Piezo tedavisi ile bebek yapan varmı?

Merhaba piezo yöntemi ile tüp bebek tedavisi görüp basarılı olan varmı aranızda ?37 yaşindayım daha fazla.zaman kaybetmek istemiyorum.tedavi goren paylasırsa sevinirim tesekürler.

S Sempatik109 Merhaba ,esimin sperm sayisi ve morfolojisi kotu oldugu icin piezzo islemi uygulandi.Toplanan 16 yumurtanin 8 embriyo olarak donduruldu.Embriyolarin 6si 5AA kalite de kalan 2 si digerlerinden bir tik daha dusuktu, ama yinede oldukca iyi embriyolar oldugu soylendi.Gecen hafta transferim yapildi , ve dun idrar testim pozitif cikti Yasiniz sebebiyle bencede hic beklemeyin, spermin duzelmesi icin ilac tedavisi vs. zaman kaybi.

Son düzenleme:
Merhaba pinkberry1 :Sizin adina çok.sevindim umarim mutlu sona erersiniz.Peki d.r size basari yuzdeligi hakkinda bir sey dedimi?o zaman denemeye değer.Teşekürler .Bu tarz yazilari okumak umut oluyor.

Evet piezo etkili bi yöntem bende son 2 tedavimde kullandim ama bizim sayımız cok düşüktü tane ile sperm çıkışı oluyordu o yüzden bi netice alamadım. Ama piezo ile denediğim tüp bebeklerde döllenme sayı çok yüksekti.

Merhaba pinkberry1 :Sizin adina çok.sevindim umarim mutlu sona erersiniz.Peki d.r size basari yuzdeligi hakkinda bir sey dedimi?o zaman denemeye değer.Teşekürler .Bu tarz yazilari okumak umut oluyor.
S Sempatik109 Embriyologumuz bize basari orani yuzde 65 -70 civarinda olur demisti.Ozellikle sok cihazi gibi dusunun , verilen akim sayesinde spermin hiz ve morfloji sorunu ortadan kalkiyor demisti.Tabi bu konuda iyi embriyologlara ihtiyac var.Guvendiginiz bir laboratuvar ve embriyolog bence cok onemli.

Teşekür ederim cevabinız için.içim ferahladi biraz.Ben de bes kez denedikten sonra negatif sonuç aldim.Buda ister istemez umudunu kırıyor insanin. Sizde çok uğraşmışsiniz dilerim günün birinde emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Merhaba piezo yöntemi ile tüp bebek tedavisi görüp basarılı olan varmı aranızda ?37 yaşindayım daha fazla.zaman kaybetmek istemiyorum.tedavi goren paylasırsa sevinirim tesekürler.
Canim kanıtlanmış bir yöntem degil. Onceki tuo bebek merkezinde yumurta toplanmıştı ve piezo yöntemiyle 4. Gun 2 tane düzgün embriyo gelişti.
Merkezi değiştirdim piezo falan yapfirmadik 11 tane 5. Gun embriyosu olustu. Piezoya para verdiğim için pişman oldum acikcasi. Zaten cok basarili bir yöntem olsa her doktor uygulardi. Piezodan ziyade bizim gibi sperm sorununuz var ise cok cok iyi bir lab. İle çalışmanızı oneririm.

Teşekür ederim cevabinız için.içim ferahladi biraz.Ben de bes kez denedikten sonra negatif sonuç aldim.Buda ister istemez umudunu kırıyor insanin. Sizde çok uğraşmışsiniz dilerim günün birinde emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Merhaba Piezo her merkezde uygulanan bir tedavi degilmiş.Tabi haklisiniz merkez sırf para için yapalim der .Artik bende ha gi merkeze güvenecegimi şasirdim.Zaten bu merkezde bir kere negatif sonuç aldıktan sonra bu tedaviyi önerdi.e madem basariyi artiriyor neden ilk tedavide yapmadiniz .E diyecekler sorunu anlamadik ilkinde.

Siz hangi merkezde ve d.r yapmıştinız acaba?

Siz hangi merkezde ve d.r yapmıştinız acaba?
Ilki momart da olmustu. Fulya acibadem lab.i kullanıyordu. Orda 2 defa yumurta toplandi benden. Sonrasinda da pieoz ile embriyo oluşturuldu. Toplam 2 embriyom 4. Gune gitti. Donduruldu. Transfer oldum tuttu fakat onxe biri dustu sonra diğerinin kalbi atmadı kurtaj oldum.
Bu arada piezonun kaliteli embriyo yapma gibi bir durumu yok. Sadece embriyo oluşsun diye yumurtalara toplama sonrasi hafif bir elektrik akımı veriliyor ki sperm ile birleşince dollenme oluşsun.
Bunun yerine iyi bir lab.i olan merkezleri deneyin. Sisli memorial in lab.i cok iyi diye duydum mesela. Daha once esimin gittiği urolog embriyolog cenk bey ile çalıştığı için onun transfer olduğu hastanede yumurta toplama ve embriyo oluşturma işlemleri yapildi ve ilk defa 5. Gun embriyosu gorduk hemde toplam 11 tane. Sayi boyle cok olunca ngs yaptirdik ve 4 tane sağlam geldi.

Canim valla ilk tedavim benim icin de hüsrandı. Iyi bir doktor bulmak iyi bir lab bulmak cok zor maalesef. Herkes reklam peşinde. 10 defa yumurta toplayip ngs ye gonderip iyi gelen sonucu transfer yapan bunu 3 defa bir kişide yapan adam 3. Defa kisi hamile kalinxa bangır bangır bağırıyor super doktor harika doktor diye. Devlet hastanesinde ayni sey yapılsa muhtemelen orda da hamile kalirdi.
Bizde ilk aşamada dunya para odedik, ne denilirse yaptik sonuc hüsrandı. Bir de kurtaj oldum orda kurtaj sonrasi da ayrı bir husrandi. Rahimle ugrasmak durumunda kaldım. Gidin devlet hastanesine infertite bölümüne onlara danışın. İnanın iyi lab.konusjnda fikir veriyorlar. Tum sorularınızı onlara sorun emin olun çok daha faydalı bilgiler edinmiş olacaksınız. Ozelde her doktor kendini ovuyor. Hamile kalan kişi nerde hamile kaldıysa zaten o doktoru ovuyor.

Haklısınız kesinlikle ayni seyleri düsünuyorum bende.Üstune söz yok dogrusu.Allah vijdanli d.r denk getirsin hepimize .

canım sen 11 taneyi hangi dr ve embriyologla yaptın cenk bey jinameddeki cenk bey mi

Merhabalar bende bir şey sorabilir miyim? Eşimde ileri hız 4, sayı 24 milyon, morfoloji 0. Kromozom analizi normal y delesyonu normal.
Salı günü opu olacağım. Doktor bu sabah son kontrolde morfoloji 0 olanlarda piezo yapıyoruz döllenmeyi arttırıyor dedi. Maliyet çok yüksek 4 bin lira. SiZce yaptırmalı mıyım? İlk tüp bebek tedavim. Okuduklarım hep 2.-3. De denemişler.
Doktorda bana madem böyle bir yöntem vardı niye kullanmadınız demeyin dedi. Başta söylemeyip son noktaya gelince söylemesi çok moralimizi bozdu..

Canim nerede yaptırıyorsun bilmiyorum islemi ama, benim 2 tedavimde sperm nedeniyle piezo yapildi, 5. Gun embr8yom bile olusmadi. Momart erbil yagmurdaydim. Fulya acibadem de yapilmisti. 4. Gun embriyosu transfer edilmist8 o da tutmasına ragmen kalpleri almamıştı kurtaj olmustum.
Yani piezoda iyi bir embriyo elde edemedik 5. Gune ulaşan embriyo bile olmadı 2 toplamada.

Sonra merkezi değiştirdik piezo falan kullanılmadı orda da 2 defa yumurta toplandi toplamda 11 tane 5. Gun embroyom oldu. Yani demem o ki, piezo falan anlamsiz, onemli olan iyi bir laboratuvar olmasi. Cok iyi bir lab seciminde piezoya vs gerek kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…