- Konu Sahibi Marianihal
-
Benim bir iş arkadaşım var öyle. Arabasını sattı. Market hariç nerdeyse her yere taksi ile gidiyor.Sizce kendine ait bir arabaya para harcamayan biri taksi kullanır mı? :)
Alakasi yok, bakis acilariniz farkli belli ki? Ben mesela taksiye aylik en az 10 bin harciyorumdur ama arabayi sattim diyorum, neden? Sisirilmis balon fiyatlari odemek istemiyorum, trafik de beni yoruyor. Hem de cok fazla teldeyim, arac kullanirken teklikeli malum vs vs. Arada metroya binip kitap okumayi da seviyorum ustelik. Bunlarin hicbiri cimrilik degil iste, siz farkli yerden bakiyorsunuz. Konfor olarak dusundugunuz icin adam pinti geliyor size ama bana gor (belki ona da gore) araba=konfor degilİyi de parası olmayana fazla. Ama aylık geliri 20-30 binse yıllık 5-6 binlik masrafı düşünen adam net cimridir. A
İyi o zaman toplu taşımada yer kavgası yaparken güzelce vakit geçirir artık :) para harcanmak ve konfor için vardır. Adam alti yıl tıp okumuş gece gündüz çalışmış ne için? Nerden neyi kisarim diye hayatı kendine dar edip üstüne üstlük bunun farkında bile olmadan yaşamak için mi? Valla hiç bana göre değil.
Ben de anlamadım. Heralde bimde o dediğiniz markadan yoktur:)
Bu adamın Kadir Ezildi olduğunu düşünmüyorum. Eğer aynı olduğunu düşünüyorsanız bu adamdan gerçekten hiç etkilenmemişsiniz ve iliskiyi nasıl keseceginizi de bilmiyorsunuz demektir. Çümkü çok agresifsiniz de bu konuda. Adamı haklı ya da normal görebilecek bütün yorumlara sinirleniyorsunuz bir miktar. Eğer bu adam sizinle Kadir Ezildi'nin edebileceği şekilde muhabbet ettiyse zaten o da sizden etkilenmemiş kanka muhabbetine girmiş demektir. Kadir Bey'in de hoşlandığı birine karşı ekranlarda gördüğünüz muhabbette olacağını düşünmüyorum.Ama bir şeylerin ortası olmalı. Pis olmasın temiz olsun ama temizlik hastası da olmasın. Hani kadir ezildi size ne kadar çekici geliyor? Baksan o da tertemiz bir erkek dimi. Anladınız beni siz.
Sanmıyorum ya. Adamin her konuşması ayrı bir facia geliyor. Bir kere ayak tirnaklarini kesip ayağının fotosunu atmıştı bak bebek gibiyim diye. Keşke o anda yer yarilsaydiBu dönemde herkes maddiyattan bahsediyor, KK'da bile maddiyat üzerine konular artmaya başladı.
Küçük bir yerde yaşıyorsa arabaya gerek duymayabilir, bu cimri olduğu anlamına gelmez.
Yerdeki çorabını kaldırmaktan aciz olacağına titiz olsun, hem ilerde evde de yardımcı olur.
Bir erkeğin bakımlı olması kötü bir şey değil ki.
Siz sanki hâlâ diğer ilişkinin etkisinde kalmış gibisiniz ve en ufak bir şeyde yine aynısı olur diye tereddüt ediyorsunuz gibi geldi.
İşte Türkiye'de yaşadığımız içindir. Yurt dışında zaten Chanel de çok pahalı değil BMW de. Ama burda pahalı. Bir de bu konuya nerden geldikYves Rocher de Fransa da ucuz fiyatlı ürünleriyle tanınan bir marka. Türkiye'deki fiyatlarının yüksekliğine bakarak ürünleri farklı algılıyorsunuz.
Yurtdışında mısınız halen , İstanbul'a mı yerleştiniz ? İstanbul'da arabayla bir yere gidip gelmek çok daha büyük bir problem.
Trafik sorununun yanısıra park yeri (özellikle de güvenli bir otopark vb ) bulmak dahi başlı başına bir sorun.
Haritada İstanbul olarak gözüken ancak eskiden İstanbul il sınırlarına dahil olmayan bölgelerden birinde oturuluyorsa, söylediğiniz geçerli olabilir.
İşte o da aynı muhabbeti yapiyor banyoyu şöyle ovdum halıları böyle fırçaladım muhabbeti. Bir tane komşusu varmış bulaşığı ıslatıp yatmis bir gece yıkamamis onu ayipliyor mesela. Normal bir temizlik muhabbeti olsa neden böyle tabirler kullanayım. Hoslanmama mevzuuna gelecek olursak benden etkilendiğini hoşlandığını söyledi zaten. Sürekli de arar ben mesela artık aşırı derecede itici bulduğum için pek açmamaya başladım telefonlarını meşgulüm okuldayim uyuyordum vs gibi bahanelerle. Hoşlanmadıysa da çok üzülmem şahsen:) ayrıca agresif değilim sadece durumu açıklamaya çalışıyorum.Bu adamın Kadir Ezildi olduğunu düşünmüyorum. Eğer aynı olduğunu düşünüyorsanız bu adamdan gerçekten hiç etkilenmemişsiniz ve iliskiyi nasıl keseceginizi de bilmiyorsunuz demektir. Çümkü çok agresifsiniz de bu konuda. Adamı haklı ya da normal görebilecek bütün yorumlara sinirleniyorsunuz bir miktar. Eğer bu adam sizinle Kadir Ezildi'nin edebileceği şekilde muhabbet ettiyse zaten o da sizden etkilenmemiş kanka muhabbetine girmiş demektir. Kadir Bey'in de hoşlandığı birine karşı ekranlarda gördüğünüz muhabbette olacağını düşünmüyorum.
Tertemiz arkadaşlarım var mesela, sizin temizlik hastası dediğiniz, evin duvarına kadar silen, romantik ilişkilerinde "kııızz sen banyoyu neyle ovuyorsun?" Muhabbetinde olmuyorlar. Sizinki sizden hoşlanmamış, arkadaş gibi görmüş. Bence siz de hoşlanmadım sizden deyip muhabbeti kesin. Yok yere öfkelenmenize gerek yok.
Evet bu biraz tuhafSanmıyorum ya. Adamin her konuşması ayrı bir facia geliyor. Bir kere ayak tirnaklarini kesip ayağının fotosunu atmıştı bak bebek gibiyim diye. Keşke o anda yer yarilsaydi
Ona göre de, toplu taşımada geçen zaman heba edilen bir zaman olmayabilir. Araç kullanmak , trafiği kollamak , yola dikkat etmek yerine ; taksi veya toplu taşıma kullanarak ek stresten kaçınıyor ve zihnen dinleniyor dahi olabilir.
Sizce kendine ait bir arabaya para harcamayan biri taksi kullanır mı? :)
E taksi de pahalı bir şey de ondan.Kullanır. Neden kullanmasın ?
yo bence cimri .bu zamanda arabasız olur mu orta düzey gelir varsa?biriyle çıksa otobüsle mi alacak evinden ya da bırakacak koskoca dr?ha yeni mezundur henüz birikimi yoktur amenna.ama yeni mezun değilse bildiğin cimri bu adam.nerede nasıl davranılacağını da bilmiyor sanırım.ilk kez buluştuğun kadınla bu kadar aleni para muhabbeti de yapılmaz bence.adamın tek artısı dr olması.onu da diğer eksi özellikleri kapatıyor.ben olsam bir daha görüşmezdim.Anlattıklarınız adamın cimri olduğu anlamına gelmiyor. Adamdan hoşlanmamanız , ayrılmak için yeterli bir neden zaten ; kimseye de neden göstermek veya anlatmak zorunda değilsiniz.
Aynen öyle. Anlamadığım ben bu kadar eli açıkken neden hep böyle cimriler beni bulur. Önceki de iki kere borç para istemişti dolar bozdurmak istemediği için.Böyle buluşma mı olur yahu, güzel söz yok, flört yok, varsa yoksa para para para. İnsanın fikri neyse zikri o oluyor, bu adamın da para beynine vurmuş. kazara evlenirsen bununla bir bluz alıp gelsen eve 2 gün söylenir bu.Bunları da geç istemiyorsan istemiyorsundur o kadar.
Valla ben doktor olmasından ziyade yakışıklı olmasından etkilenip buluştum ne yalan söyleyeyim. Çünkü oldukça hoş birisi görüntü olarak. Karakter ise facia gibi bir şey tam bir libido killeryo bence cimri .bu zamanda arabasız olur mu orta düzey gelir varsa?biriyle çıksa otobüsle mi alacak evinden ya da bırakacak koskoca dr?ha yeni mezundur henüz birikimi yoktur amenna.ama yeni mezun değilse bildiğin cimri bu adam.nerede nasıl davranılacağını da bilmiyor sanırım.ilk kez buluştuğun kadınla bu kadar aleni para muhabbeti de yapılmaz bence.adamın tek artısı dr olması.onu da diğer eksi özellikleri kapatıyor.ben olsam bir daha görüşmezdim.
Aynen öyle. Anlamadığım ben bu kadar eli açıkken neden hep böyle cimriler beni bulur. Önceki de iki kere borç para istemişti dolar bozdurmak istemediği için.
yo bence cimri .bu zamanda arabasız olur mu orta düzey gelir varsa?biriyle çıksa otobüsle mi alacak evinden ya da bırakacak koskoca dr?ha yeni mezundur henüz birikimi yoktur amenna.ama yeni mezun değilse bildiğin cimri bu adam.nerede nasıl davranılacağını da bilmiyor sanırım.ilk kez buluştuğun kadınla bu kadar aleni para muhabbeti de yapılmaz bence.adamın tek artısı dr olması.onu da diğer eksi özellikleri kapatıyor.ben olsam bir daha görüşmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?