• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum?

Lalalala1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
1.458
4.434
133
Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?

Almayin , esiniz zaten istemiyormus
Sizin evde kedi bakmakla ilgili hicbir fikriniz yok , hic kalkismayin boyle bir ise
Kedi koltuklarinizi da parcalar , perdelerinizi de yirtar , sizi de tirmalar , buna ancak gercektrn cok seven insanlar dayanabilir , sizin hic alakaniz yok o yuzden hic bulasmayin
Benim onlarca kedim kopegim oldu evde , duvarlarimi yediler , masami sandalyemi yiyen kopegim oldu hic dert etmedim ama bunlari bastan dert ediyorsanız gercekten almayin

Bi kere bakamazsak sokağa atarız düşüncesi aklınızda varsa asla asla almayın hayvanın günahına girmeyin. Her halükarda bakabilecekmisiniz dediğiniz gibi evlat hasta olacak veterinere gitmesi gerekecek bakıma muhtaç olacak her zaman. Bunları göze alabiliyorsanız dünyadaki en mükemmel his bi hayvanın karşılıksız sevgisini hissetmek tarif edilemeyecek bi duygu. Oğlum olmasa napardım bilemiyorum. Başta benim eşimde istemiyordu şimdi kedim ondan çok beni seviyor diye kıskanıyor😁

2 bebeğim oldu, ikisi de birbirinden farklı karaktere sahipti. evden en fazla 1 gün ayrı kalabiliyordum... vete gitmek tam bir işkence çok fazla oyun ilgi bekliyorlar. gerçekten 3. çocuk gibi düşünün hastalığı sağlığı iyi anı kötü anı oluyor. cins isterseniz satın almanız lazım ama bunu gerçekten yapmayın. tabi mahallede belki vardır bilemem...
her koşula göz yumarım derseniz o zaman evlat edinin

Almak derken yavru kediler varmış evin boş katındaymış. Anneleri gelmemiş. Bir komşumuz sahiplendirene kadar bakacağım demiş. O şekilde alçalmak aklıma düştü.

İnsan çocuk yapma kararı verirken bile kaç kez düşünüyor, sorumluluk almak çok zor bir karar bence. Hakkını vererek bakamayacaksanız, ev ahalisinden birinin bile gönlü yoksa hiç bulaşmayın

Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
benim kedi çocuklarım var ve benim için bi zevk, istediklerini yapabilirler yeterki canları sağolsun.Ama siz asla almamalısınız, kesinlikle yapmayın bunu hayvan 1 haftada sokağa gidecek

Zaten o nedenle almiyorum. Oyle bir seyin vebalini nasıl alırım? Ben de istiyorum ama yapabilir miyim acaba? Bir anlık hevesle hareket etmek istemiyorum.

Yapamazsınız. Çok kedim, köpeğim oldu. Kedim var şimdi bir yılı biraz aşkın bir süredir bizimle. Sakin mizaçlı bir kedi olmasına rağmen arada istemeden oyun oynarken tırmalayabiliyor. Kısa tüylü olmasına rağmen her gün taramamız ve evi süpürmemiz gerekiyor. Her gün kumunu temizlememiz gerekiyor. Düzenli veterinere gidiyor, aşısına, mamasına, vitaminlerine az sayılmayacak miktarda para harcıyoruz. Kızgınlık dönemini anlatmaya kalksam burda sayfalar sürer oturur ağlarsınız. Sadece ameliyat edecek doktoru bulmak için 7 veteriner gezdik 3500 lira para harcadık toplamda kısırlaştırma için. Yani onu evin bir bireyi olarak görmüyorsanız, ev eşyalarıyla, kokuyla, tüyle ilgili kafanızda soru işaretleri varsa olmaz o iş.

2 bebeğim oldu, ikisi de birbirinden farklı karaktere sahipti. evden en fazla 1 gün ayrı kalabiliyordum... vete gitmek tam bir işkence çok fazla oyun ilgi bekliyorlar. gerçekten 3. çocuk gibi düşünün hastalığı sağlığı iyi anı kötü anı oluyor. cins isterseniz satın almanız lazım ama bunu gerçekten yapmayın. tabi mahallede belki vardır bilemem...
her koşula göz yumarım derseniz o zaman evlat edinin
ÇOK zormus:(( Peki evinize zarar veriyorlar mı? Ufak tefek olur tabi de.. Mesela koku oluyor mu? Yanlış anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.

Yapamazsınız. Çok kedim, köpeğim oldu. Kedim var şimdi bir yılı biraz aşkın bir süredir bizimle. Sakin mizaçlı bir kedi olmasına rağmen arada istemeden oyun oynarken tırmalayabiliyor. Kısa tüylü olmasına rağmen her gün taramamız ve evi süpürmemiz gerekiyor. Her gün kumunu temizlememiz gerekiyor. Düzenli veterinere gidiyor, aşısına, mamasına, vitaminlerine az sayılmayacak miktarda para harcıyoruz. Kızgınlık dönemini anlatmaya kalksam burda sayfalar sürer oturur ağlarsınız. Sadece ameliyat edecek doktoru bulmak için 7 veteriner gezdik 3500 lira para harcadık toplamda kısırlaştırma için. Yani onu evin bir bireyi olarak görmüyorsanız, ev eşyalarıyla, kokuyla, tüyle ilgili kafanızda soru işaretleri varsa olmaz o iş.
Cok vermissin kisirlastirmaya yahu
Hani bana yavrusunu verecektin , hayal kirikligina ugradim simdi cok 😂

Bi kere bakamazsak sokağa atarız düşüncesi aklınızda varsa asla asla almayın hayvanın günahına girmeyin. Her halükarda bakabilecekmisiniz dediğiniz gibi evlat hasta olacak veterinere gitmesi gerekecek bakıma muhtaç olacak her zaman. Bunları göze alabiliyorsanız dünyadaki en mükemmel his bi hayvanın karşılıksız sevgisini hissetmek tarif edilemeyecek bi duygu. Oğlum olmasa napardım bilemiyorum. Başta benim eşimde istemiyordu şimdi kedim ondan çok beni seviyor diye kıskanıyor😁
Yok ben de o düşünce hiç yok. Evimize girerse asla bırakamam. O vebali taşıyamam. Bu kedi mevzusu cocuklardan dolayi çok uzun zamandır var ama ben de hiç sıcak bakmıyordum. Aşağıda yavruları görünce bir de sahiplenecek biri aranınca birden kalbime düştü. Çocuklara hiç demedim bile. Umitlenmesinler diye..

Mobilyayı falan dert ediyorsanız zaten almayın.
Benim yatagimi mahfetti kedim.
Koltuklarımin arkasını yırtmış kendine yer yapmış ordan koltuğun bazasina girip yatıyor eşşek.

Ama umrumda mi , asla...
Canı sağ olsun.. o benim evlâdım gibi.
Hiçbir şey gözümde değil onun sağlığı keyfi yerinde olsun.
Eşim de böyle düşünüyor.
Çok sevmek lazım yani..
Yoksa süs eşyası değil Hele de tekirler çok yaramaz oluyor.
Ben çocukken kedilerle büyüdüm annemden hatta anneannemden gelir kedi sevgim imkan olsa tüm çocuklar hayvanlarla haşir nesir büyüse ama sizin zaten kaygılarınız var, vebaline girmeyin derim.

Mümkünse mama alın çocuğunuzla çıkıp sokak kedilerini besleyin.
Sevmek illaki eve almak demek değildir

ÇOK zormus:KK43:( Peki evinize zarar veriyorlar mı? Ufak tefek olur tabi de.. Mesela koku oluyor mu? Yanlış anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.
benim yatak başlığıma bir kere bakarsanız anlarsınız :D perdeler, kırılan eşyalar, içtiğim su bardağına bile girişiyordu veletler :D acaba o vazoyu ordan kaldırsam mı diye düşündüğüm bile oldu. benimkiler sokak çocuğuydu hastalandığında yanında oturup ağlarım
ben en kaliteli mamaları kullanırım en iyi kumları koyarım ama illa ki illlaaa ki koku oluyor eve siniyor düzenli olarak silip süpürmek lazım. taytlarım tüy içinde ve kollarım oyun oynarken maruz kalan tırnak izleriyle dolu

Arkadaşım kızı istiyor diye eşini dikkate almayarak kedi sahiplendi .Adamcağız resmen evin içinde ürkerek hareket eden ,bir başka odada kapısını kapatarak uyuyan ,sinek değse sıçrayan biri oldu. Arkadasim eşinin bu haline dayanamayarak kediyi şehir dışına götürüp kardeşine bıraktı 😔

Back
X