- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #18.561
canım benim kaygım şu çoğu iyi dr ler malesef tam gün yasasından dolayı özele geçti. tabi devlette de vardır elbet. ama hangisinin sen de cep numarası var. Allah korusun mesai saati dışında bir olay gelişti acil bir müdahale gerekti seni bilmeyen dr lerin elinde kalabilirsin her zaman da iyi dr denk olmaz ama kendi dr n gelir... Bir de doğumda demişsin. doğuma kadar olan süreci yönlendirmek daha önemli aslında. vaktinde gelen çocuğu dünyaya getirtmek çok sorun değil bence(benim gibi serklajdı vs sorun yoksa)
diğer topikten o kadar dr hatası okuduk ki rast gele gece gidip aslında daha yapılabilecek, risk alınması gereken durumlar varken koca koca bebekleri doğurtan dr ler... yaşamayan ya da küvezde 3-5 gün yaşayıp ailesine bir ömür boyu bu acıyı yaşatan durumlar. ben kendi adıma çok üzgünüm bebeğim 4 gün yaşadı iyi bir dr ekibi olsaydı yaşayabilirdi. gerçi özel hastaneydi ama hatayda ne kadar donanımlı 25 haftalık bebeğe bakabilecek dr vardı. bu yanlış yapanlar özelde de devlette de vardı tabi. tekrar olacak ama acil durumda ulaşılabilirlik önemli ve acil müdahale becerisi...
benim kaygılarım bunlar canım tabi dediğin gibi kendi tecrübelerimiz doğrultusunda yönlendiriyoruz.
bizim bahsettiğim aile dostumuz olan kadın doğumcum var
ben onu sürekli en ufak şeyde arıyorum zaten ,kendisi bana yol gösteriyor ,ani bir durumda da burdaki hastanedeki doktor arkadaşlarını arıyor gidebiliyorum
ablamın doğumunda da mesela izindeydi ablamı arkadaşına gönderdi ablam devlette özel odada kaldı doğumunu devlette yaptı ama özel gibi muamele oldu
kardeşim onda kürtaj oldu
yani acil durumda ulaşabileceğim insanlar var çok şükür
çok güzel bir konuya değinmişsin
tam teşkiltlı bir hastane çok önemli ve doğum hastaneleri bu açıdan en teşkilatlısı
özel hastanenin küvezleri yada şartları yeterli olmayabiliyor ama devletteki araştırma hastanelerinde bu imkan her zaman var
özelde mesela burda açok tavsiye edilen doktorlara gidip bebeğini kaybeden arkadaşlarım var
özelde yine tanınmış doktora gidip bebeğindeki böbrek sorununu görememiş ,sonra devletteki doktorda görülmüş ve tdavi olmuş olanlar var
özelde ilgi alaka daha ii olabilir belki ama devletin avantajı da şu bence
özlde doktor 3-5 farklı hasta görüyor ama devlette hergün o doktorlar her türlü vakayla yüzlerce kez karşılaşıyor
ve bu da onlarda tecrübeye yol açıyor
mesela ankarada araştırdım ben büyük doğum hastanesinin küvezi kadar büyük küvez hiçbir hastanede yok
özellerinki sınırlı bu konuda
ve özel hastanelerde bile doktorlar devlete sevk edebiliyor oralar tam techizatlı diye
bizim arkadaş vardı çok riskliydi 3üz gebelik .
ankaranın en ii doktolarına gitti
ama büyük doğumda erken doğum yaptı bebekleri orda küvezde kaldı
çünkü kendi özel doktoru bile orayı tavsiye etmiş
çünkü özel hastanelerde erken doğumdaki bebekleri yaşatabilecek yeterli teferrruat yok
ama devlette 20 haftadan önce bile yaşatılabiliyor bebekler
çünkü o donanım var
devlette doktor ilgi göstermese de tecrübesi çok olduğu için yapılacak işlemi biliyor
bilmiyorum benim tecrübelerimden edindiğim şey bu ve benim riskim olduğu için erken doğumda küvez şartları ii olan bir yeri seçmem lazım
ama özelde şuanda mesela 24-25 haftalık bebeği yaşatacak küveze ve imkana sahip yer yok
ankarada sadece iki tane araştırma hastanesi var bu konuda o yüzden ben onlara gitmek zorundayım