Piknik, araba ve ben

Diger dayim aradi onlarin adina ozur diledi kabalik ettiler cumartesi soz seninle gidelim dedi ben eve gidicem dedim gitme olur mu ben onlari tersleyecektim ama terslemedim ben konusucam sonra o dayinla sen gitme hatrim icin dedi

Diger dayim aradi onlarin adina ozur diledi kabalik ettiler cumartesi soz seninle gidelim dedi ben eve gidicem dedim gitme olur mu ben onlari tersleyecektim ama terslemedim ben konusucam sonra o dayinla sen gitme hatrim icin dedi
yavv hee hee deseydın .
Hiç kabullenemıyorum şöyle şeyleri..

Evde babannemle tartismistik birazda kafamizi dinleyelim diye geldik acikcasi. Simdi ben gdiince ne oldugunu bilmeselerde bir sey oldugunu anlayacaklar tek dusuncem bu yani
Ceylin hastayim senin ailene cidden
Nasil hepsi toplanip bir sulaleye dolusmus cok enteresan
Kalk don evine gicik oldum yapilana

Buraya yazana kadar dönüş yolunu yarılamış olurdum. Ne demek kendi yaptığım plandan kovulmak ve öz annemin anneannemin sesini kesmeleri. Kovulmakta beter olduğum yerde durmam.

Tabiki her evin ve kişinin dinamikleri farklı. Sadece kendi açımdan yazdım. Herkes hareketlerinin ve hakaretlerinin sonucuna katlanacak.

eve dön soranada dersin bi tatilim vardı onuda dayım hic etti diye

hiç düşünmeden kalkıp dönün evinize ... çok ayıp etmişler hele annenizin sesini çıkarmaması o çok kötü olmuş

Ama dememiş. Sanırım babanızın bunu duyması anneniz açısından iyi olmaz, siz o yüzden dönmek istemiyorsunuz doğru mu anladım?
Eğer öyleyse beni böyle kıran anneyi ben düşünmem. Çoktan evin yolunu tutmuştum.

Tepki vermemenize, hala evinize dönmemenize anlam veremedim. Hep böyle tepkisiz kaldıysanız bu tür davranışlarını pekiştirmişsinizdir.

ben olsam evıme geri giderdim . Sen oraya bakıcılık yapmaya gitmedin sonuçta.

E ne diyelim. Annenizi, anneannenizi mi kötüleyelim. Kanunlara aykırı davranmadığı sürece başkalarının ne yapacağına karışamazsınız. Ama tepkinizi verebilirsiniz. Kaldığınız ev dayınızın evi değil ki orda kalasınız. Evinize gidin bence. Bundan sonra sizi harcarken iki kere düşünürler.

Kalkin evinize gidin bence.

Bu insanlari anlamiyorum
Bir kere de beni israrla minnetle cagirdilar anneanneme gittim 3 aylik bebekle. 3 saat yol.
Teyzemler gelmisti yurtdisindan iste herkes orda. Ev genis allahtan yoksa gitmezdim. Derken planlanmayan bir aile daha geldi misafirlige. Oturuldu aksam yemegi yeniyor. Tek bir kisiye yer kalmadi ve bu kisi olarak bebek emziren beni sectiler. Yemek de kalmadi. Sütüm o günden sonra hic devam etmedi. Yaziklar olsun dedim sadece. Kis vaktiydi aksam bebekle cikip bir sey de yiyemedim. Sabah hava aydinlandigi an kimse uyanmadan aldim oglumu ciktim.

Anneannemle 2 seneye yakindir gorusmuyorum.

Ama terslememiş, sizin hatırınız için terslemeyi geç mübarek ağzını açıp zahmet edip iki kelam söylememiş. Koskoca arabadan o kadar can ciğer akrabanın yanından aşağılayıcı şekilde kovulmuş, zorla indirilmişsiniz ama arabada ölüm sessizliği...Özrü koskoca ... kadar insanlar yerine değil kendi haksızlığa sustuğu için dilesin.

Bu saatten sonra “ne Şam’ın şekeri, ne Arab’ın yüzü” der giderim.
Not: atasözü diye yazdım, herhangi bir ırkçılık kastım yoktur.

Dön evine dön. Ben neler neler derdim. Kavgasız gürültüsüz.. empati kurunca acayip rahatsız oldum. O in diyen dayı varya iste onunla yaptığı yanlışı telafi edene kadar da aslaa muhatap olmazdım. Mecburi cevaplar bile vermezdim bak yok sayardım.

Annem ve ananemle de bir süre mesafeli olurdum ki bir daha o şekilde yapmasınlar.

Dön evine dön. Ben neler neler derdim. Kavgasız gürültüsüz.. empati kurunca acayip rahatsız oldum. O in diyen dayı varya iste onunla yaptığı yanlışı telafi edene kadar da aslaa muhatap olmazdım. Mecburi cevaplar bile vermezdim bak yok sayardım.

Annem ve ananemle de bir süre mesafeli olurdum ki bir daha o şekilde yapmasınlar.
Ciktim simdi merkeze gidiyorum 1 saate evde olurum. Asiri sinirim bozuk oyle boyle degil

Ciktim simdi merkeze gidiyorum 1 saate evde olurum. Asiri sinirim bozuk oyle boyle degil

Sen sinirini bozmayacaksın. Ama tavsiyem onların sinirini boz. Içinden geçenleri açık açık söyle ki rahatsız olsunlar. Bu tip insanlara karşı susunca vicdanları kendi kendine sorgulama yapamıyor. Belki dürtersen anlar.

Back
X