• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pis Genler

bende oyleyim kotu kokandan aninda nefret ederim..kucuk cocugunun kokusuna yapicak biseu varmi bilmiyorum ama hergun banyo yapmaya alistirin

Bunun gercekten etkisi var. Esimin ailesi terleselerde hic kokmuyorlar. Tenleri pamuk gibi ve gercekten hic koku yok. Babaannesi demisti bir keresinde bizde birkac defa tuzlu suyla yikarlar bebegi diye.

ne kadar etkili bilmem de yeni doğan bebekleri tuzlu suyla yıkarlar bizde, 40 ı çıkınca başlarlar ayda bi kere devam ederler bi süre. ben bi etkisi olduğunu sanmıyorum ama öyle yaparlar. yine de bence siz tuzlu suyla yıkamak yerine doktora gidin belki çözümü vardır.

ahh minişim yaa kıyamam ben ona :emir_bebek:ama sakın kokmasın diye parfüm ya da ıslak mendil tarzı şeyleri kullanmayın illa kokmasın diyorsanız sadece suyla ara ara yıkayın gün içinde...

:) benim 2 oğlum da öyle. Biri sası sası kokar, biri eksi ekşi. Küçüğü hergun yıkıyorum.
Sesli güldüm çok yaşayın benimde burnum hassas evde ter ten kokusu deli ediyor beni Allahtan eşim kokmuyor alt kat komşumun üst kat komsumun evindeki kokuyo bile balkondan alıyorum çok kötü bişey bu ya

Herkese Merhaba,
Burnum çok iyi koku alır ve güzel kokulara karşı ilgim vardır. Çocukluğumdan beri ağız kokusu ter kokusu nefret etmişimdir ve hep kendime çok dikkat etmişimdir, parfümlere olan ilgim de çocukluktan beri var. Sırf ağzı kokuyo diyo ortaokulda bir arkadaşımdan soğudum, üniversitede başka bir kızdan ter kokuyo diye yavaştan arkadaşlığımı bitirdim...
Sevmediği ot insanın burnunda bitermiş ya hani. Eşim, kayınvalidem ve görümcem o kadar kuvvetli kötü kokuyor ki terleri. Girdikleri oda kokuyor resmen. Ve eşim iki güne bir banyo yaptığı halde böyle. Deotak (deodorant) sürdürüyorum zorla ama çoğu kez unutuyor veya üşeniyor. Kendilerine gelmiyor sanırım koku, aslında eşim farkında ama napayım her gün alamıyorum duş yoruluyorum diyor ama alsa bile gece uykusunda çok terliyor ve yine kokuyor. Ben bu durumdan şikayetçiyken şimdi bu pis genler benim yavrumda :KK43:
14 aylık kızım var ve pijamalarının yakası sapsarı. Gece terliyor ve kokuyor. Ayakları da kokuyor. Hemde 2-3 aylıktan beri kokuyor. Ya küçücük masum tatlı bebiş nasıl kokabiliyor anlamıyorum. Çok üzülüyorum kızlar ya çok. Çaresi de yok bunun demi.
:KK43: :KK43: :KK43:
İyi de eşin
Herkese Merhaba,
Burnum çok iyi koku alır ve güzel kokulara karşı ilgim vardır. Çocukluğumdan beri ağız kokusu ter kokusu nefret etmişimdir ve hep kendime çok dikkat etmişimdir, parfümlere olan ilgim de çocukluktan beri var. Sırf ağzı kokuyo diyo ortaokulda bir arkadaşımdan soğudum, üniversitede başka bir kızdan ter kokuyo diye yavaştan arkadaşlığımı bitirdim...
Sevmediği ot insanın burnunda bitermiş ya hani. Eşim, kayınvalidem ve görümcem o kadar kuvvetli kötü kokuyor ki terleri. Girdikleri oda kokuyor resmen. Ve eşim iki güne bir banyo yaptığı halde böyle. Deotak (deodorant) sürdürüyorum zorla ama çoğu kez unutuyor veya üşeniyor. Kendilerine gelmiyor sanırım koku, aslında eşim farkında ama napayım her gün alamıyorum duş yoruluyorum diyor ama alsa bile gece uykusunda çok terliyor ve yine kokuyor. Ben bu durumdan şikayetçiyken şimdi bu pis genler benim yavrumda :KK43:
14 aylık kızım var ve pijamalarının yakası sapsarı. Gece terliyor ve kokuyor. Ayakları da kokuyor. Hemde 2-3 aylıktan beri kokuyor. Ya küçücük masum tatlı bebiş nasıl kokabiliyor anlamıyorum. Çok üzülüyorum kızlar ya çok. Çaresi de yok bunun demi.
çocujları çok sıkı giydirip yatırma geceleri. Yaz geldi artık aşırı üstlerini de örtme. Terlemeleri normal. Onlar da bizim gibi sonuçta sıcakta terler kokarlar. Sık yıka hasta etmeyecek şekilde. Ve dediğim gibi çok kalın giydirme . Psikolojin de bozulmuş biraz senin eşin ve ailesinin koku olayından; çocuğun kokusu da ağır geliyordur. Yalnız şu da var; yazın her gün yıkanıyorlar bile insan bazen üç dört saat içinde bile kokabiliyor. İki güne bi geç; eşine söyle her gün en az yıkansın. Temiz kıyafet giysin. Sen de çocuklara dikkat et çok sıkı giydirme, bir şeycik olmaz .

Ayakları da çoraptan kokuyordur sıcakta çorap giyiyorsa. O da normal. İki üç aylık bebelerin dahi kokuyor. Üzülme çok takma bu konuya yavruna da soğuma .

2 -3 aylik bebek koksa koksa mis kokar. sen fazla mi hassassin? olmayan kkulari falan mi aliyosun acaba?

Eşin için;

Koltuk altı tüylerini düzenli olarak alsın
Deotak krem kullansın haftada iki defa
Bir de terlemeye karşı driclor kullanabilir, başlangıçta 3 veya duruma göre 5 gün sonrasında haftada bir veya iki defa
Yaz mevsimi geldi muhakkak her gün duş alsın ve baharatlı gıdaları azaltsın.

Bebişiniz için;

Eczaneden ingiliz karbonatı alın, banyodan sonra ayaklarını karbonatlı su ile ovun ve kuruttuktan sonra bebe pudrası ile pudralayın. Kullandığınız çamaşırlar, giysiler tamamen pamuklu olsun, aşırı lastik kokan bebek ayakkabısı kullanmayın, akrilik veya polyester içeren çoraplar kullanmayın bu da yine mevsim itibariyle ince pamuklu olsun.

Bunun dışında, elinizin altında daima vicks olsun, dışarı çıktığınızda aşırı kokudan dolayı rahatsız olmamak için burun deliklerinizin arasındaki çizgiye çok çok az vicks sürün. Bu kötü kokuları almanızı engelleyecektir.

ne kadar etkili bilmem de yeni doğan bebekleri tuzlu suyla yıkarlar bizde, 40 ı çıkınca başlarlar ayda bi kere devam ederler bi süre. ben bi etkisi olduğunu sanmıyorum ama öyle yaparlar. yine de bence siz tuzlu suyla yıkamak yerine doktora gidin belki çözümü vardır.
Ben etkisi oldugunu dusunuyorum eskilerin yaptigi seyleri onceden sacma bulurdum simdi yaptiklari bircok seyin faydasini anlayabiliyoruz

Tuz mevzudunada gelince ben hatirliyorum cocuklugumda eskidem yani boyle hergun hergun yikanma olmazdi ama insanlar bu kadar kokmazdi simdi ise gitmeddn birde geldikten sonra yikananlari biliyorum ama yinede koktuklari oluyor

Bu kokuda tuz etkeninide yenilen seylerinde bi etkisi oldugunu dusunuyorukm

Misal pastirma yiyenin teri bile kokarmis onun gibi

Kucucuk bebegi yarim saat tuzlu suda bekletecek kadar beyniniz yandi mi gercekten ? Allahim cehalet basa bela.
O kadarda degil ya bebek cigerine kadar piser

Ama tuz mevzusuna bende sizin gibi karsi olanlardandim acikcadi cocugum olsa yine tuzlamam ama tuzun etkisi oldugunuda dusunuyorum

O kadarda degil ya bebek cigerine kadar piser

Ama tuz mevzusuna bende sizin gibi karsi olanlardandim acikcadi cocugum olsa yine tuzlamam ama tuzun etkisi oldugunuda dusunuyorum
Kendisi yazmis yarim saat beklettim diye. Etkisi olanlar da var olmayanlar da konuyu onceden epey arastirmistim. Ama doktorla kesinlikle onermiyor. Minicik bebek ya belki yanicak derisi aci cekecek belki acimasizlik bu agzi dili olmayan minicik bebege yapilcak sey degil

Kendisi yazmis yarim saat beklettim diye. Etkisi olanlar da var olmayanlar da konuyu onceden epey arastirmistim. Ama doktorla kesinlikle onermiyor. Minicik bebek ya belki yanicak derisi aci cekecek belki acimasizlik bu agzi dili olmayan minicik bebege yapilcak sey degil
Onu gormedimde yarim saat Allah korusun ya bebek ölür nasil dayanir ki o aciya

Tuzlamanın bir etkisi yok. Bende olmamış en azından. Bir kadından duydum tuzladıkları bir bebek tuzlama esnasında boğularak ölmüş. Bu saçma sapan adetleri bir geride bırakalım artık lütfen. Yararı olmadığı gibi bir cana da mal olmuş ki ölen daha çok bebek vardır.
Tuzlayayım da kokma lafı burdan gelmiş büyük ihtimalle

Iki gunde bir yikanan yetiskin kokar zaten genleriyle alakali degil bu durum bir de deodorant kullanmayi unutuyormus yikanmak icin yorgun oluyormus kokar tabiki de bu insan.

Bebeginizde hergun yikansin terleyebilir ama temizse sararmaz yakasi.

Herkese Merhaba,
esinize duştan sonra koltuk altına kan taşı (şap taşı) ıslatıp sürsun bnm esim de çok terler ve bu yöntemi uygular bnde denedim cidden etkili eşim kuaför ordan biliyor :) bebek için doktora danışın

Ben etkisi oldugunu dusunuyorum eskilerin yaptigi seyleri onceden sacma bulurdum simdi yaptiklari bircok seyin faydasini anlayabiliyoruz

Tuz mevzudunada gelince ben hatirliyorum cocuklugumda eskidem yani boyle hergun hergun yikanma olmazdi ama insanlar bu kadar kokmazdi simdi ise gitmeddn birde geldikten sonra yikananlari biliyorum ama yinede koktuklari oluyor

Bu kokuda tuz etkeninide yenilen seylerinde bi etkisi oldugunu dusunuyorukm

Misal pastirma yiyenin teri bile kokarmis onun gibi

Benim erkek kardesimi tuzlu suda 40 ladilar ama simdi terleyince yine kokar. Ter bu yani bi yerde koku yapiyo illaki.

Back
X