Pıhtılaşmaya eğilim-Transfer süreci

birtupbebekguncesi

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
95
Puanlar
13
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Gectigimiz hafta cuma itibariyle transfer surecine basladim. Pgtli 6AA embriyolarimdan birini transfer olacagim, insallah guzel haberler alabilmek kismet olur.
İlk transfer surecim o nedenle sizlere danismak istedigim bir konu var. Biz surec oncesinde trambofili paneli testlerimizi yaptirmistik bende faktor v heterozigot cikti. Yani pihtilasma egilimim olabilirmis, tek taraftan anne ya da babadan gelen tasiyiciligim var.
Sisli memorialde tedavi goruyorum, doktoruma da hastaneye de guvenim buyuk.
Transferim dogal siklusla oluyor sadece folik asit kullaniyorum. Lakin burda baktigimda egilimi olmayan insanlar dahi kan sulandirici kullaniyor. Gecmisimde boyle bir oyku yok, kilo da baz aliniyor sanirim bu durumda kilolu da degilim 50kiloyum su an. Eger pozitif sonuclanirsa gebeligin ilerleyen zamanlarinda kullanmam gerekebilecegi soylendi.
Her heterozigotta ilerleyis boyle mi? Yoksa surekli kullananlar var mi? Bir yandan surekli kan sulandirici igne olmak da gozumu korkutuyor ama simdi protokolde olmayinca bu herhangi bir olumsuzluga sebep olur mu onu da bilemiyorum. Nihayetinde karar doktorumun ve onlarin belirttigi sekilde guvenip ilerleyecegim. Yine de tecrubelerinizi merak ediyorum. Ayni durumda olup da sureci nasil gecirdiniz? Yardimci olabilirseniz sevinirim
Dilerim hepimiz bekledigimiz mujdeyi en yakin zamanda saglikla alabiliriz

Canım merhaba benimde senin gibi sojuclarim çıktı. İkiz erken doğum ve 9 haftalık kalp durması kayiplarim var 3. Gebeliğimde pozitif olur olmaz iğneye ve coraspirine başladım sağlıkla doğum yaptım simdi yine hamileyim doktordan rapor çıkartmam lazım ama gidemedim kendim eczaneden aldım doktor da bu hafta rapor çıkaracak yani kan sulandırıcı kullanmak hem psikolojik hem de bebeğin kan akışı için yararlı olduğu icin kullanmanda fayda var

Merhaba tesekkur ederim cevabiniz icin. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Durumunuzu kayiplardan sonra mi ogrendiniz acaba? Benim simdiye kadar hic gebelik olusmadi o nedenle gidisati da bilemiyorum

Merhaba tesekkur ederim cevabiniz icin. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Durumunuzu kayiplardan sonra mi ogrendiniz acaba? Benim simdiye kadar hic gebelik olusmadi o nedenle gidisati da bilemiyorum
Evet canım genetik test yaptılar öyle öğrendim

Ben de de faktör 5 heterozigot
Mthft homozigot cıktı oksapar 0.6 ile coraspin kullanıyorum

Bende heterozigotım doğum yapana kadar iğne vurulmam gerekiyormuş sizin de öyle olacak. Ben de transfer için adeti bekliyorum.

Bende heterozigotım doğum yapana kadar iğne vurulmam gerekiyormuş sizin de öyle olacak. Ben de transfer için adeti bekliyorum.
Ben su an igne vurulmaya baslamayacakmisim sormak istedigim oydu aslinda. Doktorum hamileligin ilerleyen kisimlarinda kilo alma evresinde ve dogum sonrasi 6 hafta kullanma ihtimalimin olacagini soyledi. Her doktorun yaklasimi farkli saniyorum, kesin bir sikinti olacak gibi bir durum olmadigi icin bazi doktorlar daha az korumaci davraniyor gibi geldi. Kimisi sikintisi olmayana da kullandiriyor. Benim korkum sorun yasadiktan sonra kullanman gerekiyor gibi bir durum yasamak istemiyorum

Bendede var , çok stresslenmeye kafa takmaya gerek yok yapılacak şey belli sana transfer öncesi kan sulandırıcı iğne ve coraspin verilecek. Eğer pozitif çıkarsa iğneleri doğuma kadar kullanıyorsun. Bunu tüp bebek merkezin zaten ayarlıyor mecburen bu gebe kalmayı etkilemez ama düşüğe ve ileride gebelik zehirlenmesine yol açabilen bir faktör o yüzden şart. İnşallah güzel sonuçlar alırsın

İnsallah oncelikle cok tesekkur ederim.
Stres yaptigim sey aslinda sureclerdeki farkliliklar. Transfer oncesi verecek diyorsunuz ya bana verilmeyecek mesela. Kast ettigim buydu. Doktorla ozellikle konustuk su an gerekli olmadigini, gebeligin ilerleyen doneminde kullanma ihtimalimin olacagini soyledi

Rica ederim , benim anlamadığım pozitif çıktığı halde mı vermedi? Eğer böyle bişey varsa büyük ihmalkarlık olur. Çünkü tedavi gören ve pozitif çıkan herkese transfer öncesi veriliyor ve doğuma kadar kullanılıyor. Bu bebek için riskli bir durum bu yüzden kayıp yaşayan çok dikkatli olmak lazım.

Pozitif cikmadim, heterozigot cikti. Belirttim aslinda yani tek tarafli tasiyiciligi varmis. Yani pihtilasma sorunu yasama ihtimalim olabilirmis ama pihtilasma bozuklugu net degil, homozigot olmadigim icin.
Benim kafami karistiran nokta panel testini yapan genetik doktoru gebelikten once kan sulandirici basla gebelik boyunca zaten kullanacaksin sonrasinda da 3 ay dogumdan sonra devam etmen gerek dedi.
Tup bebek doktorum ise ayni fikirde degil, bahsettiginiz gibi gebelik oncesi de degil sonrasinda kismet olur da pozitif alirsam gebeligin ilerleyen kilo alma doneminde kullanmam gerekebilecegini soyledi. :) burda bakiyorum pihtilasmasi normal cikanlar bile kan sulandirici kullaniyor, doktoruma guveniyorum ama yine de tedirgin oldum. Ondan sormak istedim bu sekilde ilerleyip sikinti yasayan yasamayani merak ettigimden

Tam olarak panelde ne yazıyor ? Faktor V leiden mutasyonu varsa mutlaka vermeliler. Yani sonuç olarak bir yatkınlık var ve gebelik ilerledikce daha fazla kan akışı gibi değişiklikler oluyor bana hiç güvenirli gelmedi tedirgin etmek için söylemiyorum ama bence diğer doktorun söylediği çok doğru. Çoğu arkadaş aynını yazıcaktır buna eminim umarım bir aksilik çıkmaz ve pozitif çıkmazsında gerek kalmaz. Yani çokta seve seve yaptığmız iğneler değil cayır cayır yakıyor

Faktor v leiden mutasyonunda tek tarafli tasiyiciligim var. Heterozigot yaziyor. Su an transfer hazirligindayim 1 haftadir, dogal siklusla ilerliyoruz, belki gebelik olur da pozitifi alabilirsem oyle ekleyecektir. Keske hicbirimiz icin gerek kalmasa, tek dilegim o gebelik haberini saglikla alabilmek. Siz de saglikla kucaginiza alin inşallah

Bendede aynısı çıktı o yüzden detaylı sordum. İlk doktoru dinlemeni öneririm ama yine de hayırlısı olsun madem öyle dedilerse.. güzel dileklerin için teşekkür ederim darısı başına

Çok haklısınız transferden bir hafta önce başlayacaktılar bende. O gün transfer istemiyorım dedim diye iptal oldu. Şimdi tekrar transfer hazırlığında yine aynısı olacak hatta her hastaya uyguluyor bunu gittiğim yerde.

Her merkezin ve doktorun tutumu farkli. Ben doktoruma da hastaneme de guveniyorum aslinda ama insan sormadan da edemiyor. İnsallah bir sikinti olmaz demekten baska carem yok size de hayirlisiyla guzel haberler alacaginiz bir transfer sureci dilerim simdiden

3 genim heterozigot ( m ler ve pai)
Memorialde tüp yapyırdım 2 kez negatif 3. oldu hemen kalp durdu kürtaj oldm.
Bu genlere iğneye gerek yok dedi semra hoca.
Sonra Çok dr gezdim bunun için kimse iğne vermedi herkesin dedipi V cok onemli o heterozigot olsa verirdik devlet haatneside bunu dddi özelde
Sana şiddetle tavsiyem iğne kullanmahı sart koş
Son hamileliğimde bamatoloji ipne sart dedi, kadın doğum drum yüzdeyüz düşüklerinin sebebi kan pıhtılasması deil dedi güvendik, yine iğne vermedi düştü. Oysa burda daha az geni heterozigt olup düşğkleri olan ve iğne kllanıp dogm yapan var.
Bu konuda bence Türkiyede tıp cok yetersiz.

Şimdi acıbademle görüştüm tüpte ipne sart dedi orda baslıcam kısmetse

Son düzenleme:
`