• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pinti çalışma arkadaşı

Ya her hafta neden baklava bilmem ne alıp duruyorsunuz? Yani diğer insanlar da belki para harcamak istemiyor, sevmiyor siz alıyorsunuz diye almak zorunda kalıyorlar.
Off evet ya. Bu ülkenin insanı niye böyle bilmiyorum. Dozunda bireysellik kadar güzel bir şey yok. Tamam herkes alıyordur böylece param boşa gitmiyor diye düşünüyorlar ama alakası yok. Ben belki kenarda tutmak istiyorum paramı. Z kuşağı da ortamdan geri kalmamak için davete icabet ediyor olabilir hatta. Müessese ikramı bile sanıyor olabilir :D onu da geçtim madem küçük ofis şaka yollu takılabilirler ee sen ne getiriyorsun haftayq falan gibi.

Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.
Haha kesin z kusagı arkadas da etrafta diyordur ne değişik ofis bir kişi herkese yemek ismarlayip duruyor ben ismarlayim desem bir gunde o kadar parayı nasıl vereyim diye. Kural bu sanmıs bile olabilir saçma bir kural. Birinin herkese ismarlaması sacma zatem e ertesi gun baskasi ısmarlasa bile ne siparis edildiğine gore fiyat degişir bu kez yime haksızlik olur. Basta saćma bir sistem başlatmissıniz . ben olsam dahil olmak istemezdim ama ses edememiş de kuçuk olumca sizin durum daha saçma yani. Ya sizin duruma göre bu kez de sen ismarla deyin ya a bu hafta birgum sen ismarla deyin madem. Ama zorunda mi degil. Sistemi saçma mi kurmussu uz evet

Altından kalkarım, maddi olarak zorlamaz beni. Daha önceki yorumlarda da yazdım, motivasyon olsun hepimize diye arada bu tarz şeyler yapıyoruz, çünkü çalıştığımız yer sıkıcı bir bölge, dışarı çıkıp bir şeyler yiyebileceğimiz alternatifler yok. Konu o arkadaşın düşüncesizliği. 1-2 kere olan bir durum değil. Ama o da düşünüldüğünü bilip ufak birkaç bir şey alabilirdi, ultra lüks beklentilerimiz yok.
Baklavadan falan bahsediyorsunuz yaşı küçükse sizden az kazanıyordur baklavanın tanesi olmuş kaç tl. Ailesi belki maaşının hesabını soruyor insanların hayatını bilemezsiniz ki. Ortaya alınan şeylerden ikram edin ama bireysel kahve falan alıyorsanız ona almayın madem.

Evet eski çalıştığım yerde daha bireyseldim, isteyen kendine istediğini alır yerdi. Sorun olmuyor öyle. Burada benden önce de böyleymiş ve böyle devam ettik. Bundan sonra bireysel takılmayı denerim belki.
Veya almak istediğiniz şeyi şunu alalım mı ortak diye para toplayın. Sürekli olan bir şeyse bu şekilde yapın. En güzeli yememek ama. Ofiste bu şekilde çok kilo alınıyor :) aksam eve gelince ödüllendirin kendinizi.

Evet eski çalıştığım yerde daha bireyseldim, isteyen kendine istediğini alır yerdi. Sorun olmuyor öyle. Burada benden önce de böyleymiş ve böyle devam ettik. Bundan sonra bireysel takılmayı denerim belki.
Bunun bir de ofiste doğumgünü kutlama versiyonu var . O da asiri saçma

Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.
Bende küçük ofiste çalıştım hepimiz kendimize ısmarlıyorduk. Başkasına birşeyler almak zorunda değilsiniz. O arkadaşta değil. Ben alınmasından da ısmarlamaktan da hoşlanmam mesela. Ben istemiyorum vs. diyorsa da siz alıyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey.

ben olsam kendime yemek isticem isteyen var mı derim ki öyle de yapıyorum. böylece siz özgürce takılırsınız kimse de size borçlu kalmaz

Erkek mi kadin mi calisma arkadasınız?
Erkekler akil edemeyebiliyorlar.
Bazi kadınlar da oyle tabii ama erkekler genel olarak soyleneni yapmaya kanalize oluyor.
arkadas hanim ise elinden bi kek yiyemedik vs diyip kulagina su kacirabilirsiniz.
Erkekse maas baklavasini unuttun galiba yil oldu dersiniz falan...

Ben de acayip verici oluyorum boyle durumlarda o yuzden hic bu toplara girmemek lazim, zaten her sey ates pahasi hem gereksiz kalori...
Yani alınmayın ama ben kadınım diye birisi benden evde emek harcayıp kekle uğraşmamı istese gıcık olurdum. Evde kek yapsam kendime yaparım, kadın diye mutfakla alakası o kadar iyi olmayabilir.

Back
X