• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pireden kurtulamıyorumm!!

Cunozor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2023
16
-2
1
22
Yardımcı olun lütfen artık çıldıracak duruma geldim 3 hafta önce kedimi sahiplenirdim ve 2 gün sonra bacak ve bileklerimde yaralar çıkmaya başladı alerjik yapım olduğu için umursamadım ama sonra zıplayan pireler fark ettim aralıksız 1 hafta temizlik yaptım ama gitmediler halıları yıkkattım olmadı evi ilaçlattım sanki vitamin oldu daha da çoğaldılar bütün vücudum yara içinde 1 aylık bebeğim var şimdi ona sardılar endişe ve kaygıdan gözüme uyku girmiyor tecrübesi olanlar lütfen bildiklerini benimle paylaşsın

Ev kedileri kendi kendilerine pirelenebiliyor bu doğru ama sizin kediniz gittikten sonra sorunun devam etmesi kedi kaynaklı olmadığını gösteriyor.

Pireler demekki hala beslenecek bir kaynak bulabiliyorlar. Kiler ardiye veya balkonda atık eşyanız var mı? Bizim oraya hazır yağlı kağıt düşmüş haberimiz yok ,kedi de gidip üstünde uyuyup duruyormuş, bir pirelendi ki zor kurtulduk .sizin de bu tarz pirelerin beslendiği bir yer olması lazım

Bebek olunca kediyi evden sepetlemişsiniz sahiplendirme diye güzelleme yapmayın. Bu vesileyle buradan söyleyeyim: "bu hayvanların ömrü İyi bakıldıkları takdirde 10 yıldan fazladır, bunu göze alamayacaklar sahiplenmesin onlar sizin oyuncağınız değil". Pire denilen şey de kediden insana geçmez, parazit aşısı yapılmış bir kedinin de pirelenmesi mümkün değil. Sorunu başka yerde arayın.
Sorun kedide demedik zaten haddinizi bilin önce kedi kumu piresi olduğu için kediyi verdiğimi belirttim yaşayanlar vardır belki diye çocuk oldu diye de evden sepetlediğimiz yok anlaşılan o ki maddiyat ne demek bilmiyorsunuz pek böyle saçma sapan yorum yapmaya da hakkınız yok başka yere yazın siz en iyisi

Ev kedileri kendi kendilerine pirelenebiliyor bu doğru ama sizin kediniz gittikten sonra sorunun devam etmesi kedi kaynaklı olmadığını gösteriyor.

Pireler demekki hala beslenecek bir kaynak bulabiliyorlar. Kiler ardiye veya balkonda atık eşyanız var mı? Bizim oraya hazır yağlı kağıt düşmüş haberimiz yok ,kedi de gidip üstünde uyuyup duruyormuş, bir pirelendi ki zor kurtulduk .sizin de bu tarz pirelerin beslendiği bir yer olması lazım
Evin yerleri eski tip parke gibi ama tahtadan kırıklar da var bazı yerlerde oraya girip yumurta falan bırakıyor diye düşünüyorum

Evin yerleri eski tip parke gibi ama tahtadan kırıklar da var bazı yerlerde oraya girip yumurta falan bırakıyor diye düşünüyorum
Pire olduğuna emin misiniz tahta kurusu da olabilir pireden evi arındırmak çok çok zor bir arkadaşımın evinde de oldu ilaclatti halıları koltukları yikatti yinede kurtulamadı sonra bir şekilde kurtuldu ama.evleri yeniydi yakalayıp suyun altında öldürüyordu

Kediniz evde olsaydı sadece kediye ense damlası yapardınız o yavaştan öldürürdü pireleri
Aynı zamanda da evi hergün süpürmelisiniz toz haznesini ayrı biyere boşaltıp çöpe atmalısınız
Pire geldi diye mi sahiplendirdiniz hayvanı?

Kaynağını bulmadan pirelerden ilaçla kurtulamazsiniz. Evdekiler için 21 günde bir iki doz yeter ama belli ki dışarıdan eve taşınmaya devam ediyorlar. Belediye'yi arayıp bir sorun bakalım karsidaki inşaati ilaclamak için bir şey yapılabilir mi. Sizin bodrumu falan da ilaclamak gerek. Bir de pirelenen tek daire sizinki mi?

Afrikaya ilk geldiğimizde eşyalı bi eve gelmiştik. Böyle 50 kişinin kullandığı bi yatak. Nemden çürümüş dolaplar. Karyola karyola olmaktan çıkmış. Ne bitten kurtulabiliyordum ne pireden. Gerizekalı eşim beni suçluyordu nereleri geziyorsanız artık diye.

Sonra hem kendi sıfır hem eşyaları sıfır bi eve geçtik anında bitti.

Bence yuvalandıgı bişeler var ve temizlik işe yaramıyor

Kediniz evde olsaydı sadece kediye ense damlası yapardınız o yavaştan öldürürdü pireleri
Aynı zamanda da evi hergün süpürmelisiniz toz haznesini ayrı biyere boşaltıp çöpe atmalısınız
Pire geldi diye mi sahiplendirdiniz hayvanı?
Hayır kedi gittikten sonra çıktı ama kedi kumundan gelen pireymiş onu anlamıyoruz işte

Kaynağını bulmadan pirelerden ilaçla kurtulamazsiniz. Evdekiler için 21 günde bir iki doz yeter ama belli ki dışarıdan eve taşınmaya devam ediyorlar. Belediye'yi arayıp bir sorun bakalım karsidaki inşaati ilaclamak için bir şey yapılabilir mi. Sizin bodrumu falan da ilaclamak gerek. Bir de pirelenen tek daire sizinki mi?
Evet sadece bizim evde var

Sorun da o evde kediye dair hiç bir şey yok ev tertemiz ama nereden geliyorlar bilmiyorum bir odaya girdiğimde direk 2 3 tanesi çorabıma zıplıyor kabus gibi

Bana evin kömürlüğüne bisikletimi koyarken toz piresi gelmişti.
Kedi piresi sorun değil çünkü sizi ısırsa da sadece hayvan kanıyla beslendiğinde onun üzerinde üreyebilir. Yani kedi piresi olsa öldürdüğünüz zaman biterdi.
Şimdi size toz pirelerinden kurtulma yöntemini anlatacağım.
Pireler dikkat ettiğiniz üzere bacakları sever.
Beyaz bir çarşafı yere serip üstüne geçip ayakta duracak tamamen soyunacaksınız pireler böylece bacaklarınıza gelecek. Tutup tutup öldüreceksiniz. Bu sırada yatağı yorganı kıyafetleri en az 60 derecede ki tavsiyem 90 derecedir yıkayacaksınız. Bu pire yakalama işlemini pireler bitene kadar gün be gün yapın. Evi iyi süpürün, geçmiş olsun.

Bana evin kömürlüğüne bisikletimi koyarken toz piresi gelmişti.
Kedi piresi sorun değil çünkü sizi ısırsa da sadece hayvan kanıyla beslendiğinde onun üzerinde üreyebilir. Yani kedi piresi olsa öldürdüğünüz zaman biterdi.
Şimdi size toz pirelerinden kurtulma yöntemini anlatacağım.
Pireler dikkat ettiğiniz üzere bacakları sever.
Beyaz bir çarşafı yere serip üstüne geçip ayakta duracak tamamen soyunacaksınız pireler böylece bacaklarınıza gelecek. Tutup tutup öldüreceksiniz. Bu sırada yatağı yorganı kıyafetleri en az 60 derecede ki tavsiyem 90 derecedir yıkayacaksınız. Bu pire yakalama işlemini pireler bitene kadar gün be gün yapın. Evi iyi süpürün, geçmiş olsun.
Deneyeceğim teşekkür ederim

Evinizi iyi kontrol edin balkon, tuvalet ve banyo boşluğu ya da pencerelerini , pencere önlerini , havalandırmaları kısacası kuş yuvası olabilecek her yeri arayın ...kumru falan yuva yaptıysa ondan gelmiştir evinize pire kumrular pire getirebiliyor.

Ayrıca kediye çok üzüldüm bizde sokağa atacakları kediyi sahiplendik hayvanın psikolojisi çok bozuktu zor toparladı.

Yardımcı olun lütfen artık çıldıracak duruma geldim 3 hafta önce kedimi sahiplenirdim ve 2 gün sonra bacak ve bileklerimde yaralar çıkmaya başladı alerjik yapım olduğu için umursamadım ama sonra zıplayan pireler fark ettim aralıksız 1 hafta temizlik yaptım ama gitmediler halıları yıkkattım olmadı evi ilaçlattım sanki vitamin oldu daha da çoğaldılar bütün vücudum yara içinde 1 aylık bebeğim var şimdi ona sardılar endişe ve kaygıdan gözüme uyku girmiyor tecrübesi olanlar lütfen bildiklerini benimle paylaşsın
Hayvan piresiyle insan piresi farklidir. Yani kedibizle alakasi yok pirelerin, sizde konaklayip cogalamaz onlar. Baska yerden geliyor belli ki.

Bu arada kedinin ahi tutmus fikrine +1 👍🏻

Son düzenleme:
Hayvan piresi insana gelmez
Parazit aşılarını yaptırırsanız hayvanda pire olmaz hatta evde yaşayan hayvanda hiç pire olmaz. Kendi kendine pirelenmek nedir?
4 kedim var şimdiye kadar ne kedi kumu piresi ne bit vs ne duydum ne gördüm.
Hayvan büyük ah etmiş sanırım.
Kolay gelsin size

Nevresimleri, battaniyeleri güzelce yıkayın.
Doktorunuzla yada eczacınızla bi konuşun bebeğe zarar vermeyecek düzeyde lavanta yağı çay ağacı yağı türevinde aromatik yağlardan faydalanabilirsiniz. Bebeğe kullanacağınızda bariyer olarak hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

Elektirikli süpürge ile yatağı kanepe ve halıları süpür peluş oyuncak battaniye felan 60 da makinede yıka zamanla yok olur kedinin de aşısını yaptır

tıraş köpüğü surseydin yok olurlardı aklında bulunsun
Belki inanmazsunuz bende bitten tam 4 sene kurtulamamistm saçlarımı kazittm tinerle yıkadım kendimi parcaladim ama gitmediler sanki beynme yerlesmisti ( 2 güne bir banyo yaparm halbuki) benim en büyük travmam buydu Allah yardımcınız olsun 🥴
k

Back
X