikle burdan o kadar çok şey öğrendim ki..hepinize çoook ama çook teşekkür ediyorum...rabbim hepimizin yardımcısı olsun,siz uzun zamandır yazıştığınız için çok güzel bir arkadaşlığınız olmuş,çok imrendim...beni de aranıza alın lutfen...çünkü insan yakınında kimseyle paylaşamayınca iyice daralıyor..ama iyiki burası var....bana umut oluyorsunuz....yoksa ne yapardım bilmiyorum....ben bir ara yazmıştım ama unutulmuştur tahmin ediyorum,bana mozaik turner sendromu teşhisi koyuldu...turner sendromlu kişiler hiçbir şekilde çocuk sahibi olamazlarmış,benim durumumu pgt gösterecek,2 negatif tüp bebek denemem var,şimdi haziranda tedavim başlayacak...pgt sonucunu görmeden birşey söyleyemeyiz diyor doktorlar,volkan hocayla muhterem hocayla yüzyüze görüştüm,herşey pgt ye bağlı...o zaman durumum netlik kazanacak....Rabbim hepimizin yardımcı olsun,mübarek saatler hürmetine dualarımız kabul olsun inşallah...
İzz güzel bir noktaya değinmişsin. Ben mesela bu prob meselesi yüzünden 6.500 TL gibi oldukça yüksek bir rakam vermek zorunda kaldım.Benim hastalığım nadir hastalık olduğundan örneğini bulamadılar. O yüzden ben mecburdum. Arasam da bulamazdım. Bizim hastalıkta mutasyonlar çok çeşitli olabildiğinden aynı hastalığı olan kişi ile bile eşleşmem çok zor. Ama sizin şansınız yüksek.. İletişim halinde olabilirsiniz. Böylece maliyeti düşürebilirsiniz...
Canım reglenin 1,günü iğnelere başlıosun yumurtaların istenilen kaliteye gelince bu sefer yumurtaların çatlamaması için iğne yapıosun sonra yumurtaların toplanıo eşinde o gün sperm verio veee maxsimum 5 gün sonra senden alınan yumurta eşiden alınan sperm döllenip 5. güne kadar sağlıklı bölünürse sana transfer ediliyor ve 10 gün sonrada test yapıosun vee Pozitifi görüceksin :))))ilaçlar bekleme süreci yumurta toplama gibi hangi aşamalardan geçtiniz neler yaşadınızz???
ya psikolojinin önemini dünya yeni yeni anlıyor. umudunu sıkı sıkı tut! olumlu düşünce her alanda kat'i kural. nlp'de de, zihin yönetiminde de, tasavvufta da böyle bu.
aman ha!
ben de zorluyorum kendimi. çok başaramadım henüz ama. azmetmeden olmuyor.
Eweet ben 2, tedavimde çok ağlaadım sızladım kabuslar gördüm uyandıgımda bebegim nerde die yıktım ortalığı ...(
Ama bu defa hayırlısı dedim iğnemi bile yapmayı unuttum çok rahattım bu defa herkes iyi düşünüo ama bakalım Allah bu defa yüzümü güldürücekmi
Canım reglenin 1,günü iğnelere başlıosun yumurtaların istenilen kaliteye gelince bu sefer yumurtaların çatlamaması için iğne yapıosun sonra yumurtaların toplanıo eşinde o gün sperm verio veee maxsimum 5 gün sonra senden alınan yumurta eşiden alınan sperm döllenip 5. güne kadar sağlıklı bölünürse sana transfer ediliyor ve 10 gün sonrada test yapıosun vee Pozitifi görüceksin :))))
Eweet ben 2, tedavimde çok ağlaadım sızladım kabuslar gördüm uyandıgımda bebegim nerde die yıktım ortalığı ...(
Ama bu defa hayırlısı dedim iğnemi bile yapmayı unuttum çok rahattım bu defa herkes iyi düşünüo ama bakalım Allah bu defa yüzümü güldürücekmi
hazade harikasıııınn:) keşke bu kadar kolay olsaaa
aynen canım...
foruma düzenli uğrayamıyorum. ama merak etiklerimden birisin, biliyorsun. en son ailenin de test için geldiğini okumuştum. abd'ye gidecekti galiba senin kan örneğin. nedir gelinen nokta? başka başka yorumlar vardı, bir gelişme oldu mu, bekleme süreci devam mı ediyor?
Canım reglenin 1,günü iğnelere başlıosun yumurtaların istenilen kaliteye gelince bu sefer yumurtaların çatlamaması için iğne yapıosun sonra yumurtaların toplanıo eşinde o gün sperm verio veee maxsimum 5 gün sonra senden alınan yumurta eşiden alınan sperm döllenip 5. güne kadar sağlıklı bölünürse sana transfer ediliyor ve 10 gün sonrada test yapıosun vee Pozitifi görüceksin :))))
inşallah, hayırlısıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?