• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pireden kurtulamıyorumm!!

Cunozor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2023
16
-2
1
22
Yardımcı olun lütfen artık çıldıracak duruma geldim 3 hafta önce kedimi sahiplenirdim ve 2 gün sonra bacak ve bileklerimde yaralar çıkmaya başladı alerjik yapım olduğu için umursamadım ama sonra zıplayan pireler fark ettim aralıksız 1 hafta temizlik yaptım ama gitmediler halıları yıkkattım olmadı evi ilaçlattım sanki vitamin oldu daha da çoğaldılar bütün vücudum yara içinde 1 aylık bebeğim var şimdi ona sardılar endişe ve kaygıdan gözüme uyku girmiyor tecrübesi olanlar lütfen bildiklerini benimle paylaşsın

Yemin edim korku filmi izlesem bukadar gerilmem.
Pire nedemek evlenince esimin koyune annesini babasini ziyarete gittigimde ogrendim
Suan yazarken yemin ederim kasiniyorum. Bu pireler nerdeyse bosanma sebebim olabilirdi gercektende illet bisey. Ki bende pireye alerji reaksiyon verdim dusun artik . Bak suan heryerim kasiniyo Allahim yardimcin olsun en nefret ettigim hayvanlar

Yardımcı olun lütfen artık çıldıracak duruma geldim 3 hafta önce kedimi sahiplenirdim ve 2 gün sonra bacak ve bileklerimde yaralar çıkmaya başladı alerjik yapım olduğu için umursamadım ama sonra zıplayan pireler fark ettim aralıksız 1 hafta temizlik yaptım ama gitmediler halıları yıkkattım olmadı evi ilaçlattım sanki vitamin oldu daha da çoğaldılar bütün vücudum yara içinde 1 aylık bebeğim var şimdi ona sardılar endişe ve kaygıdan gözüme uyku girmiyor tecrübesi olanlar lütfen bildiklerini benimle paylaşsın

Binada veya dış cephede kum, çimento vb malzeme mevcut mu; binada tadilat çalışması var mı ?

Evde baktığınız kediniz pire içerisinde değildi herhalde. Evinizde hayvan yokken, hayvan piresi de uzun süre yaşayamaz. Yaşadığınız sorun, toz piresi kaynaklı olabilir.

Yemin edim korku filmi izlesem bukadar gerilmem.
Pire nedemek evlenince esimin koyune annesini babasini ziyarete gittigimde ogrendim
Suan yazarken yemin ederim kasiniyorum. Bu pireler nerdeyse bosanma sebebim olabilirdi gercektende illet bisey. Ki bende pireye alerji reaksiyon verdim dusun artik . Bak suan heryerim kasiniyo Allahim yardimcin olsun en nefret ettigim hayvanlar
Nasıl kurtuldunuz ne kadar sürdü ben odaları temizleyip kapısını çekeyim diyorum 3 gün kadar kapalı kalsa kendi kendilerine ölürler mi ki

Binada veya dış cephede kum, çimento vb malzeme mevcut mu; binada tadilat çalışması var mı ?

Evde baktığınız kediniz pire içerisinde değildi herhalde. Evinizde hayvan yokken, hayvan piresi de uzun süre yaşayamaz. Yaşadığınız sorun, toz piresi kaynaklı olabilir.
Hayır kedimizde bir sorun yoktu izmir de yaşıyoruz bu aylarda salgın oluyormuş ilk defa yaşıyoruz bu durumu internetten baktığımız kadarıyla kedi kumu piresi gibi şeyler yazıyor

Daha rahat yaşasın dedik ama arkamızdan demiş bir şeyler belli😿

Evde yaşayan kediyse temizdir, zaten hayvan da çoktan gitmiş. Başka bir yerden gelmiş olmaya, son günlerde 2. el mobilya, eşya vb aldınız mı?

Nasıl kurtuldunuz ne kadar sürdü ben odaları temizleyip kapısını çekeyim diyorum 3 gün kadar kapalı kalsa kendi kendilerine ölürler mi ki
Ben orda yasamiyorum benim evim degildi nekadar temizlensede yinede bi tanesi gelip beni buluyodu. 2 gece kalip otele gectim.
Sizin durumun daha farkli gercektende cok zor yaaa
Ben misafir gittim sizin kendi eviniz
Nerdeyse evi yakacakdim pireler bitmek bilmiyodu gercektende ya

Ben orda yasamiyorum benim evim degildi nekadar temizlensede yinede bi tanesi gelip beni buluyodu. 2 gece kalip otele gectim.
Ben çıkıp otele de gidemiyorum
Bende bu gidişle evi yakıp rahatça otele geçiş yapıcam

Kaynağını bulmadan kurtulamazsınız. Ayrıca bitmesi günlerce sürer sakin kapalı tutayım gibi bir hataya düşmeyin milyonlarca olur. Her gün silip supurup deterjanı su ile silebilirsiniz
Çoğu ilaç bilinenin aksine çare olmaz. Bizim bosalttigimiz evi sarmıştı en son dış mekan ilacı ile / akrep zehri ile kurtulduk 1 seferde asla bitmez.
Yumurtaları çok dayanıklıdır. Ve milyonlarca urerler. Suda boğulurlar.

Hayır sokak dar karşımızdaki binada tadilat işleri var belki de ordan geldi bilmiyorum ama nasıl kurtulucaz onu da bilmiyorum

Pekela olabilir, sokağa eski tahta mahta mobilya ıvır zıvır koydularsa ondan gelmiş olabilir .. evi ilaçlatın bir an önce. kediyi de iyi ki vermişsiniz yoksam pirelenip kaşınacaktı canını kurtarmış hayvancık :KK51:

Bebek olunca kediyi evden sepetlemişsiniz sahiplendirme diye güzelleme yapmayın. Bu vesileyle buradan söyleyeyim: "bu hayvanların ömrü İyi bakıldıkları takdirde 10 yıldan fazladır, bunu göze alamayacaklar sahiplenmesin onlar sizin oyuncağınız değil". Pire denilen şey de kediden insana geçmez, parazit aşısı yapılmış bir kedinin de pirelenmesi mümkün değil. Sorunu başka yerde arayın.

Pekela olabilir, sokağa eski tahta mahta mobilya ıvır zıvır koydularsa ondan gelmiş olabilir .. evi ilaçlatın bir an önce. kediyi de iyi ki vermişsiniz yoksam pirelenip kaşınacaktı canını kurtarmış hayvancık :KK51:
Öyle tabi hayvana da yazık olacaktı evi bir kere daha ilaçlatacaz artık inşallah biter

Back
X