- Konu Sahibi pinarpinarp
meraba canım ben başlığın olduğunu bilmiyordum yeni gördüm bundan sonra uğruyorum o zaman buraya bakalım neler yiyorsun:)sabah 6 da kalkıp salona gitmen müthiş bişey tebrikler:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kalori hesabı çok işe yarıyo. canın bi şeyi çok isterse az yiyorsun, kalorisini hesaba kattığın için diyetin de bozulmuyor. Tebrik ederim, çok doğru bir karar bence. Bide ara öğün çok faydalı mideyi küçültmek ve metabolizmayı hızlandırmak için. kesin çok güzel sonuç alacaksın hafta sonu. Go go go :)
meraba canım ben başlığın olduğunu bilmiyordum yeni gördüm bundan sonra uğruyorum o zaman buraya bakalım neler yiyorsun:)sabah 6 da kalkıp salona gitmen müthiş bişey tebrikler:)
pinarcim selam, bir günlük rötarlida olsa ben geldim.. cok sagol canim destegin icin..biz yolumuza devam edelim, böyle ucuz muhabbetler beni üzemezz ama gercekten cok sagol, iyi bir arkadassin...
Pınarcım günlüğünde varmış
Tatlım benden sana bir tavsiye ilk günlerde miğden geniş olacağı için porsiyonlarını küçültmek zor olacaktır buna 2 çözüm sunabilirim..
Birincisi : yemeklerinde ana yemek dışında salata - yoğurt - çorba üçlüsünden ikisi mutlaka olsun ve ana yemeğe başlamadan önce bu ikiliden hangisini kullandıysan önce onları tüket , yemeğe daha az yer kalsın...
İkincisi : Keslinlkle sebze yemekleri tüket, eğer haşlama, buharda veya fırında olursa , porsiyon küçültmene gerek kalmayacaktır...
İlk haftalarda kilo verdikten sonra zaten istesende çok yiyemiceksin canım..
Ve akşam olduğunda, ertesi günün menüsünü planlamaya başla![]()
merhaba canım hoşgeldin :)))) hep hep beklerim :))))) sabah 6da kalkıp salona gitme benim geleneğimdi, evlenmeden önce 5.30 da kalkar hazırlanıp 6.00da salonda olurdum. yine o geleneği devam ettirmek istiyorum üstelik o zamanlar çok güzeldim, kilom 46-47 civarındaydı, yağ oranım düşük kas oranım dengedeydi ve ödem falan da yoktu, şimdi yağ oranı yüksek bol bol ödem var üstelik regl dönemi olsun olmasın hep ödem fazlalığı çıkıyor, zayıflamam şart oldu.
ve hiç sağlık sorunlarım olmazdı, bu sene hastaneden çıkamadım, boynum ağrıyor, belim ağrıyor, hep doktorlar aynı şeyi söylüyor boyuna göre kilon çok fazla, vücut yapını zorladığın için ağrıların var diyorlar, sadece görünümümüz için değil sağlığımız için de vermeliyiz bu kiloları.
yarın sabah 6.00 da salonda olmak istiyorum,çok istiyorum, daha salon tertemiz oluyor mis gibi kokuyor, ter kokusu sarmamış etrafı, kalabalık değil, ben henüz çalışmıyorum, biliyor musun sabah iş kıyafetleriyle gelip spor kıyafetleriyle değiştirip sporunu yapıp duşunu alıp iş kıyafetlerini tekrar giyip oradan doğru işine giden insanlar var...
yahu millette ne azim, ne yaşama sevinci, ne hareket, ne hız var.
ben evde öyle oturduğum yerden ders çalışıyorum da sanki tüm dünyanın işini yapmış gibi geriniyorum, ay çok yoruldum bugün, ay şu tatlıyı hakettim fazla problem çözdüm bugün iyi soru çözdüm, bahaneler hep hazır, millet o kadar işinin arasında sporunu da yapıyor işine de gidiyor, sağlıklı da besleniyor, gece bara mara giderken de tığ gibi giyinip eğlenmeye çıkıyor.
çok kızıyorum kendime çoooook.......
hoşgeldin :))))))
çok teşekkür ederim, önerilerin çok hoşuma gitti hatta eşimle de paylaştım onun kilo sorunu olmamasına rağmen hep dikkat eder, hep diyet yapar, bunları kesinlikle uygulayacağız hemen yaptık yarınki yemek planımızı ve o üçlüden ikisini kesinlikle hazır edeceğim, iyi oldu bu, ilk onları tüketmek akıllıca, ana yemeğe zaten çok az yer kalacaktır...
tabi tecrübe gibisi yok :))
muhakkak her akşam et oluyor menüde, eşim etsiz doymuyor, ben de yiyordum tabi yapılınca, artık her akşam yemeyeceğim.
merhaba canım hoşgeldin :)))) hep hep beklerim :))))) sabah 6da kalkıp salona gitme benim geleneğimdi, evlenmeden önce 5.30 da kalkar hazırlanıp 6.00da salonda olurdum. yine o geleneği devam ettirmek istiyorum üstelik o zamanlar çok güzeldim, kilom 46-47 civarındaydı, yağ oranım düşük kas oranım dengedeydi ve ödem falan da yoktu, şimdi yağ oranı yüksek bol bol ödem var üstelik regl dönemi olsun olmasın hep ödem fazlalığı çıkıyor, zayıflamam şart oldu.
ve hiç sağlık sorunlarım olmazdı, bu sene hastaneden çıkamadım, boynum ağrıyor, belim ağrıyor, hep doktorlar aynı şeyi söylüyor boyuna göre kilon çok fazla, vücut yapını zorladığın için ağrıların var diyorlar, sadece görünümümüz için değil sağlığımız için de vermeliyiz bu kiloları.
yarın sabah 6.00 da salonda olmak istiyorum,çok istiyorum, daha salon tertemiz oluyor mis gibi kokuyor, ter kokusu sarmamış etrafı, kalabalık değil, ben henüz çalışmıyorum, biliyor musun sabah iş kıyafetleriyle gelip spor kıyafetleriyle değiştirip sporunu yapıp duşunu alıp iş kıyafetlerini tekrar giyip oradan doğru işine giden insanlar var...
yahu millette ne azim, ne yaşama sevinci, ne hareket, ne hız var.
ben evde öyle oturduğum yerden ders çalışıyorum da sanki tüm dünyanın işini yapmış gibi geriniyorum, ay çok yoruldum bugün, ay şu tatlıyı hakettim fazla problem çözdüm bugün iyi soru çözdüm, bahaneler hep hazır, millet o kadar işinin arasında sporunu da yapıyor işine de gidiyor, sağlıklı da besleniyor, gece bara mara giderken de tığ gibi giyinip eğlenmeye çıkıyor.
çok kızıyorum kendime çoooook.......
artık bu yolda hep birlikteyiz kilolarımızdan kurtulur üstüne de helvamızı yaparız arkalarından:)bizim boylarımız aynı benim en büyük sorunum bacaklarım daha doğrusu alt bacağım çok kalın kendisi nefret ediyorum ondan:)senin var mı böyle aşırı bi kalınlık?yengem var mesela beden kısa boyu 150 kilosuda 70 ben 160 ım 64 kiloyum ama bacaklarım onunkinden kalın daha böyle bi sürü kişi var çevremde genetik dicem bi tek ben de var ailede üst tarafım yüzüm falan normal ama bazen diyorum isterse üst tarafım 100 kilo görünsün yine de bacaklarım ince olsun:))en son ne zaman etek giydiğimi hatırlamıyorum
ah hep olmak istediğim insan ama yatağımla aramda özel bi bağ var:))o saatte hayatta kalkamam:)gerçi oturduğum yer dağ başı burda o saatte dışarı çıksam köpekler yer beni:)haklısın öyle bi hocam var hatta sabah kalkıp salona gidiyormuş bide yüzüyor bizim ki duşunu alıp derse geliyor ki benim üni.de şehir dışında baya da uzaktan geliyordu 5 de kalkıyormuş oda kim bilir belki bi gün ben de öyle olurum:))
boşver yarın dikkat eder sporu biraz fazladan yapar telafi edersin şurda kocanla bi film izlemişsin çok mu:)
Tatlım et protein olduğu için çok yağlı olmadıkça yağ yakımını bile hızlandırabilir.. Bende tavuk delisiyim mesela ama haftada 1-2 kere anca yiyebiliyorum tavuğu
pinar seni öyle iyi anliyorumkiiii, bende cok tembelimm, aslinda azicik hareketi artirsak cok kolay gidecek ama yokkkk, aslinda son 2-3 haftadir dikkat ediyorum yememe icmeme, sporuma ama elimden aslinda cok daha fazlasida gelebilirdiii... ama yinede canim kendine haksizliki etmee, sabah gitmesende günün bi vaktinde mutlaka kalk git, gidip gelince huzurlu olursun hem üzerime düseni yaptim diyee. birdeeee abur cuvurrr ve sekerli gidalari kesin yaaaa.. sana ve dilana bu konuda kiziyorummmmm ;-/
evet bu kadar olur ya, benim de alt bacağım kalın, en son verecek yerim kalmaz her yerim ipincecik kalır artık mecburen bacaktan vermeye başlar, kilo alırken ama ilk bacaklardan başlar şişmeye öyle bir dengesizlik var, normalde benimle aynı boyun yani 1.60 ise onun bir hesaplaması varmış spordaki diyetisyen alt bacağı mezureyle ölçtüğünde 33 santim gelmeli diyor 1.60 boy için, benim 55 kiloyken ölçmüştüm en son 38 santim çıkmıştı, şu an kaç santim bakmak bile istemiyorum herhalde 42 falandır.
ama zayıfladığın zaman gidecek, şu an 64 kilosun, anca 47-46 olduğunda incelecek onlar, ben 3 seneye kadar (47-46 kilo civarındaydım) etekten başka bir şey giymezdim, pantolon giydiğim zaman da dar paça giyerdim, yine diyetisyenin dediği gibi 33 değildi (onun için 43 kilo falan olmamız lazım, o da çok az) ama 47-46 kiloyken 35 cm idi ve yuvarlak hatlı, 47 kilodayken bile hafif balık etli durduğum için çok çok güzel duruyordu diz altı etek, mini etek, ayak bileği üstü etek. (benim kemiklerim ince yapılıdır ve ne kadar kilo verirsem vereyim kemiklerim çıkmaz)
sana bu konuda tavsiyem kırklı rakamlara inmeden sakın bisiklete, kondüsyon hareketlerine, ağırlık kaldırma hareketlerine abanma ve hangi alette çalışırsan çalış numarasını 1 den ileriye ayarlama, alt bacaktaki iki tane kastan biri gelişmiş olduğu için kalın duruyor ve en ufak bir kas hareketi bacağına dair yaptığın hafif bir ağırlık çalışması hemen şişirir onu.
iyicene zayıfladıktan sonra spor konusunda bu kadar dikkat etmene gerek kalmayacak.
alt bacakla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki şu son 3 senede :))))
yapabileceğin hatta bol bol yapman gereken hareketler esneme, stretching hareketleri, bu da zaten pilateste bol bol var, pilatesin bacak inceltme , alt bacağı gerdirip uzatma hareketleri var onlardan yap her gün mutlaka, alışmasın vücudun o kalın kasa, alışmış olsa bile uzatmaya çalış, yor, şeklini değiştir de anlasın öyle rahat rahat yayılamayacağını :)))
bir de ip atla, ama atlarken yukarıya doğru uzandığında alt bacağını iyice uzat, esnet. yüzme çok iyi geliyormuş, koşu yapma sakın sadece tempolu yürüyüş bunun dışındakiler alt bacağa yükleniyormuş ve o kas daha da şişiyormuş ee etrafında da yağ tabakası var onun, sanki öyle bir duruyor ki vücudundaki bütün yağlar orada toplanmış gibi, ama değil işte,
karışık anlattım biraz ama umarım anlatabilmişimdir, ilk o kasın etrafındaki fazla yağları eritmeye yani 1.60 olduğun için kırklı rakamlara inmeye bak. ve her gün stretching, yüzme, tempolu yürüyüş ip atlama, vücudu uzatan pilates hareketleri bunlardan her gün yap, bak görürsün sonra buraya yazacaksın dolu etek aldım güzel güzel artık her gün etek giyeceğim yazacaksın :))))
tamam canım iyice bir konuşuruz ne zaman istersen, temmuz ayı için bizimkiler yazlığa çağırıyor, amanın ne yapacağım ben şimdi oralarda, hiç kapalı giyinme yok, üstünü örtme yok, bol pantolon yok, vallahi oralarda kısa şort, askılı, dar giyinmeyeni, bikinisiz mayoyla denize gireni dövüyorlaroo baya araştırmışsın dur ben bi ölçüp bakıyım kaç santim:)40 lı sayılar şu an bana o kadar imkansız geliyor ki bi 50 lileri görsem şimdi annem sesleniyor evde temizlik var daha sonra bu yazdıkların hakkında uzun uzun konuşuruz:)
tamam canım iyice bir konuşuruz ne zaman istersen, temmuz ayı için bizimkiler yazlığa çağırıyor, amanın ne yapacağım ben şimdi oralarda, hiç kapalı giyinme yok, üstünü örtme yok, bol pantolon yok, vallahi oralarda kısa şort, askılı, dar giyinmeyeni, bikinisiz mayoyla denize gireni dövüyorlar![]()
canimm takma yaaa kimseyii, sen git bir güzel tatilini yapp ve oradada dikket et tabii, bakarsin 4-5 kilo verirsinnde gelirsin
Neredeyse 9 sene bir reklam firmasinda calistiktan sonra, $ubat ayinin ortasindan is degistirip baska bir sektöre gectim.. henüz 3,5 aydir bu yeni yerde oldugumda ve ben yokken kimsenin olmamasindan dolayi büyük ihtimalle bu yaz tatil i$i yatti benim :-(
henüz kesin degil gerci ama simdilik öyle görünüyor, bakalim önümüzdeki haftalar ne gösterecek ama tatilsiz gecen bir yaz düsünemiyorumm :-(
şimdiki işinden memnunsundur umarım, geçen yaz ben gidemedim işte tatile, o kadar koydu ki, kış gelince çöktü üstüme karlar, bu yaz artık sahillere inmem lazım, hele geçen yaz daha zayıftım 60 lardayken utandım da gidemedim denizlerevallahi gitmeye çalış, bir hafta sonu da olsa o kumlara bir uzan, çok kötü oluyor sonra kışın
![]()