Pişkinlik

Çok doğru söylemişsin canım. Katılıyorum sana.
Konu sahibi babanın kendi zevkidir seni alakadar eden bir durum yok. Senden mi alıyo ki parasını? Sana zorla mı içiriyo? İçip içip sana mı musallat oluyo? Seninle bu olayın hiç bir alakası yok.
Bana söylense bu kadar birisi hem de kızım, ben böyleyim kapı orda rahatsızsan çık git kendi evine derim.
:KK68:Belliki adamın tek bir zevk-i var .ki kimseye zararı da yokmuş . Onu bile çok görüp ,babasından tiksiniyor ve pişkin diyor . Ah ah ne babalar var şükretmesi lazım..

2 kadehten birsey olmaz...2 yildir temkinli iciyormuş...siz alkolik görmemişsiniz ondan boylesiniz.. adamin 2 kadehlik keyfi var...uğraşmayin...

:KK68:Belliki adamın tek bir zevk-i var .ki kimseye zararı da yokmuş . Onu bile çok görüp ,babasından tiksiniyor ve pişkin diyor . Ah ah ne babalar var şükretmesi lazım..
Adam onca lafa susuyor bişey dediği yok bunun adına pişkinlik deniyor bir de. Adam sabır taşı be sabır taşı.
babaya sorsan evdeki dırdırdan tiksinmiş olma ihtimali de var.
Çok çirkin hitaplar babaya. Yerini bilmemek bu..

Merhaba,
İnanın ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilemiyorum. Az önce babamla tartıştım, tartışmak bile denemez ben bağırdım o güldü kale almadı. Sinirimden çatlıyorum..

Arkadaşlar babam(bu aralar azaltmış olsa bile) yaklaşık olarak her gece içki içen biri, alkolik değil çünkü sarhoş olup etrafına zarar verme olayı asla yok içti mi iki kadeh içer bırakır. Ama bundan o kadar rahatsız oluyorum ki rakı resmen aşkı gibi olmaya başladı, içkiye çok karşı olmamama rağmen nefret etmeye başladım her gün evde rakı bardağı görmekten. Az önce bir şeyden tartışma çıktı bağırdım çağırdım üstüne bu içkiden de laf açıldı kendimi tutamadım "ayyaşın teki oldun çıktın" dedim...Babama bu ağır cümleyi kurduğuma mı yanayım bu içki şişesinin evden bir türlü çıkmamasına mı...Birde o kadar bağırdık çağırdık annemle, adamın tek yaptığı pişkin pişkin gülüp bizi geçiştirmek oldu. Şuan hala hiçbir şey olmamış gibi oturuyor içerde. Ne yapsam bilmiyorum bir fikir verin, pişkin insanla nasıl başa çıkılır...

Adam Çakır keyif pişkin pişkin gülmeyip napsın :)
Sizin rızkınızdan kesmiyorsa ve size zarar vermiyorsa karışmamalısınız.
‘Bizde öyle olmaz’ dediğiniz dini kaygı ise karışmamalısınız.
Çevrenize uymuyor kaygısı ise yine karışmamalısınız. Babanız başka çevre hayal ediyor demekki.
He eve sarhoş gelir, size zarar verir, o zaman başka... ama şu duruma adam sadece güler, ki gülmüş...

Babaniza bu saygisiz davranisi yapmaniza ragmen gulmus gecmis demekki sarhos olmuyor ,sorun ne peki , adamin tek hobisi bu olmus.muhtemelen emekli felan babaniz veya oyle vakit gecirmeyi secmis. Belkide sorun sizlersiniz ana kiz bir olup adama bagirmissiniz dominant karakterlersiniz belli. Onunla en son ne zaman dertlestiniz neden ictigini sordunuz mu? Derdinden iciyor belki.

Biz uzun zamandır bu durumdan rahatsızız, tatlı dille uyardık dinlemedi. Bir kere eve sarhoş geldiğini gördüm o bile yetti tiksinmeme. Yani anlayacağınız bir şeyler birikti bizde.

Disarida icicegine evde icsin ,boyle davranirsaniz disarid icmeye baslicaktir maddi manevi size daha zararli olur

Lütfen polemik olmasın rica ediyorum.
Mune Mune Buradaki her yoruma saygı ile cevap vermeme rağmen ve sabırla durumu anlatıp pişman da olduğumu söylememe rağmen acımasızca topa tutuluyorum, ki durum her ne olursa olsun kimsenin durumu bilmeden acımasızca dalga geçmeye asla hakkı olamaz. Konu daha fazla çarpıtılmadan bu konunun kapanmasını sizden rica ediyorum.

Adam onca lafa susuyor bişey dediği yok bunun adına pişkinlik deniyor bir de. Adam sabır taşı be sabır taşı.
babaya sorsan evdeki dırdırdan tiksinmiş olma ihtimali de var.
Çok çirkin hitaplar babaya. Yerini bilmemek bu..
Bir anne ve çocukların babanın iyiliğini düşünerek uzun zamandır onu uyarması ve sorunlara çözüm araması dırdır etmekse evet bizler dırdır ediyoruz. Buna rağmen, bunca çabamıza rağmen bizi dinlemeyip hala kendisine zararı olan bir konuda ısrar ediyor oluşu ve bize gülmesi kısmını pişkinlik olarak adlandırmıştım çünkü çıkan kavgada kendi hatası söz konusuydu zaten. Ama ilginize teşekkür ederim tanımadığınız ve özel hayatını bilmediğiniz insana karşı çok saygılısınız(!). Eleştiri saygı çerçevesinde yapıldığı zaman eleştiridir. Daha ileriye gidip işi hakaret boyutuna vardırmak kimsenin haddine değil.

Mune Mune Buradaki her yoruma saygı ile cevap vermeme rağmen ve sabırla durumu anlatıp pişman da olduğumu söylememe rağmen acımasızca topa tutuluyorum, ki durum her ne olursa olsun kimsenin durumu bilmeden acımasızca dalga geçmeye asla hakkı olamaz. Konu daha fazla çarpıtılmadan bu konunun kapanmasını sizden rica ediyorum.
Ayrıca eklemek istiyorum, eğer hakaret derecesine varan bir yorumum da varsa beni de banlayabilirsiniz sorun etmem.

İyi de adam sana zarar vermiyor, saçını başını çekip işkence etmiyor pişkin falan cümleler doğru olmamış.
Bence gidin özür dileyin, elini falan öpün helallik isteyin.

Adamcağızın yerinde olsam alkolün dozunu artırırım. Ayık kafayla çekilecek bir ev hayatı yok görünüşe göre.

Ayrıca siz o adamı öpün de başınuza koyun. Benden çıkmış çocuk karşıma dikilip pis pis konuşacak, bağıracak, ben de güleceğim öyle mi... Onu oraya gömerdim lafımla. Kendi kuralını kendi evine çık, orada koy. Adamın evinde 2 kadeh içtiğine karışamazsınız.

Rahatsızsan, tiksindiysen sorunu kendinde ararsın, kendini düzeltirsin, bu kadar basit.

Yapmayın.
Adam evinde 2 kadeh içip kimseye zarar vermiyormuş,böyle giderse baskınızdan bunalıp dışarda içmeye başlayabilir. Maddi sıkıntılar var demişsiniz size daha çok sorun olur.
Benim babamda haftasonları içerdi rakısını alır ama bize bir zararı olmazdı,kararında içer bırakırdı. Asla tiksiniyorum ayyaş adam moduna geçmedik. Keyif aldığı birşeydi. Ağzıyla içmeyi bilen adamlardandı. Asla sapıtmadı.
İçse dağitsa kendini kaybetse amenna ama bu durumda çıkışınız yersiz kusura bakmayın.

Çok özür dilerim. Ben anlamını bilmiyordum.
Estağfurullah canım, ben de bilmiyordum yeni öğrendim. Burda görünce paylaşmak istedim ❤️

Sen canını sıkma, yolunu çiz. Babanı bu konuda ikaz etmen de iyi olmuş bence hiçbir sakıncası yok. çünkü gittiği yol, yol değil. Hangi evlat ister ki böyle olmasını. Üzülme herşey yoluna girecektir elbet :)

Ayyaş Arapça bir kelimedir ve manası bizden farklı.Ama Türkiye de yaşayan ve Türkçe konuşan bizlerin sözlüğünde konu sahibi nin yazdığı gibidir manası.Sahabelerin adlarını herkesin bilmesine imkan yok dimi..Hakaret konusunu hiç anlamadım.
Bazı şeyleri araştırmak gerek. Mesela kaka kelimesi Hz. Kaka'yı baz alarak söylenmiş.. Anlatabildim dmi..

Yapmayın.
Adam evinde 2 kadeh içip kimseye zarar vermiyormuş,böyle giderse baskınızdan bunalıp dışarda içmeye başlayabilir. Maddi sıkıntılar var demişsiniz size daha çok sorun olur.
Benim babamda haftasonları içerdi rakısını alır ama bize bir zararı olmazdı,kararında içer bırakırdı. Asla tiksiniyorum ayyaş adam moduna geçmedik. Keyif aldığı birşeydi. Ağzıyla içmeyi bilen adamlardandı. Asla sapıtmadı.
İçse dağitsa kendini kaybetse amenna ama bu durumda çıkışınız yersiz kusura bakmayın.
Eskiden aynen haftada bir içerdi. Son zamanlarda bu kadar artırmasına anlam veremedik ve daha ilerisi olursa diye korkuyoruz. Zaten bu yüzden çok sık boğaz etmeden uyardık önce, dün de çok alakasız bir şeyden tartışma çıkınca ben kendimi tutamadım. Zaten bu sözden dolayı pişmanım ama benim babam böyle bir insan değildi, bu huyuyla beraber çok değişti.

Estağfurullah canım, ben de bilmiyordum yeni öğrendim. Burda görünce paylaşmak istedim ❤️

Sen canını sıkma, yolunu çiz. Babanı bu konuda ikaz etmen de iyi olmuş bence hiçbir sakıncası yok. çünkü gittiği yol, yol değil. Hangi evlat ister ki böyle olmasını. Üzülme herşey yoluna girecektir elbet :)
Eskiden haftada bir içerdi ona lafımız yoktu zaten çok normaldi bize göre son zamanlarda her güne çıkınca anlam veremedik. Yani olayın dini boyutu falan filan yok tamamen sağlığını düşünüyoruz ve kendini kaybedecek noktaya gelmesinden korkuyoruz. Saygısızca tabir kullandığımı kabul edip pişman olduğumu söylesem bile burda konum çarpıtılarak taşlandım malesef. Yoruma kapatılmasını bekliyorum. Teşekkürler size de ilginiz için.

alkol bağımlılık yapan insan iradesini elinden alan zararlı bir alışkanlıktır. Hatalı babanızda olsa uyarmanız çok güzel bir davranış onu ikna ederek bu alışkanlıktan vazgeçirmelisiniz gerekirse destekle bırakmasına yardımcı olun . Bunun içinde başınıza kötü bir şey gelmesini daha fazla beklemeyin. Ben üniversite yıllarımda sarhoş olup kendimden tiksinince bırakmıştım. Ne demek istediğinizi ne yaşadığınızı az çok anlıyorum. Umarım en yakın zamanda babanız bu kötü alışkanlığından vaz geçer. Sevgiyle kalın

Birini seviyorsun evleniyorsun, cocuk yapıyorsun, sonra o cocuk büyüyor '1 kere sarhos oldu tiksiniyorum, icki icmesi bize gore degil, ayyaşin teki' diye konuşuyor. Sebep ne? Sebep kendi oyle istiyor çünkü. :kahve:

Nasıl da güzel meşrulaştırmışsınız.
Anne baba olmak demek istediğimiz gibi geniş davranıp,
çoluk çocuğumuzun önünde rahatsızlık verecek şekilde içki içebilmek demek değildir hanımefendi.
Ne ara bu değerlerimizi kaybeder olduk ya hu. İyi ki medeni bir toplumuz yani. ne medeniyetmiş arkadaş.
Bu alkol denen illet evde huzur bozuyorsa, mutsuzluğa sebep oluyorsa elbette tiksinirsiniz.
İyi birşey olsaydı tüm insanlık kullanırdı bunu. Ben kii bu lanet olasıca alkol belası yüzüden
koca boşamış insanım. iyi ki de boşamışım. Çünkü yaşamayan asla bilemez!
Allah ıslah etsin diyorum konu sahibi.

Back
X