Pıhtılaşmaya eğilim-Transfer süreci

Acikcasi bu konuyu 2 kere danistim bane kalem kalem literatur ve su an icin neden gerekmedigi anlatildi. Yazdiklarinizi okuyunca korkup endiseye kapildim acikcasi ama yillardir bu konuda uzman olan kisiler gerekli gormediyse vardir bi bildikleri diye dusunmek istiyorum, gerekse niye vermesinler diyorum. Arastirip okudukca farkli seyler gorup bi yandan da panige kapiliyorum malesef

Bende yıllarca senin gibi düşünüp gğvendim ama benm düşğkler vardı sonrakilerde en azından önlrm olarak verilebilirdi ama verilmedi
Burayı okuyorm test bike yptırmamış düşüğü olunca drlr sonraki hanilekte vermiş
Bunu gereksiz vermekten korkuyorlar sulandırıcı oldugu için hayati risk dşşp vermiyorlr literatğrde de düşük sebebi görülmüyor o nedenle drlar ona dayanarak söylüyor ama 10 yıldır burayı okuyorum
Bu konunun tıp dünyasonda tekrr araştırılması gerektiğine inanıyorum. Benim genlerime sahip olup iğne kullanmadn bnm cocugm oldu diyen daha hiç görmedm.
Ben sadece defalarca düşük yapıp hala önlem almadıgım için cok pişmanım, drlrın vermediğine de öfkeliyim
ancak o zaman anlayabilirdim doğrumu yanlışmı bilemirm...
Şimdiki Tüp drum Bülent tıraş kullanacaksın dedi.

önlem açısından aslında başlamaları gerekir benım görümcemde heterozıgot taşıyıcı yanı 9 hafta kalp durması bı kaç kez düşük yaptı hamileliğin başından sonuna kadar iki çocuğunda da kullandı hatta doğduktan 40 gun sonra bıraktırdı doktoru Acıbadem hastenesi Bülent traşta tedavı oldu o da

İnsallah benim basima gelmez ne diyeyim. Bu haftaki kontrolumde tekrar danisirim ama doktor vermeyince de alip kafama gore kullanabilecegim bir sey degil neticesinde. Dusundukce de kafam bulaniyor. Belki tekrarlayan dusuklerde sorun oldugu netlik kazandigi icin veriyorlardir diyecegim de bizde simdiye kadar hic gebelik olusmadi. Yani bilebilecegimiz bir etken de yok malesef

Cok gecmis olsun size de yasadiginiz tum surecler icin. Dilerim bu sefer kayipsiz saglikla sonuclanir

ay inşallah gelmesin canım hayırlısıyla kucağına al bana da doktorum vermişti önlem açısından ama herkesin tedaviye yaklaşımı o kadar farklı ki

ay inşallah gelmesin canım hayırlısıyla kucağına al bana da doktorum vermişti önlem açısından ama herkesin tedaviye yaklaşımı o kadar farklı ki
Amin insallah hepimiz saglikla hayirlisiyla.
Evet her doktor farkli bir protokol uyguluyor. Teslim olmaktan baska carem de yok. Hic transfer tecrubem olmadigi icin gereksiz kuruntu da yapiyor olabilirim. Dilerim oyledir, bosuna endiselenmisiz derim

Şimdi sana V faktör heterozigot olan biri olarak söylüyorum ki ben hem coraspirin hem de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
Tedavinin başından beri coraspirin kullanıyordum. Tüp bebekten kadın dogumcuya geçtim. Genetik testimi de götürdüm. Gösterdim. Ben hiçbirsey demeden bana direkt kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun mutlaka kullanman gerekiyor dedi. Ben de o zaman 6 haftalık idim. Dedim ki yok hocam ama baştan beri coraspirin kullaniyorum dedim. Ses etmedi. 9 haftalık kontrolümde gittim. Tüm genetik bilgileri PC ye islemisler. Asistan okudu o dinledi. Sonra kontrolü yaptı. Rahimden bebeğe giden gelen damarlari renklendirdi. Dedi ki sana coraspirin yetmeyecek gibi duruyor. O gün kan sulandırıcı raporumu çıkardı ve sana kan sulandirici iğne de ekliyorum dedi. Oksapar 4000'lik iğne de kullanıyorum. Çok önemli dedi. Bebeğe kan ve oksijen akıntısı sorunsuz olmalı dedi. Durum bu. Düşün ki ben kan sulandırıcı iğne ins eklemez diyordum ki ekledi. Buna bağlı olarak düşük öyküm yok. Ama başka sebeplerle düşük öyküm var.

Bence bu konuda hematoloji/genetik doktorunu dinleyin. Tüp bebek tedavisinin konforunu en üst seviyeye çıkarmak için 0 ilaç kullanımına yöneliyor şu an doktorlar. Belki sizi de oraya bir veri olarak ekleyecek ve öyle değerlendirip çalışmalarını devam edecek. Sonucun olumlu veya olumsuz olmadı onlar için bir veri iken, bizim için maddi manevi kayıplar.
Benim de bir düşüğüm var, tüp bebek doktorum kullanmana gerek yok demişti. Benim transferim taze oldu ve bir sürü progesteron kullandım, o bile pıhtılaşma eğilimi yapan bir tedavi olmasına rağmen kullandırmamıştı. Doğal siklusta hiç ilaç kullandırmıyor zaten. Ben ise süreçte 6+3’te kalp atışının zayıf olduğunu beklenen gibi olmadığını öğrendiğimde trambofoli paneli yaptırdım ve mthfr ve pai genlerimde heterozigot çıktı. Kan sulandırıcı corasprin başladım. Şu an takibimi yapan doktorumla da konuşarak devam ediyorum.

Basa gelecek bacım basa gelecek. Gelmeyince işte insan anlayamıyor. Ben acılar yaşadıktan sonra nasıl hamilelik geçirmem gerektiğini öğrendim. Ama iyi doktora denk gelmek çok önemli. Acabalar içinde olan doktor değil ne olduğunu bilen doktor çok önemli. Ben doktora gittim şok yaşadım. Adam acayip donanımlı sen normal bir gebe değilsin biliyorsun değil mi dedi evet hocam dedim. Sen de kesin tiroid rahatsızlığı da var. Tiroide bağlı şu şunlar da var dedi. Aaa evet hocam dedim. Yani tecrübeli doktora adres vermeye gerek kalmıyor. O zaten seni adrese yönlendiriyor. O yüzden Maaalesef bir çok kadın net teşhisler alamayan hekimler nedeniyle bebek kayiplari yaşıyor.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Saglikla kucaginiza alin inşallah. İlerleyen zamanlar icin cok daha temkinli olacagim ama bastan kullanmiyor olmak sorun yaratir mi diye emin olamiyordum ama anladigim kadariyla hamile kalmissiniz o sekilde, pozitif haberi almak kismet olursa o zaman hemen ekletmek istedigimi soylerim artik ben de

Acikcasi genetik doktoru da kan sulandirici kullanman lazim deyip gecti. Daha net ve aciklayici cevabi tup bebek doktorumdan aldim. Aslinda tedavi gordugum hastane bu konuda baya yetkin, yani guvenmek istiyorum tamamiyle. Lakim guvenip de aci bi tecrube yasayip sonrasinda buna karsi gardimi almak isteyen bir yaklasimda da bulunmak istemiyorum. Sebepsiz infertilite olup yasimiz genc olmasina ragmen daha saglam ilerlemek icin doktorlar gerek yok dese de israrla pgt bile yaptirdim mesela. Takdir Allahtan tabi ama ben elimden geldigince temkinli giderken kendimce, ilerleyen donemde da olusabilecek risklere hazirlikli olarak yapmamiz gereken bir sey varsa yapmak istiyorum. Doktor gerek yok dedikce de ben israrla istiyorum desen de olmuyor, yani kendini emanet ettigin kisi o, isin uzmani o. Ama soylemesen durdugun yerde rahat degilsin. İnanin bilemiyorum yani zaten korkuyorum sonuc ne olur diye uzerine bunun stresi eklendi. Cuma gunu ikinci muaynem var olmadi coraspirin isteyeyim ne der bilemiyorum ama

Sorun elbette, ama bence sizde kan sulandırıcı açısından gereksiz ilaç yükü olarak değerlendirilemez. Bir doktorun da bu aşamaya kadar iyi iş çıkarmış olması da devamını maalesef garanti etmiyor. Aynı merkezde benzer durumda olanlar tecrübelerini de size yukarıda anlatmışlar. Gerekirse genetik doktorunuzun görüşünü gidip bir kez daha alın.
Güzel hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah.

Evet ama transfer öncesinden beri coraspirin kullandım 6 haftaya kadar. Yani kalbi atacak sonra hemen kan sulandirici iğneyi devreye aldırın. Bebek çok yeni olduğu için coraspirin yeterli gelmişti. Ama dediğim gibi Bebek büyüdükçe iğneye ihtiyaç duyuluyor. Yani doktorunuz geç vakitlerde eklemeye kalkarsa yine sorgulayın. Yani atıyorum 15 haftalık olmuş hâlâ baslatmamissa neden diye sorgulayın. Bilginiz olsun. Ona göre hareket edersiniz. Amin amin amin. Cümlemize sağlıklı ve hayırlı evlat versin Allah.

Nerde öyle drlar sen dionda aa doğru diip bakıo ilaç yazıyo bir şeyi elli kere soruyo
Suan araşyırma türkşyede durmuş durumda , 50 sene önce sabit prosedürlerle ilerliyo büyük cogunluğu.
Bende gecen bir dr a gittim alerji bölğmüne
Astım icin gögüs bölümü alerji ilacı vermişti
Alerji bölümü daha önce antidepresan kullandnmi dedi evet dedim. Sen bu ilacı içemessin bunalım yapar dedi baska yazdı bana cidden o kaavet kalktı üzerimden.
Yani ilacın bile kimlere verilip verilmeyecegıne ladar bilmeli bir dr
Allah iyilerle karşılaştırsın Allaha emnet gidiyoruz işte. Rabbim ehline denk getirsin aminnnn

merhaba benim de 4 yıldır hiç doğal gebelik oluşmadı. Tüp bebek sürecine başladığımızda ilk opudan sonra embriyomuz da oluşmayınca genetik test istemişti doktor. faktör v leiden sonucum heterozigot olunca doktorum hematoloji görüşü istedi. Hematoloji ise östrojen içerikli ilaçları kullanırken tüp bebek tedavisiyle birlikte mutlaka kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini, yine gebelik başından itibaren tüm süreç boyunca da kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini belirtti. Şuan ikinci opu sonrası transfer oldum bekliyorum. Ama yumurta büyütme iğnelerine başladığım günden beridir kan sulandırıcı vuruyorum. Sadece opu öncesinde iki gün kesmemi istedi doktorum, sonra yine devam ettirdi.

Merhabalar, ayni seyi bana tup bebek doktorum da soyledi. Hormon kullanildiginda aliniyor ama size dogal siklus uygulayacagimiz icin hormon almayacaksiniz o nedenle su an vermiyorum diye ifade etmisti. Aslinda kan sulandirici kullanmaya karsi degil, sadece bana belirtilen zaman anladigim kadariyla gebeligin ortasindan sonrasi ve dogumdan sonraki birkac hafta. Size tum gebelik kullanmaniz tavsiye edilirken igne mi onerdiler yoksa hap mi acaba?

Hematoloji doktorum gebeliği öğrendiğin andan itibaren iğne olarak kullanman gerekiyor dedi. Hap olarak kullanmadım hiç. Etrafımdan duyduğum da pıhtılaşmaya yatkınlık varsa sadece iğne veya iğne+hap olarak kullanıyorlar

Bende olanlar bu şekilde ama en çok üstünde durduğu faktör v leiden oldu doktorun. Diğer heterozigot olana çok takılmadı.

Bende olanlar bu şekilde ama en çok üstünde durduğu faktör v leiden oldu doktorun. Diğer heterozigot olana çok takılmadı.
Eki Görüntüle 3824624
Evet benim de ayni sekilde. Sadece faktor v yi onemsiyorlar. O da homozigot olsa risk yuksek ama heterozigot olunca gorusler farklilasiyor. İnsallah hamile kalabilirsem transfer sonrasi bu konuyu tekrar gorusecegim artik ben de

`