pinarpinarp - spor ve suyla zayıflama günlüğüm :))

pinarpinarp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2012
139
3
26
Ankara
Az önce tartıldım ve 75 kilo çıktım, dün de zaten pantolonun içinde kendimden geçtim, o kadar çok sıkıyordu ki, hasta olacağım sandım, koşa koşa eve döndük gerisin geri :)) yeni kıyafetler de almak istemiyorum çünkü geçici bir durum :)) hemmen vereceğim, lafı cimi yok. en son 67 kiloyken aldığım bir pantolon vardı alırken bu aldığım son büyük beden demiştim, söz vermiştim. ve kilo almaya başlamadan önce devamlı alışverişe çıkardım, dolabımda o kadar şık o kadar şahane elbiselerim, eteklerim, mayolarım, bikinilerim, pantolon üst başım var ki, o kadar çok özeniyorum ki eski günlerime geri dönsem de şöyle giyinsem süslensem de salına salına rahat rahat yürüsem :)))) olacak inşallah.

1) Hedefim haftada 1 kilo, en fazla 2 kilo vermek, daha fazlası gerçekten zarar oluyor hem kat kat geri dönüyor.

2) her gün sabah 6'da evden çıkıp spor salonuna gidiyorum ve sabahları güne sporla başlıyorum.

3) Spor salonu dışında günlük açık havada tempolu yürüyüşlerimi aksatmıyorum.

4) Günde 3 litre su içiyorum

5) Ekmeği şekeri tuzu unu bırakıyorum.

6) Kahvaltı sağlam, öğlen yemeği idare eder, akşam ise çok çok az.

7) Akşam 6'dan sonra yemek yok.

8) Günde 2 bardak yeşil çay (1. bardak sade yeşil çay \ 2. bardak mateli kekikli yeşil çay)

Son düzenleme:
canim günlügün hayirli olsun, sende benim yaptiklarimi yapiyorsun asagi yukari.. gönül tabiki istiyor kii enaz ayda bir beden incelelim ama dedigin gibi sagliksiz olup geri gelecekse yavas olsun ama kalici olsun.. bende ayda bir kilo bile vermeye raziyim diyerek spor yapmaya ve aksam 7 den sonra tek lokma bile yememeye baslamistim ve tabiki sivi tüketimini artirdim ama kisa zaman gecmesine ragmen o alipta fermuarini kapatamadigim pantolomu, suanda üzerimde salvar gibi duruyor :-/
kac kilo verdigimi bilmiyorum ama vücut sIkIlasiyor spor yapinca.. bizim tartilma günlerimiz pazar günü.. bakalim ak koyun kara koyun pazar sabahi belli olacak :-DDD

öğlen dışarıda çok ağır yedim, midem şu günlerde oldukça geniş olmasına rağmen akşam yemeğini kabul edecek durumda değil, yani bugünü kapattım, zaten yarın daha da bilinçli olacağım, miktarında kararında besleneceğim.

benim kilo almama birinci neden alkoldür. akşamları çok fazla alkol tüketiyorum ve akşam akşam eritemiyorum tabii, ertesi günlere lömbür lömbür yağ oluyor. bir şişe bira bir kadeh şarap o kadar çok kalori ki.. uzak durmak lazım :(( hem herhangi bir yararı falan da yok. artık içmeyeceğim diyorum hep ama insan hemen de bırakamıyor. uzak durmalı..

akşam erkenden yatacağım ve yatana kadar da sadece su içeceğim, bu vakte kadar toplam iki bardak su içmişim, bazı günler hiç su içmediğim bile oluyor, resmen kurudum yahu. çaydan kahveden diğerlerinden aldığım suyla idare ediyorum, sonra da sindirim sistemimde adeta koca bir taş varmış gibi pantolonlara sığmıyorum :)))

bu su işi çok önemli, düzenli tüketmek lazım..

canim günlügün hayirli olsun, sende benim yaptiklarimi yapiyorsun asagi yukari.. gönül tabiki istiyor kii enaz ayda bir beden incelelim ama dedigin gibi sagliksiz olup geri gelecekse yavas olsun ama kalici olsun.. bende ayda bir kilo bile vermeye raziyim diyerek spor yapmaya ve aksam 7 den sonra tek lokma bile yememeye baslamistim ve tabiki sivi tüketimini artirdim ama kisa zaman gecmesine ragmen o alipta fermuarini kapatamadigim pantolomu, suanda üzerimde salvar gibi duruyor :-/
kac kilo verdigimi bilmiyorum ama vücut sIkIlasiyor spor yapinca.. bizim tartilma günlerimiz pazar günü.. bakalim ak koyun kara koyun pazar sabahi belli olacak :-DDD

çok teşekkür ediyorum :)) çok naziksin canım hemen destek alabilmem beni çok memnun etti mutlu kıldı..

tamam ben de o zaman pazar günleri tartılayim sadece, bakalım bu pazar kaç çıkacağım. evet ya yok haftada 4 kilo 5 kilo diyetleri... tamam işe yarıyor birden veriyorsun ama öyle bir geri geliyor kii... sorma :)))) ben o şok diyetleri uygulaya uygulaya 75 oldum sonunda. 50 den ötesini görmeyen ben, 50 lere hasret kaldım :D

bu arada boyum çok kısadır (1.60) normalde 45 kilo falandım 21-22 yaşıma kadar, ne zayıftım ne sıskaydım tam da boyuma ve kemik yapıma uygundu normaldim (öyle kemikli bir yapım yoktur), ama 3 senedir kararlı bir şekilde şişiyorum :))

şimdilik ilk hedefim 65 olmak, 65 olunca hedefi 55'e çekeceğim, sonra 50, en son da 47 ya da 46... ay kulağa ne kadar da güzel geliyor :))

cuma günleri zayıflama yarışları var bu zayıflama bölümünde, günlük açmadan önce ilk oraya başvurayım beni de alsalar keşke demiştim ama ne teferruatlıymış oraya girmek öyle :))) vazgeçtim, ben en iyisi kendi yağımda kavrulayım :D

Son düzenleme:
canim bu siteye gnde defalarca girme amacimiz birbirimize destek olarak zayiflamak ve kontrol edebilmek kendimizi, tabikide destek olurum seve seve, yeterki artik bana kimse sogan diyeti, bilmem ayran diyeti, lahana corbasi demesinn :-)) tiksindim biktim ben onlardan ve onlarin yüznden birazda bu hale geldim.. ayrica bosver yarismalari felan, biz pazardan pazara kendimizle yarisiriz.. onlar $ok diyetler yapan insanlar, biz onlar kadar hizli veremeyebiliriz ve moral bozuklugu olabilir.. o yüzden dedigin gibi biz kendi yagimizda kavrulalim :-))

ben gecen aya kadar 76 felandim, 74 ün biraz üzerinde basladim dikkat edip spor yapmaya ve henüz tartilmadik ama biraz farkettii, görebiliyorum kiyafetlerimden.. bakalim pazar günüü belli olacak artik neler basarabildigimizz.. benim konu basligim kondisyon bisikletiyle diye basliyor, ugrayip kontrol edebilirsin beni ve bikac yol arkadasimi, bana bir kararli görnyoruz hepimiz simdilik bakalim :-))

canim bu siteye gnde defalarca girme amacimiz birbirimize destek olarak zayiflamak ve kontrol edebilmek kendimizi, tabikide destek olurum seve seve, yeterki artik bana kimse sogan diyeti, bilmem ayran diyeti, lahana corbasi demesinn :-)) tiksindim biktim ben onlardan ve onlarin yüznden birazda bu hale geldim.. ayrica bosver yarismalari felan, biz pazardan pazara kendimizle yarisiriz.. onlar $ok diyetler yapan insanlar, biz onlar kadar hizli veremeyebiliriz ve moral bozuklugu olabilir.. o yüzden dedigin gibi biz kendi yagimizda kavrulalim :-))

ben gecen aya kadar 76 felandim, 74 ün biraz üzerinde basladim dikkat edip spor yapmaya ve henüz tartilmadik ama biraz farkettii, görebiliyorum kiyafetlerimden.. bakalim pazar günüü belli olacak artik neler basarabildigimizz.. benim konu basligim kondisyon bisikletiyle diye basliyor, ugrayip kontrol edebilirsin beni ve bikac yol arkadasimi, bana bir kararli görnyoruz hepimiz simdilik bakalim :-))

hakikaten de öyle, şu diyeti bu diyeti, o lahana diyetinden sonra ben deli kilo aldım sabah akşam öğle devamlı lahana çorbası, sonra ne oldu tatlıya çikolataya abandım hemen. daha da aldım daha da aldım.. bu pazara 74 ya da 73 çıkacağım inşallah. senin günlüğünü aboneliklerime aldım zaten. kilo boy kemik yapımız benziyor, birlikte sağlam veririz :))

bu sabah saatimi 6:00 a kurmuştum akşamdan spor çantamı hazırladım, havlularımı banyoya koydum bir güzel hemen uyanıp banyoya atacaktım kendimi. oradan spora, ama maalesef saatim çalmış çalmış çalmış ben uyanamamışım :D

birazdan sporumu yapacağım artık evde. 20 dakika esneme ısınma hareketleri sonra da atlama ipi almıştım kalori dakika göstergeli, 500 kcal' ye ayarlayıp artık ne kadar sürerse film eşliğinde zıplayayım diyorum.

ilk günden başaramadım erken kalkabilmeyi, yarına kesin ama :))

dün burada günlüğümü açıp maddelerimi yazdıktan sonra arka arkaya su içtim tabi aralar vererek, böbreklerime yüklenmedim yani o kadar çok..

8 bardak içebildim yatana kadar. ben 3litre yani 15 bardak diyordum ama zaten diyete de akşama doğru başlamıştım. anca o kadar olabildi.

bugün için:

1) 5:30 uyan: olmadı :((
2) 6:00 - 8:00 spor: olmadı :((
3) günde 3 lt su:
4) ekmek, şeker, un, tuz, abur cubur yok: olmadı :((
5) Akşam 6'dan sonra yemek yok: +
6) Günde en az 2 bardak yeşil çay:

hakikaten de öyle, şu diyeti bu diyeti, o lahana diyetinden sonra ben deli kilo aldım sabah akşam öğle devamlı lahana çorbası, sonra ne oldu tatlıya çikolataya abandım hemen. daha da aldım daha da aldım.. bu pazara 74 ya da 73 çıkacağım inşallah. senin günlüğünü aboneliklerime aldım zaten. kilo boy kemik yapımız benziyor, birlikte sağlam veririz :))

bu sabah saatimi 6:00 a kurmuştum akşamdan spor çantamı hazırladım, havlularımı banyoya koydum bir güzel hemen uyanıp banyoya atacaktım kendimi. oradan spora, ama maalesef saatim çalmış çalmış çalmış ben uyanamamışım :D

birazdan sporumu yapacağım artık evde. 20 dakika esneme ısınma hareketleri sonra da atlama ipi almıştım kalori dakika göstergeli, 500 kcal' ye ayarlayıp artık ne kadar sürerse film eşliğinde zıplayayım diyorum.

ilk günden başaramadım erken kalkabilmeyi, yarına kesin ama :))

olsun üzülme, hic acelemiz yok zaten, hem daha günde bitmis degil yaparsin sporunu yine..sayfama yazdiklarini okudum ama bu bizi üzmesin, cünkü o densizlerin istedikleride bizi mutsuz görmek zaten, daha cok hirslanip onlara dersini manken gibi vücudunla vereceksin insallah birkac ay icinde canimm..

olsun üzülme, hic acelemiz yok zaten, hem daha günde bitmis degil yaparsin sporunu yine..sayfama yazdiklarini okudum ama bu bizi üzmesin, cünkü o densizlerin istedikleride bizi mutsuz görmek zaten, daha cok hirslanip onlara dersini manken gibi vücudunla vereceksin insallah birkac ay icinde canimm..

inşallah inşallah :)) hemmen başlıyorum sporuma yatmadan önce yine girer son raporumu veririm akşama görüşemezsek yarına kadar bol sporlu saatler diliyorum :))

sn. güzelbirgün üyenin alıntısını pek bir beğendim kendi günlüğüme ekleyeyim dedim :))

yazının tamamı;

ben oldukça zayıf biriyim.ve kilo veremeyenlere şaşıyorum.ben kilo alınca direk göbekten alıyorum ve bunun için ilk olarak mideyi küçültmek gerek çok yememk için.bu söylediğim şeylere ters bakanlar oldu çünkü onların yemeğe karşı zaafları wardı ve buyüzden kilolulardı.ama kilo vermek istyosanız ben söyliğim de yapmak istemeyenler yapmasın dedim ve kolları sıvadım.
yaptığım birçok gözleme göre kilolu olanların ortak yanları çok hızlı yemesi
ikincisi herkesin bildiği gibi de çok yemesi
bana göre en önce bunlardan kurtulmak gerek,
*acıktığınız zaman haldur huldur dalmayın!!!:bırakın karnınız guruldasın,ve gruldaması geçsin bana göre karın guruldaması;bana yemek verin açım açım diyor.ve bir süre sonra karnınızın guruldaması geçer ve mide küçülür dolayısıyla iştah kapanır açlığınız gider bu genelde herinsanda olur ve bu aşamada aralıklarda bir bardak su alabilirsiniz.guruldadıktan sonra en önemli kısmı ise doyana kadar yememek.dikkat ettiyseniz aç kalın demiyorum sadece midenizi küçültmek için gruldamasını bekleyin ve gruldaması geçene kadar hiç birşey yemeyin gruldamasıdemek mide küçülüyo demek unutmayın ve sonucundada iştahınız kaçar yani yemek yemessiniz yememeye dewam ederseniz ve baş dönmesi yapabilir çünkü kendinizi bir süre aç bıraktınız bu yüzden sadece hafifçe atıştırın ama doymayın midenizin tekrar genişlemesi için zorlamayın.we her yapışınızda mideniz biraz daha birazdaha küçülücektir bu gün geçtikçe istemdışı az yemenizden anlayabilirsiniz.kilo bu şekilde verilir diyemem ama kilo bu şekilde alınmaz diyebilirim.ama mide küçüldüğü için yemek az yediğiniz için kilolar verilebilir bunun mantığını düşündüğünüzde kiloda verilebilir diyebiliriz tabi.ama artık göbek basen yağ kapladıysa bu söylediğim pek fayda edermi bilmiyorum ama yağlarıda spor yaparak gözeneklerinizden terleme suretiyle atabilirsiniz,ve gözenekleriniz içinde kese yapıp gözenekleri açın bu şekilde spor yapın terler daha rahat çıkıcaktır.
TANSİYON HASTALARINA TAVSİYE ETMİYORUM.

ay Allahım şu kadınlar kulübü yedi bitirdi beni bir türlü çıkamıyorum kalkamıyorum başından daha dolu işim var, okumalarım var, daha spora gitmedim, bi spora gidip gelsem hemen yemek yapsam da şu işlerime dönsem bir türlü kalkamadım ki aaa :))

Cemrecim buradan yazabiliyorum anca, Sedefle de mesajlaşmak istemiştim ilk özelden 100 mesajı doldurmadan özel mesaj atamazsınız diye msj geldi, umarım bu yazımı görürsün, ya ben de anlayamadım, onun günlüğünde konuşuyorduk, sonra günlüğü dağılmasın istedi ben konu açayım dedi, konuyu yazdı, böyle varya saniyede herkes geldi konuya nasıl ama ya görsen, ben şok oldum, artık ben baktım olmayacak çıktım ve hiçbir mesajı da okumadım, ona da aman çık okuma yazılanları moralin bozulmasın dedim ama o çoktan üyeliğini sildirmişti, ne güzel burda diyet günlüğümüzde ilerliyorduk, kötü oldu, ya daha devam ediyorlar biliyor musun, sedefin günlüğüne bak hala oraya girip kıza garip garip şeyler yazıyorlar, çok komik ve ilginç.

sedef derdini anlatmak istedi ama öyle bir saldırı oldu ki ,kız siteyi terk etti. inşallah bir daha gelir de devam ederiz günlüğümüze.

ay tamam bu sefer kesin çıkıyorum, günlük arkadaşlarımdan da ses yok, bu saate kadar ne su içtim ne yemek yedim sadece sabah kahvaltı, ama kahvaltı biraz ağır kaçtı :((

şu düzenimi bir oturtabilsem

yemek saatlerimi yatma kalkma saatlerimi, çok şahane olacak, çalışmaya daha çok vaktim olacak.
sn. güzelbirgün'ün alıntısını düşüneceğim artık ne zaman karnım guruldasa, galiba psikolojimi derinden etkiledi :))) en iyisi ben bu akşam yemek yemeyeyim :)))

Cemrecim buradan yazabiliyorum anca, Sedefle de mesajlaşmak istemiştim ilk özelden 100 mesajı doldurmadan özel mesaj atamazsınız diye msj geldi, umarım bu yazımı görürsün, ya ben de anlayamadım, onun günlüğünde konuşuyorduk, sonra günlüğü dağılmasın istedi ben konu açayım dedi, konuyu yazdı, böyle varya saniyede herkes geldi konuya nasıl ama ya görsen, ben şok oldum, artık ben baktım olmayacak çıktım ve hiçbir mesajı da okumadım, ona da aman çık okuma yazılanları moralin bozulmasın dedim ama o çoktan üyeliğini sildirmişti, ne güzel burda diyet günlüğümüzde ilerliyorduk, kötü oldu, ya daha devam ediyorlar biliyor musun, sedefin günlüğüne bak hala oraya girip kıza garip garip şeyler yazıyorlar, çok komik ve ilginç.

sedef derdini anlatmak istedi ama öyle bir saldırı oldu ki ,kız siteyi terk etti. inşallah bir daha gelir de devam ederiz günlüğümüze.

ben de üzüldüm ya. daha yeni tanışmıştık. kilolarımızdan birlikte kurtulacaktık.

gönül ferman dinlemiyor, aşkın gözü kör diye deyimler boşa mı varolmuşlar. demek ki 100 yıllardır olan ve olmaya devam edecek bir durum bu aşkın mantıktan uzak hallleri. kız o kadar demiş yaşamadan bilemezsiniz diye. keşke benze durumu yaşayanlar veya gel birazda biz üzelim seni demeyecekler yorum yapsaydı.
büyük konuşmaktan korkarım. tamam ben onun yaptığını yapamazdım sanırım.
ama olmuş bir kere.
kendi de farkında. yoksa huzurlu olurdu, dert etmezdi evliliği. tutup da böyle birine o sözler yazılır mı yaa. yardım istemiş. hatta yardım da değil, içini dökmek istemiş sadece.

o sayfada yazılanları annemin bir uygulamasına benzettim:1:. düşüp veya herhangi bir şekilde kendimize zarar verip ağladığımızda niye yaptın diye bizi pataklayıp daha beter ağlatmasına.

umarım tekrar katılır aramıza.

kadınlarımız bana hem çok mükemmel hem de çok acımasız geliyor, misal bir erkek dertlense içini dökmek istese hangi erkek böyle üstüne gider, dediğin gibi düşüp de ağlayan çocuğa bir şaplak daha atar, ben bekleyeceğim sedefi, üye olur olmaz hemen bize katılacaktır :))

kadın forumlarında genelde olan şey bu. birileri birilerine üstünlük taslamak için tetikte bekler.
sonra o birilerinin yandaşları da hadee biz de alay edelim, malzeme çıktı der. yazıp yazıp sonra biz senin kötülüğün için mi yazdık derler, 1 tane cümleyi cımbızla çekip evirip çevirirler ve olay admin konuyu kilitleyene kadar büyür gider.

amaan o onların ayıbı. onları da olduğu gibi kabul etmeli, empatisi kıt insanlar....

günaydın günlükcük

yetmiş beş kiloluk küçük devin geldi, kendime biraz fazla yükleniyorum, hoşlanmıyorum hiç kilolardan, kilolarımdan :(

sabah kahvaltım

bir çay bardağı yağsız süt,
bir küçük dilim mısır ekmeği,
yarım domates yarım salatalık
incecik minicik dilim peynir

150 kalori

artık kalori hesabı yapıyorum :))

12'de evden çıkacağım, doğru salona, en fazla 2 saat kalırım, elbet evde biraz ip atladıktan sonra....

günaydın günlükcük

yetmiş beş kiloluk küçük devin geldi, kendime biraz fazla yükleniyorum, hoşlanmıyorum hiç kilolardan, kilolarımdan :(

sabah kahvaltım

bir çay bardağı yağsız süt,
bir küçük dilim mısır ekmeği,
yarım domates yarım salatalık
incecik minicik dilim peynir

150 kalori

artık kalori hesabı yapıyorum :))

12'de evden çıkacağım, doğru salona, en fazla 2 saat kalırım, elbet evde biraz ip atladıktan sonra....

Kalori hesabı çok işe yarıyo. canın bi şeyi çok isterse az yiyorsun, kalorisini hesaba kattığın için diyetin de bozulmuyor. Tebrik ederim, çok doğru bir karar bence. Bide ara öğün çok faydalı mideyi küçültmek ve metabolizmayı hızlandırmak için. kesin çok güzel sonuç alacaksın hafta sonu. Go go go :)

Back
X