Pinti erkek benim kaderim mi ya

Alacak parası yoktur, sende olduğu için altta kalmamak adına ben zaten istemiyorum ondan almıyorum yapıyo.Cimri bi insan olsa bile arabalar enflasyonla ne kadar değer kazandı biliyordur en karlı olan mal Sahibi olup değerlenmesini beklemek şu devirde

yok öyle taksi ücretleri.açılışları bile yüksek artık.ben şu hep gittiğim avm ye geçen ay 116 tl verdim .

Şaka gibi gerçekten, Ankara sankim taksi fiyatları konusunda daha insaflıydı geçen yıllarda. Bu yıl fırlamış gitmiş. Geçen yıl yazın havalanından Kızılay'a 150tl vermiştim. Şimdi 100tlye şehir içinde geziliyor

Araba almamayı tercih etmekle, kıyafet örneği aynı değil. Araba almayıp şehir içinde gidilen güzergaha göre taksi , dolmuş vb kullanan; şehir dışına çıkarken araç kiralayan insanlar da var.

Eğer muhabbet ortasında alakasız bir şekilde banka hesabındaki 500 bin tlden bahsetmemiş olsaydı bu dediğiniz mantıklı gelebilirdi:) bu görgüsüzlük de bana aşırı itici geldi mesela. Hem yapmayın Allah aşkına ben öğretmen halimle alabilirken o nasıl doktor maaşıyla parasız olabiliyor. Keşke parasız olsa en azından mantığa oturtabilirdim bir şeyleri. Diyor ki istesem ben de alırım ama bu kadar masrafı arabaya yapmam. Araba almaya karşıyım diyor.

kızılaya şimdi gitmek istesem böbreklerimi vermem lazım taksiciye

Taksi fiyatları artık böyle, Ankarada bindim ben en son gayet kısacık yere 40tl verdim. Başka çok da uzak olmayan bir yere 80tl yazdı şaştım kaldım
Aynen bende ankaradan bahsediyorum.aynı yere dolmuş yada otobüsle gitmekde 7.5 tl.ben şimdi evden dolmuş, otobüsle gitsem işe 15 tl ki mazot paramdan fazla tutuyor.Dolmuşa otobüse binmek eziyet, oturmak imkansız, hergün kavgası, gürültüsü,fordçusu, kokanı, hastası ile niye uğraşayım.Taksicilerede güven yokki, birçok sabıkalı taksi kullanıyor, e akşam dışarı çıktım taksiye binip eve dönmek istesem başıma ne gelecek bilmiyorumki.En sonki taksi maceramda sabah yoldan gelmişim uykusuzum o kısacık mesafede taksicinin yapılan yollar hakkındaki konuşmalarını dinlemek zorunda kaldım.Hayır toplu taşıma ve taksiyi özel şöförlü makam arabası rahatlığında görmekte ne bileyim garip.Bazı yerler vardır,istanbulda taksim, ankarada kızılay (ki ben kızılayada arabayla giderim) otopark bulma imkanı olmayan yer olur anlarım.Araba kesinlikle özgürlük ve hayat standardını yükselten bişey.Zaman kazandırıyor ayrıca, benim içinde zaman ve yukarda saydığım kazançlar çok önemli

Verir. O hesaplamada anlatılan konu ve bakış açısı farklı.

çocukları olunca ne yapacakmış?ailece pikniğe hiç mi gitmeyecekmiş?bebek arabası yedek eşyaları oyuncakları örtü kamp sandalyesi scooter durur hep benim ve arkadaşlarımın bagajında.taksiyle olur mu bunlar?bir yere gittik bazen 20 30 dakika beklememiz gerekiyor arabanın içinde.eşyaları taksiden indirip sıcakta soğukta başka taksi mi çağıracağız?yok anacığımm.arabaya karşı erkek çekilmez.

Bakın önceki de bunun aynisiydi. Ben arabayı daha yeni aldım. Ama arabam yokken taksiye verdiğim otuz TL'nin lafını yapardı. O da ısrarla araba almıyordu kaldı ki o büyük sehirdeydi. Ben anlamadım bu işi cidden ben çekiyorum galiba böyle sorunlu insanları.

Alakası yok bence, pinti tipler çoğaldı ondan diyorum.

500000 ile ikinci el Polo alınıyor ancak hasar kayıtlı o da. Hadi diyelim gerçekten karşı dolmuş ve iett de takılsın o zaman ben bir mana veremedim

500000 ile ikinci el Polo alınıyor ancak hasar kayıtlı o da. Hadi diyelim gerçekten karşı dolmuş ve iett de takılsın o zaman ben bir mana veremedim
Valla ben arabamı 200 bine aldım. Lüks araba peşinde koşacak kadar zengin değilim. İşimi goruyor mu görüyor. Ben alabiliyorsam o da zorlanmadan alabilir. Almak istemiyorsa da bana laf etmemeli. Benim için rahatlık önemli bir olgu. Kaldı ki araba yahu bu sadece son birkaç senede pahalandigi için lüks bir şey sanıyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar 20 yaşındaki çocuklar bile bir işe girip krediyle araba alıyordu.

Arabasız biriyle görüşmem değil. O bu konuyu açmasa araba muhabbeti üzerine düşünmezdim bile. Kendi söyledi niye araba aldın ne gerek vardı bu masrafa diye.
Bana kalkıp da şunu niye aldın, masrafa ne gerek vardı diyenin ağzına patlatırım bi tane ahahhaha muhabbete bak. Araba tartışmaya kapalı bir konu, canın istemiş almışsın nedir yani? Ben de çok istiyorum ama niyetine girmişken pandemi patladı, şimdi saçma sapan fiyatlar var işte. Erteledim bakalım, seçim falan bi geçsin önümüzü görelim, öyle.

Adama da açıklama yapmak zorunda değilsin, ben arkadaşça devam etmek istiyorum, daha ötesini hissetmiyorum de geç. Hiç ghosting yapma çok çocukça bir hareket. Koca insanız sonuçta, gerekçemizi söyler karşıdakini de oyalamayız.

Haklısınız. Aslında benim yapacağım şey zaten belli. Böyle insanlarla ömür geçirmek istemiyorum sırf gözüme hoş göründüler diye. Sadece farklı fikirler de duymak için konu açtım.

sıcaklarsın montunu çıkarırsın arkaya atarsın.market alışverişini bagaja atarsın ordan bir avm ye gidersin ya da arkadaşına uğrarsın bir kahveye.önemli bir işe gideceksen arabada makyajını tazelersin kendine çeki düzen verirsin.bunları takside nasıl yapacaksın?taksici de niyeti bozduysa vayy benim için süsleniyor bu kadın bile der ayoll.araba candır bu yüzden hele ki kadına şarttır gelir varsa masraflarını karşılayabilecek.

Boşver daha yenisiniz sen karışma alsın almasın hatta ilerde evlenme ihtimalin varsa senin araban var, o da ev alsın daha iyi. Ama sen şu anki halinle etkilenmiyorsun bu adamdan gibi

Onca tasarruf yatırım konuşmaları bankadaki 500.000 içinmi o parayı o kadar biriktirmekle uğraşacağına araba alıp koysaymış o 500 bin şimdi 2 milyon olurdu.Bir kere bankada nakit para tutan biri yatırım işinden hiçbişey anlamıyordur boş boş biriktirir enflasyona yenilen parayı.Bu arada buluşma yerine nasıl gelmişti bu arkadaş? merak ettim şimdi.Birde doktorlar nöbetti filan çok absürt saatlerde çıkıyorlar işten,yada acil çağırılıyorlar arabasız nasıl yapmış? Çoğu tanıdığım tıp öğrencisinin ailesi imkanı varsa son sınıfta araba aldı çocuklarına sırf bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…