- Konu Sahibi pinarpinarp
evet bu kadar olur ya, benim de alt bacağım kalın, en son verecek yerim kalmaz her yerim ipincecik kalır artık mecburen bacaktan vermeye başlar, kilo alırken ama ilk bacaklardan başlar şişmeye öyle bir dengesizlik var, normalde benimle aynı boyun yani 1.60 ise onun bir hesaplaması varmış spordaki diyetisyen alt bacağı mezureyle ölçtüğünde 33 santim gelmeli diyor 1.60 boy için, benim 55 kiloyken ölçmüştüm en son 38 santim çıkmıştı, şu an kaç santim bakmak bile istemiyorum herhalde 42 falandır.
ama zayıfladığın zaman gidecek, şu an 64 kilosun, anca 47-46 olduğunda incelecek onlar, ben 3 seneye kadar (47-46 kilo civarındaydım) etekten başka bir şey giymezdim, pantolon giydiğim zaman da dar paça giyerdim, yine diyetisyenin dediği gibi 33 değildi (onun için 43 kilo falan olmamız lazım, o da çok az) ama 47-46 kiloyken 35 cm idi ve yuvarlak hatlı, 47 kilodayken bile hafif balık etli durduğum için çok çok güzel duruyordu diz altı etek, mini etek, ayak bileği üstü etek. (benim kemiklerim ince yapılıdır ve ne kadar kilo verirsem vereyim kemiklerim çıkmaz)
sana bu konuda tavsiyem kırklı rakamlara inmeden sakın bisiklete, kondüsyon hareketlerine, ağırlık kaldırma hareketlerine abanma ve hangi alette çalışırsan çalış numarasını 1 den ileriye ayarlama, alt bacaktaki iki tane kastan biri gelişmiş olduğu için kalın duruyor ve en ufak bir kas hareketi bacağına dair yaptığın hafif bir ağırlık çalışması hemen şişirir onu.
iyicene zayıfladıktan sonra spor konusunda bu kadar dikkat etmene gerek kalmayacak.
alt bacakla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki şu son 3 senede :))))
yapabileceğin hatta bol bol yapman gereken hareketler esneme, stretching hareketleri, bu da zaten pilateste bol bol var, pilatesin bacak inceltme , alt bacağı gerdirip uzatma hareketleri var onlardan yap her gün mutlaka, alışmasın vücudun o kalın kasa, alışmış olsa bile uzatmaya çalış, yor, şeklini değiştir de anlasın öyle rahat rahat yayılamayacağını :)))
bir de ip atla, ama atlarken yukarıya doğru uzandığında alt bacağını iyice uzat, esnet. yüzme çok iyi geliyormuş, koşu yapma sakın sadece tempolu yürüyüş bunun dışındakiler alt bacağa yükleniyormuş ve o kas daha da şişiyormuş ee etrafında da yağ tabakası var onun, sanki öyle bir duruyor ki vücudundaki bütün yağlar orada toplanmış gibi, ama değil işte,
karışık anlattım biraz ama umarım anlatabilmişimdir, ilk o kasın etrafındaki fazla yağları eritmeye yani 1.60 olduğun için kırklı rakamlara inmeye bak. ve her gün stretching, yüzme, tempolu yürüyüş ip atlama, vücudu uzatan pilates hareketleri bunlardan her gün yap, bak görürsün sonra buraya yazacaksın dolu etek aldım güzel güzel artık her gün etek giyeceğim yazacaksın :))))
alt bacak ölçüm 5 cm fazla çıktı. üst bacak için hangi oranı kullanıyoruz?
internette bakayım dedim yine kk çıktı.
http://www.kadinlarkulubu.com/vucut...05nl305287305-351246yle-olmal305ym305351.html
ya bi de benim sağ üst bacağım ile sol üst bacağım arasında 3-4 cm fark var. normal mi bu yaa

hem nerlerdesin bakiiim sen?