• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pis Genler

Ne kadar doğrudur bilmem hani derler ya eskilerin bir bildiği vardır. Ve ben buna inanıyorum.

Bende nefret ederim ter ve ten kokusundan.

Biz 7 kardeşiz. Anneannemle annem doğup eve geldiğimizde yani 2 3 günlükken tuza basmışlar bizi. Ve 1 gün tuzla bırakmışlar ertesi gün yıkamışlar. Bunu iki üç sefer yapmışlar. Ve şimdi hiçbirimizde yok. Şükür :KK66:

Bende oğluşlara yaptım. Hatta annem tuza bastıkça kv de yapmayın diye dırdır etti. Bende sen devam et anne dedim. Keza 3 günlüktü :KK66: oğlum. Bu arada tuz miktarı çok yoğundu. Bir elimin içinin doluluğu kadar.

Şimdi diyorum ki iyi ki yapmışım. Asla koku yok. Ne ten, ne de ter.

Şimdiki evladın için bu işlem geç. Brlki bundan sonrakine yapabilirsin. İnşallah bi çare bulabilirsin.

Bu sıcak havada ter kokmamak mümkün mü ya, biri bana da desin, sabah alkşaö duş alıyorum, çocuklar da günlük duş alıyor, ama duştan çıktın bir saat idare ediyor anca, güneşe çıktığım ay gene başlıyor. Bir de sandalet giyiyorum ben, onun o deri kokusu çıkmıyormuş gibi geliyor yıkanınca bile, bana mı öyle geliyor bilemiyorum, eşime bir kaç kez sordum beni rahatsız etmiyor dedi ama kibarlığından mı acaba

Eşiniz banyodan çıkınca koltuk altı henüz ıslakken karbonat sürsün. Bunu sabah yaparsa akşama kadar teri kokmaz. Ben de yapıyorum arada bu yöntemi kendime ve gerçekten çok etkili. Kıllarını da düzenli alırsa koku moku kalmaz

esiniz karbonat kullansin koltuk alti icin de ayak icin de veya mineral tuzlu ve dogal deo var onu kullansin

Benim bi akrabam böyleydi.. acaip ter kokardı.. sonra tedavi oldu.. inan geçti kokusu.. bi uzmana gidin..

Karbonattan memnunum bende.birde ibrahim saraçoğlu Yasemin yağı demişti ancak orjinal yağ olmalıymış onuda deneyeceğim. Deodorantlara güvenmiyorum hemde terle karışınca iğrenç oluyor koku

Ya arkadaşlar bu tuza basma olayını çok matah birseymis gibi anlatmayin ne olur ya. El kadar bebeklere tuz nedir. Tuz masum bir şey değil. Bize de yapmışlar ama ben inanmıyorum hiçbir şekilde.
Bence esinizde usendigi ve kişisel bakımını aksattigi için kokuyor.

Bazıları ne acımasız ''Kokan adamla neden evlendin ayol'' tarzı yorumlar çok çirkin.Koku sorunu varsa ölsün yaşamasın yani. Çözüm sunmak daha yararlı olurdu...

Eşiniz yıkanma saatlerini değişmeli sabah yıkanmalı akşam yıkanır ve terler ertesi gün tekrar kokar.Roll-on kullanmalı ve giysilerini tek gün giymeli

Herkese Merhaba,
Burnum çok iyi koku alır ve güzel kokulara karşı ilgim vardır. Çocukluğumdan beri ağız kokusu ter kokusu nefret etmişimdir ve hep kendime çok dikkat etmişimdir, parfümlere olan ilgim de çocukluktan beri var. Sırf ağzı kokuyo diyo ortaokulda bir arkadaşımdan soğudum, üniversitede başka bir kızdan ter kokuyo diye yavaştan arkadaşlığımı bitirdim...
Sevmediği ot insanın burnunda bitermiş ya hani. Eşim, kayınvalidem ve görümcem o kadar kuvvetli kötü kokuyor ki terleri. Girdikleri oda kokuyor resmen. Ve eşim iki güne bir banyo yaptığı halde böyle. Deotak (deodorant) sürdürüyorum zorla ama çoğu kez unutuyor veya üşeniyor. Kendilerine gelmiyor sanırım koku, aslında eşim farkında ama napayım her gün alamıyorum duş yoruluyorum diyor ama alsa bile gece uykusunda çok terliyor ve yine kokuyor. Ben bu durumdan şikayetçiyken şimdi bu pis genler benim yavrumda :KK43:
14 aylık kızım var ve pijamalarının yakası sapsarı. Gece terliyor ve kokuyor. Ayakları da kokuyor. Hemde 2-3 aylıktan beri kokuyor. Ya küçücük masum tatlı bebiş nasıl kokabiliyor anlamıyorum. Çok üzülüyorum kızlar ya çok. Çaresi de yok bunun demi.
:KK43: :KK43: :KK43:
Onlarda değil sizde sıkıntı var.psikolojik olabilir .tamam kokuyodur ama siz aşırı fuyarlisiniz .belki psikolojik belki fizyolojik ama sıkıntı sizde.

cok sukur akli basinda bir yorum yapilmis! bide empati kurmuslar konuyu acan hanimefendiye, deniyorum ama i ih- empati filan kuramadim.

yahu her gun dus alin, yorgunum diyerek iki gunde bir dus almak nasil bir kafa yapisidir?? ben gercekten anlayamiyorum! hanimlar uzun saclarini her gun yikamak istemeyebilir, ok anlayabilirim (asla yapamasamda), ama en azindan vucudlarini yikamak zorundalar bence.

her gun dusa girilsin kampanyasi baslatilsin yahu Turkiye'de. ciddiyim.

Katiliyorum benim saclarim cok cok uzun ama hergun giriyorum dusa hatta geceden dusa girip sabah saclarimi toplayip bidaha giriyorum gece terliyor insan sabah saclari yikamak zor bide uzun oldugu icin kurutmak taramak... Ama bi erkegin sac sorunu da yok isten donunce hemen girebilir elini yuzunu yikiyacagina... heleki esinin hassas bi burnu varsa yikanmak zorunda...

Katiliyorum benim saclarim cok cok uzun ama hergun giriyorum dusa hatta geceden dusa girip sabah saclarimi toplayip bidaha giriyorum gece terliyor insan sabah saclari yikamak zor bide uzun oldugu icin kurutmak taramak... Ama bi erkegin sac sorunu da yok isten donunce hemen girebilir elini yuzunu yikiyacagina... heleki esinin hassas bi burnu varsa yikanmak zorunda...
tabikide! benim 70 yasindaki anneannem hala her gun dus alir. kadin ben evlenirken bana (baska ogutlerin yaninda..) 'her gun dusunu al banyonu yap, hatta yaz olunca gunde iki kez gir temiz ol emi kizim' demisti, ki zaten 21/22 yasimdan beri her gun dus almayi aliskanlik etmistim zaten. ozelliklede biriyle yasamaya basliyorsa insan dahada ozenmeli buna.

Kocan karbonatlı suyla yıkansın. Çocuğun kokusu da nasıl pis olabilir ki? Ben bebek kokusuna bayılırım, dalinle falan yıkayın diycem ama çamaşır suyuna bile bassanız siz tedavi olmadığınız sürece herkes kokar.

Bebekken kuzenimin de ayakları kokardı bildiğin büyük adam gibi:KK53: büyüyünce geçti.

Çocuk için doktora gidebilirsiniz. Eşiniz doktora gitmeyi kabul etmezse propa diye bitkisel bir markanın koltuk altı spreyleri var. Emin olun işinize yarar. Eniştem de çok kokar ve ablam bu ürünle rahata kavuştu. İnternet sitesi vardır herhalde markanın.

İki günde bir duş alırsa kokar tabi. Yoruluyorum diye bahane mi olur,erkeğin duş alması 5 dk.. ben öyle koksam sabah akşam yıkanırım adam alışmış demekki..

Ter kokan bebek hiç görmedim. Benim bildiğim ergenlikten sonra ter kokusu başlıyor. Bebekte kusmuk veya pislik kokusu olabilir ama ter kokusuna hiç rastlamadım. Bebeğinizi her gün sabunlanma beziyle sabunlayarak yıkayın.

Bebeğin o ter kokusu sadece bana mı acayip güzel geliyo acaba :110:
Ay ben de bayılıyorum nası masum bi kokudur o kızım 19 aylık ve hala öyle kokar koklamaya doyamadım daha. Ama bazı bebekler gerçekten ekşi ekşi kokuyor ben de bunu kıyafetlerinin yıkandığı deterjana veya sık yıkanmamasına bağlıyorum.

Yorumları okudum, daha da sasirdim..

El kadar bebeğin rahatsız edecek sekilde pis koltuğuna kesinlikle inanmiyorum. Fizyolojik açıdan bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. Sorun psikolojik. Konu sahibi hanimda artık nasıl bi takıntı varsa, eşinin halinden dolayı önyargı olmuş bebeğini koklayıp kötü koktuğunu söylüyor. "pis genler" çocuğuna geçmiş mis... En azından bir Dr a git ve 14 aylık bebeğim pis kokuyor de, bak bakalım sana ne diyecek..

Herkese Merhaba,
Burnum çok iyi koku alır ve güzel kokulara karşı ilgim vardır. Çocukluğumdan beri ağız kokusu ter kokusu nefret etmişimdir ve hep kendime çok dikkat etmişimdir, parfümlere olan ilgim de çocukluktan beri var. Sırf ağzı kokuyo diyo ortaokulda bir arkadaşımdan soğudum, üniversitede başka bir kızdan ter kokuyo diye yavaştan arkadaşlığımı bitirdim...
Sevmediği ot insanın burnunda bitermiş ya hani. Eşim, kayınvalidem ve görümcem o kadar kuvvetli kötü kokuyor ki terleri. Girdikleri oda kokuyor resmen. Ve eşim iki güne bir banyo yaptığı halde böyle. Deotak (deodorant) sürdürüyorum zorla ama çoğu kez unutuyor veya üşeniyor. Kendilerine gelmiyor sanırım koku, aslında eşim farkında ama napayım her gün alamıyorum duş yoruluyorum diyor ama alsa bile gece uykusunda çok terliyor ve yine kokuyor. Ben bu durumdan şikayetçiyken şimdi bu pis genler benim yavrumda :KK43:
14 aylık kızım var ve pijamalarının yakası sapsarı. Gece terliyor ve kokuyor. Ayakları da kokuyor. Hemde 2-3 aylıktan beri kokuyor. Ya küçücük masum tatlı bebiş nasıl kokabiliyor anlamıyorum. Çok üzülüyorum kızlar ya çok. Çaresi de yok bunun demi.
:KK43: :KK43: :KK43:
Allah korusun metabolik bir sendrom olabilir.
Doktora goturmenizi oneririm

Back
X