Piskolojik olarak yiprandim

selmacayr

Asla geçmişte yaşama; ama daima geçmişten ders al.
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2023
281
187
23
27
Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki o kadar yıprandım ki 2 yıllık evliyim bebek istiyoruz olmuyor 2 tane kıstım var hangisiyle baş edemem bilmiyorum kiloluyum nasil kilo verecek bilmiyorum kendimi köşeye sıkışmış gibiyim iyi değilim vücudumda strese giriyor bugün sabah midem bulanıyor koştum test yaptım ama nafile yok kedimi sigaraya veriyorum çok içiyorum napicam ben bu psikolojiden nasil çıkcam bilmiyorum

Bir spor salonuna yazılma imkanınız yokmu ?

Kilo ve psikoloji konusunda uzman destek aldın mı? Önce o sorunlarını çözsen de, sonra bebeğe odaklansan mesela!
Piskolojik destek eşim veriyor zaten hani bana kızıyor kendini bu denli üzme diye ama benim elimde değil kilo ise zor polikistik over var zor kilo verenlerdenim benim psikolojimin bozulması bazılarını hemen oluyor bizimkisi niye böyle oluyor bu yani düşündüğüm tek şey bu

Bende birde polikistik over var çok zor veriyorum
olabilir canım veren veriyor zor veriyorum diyerek kendinizi geri atmayın. sağlıklı besleniyor musunuz? diyetisyene gidin sizi kontrol ediyor her gün yemek fotoğrafı istiyor haftalık ölçüm yapıyor. benim annem kaç yaşında kadın 55 yaşında bugün gitti verdiği kilo 18 kilo olmuş. kaç kilosunuz ki

Maşallah genellikle sağlıklı beslenmeye çalışıyorum 90 kiloyum boyum 1.62

öyle aşırı derecede obez kilonuz yok 9-10 kilo verseniz bile düzelir hormonlar. benim çok yakın arkadaşım hiç regl olamıyordu. pcos vardı. diyet yaptı 15 kilo verdi 15 kilo bile onu düzene soktu. vücut doğru zamanı biliyordur. daha gençsiniz de. öncelikle şekere vs baktırın. 3 ay zaman verin kendinize yürüyüş yapın. 10 kilo bile size iyi gelecektir.

Sabah bir kalkayim kilo vermiş olayım,hemen hamile kalayim,etraf temizlenmiş olsun vb şeyler sadece rüyada olur . Eğer gerçekten bir şeyler değişsin istiyorsanız cabalamakısınız.
Benimde fazla kilom var ama veremiyorum neden çünkü tembellik , yapıp sürekli şikayet vetmek daha kolay geliyor,aksiyon almak için gerekli olan gücüm yok.Yatmak ve havadan bir şey elde etmek istiyorum ama cııık olmuyor.
Hemen bir spor salonuna yazılın evde olmaz o iş, hayatınızı düzene sokun, sağlıklı beslenin.Sureklu adama dert yanıp durmayın bir süre sonra o da sizden sıkılacak onun gözünde sürekli şikayet eden ama gerekli çaba göstermeyen biri olacaksınız.......

Eşin psikolog mu? Endokrinoloji uzmanına göründün mü? Vitamin değerlerini ölçtürdün mü? Gidip bir spor salonuna kayıt olmayı, diyetisyen eşliğinde beslenmeyi düşündün mü?

Hemen olanların bebek için şartları daha uygun demek ki. Sizin şartlarınız bebek için uygun değil ki. Hem kilolusunuz hem kistleriniz var. Önceliklerinizi çok yanlış belirlemişsiniz. Bebek istiyorsanız önce bedeninizi hamileliğe hazırlamasınız. Zor da olsa kilo vermeli, spor yapmalı ve sigarayı bırakmalısınız. Sigaranın zararları bilinen bir şey, bebek istiyorum diyip sigaraya sarılmak çok büyük düşüncesizlik, umursamazlık. Adına ne derseniz artık. Siz konuya yanlış yerden bakıyorsunuz bence.

Doğru diyorsunuz haklısınız valla ne diyim

Insulin direnci var mi bi baktirin.
Hashimotoluysaniz kilo vermenizi o da zorlastiriyor olabilir.

Sizden daha fazla kilom vardi ve verdim. Yani yapilabiliyor ama once kendinizi ikna etmeniz gerekiyor.

Pkos olan kadınların depresyon ve anksiyete yaşama oranı daha yüksek. Pkosun birçok yan etkisi var vücutta. İyice araştırın hastalığınızı tanıyın. Hepsini aynı anda halledemezsiniz. Adım adım gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…