• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum?

Şansıma kedim de benim gibi tembel. Arada kudurmak gelse de içinden bir kaç yolluğu kaldırıp duruluyor. 6 yıldır hiç yalnız lavobya giremedim. Sandalyelerimi, bir adet koltuğumu pert etti gözüme gelmedi bile. Kızgınlık döneminde batırdığı yatak, yorgan saymıyorum bile. Hepsinin çözümü var. Evimde koku olduğuna inanmıyorum ama, bir kaç evimde hiç olmadı misal. Evin hava sirkülasyonuyla çok alakalı bu durum. Evime gelenler kedimi görünce şaşırırlardı.Tırnaklarını kesmiyorum, bir kaç denemeden sonra vazgeçtim, kendisi güzel hallediyor, üç dört kere yıkadım ama mis gibi kokar. Tüy döker süpürürüm.
Ama ben bunlara kendimi hazırlamıştım. Sevgisi çok ayrı. Şehir ve evler değiştirdim, uçak ve araba yolculuğu yaptık birlikte. Hiç terketmeyi düşünmedim. Tüm bunlara rağmen evde bakılabilecek en kolay evcil kedi diye düşünüyorum. Siz yine de şimdilik almayın. Evde bir birey bu kadar tepkiliyse o iş olmaz. Ya da ne bileyim herşeyine katlanıcaz diyorsanız bir yavruyu kurtarmak ne güzel. Bilemedim. Bazen şansa çok uslu çıkabiliyorlar. Hastalıkta sağlıkta bırakmam diyorsanız neden olmasın.
benim çok düşünmem çok araştırmam lazım. Iyice emin olmak için. Şimdilik bunları yapacağım.

O değil de malum buraya kedi konusu açmak yasak, hazır açışmışı varken sorayım. Şu kızgınlık dönemi çişinin kokusunu çıkarmanın bir yolu yok mu? Sirke, sirke+karbonat, arap sabunu bir de koku için özel sprey kullandım tam çıktı dedim havalar ısınınca yine hortladı koku. Benim yatak gidici mi?

Arkadaşlara katılıp sahiplenmeyin demekle birlikte her kedi sandiginiz kadar ilgi ve sevgi yumağı değil. Bir çoğu sevilmekten cok hoslanmaz. Simdiden bu kadar muallaktasiniz bir de sevdirmezse alisamazsiniz da büyüdükçe sevdirmeyen var. Amaciniz bu olduğu için söylüyorum
Evet doğru. Farklı bir bakış açısı gerekli sanırım. Sevdirmezse üzülürüm tabi . Olmayacak zaten😣

Aslında ben konuyu şöyle bağlayacaktım, bugün kafam dağınık, unuttum. Evet kediler zordur ama bazen inanılmaz uslu kolay bir kedi de çıkabilir karşınıza. Her kedi bambaşka bir karakter, insan gibi düşünün. Şans işi bu. Herşeye hazırlıklı olup da almak lazım, belki hiç pişman olmayacaksınız ya da zorlanmayacaksınız. Bence önce geçici yuva olmayı deneyin. Sevgisini de çilesini de görmüş olursunuz. Hem de yapamayacağınızı anlarsanız vicdan yapmaz, çocuğu sokağa terketmemiş olursunuz. Güzel bir deneyim olur.

Şahsen cesaret edemem. Kedi, kuşa balığa benzemiyor. Bir zamanlar evimde 17 tane kuş besliyordum. Gebelik döneminde hepsini verdim çevreme. Onlara bebek gibi bakmak, dilinden anlamak gerekir. Sonsuz sevgi ister. Sanırım çok uygun değil sizin ev ortamı.
Evet haklısınız bunu anladım ben de.

O değil de malum buraya kedi konusu açmak yasak, hazır açışmışı varken sorayım. Şu kızgınlık dönemi çişinin kokusunu çıkarmanın bir yolu yok mu? Sirke, sirke+karbonat, arap sabunu bir de koku için özel sprey kullandım tam çıktı dedim havalar ısınınca yine hortladı koku. Benim yatak gidici mi?
Koltuğunu atmak zorunda olan birini duymuştum bana gidici geldi

Aslında ben konuyu şöyle bağlayacaktım, bugün kafam dağınık, unuttum. Evet kediler zordur ama bazen inanılmaz uslu kolay bir kedi de çıkabilir karşınıza. Her kedi bambaşka bir karakter, insan gibi düşünün. Şans işi bu. Herşeye hazırlıklı olup da almak lazım, belki hiç pişman olmayacaksınız ya da zorlanmayacaksınız. Bence önce geçici yuva olmayı deneyin. Sevgisini de çilesini de görmüş olursunuz. Hem de yapamayacağınızı anlarsanız vicdan yapmaz, çocuğu sokağa terketmemiş olursunuz. Güzel bir deneyim olur.
Evet en iyi bu sekilde anlar insan. Çok teşekkür ederim bunu araştıracağım.

Gidici sekerim uzgunum

Yıkamaya vermeyi denediniz mi. Biz o şekilde kurtulduk kokudan, silmekle geçecek şey değil. Koltuk halı vs yıkamacılar alıp götürdüler, nasıl yıkadıklarını bilmiyorum ama şu an halen kullanıyoruz, kokudan eser yok. Çok temiz oldu.

Yıkamaya vermeyi denediniz mi. Biz o şekilde kurtulduk kokudan, silmekle geçecek şey değil. Koltuk halı vs yıkamacılar alıp götürdüler, nasıl yıkadıklarını bilmiyorum ama şu an halen kullanıyoruz, kokudan eser yok. Çok temiz oldu.

Gelip evde yıkasalar diye düşündüm ama götürmeleri mi gerekir ki?

Gelip evde yıkasalar diye düşündüm ama götürmeleri mi gerekir ki?
Gerekmez herhalde. O dönem çok küçük bir yerdeydik.iş yerleri kariımızdaydı. Onlar öyle tercih ettiler. Tek kişilik ağır yaylı bir yatak. Belki kurutma olayı daha rahat olsun diye de yapmış olabilirler. Evde değildim, eşim varken almışlar, soramadım o yüzden. Koltukları da evde yıkamışlardı. Siz öyle tercih ederseniz yaparlar sanırım.ama güzel sonuç aldık, hiç olmamış gibi gayet temiz oldu. İyi bir yıkamacıyla görüşün, söylerler zaten nasıl yaptıklarını, belki tercih meselesidir.

Arkadaşım 2 tane besliyor evine gitmek dahi istemiyorum o çiş kokusu midemi alt üst ediyor, böyle sorunlarınız varsa bulaşmayın.

Pişman olup olmamanız kediyi hayatınızın neresine koyacağınıza bağlı sanırım. Kediyi-köpeği hayatının bir parçası olarak göremeyen insanlar 10 sene birlikte yaşadıkları canlıyı bile düşünmeden bırakabiliyorlar.

Ben kendimi tanıdığım en tahammülsüz insan olarak tanımlayabilirim ve temizlik konusunda takıntılarım var. Ama o kadar çok seviyorum ki sanırım hayatımda ilk kez bir canlıya bu kadar sabır gösteriyorumdur.
Tabii ki her canlı gibi hasta olacak, dönem dönem masrafları artacak, daha çok ilgi gerekecek. Bunları göz önünde bulundurmanız lazım.
İshal olduğunda duvardan kaka temizlemişliğim de var. Nasıl becerdiğini hala bilmiyorum.

Eşyalara da az çok zarar verir.
Bizimkinin ilk günden beri mutfak perdesiyle bir sorunu vardı, yırttı attı sonunda. Diğer perdelerin hiçbirine dokunmuyor.
Odamda inatla yere attığı eşyaları kaldırdım, dokunmadıkları duruyor.
Biz ortada unutmamayı öğrenene kadar 5-6 tane kulaklık telef etti.
Yani ev biraz kendinin keyfine göre şekilleniyor aslında. Köpekler kadar adapte olabilen canlılar değiller ve çoğunlukla sizin ona uymanız lazım.

Enine boyuna düşünüp her şeyi göze alabiliyorsanız, sonradan bırakmayacaksanız sahiplenin.

Gerekmez herhalde. O dönem çok küçük bir yerdeydik.iş yerleri kariımızdaydı. Onlar öyle tercih ettiler. Tek kişilik ağır yaylı bir yatak. Belki kurutma olayı daha rahat olsun diye de yapmış olabilirler. Evde değildim, eşim varken almışlar, soramadım o yüzden. Koltukları da evde yıkamışlardı. Siz öyle tercih ederseniz yaparlar sanırım.ama güzel sonuç aldık, hiç olmamış gibi gayet temiz oldu. İyi bir yıkamacıyla görüşün, söylerler zaten nasıl yaptıklarını, belki tercih meselesidir.

Bir deneyeyim o zaman yıkatmayı. Belki kurtarırız.

Back
X