pidural Normal Doğum Yapan Anneler Lütfen Yardım !!

Dilekcim cok tesekkür ederim siz böle anlattıkca inan icim daha cok rahatlıo ...Bursada yasıosun sanırım dilek acaba dogumunu nerde yaptın cnm ?

Tesekkürler tuuba ya dogum normal olarak yapamam gibi gelio bana epiduralde warken ve doktorumda önerirse neden olmasın ! Cünkü zaten dogumdan cok korkuorum

RİCA EDERİM ÇEKİRGE DORUKTA YAPTIM.DR.UM SEVİL PAKER ÇOK ŞEKER POZİTİF ENERJİ VERİP RAHATLATAN BİR KİŞİ.ÇOK GÜZEL İLGİLENİYORLAR GÜVEN HİSSEDİNCE DAHA RAHATLAYABİLİYORSUN.HİÇ KORKMA BOL BOL DUA ET KİLO VE EGZERSİZLERİNİ İHMAL ETME ALLAH YARDIMCIN OLSUN

aaa herkese hiç düşünmeden kesinlikle epidural normal dogumu öneriyorum ççok rahat hiç bişey hissetmiyorsunuz belden igne yapılırken derlerya sinek ısırıgı kadar diye aynen öyle bir şey hissediyorsun hiç acımıyor dogumdada hiç bişey hissetmiyorsun ben 3nisanda dogum yaptım belmden anestezi yapıldı ve açılma beklenene kadar ben yatakta bir güzel uyudum ve 9 10 cm açıklıgım oluncada doguma alındım. hiç sancı hissetmedim kasılmaları dr söylüyor sana hadi kasılma var ıknı diye ıkınıyorsun ve benim 15 dk içinde bebiş çıktı agrı falan yoktu. dikişler atılırken bile acı olamadıı. anestezi kesilince taa 6 saat sonra falan hafif yok denecek kadar az agrı oldu dikiş yerinde ben her işimi kendim yaptım abartısız eve geldik ve ben 3. günümde temizlik yaptım. yani anlayacagınız agrı falan olmuyor çook rahat kesinlikle tavsiye ederim hiçç korkmayınn :teytey:a.s.

Canım benim tesekkürler siz böle icimi rahatlattıkca benim kendime güvenim dahada cok gelioo Öptüm cnm bnm saol :))

canim inan sevtigin yontem, cok iyi ve rahat bebek icinde iyi .guzelim dusun bebeyini doguruyosun ve mutlu bi sekilde fazla yipranmadan cocugunu kucakliyosun birtanem merak etme kisa zamandada toplanirsin hersey gelip geciyo.bak ben kizimin ismini sima alya koyacaktim.hersey ruya gibi geldigi icihn bana adini sude ruya koydum.canim okadar guzelki oanki guzellik cennet kokuluna sarilmak minnacik ellerini tutmak bir daha gelsem dunyaya derlerse tekrar ne istersin dunyada sadece yine anne olmak isterdim.

kızlar ben de 29haftalık hamileyim,ben de epiduralli normal doğum istiyorum,dr um da onu tavsiye etti,çok rahat,anne açısından çok konforlu oluyo dedi...zaten amerikada ve avrupa ülkelerinde normal doğumun bu kadar yaygınlaşmasının sebebi bu yöntemin kullanılmasıymış,bi yerde okumuştum amerikada normal doğumların %80 i bu yolla oluyormuş...ee tıp bu kadar ilerlemişken neden faydalanmayalım değil mi?
özüm sen medical parkta doğum yaptığını yazmışsın,ben de oraya gidiyorum dr um nuray sözeri idi,çok yoğun olduğunu için bıraktım ahmet yılmaz a gidiyorum şimdi...senin dr un kimdi,memnun muydun canım yazar mısın?:uhm:
bebeğini kucağına alan annelerin sağlıkla,huzurla büyütmelerini dilerim,benim gibi doğumu bekleyenlere de sağsalim,sağlıcakla doğum yapmayı,bebeklerimizi kucaklamayı diliyorumyerimseniben

Selam kızlar , bende epidural normal doğumu şiddetle tavsiye edenlerdenim , hatta ilk gittiğim doktorun çalıştığı hastanede bu yöntem uygulanmadığı için doktoru bıraktım.aralıkta doğum yapıcam inşallah :) bu yöntemi kullanıcam bir sorun çıkmazsa.bütün hamişlere bebeklerine sağ salim kavuşmalarını diliyorum. herkese sevgiler

sevgili yağmur öncelikle doğumunun kolay ve en az acıyla geçmesini diliyorum. ben bundan 12 yıl önce epidural tekniği ile 2. doğumumu yaptım. o zamanlar bu teknik yeni sayılırdı. ilk çocuğumu normal doğum ile yapmıştım. epidural tekniği ile doğum yaptığımda gerçekten ilk doğumumda yaşadığım sıkıntıları asla yaşamadım. ancak belimden verilen iğnenin sızısı tam 2 yıl sürdü. bundan sonra da belimde sinir sıkışması meydana geldi. elbetteki epidural ile kesin alakalı demiyorum. belki belimdeki bu illet tamamen epiduralla alakası olmayan bir şeydir. şu an belimin her tutulmasında en az 10 tane iğne ile ayağa kalkabiliyorum. belki bunu yapan epidural tekniği idi, belki de değildi. ama ben bu konuyu da değerlendirmeni önemle rica ederim. ayrıca bu tekniği bana uygulayan jinekoloğuma hala sonsuz güven duyarım. alanındaki en iyi doktorlardan biri bana göre. ancak bundan sonraki yaşamın için mutlaka çok daha iyi araştırma yapmanı naçizane öneririm.

Canım Benim doktorum Doç. Dr. Murat Arslan'dı , oranın en yetkili kadın doğumcusuydu.

Canım, sen hangi hastanede doğum yaptın? Doktorunun adını da belirtirsen sevinirim.

Ben normal induksiyonla dogum yaptım ama epidural in cok rahat oldugunu her kesden duyuyorum.ayrıca istanbul basta olmak uzere büyüksehirlerin bazıların tam teşekküllü devlet ve egitim arastırmalarda bu epidural yapıyormus.Bence arastırmaya ve yapmaya deger.

arkadaşlar epidural de iğne belden yapıldığı için felç olma ihtimalide varmış diye duymuştum.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

kıslar bende 26 hafta hamişim..ve epıdural normal dogumu dusunuyorum..doktoruma bu felç olayını sordum..güldü ..şimdiye kadar hiç öyle bişey olmadı ama halk arasında böyle bir söylenti var dedi..ayrıca..ıkınmak zor oluyormuş..sıkıntı olurmu diye sordum ?sıkntı olmaz ama her ihtimale karsı bişey olursa dogum yapılamazsa bu yöntemle..hemen sezeryana alırız dedi ...ben kesin epıdural normal dogumu dusunuyorum...burdaki dogum yapan arkadaslrı okudugumda dahada kesinleşti fikrim...teşekürler arkadaslar..

arkadaşlar epidural de iğne belden yapıldığı için felç olma ihtimalide varmış diye duymuştum.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

merhaba kızlar... ben normal doğum düşünüyordum taaki hamiş kalıp doktorumla konuşuncaya kadar... gerçi yine normal ama epidural anestezili olanından.. bunu doktrumla uzun uzun konuştum riskleri yararları nedir ne değildir die... konuştuklarımızı size hatırladığım önemli noktalarıyla yazacam;

"Bizim için önemli olan annedir.. o yüzden annenin sağlığı ve rahatına çok önem veriyoruz.. anne sağlıklı olduktan sonra bebeğe bakıyoruz... son anda (doğumdan hemen önceki zamanda) bebeğin kordonu dolanmışsa, suyu azsa, eşi yaşlanmışsa veya bebek çabuk gelişmiş ve yerine sığamıyorsa sezeryan... ama başka şartlar altında asla ve asla sezeryanı önermiyorum.. normal doğumda da epidural anestezi ile olanı yani halk arasında prenses doğum yapmayı öneriyorum... yok ben normal doğum yapıp yeri göğü bağırtılarımla yıkacam, etrafı telaşa verecem diosan ona bişi demem ama sadece bebeği, sancılarımı ve ıkınmayı hissedecem ağrıları istemiyorum diyorsan epidural yapacaz...
ayrıca halk arasında bilindiği gibi felç gibi bir durum söz konusu değil... çünkü iğneyi omurilik sıvısına vurmuyoruz omurilik etrafına uyguluyoruz... korkulacak bişe yok..."

aynen bööle konuştuk kızlar... yani beni ikna etti... a.s gerçi ben doktorumu çok seviom ondandır... :1rolleyes: ne dese tamam diom... ama yinede doktorlarınıza konuşup karar vermeniz gerekiyor.. kendi kendinize karar vermeyin... sizin için en uygununu onlar bilebilirler... :1hug:

sevgiyle kalın....a.s.a.s.

Canım Benim doktorum Doç. Dr. Murat Arslan'dı , oranın en yetkili kadın doğumcusuydu.

bende ebtuna gibi ahmet yılmaz a gidiyorum memnunun dogumumuda kendısı yaptıracak inşallah murat beyide bılıyorum umarım bende memnun kalırım senın gıbı özümcüm :)

Kıslar hepinize tesekkürler walla sayenizde daha cok bilgilenioruz baska annelerimiz warsa lütfen sizde tecrübelerinizi paylasın bizimle !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…