pişilmeden yapılan sütlü tatlı (muhallebi)

duygu7979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
463
1
96
46
İzmir
merhaba arkadaşlar..sadece un süt ve şeker kullanılarak hiç pişirilmeden,20-30 dakika mixerle çırpılarak yapılan bir sütlü tatlı varmış.aranızda bu tarifi bilen varmı?? çok merak ediyorum

Son düzenleme:
dr oetker'den crémé olé ismi paketin üstünde de yazıyor üç dakikada hazır diye :39:

dr oetker'den crémé olé ismi paketin üstünde de yazıyor üç dakikada hazır diye :39:

canım,bu o değil:)) creme ole yi bende sık sık kullanıyorum.. benim duyduğum hazır değil,sadece süt un ve şeker konularak mikserle hazırlanan bi tatlı..ölçülerini bilen varmı diye sormuştum.yarın okulda arkadaşlara sorayım,yapıyım ve sizlerlede paylaşıyım tarifi.. arkadaşlar mükemmel olduğunu söylemişlerdi

evet öyle bir tarif var ama bir gün önceden hepsini mutlaka kaynatman gerekiyor.. ertesi günede iyicene cirpiyorsun.. ve buna aslinda "yalanci yagsiz krema" deniliyor ve kivamida gercekten öyle oluyor...cirpilmis sivi krema gibi! pastalar tatlilar icin harika bir tarif, kalorisi az ve cok lezziz :)

@anunaki mesaj gönderemiyorumusun daha :( umarim buraya tekrar bakar görürsün tarifi ..

tarif: verdigim ölcüleri tencereye alin sürekli cirparak kaynattin. Bir gece buzdolabinda beklettin. Ertesi gün iyice cirpin ve afiyet sekerler olsun :) :56:

Back
X