pidural Normal Doğum Yapan Anneler Lütfen Yardım !!

ya vallahi ben de buaraya cevap yazan ve bu soruyu soran sevgili annelere ve adaylarına çok teşekkür ederim.a.s. Çok çok rahatladım 37+5 haftalık hamileyim doktor herşey yolunda herhan doğum yapabilirsin dedi normal görünüyo çok şükür herkese kucak dolusu dualar gönderiyorum Allah sevdiklerinize hayırlı ve mutlu uzun ömürler nasip etsin AMİNNNNa.s.

Allah da sana kolay doğum nasip etsin cnm ii dileklerin için teşekkürler ! Sağ salim kolay ve sorunsuz bi şekilde kucagımıza alırız bebişlerimizi inşallah ...

Ya arkadaşlar epiduraldede tamamen acıyı duymuomussun gibi bişi yokmuş mutlaka duyuyomussun acıyı yaa ( Nası bi aCI ki bu ? ( Doğum esnasında ama )

Arkadaşım doğumdan önce belden aşağısını uyuşturuyorlar doğum esnasında karnın alt tarafında adet sancısının biraz fazlası ağrı ile gerginlik hissediyorsun o da 2-3 dk.bir geliyor ağrı sırasında seruma ağrı kesici iğneler 2-3 doz bana verdiklerinden çok az ağrım oldu sadece o sancıda kendin bebeği ıkınarak itmeye çalışıyorsun sancı bitince bol nefes alıp kendini psikolojik olarak rahatlatmaya çalış dinlenip sancıyı bekliyorsun her sancı seni bebeğine 1 adım yaklaştırıyor ve bebeğini kucağında buluyorsun.bu kadar düşünüpte aklını kurcalayıp strese girme bebeğede yansıyabilir.

merhabalar... ben ikinci doğuma hazırlanıyorum. malüm ilk doğumdan herşeyi bildiğiniz için ikinci biraz zor geliyor. merak ettiğim epiduralle doğum yaparken ağrı hissedilmediğinden dolayı ıkınmakta zorlanmadınızmı? vakum yada forsepse gerek duyulabilirmi? şimdiden teşekkürler

bende epıdurall yaptırıcamm dr umla konustumm eger cok sancım olursa yaptırıcam valla
Allaha emanet

vakum veya forseps konusunda teorik olarak öyle bir ihtimal var ama cok az..ikinma konusunda ise verilen dozaja bagli olarak ikinma hissi azalabiliyor,oyüzden doguma giren ebe veya dr ile uyumlu olarak ikinmak lazim siz hissetmesenizde onlar ikin dedigi zaman ikinmak dur dedigi zaman zorda olsa duraklamak lazim..nasibinizde kolay bir dogum olsun dileklerimle..

henüz hamile değilim ama hikayelerinizi okudum ... gerçekten epidural normal doğum aklıma yattı benimde.... yakın zamanda ben de hamiş olmak istiyorum... verdiğiniz güzel bilgiler ve samimi paylaşımlar için çok teşekkürler... Allah hepinize kolaylık verir inşallah...

ya allah razı olsun hepinizden kızlar...ben suan 34.haftalık hamileyim..epiduralle normal dogumu duymustum ama tam karar verememiştim...epidural normal dogum yapan arkadasları dinledikce kararım kesinleşti...evet artık epiduralli normal dogum yapmak istiyorum ve yarın doktorumla anestezi uzmanıyla görüşcem...arkadaşlar valla allah razı olsun...epiduralli normal dogum yapanlarda nasıl bişey oldugunu öğrenmek fikir almak cok rahatlatıcı ve güzel oldu...cok sagolun...

selam öncelikle bende gecen sene epidural normal dogum yaptim ama son anda artik gücüm kalmadigi icin istemistim igneyi ve belden vuruldugu an hisettmiyorsun
dogum esnasindada son dozu aldim ve dogumu hissetmedim
ve dogumdan sonrada rahatlikla normale dönüyorsun zaten normal dogumun avantajida bu olsa gerek ve eger kendine güvenmiyorsan epidural igneyi tavsiye edebilirim ayrica sonradan bel agrisi olur diyorlar ama bende zaten bel agrisi oldugu icin igneden oldgunu düsünmüyorumsırnaşık şey

merhabalar bende gecen hafta doktorumla dogum olayını konustumepıdural normal yapalım dedı tabı catı muayenesı olmadım henuz ılk dogumları genelde epıdural normal yapıyormus burda bence onemlı olan anestesı uygulayacak kısı :CüvCüv: benı sadece korkutan bel agrısı ve felc olayı ınsallah bunlarla karsılasmayız kaydirigubbakcemile2

allah yardımcın olsun,benim bebişim bugün iki ay tamamladı:ecrin_bebek:,benim sana tavsiyem epidural yapma,sanci hissetmiyorsun,ve dr, bu yüzden bebişi vakumla çekmek zorunda kalıyor,elbette vakum zararlı değil,ama bebişin kafası belli zaman vakumdan sonra yumurta şekli alır,senin de moral bozabilir bu durumCADIARZU,spinal bir şey var o en aza indiriyor acı sen yine hissediyorsun ama o kadar şidetli değil,ben de normal doğum yaptım ama çok çabuk oldu için dr lar yetişememiş anestezi bana uygulamayı,19:50girdim-20:05bebişi kucağına aldımhihoyyyt,bir de epidural ve spinal hemen hemen ayne sırtına iğne vuruyorlar,arkadaşim da doğum yapmış bir kaç gün önce çok kaşindırıyor bu iğne sırtındaykenkaydirigubbakcemile3,onu da belli süre(bir kaç saat doğum dan sonra)çıkarmıyorlar sebebi de eğer sen acı yine hissedersen orayı yine ilac veriyorlar,arkadaşimın sırtı kıp kırmızı olmuş kaşinmaktan

Benim yiğenim ve arkadaşım oldular.Çok ama çok memnunlar.Üstelik ikiside çok pimpiriklidir. Hissetmemişler bile herkese tavsiye ediyorlar.Ben görünce çok şaşırmıştım çünkü ben normal sezeryan olmuştum inanılmaz acılar çekmiştim ayıldığımda.Bunlar güle oynaya konuşa konuşa teknoloji süper valla asla korkmayın

ya ben de dogumdan cok korkuyorum kizlar.
ama epidural+normal yapmak istiyorum,ama beni de kokutuyorlar dogumdan sonra bel agrin olur ya da sakat kalirsin diye..icime suphe dusuyor ama bagira bagira da dogurmak istemiyorum böyle bir imkan varken..
ben zaten adet olurken cok agri cekerim normalde yani antremanli sayilirim.
ama dogum sancilari baska tabi.ben igneden cok korkan bir insanim kan aldirirken bile bakamam ..nasil dogurucam bilmiyorum,Allah yardimcimiz olsun hepimizin....
bugun dr a gidecegim ve ona da soracagim bu epidural dogumu onerecek mi bakalim......

valla kancicegim
herkesin lafina bakilirse kimi iyi kimi kötü der
ama genelde yada söyle diyim tavsiye eden cok ve bunlardan biride benim
bi arkadasimizin dedigi gibi biraz kasinti oluyor yoksa bence bir agri felan olmuyor tabi yinede senin fikrin ayrica igneyi yapan kisiyede bagli ama birazda sana bagli benim sancilarimin tam syklastigi anlarda vurdurdum igneyi ve kipirdamadan durman gerekiyo yani kipirdamadigin sürece bir sykintisi yok

Bende 1 ay önce epd.sezeryan oldum...Benim belimde allahıma şükür bir ağrı falan kalmadı ewet öyle bir söylenti kulaktan kulağa dolaşıyor ama nekadar doğru bilemiyorum..

AHH SORMAYIN BENDE EPİDURAL NORMAL DOGUM YAPTIM ÇOK ŞÜKÜR BİR SORUNUM OLMADI HERKESE TAVSİYE EDERİM. Kİ BENDEVLET HASTANESİNDE OLDUM İLK YENİ ASİSTAN DR YAPMAYA ÇALIŞTI BELİMDEN ANESTEZİYİ İGNEYİ SOKTU UYUŞTURDU SONRA KATATERRİ TAKMAYA ÇALIŞTI YAPAMADI SONRA KIDEMLİ ASİSTAN YAPMAYA ÇALIŞTI OLMAD EN SONUNDA UZMAN YAPTI ÇOK ŞÜKÜÜR BU SEFER OLDU O AN BİRAZ KORKTUM AMAM İNANDIM BİŞEY OLMAYACAK BİTTİ BİTTİ DİE TESELLİ ETTİM KENDİMİ NEYSE DOGUMU YAPTIM. ŞİMDİ KIZIM 5 AYLIK VE NE BEL AGRISI NE BİSORUNUM OLDU ÇOK MEMNUNUM. ASLINDA RİSK VAR AMA ÖYLE UMMDUGUNUZ GİBİ DEGİL KORKMADAN EPİDURAL NORMAL DOGUMU TAVSİYE EDERİM a.s.

tesekkurler kizlar siz bunlari yasadiniz benim icin verdiginiz cevaplar cok onemli...ben kararimi verdim insallah bir mani cikmazsa ben de epidural dogum yapmak istiyorum....ilginize tesekkurler..

allahim saglikli kucagina almayi nasip ettsin insallah her ne sekilde olursa olsun dogumun inan onu gördügün an herseyi unutacaksin insan bazen hatirlamiyor bile dogumunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…